חוזר: אל תתנו לתלוי להרוג.
עומר. אני לא יודע איפה אתה בארה"ב , אני הייתי שם שנה בדאלאס (אתה גם באזור או שאני טועה..?) . היה לי KLR650 , הדגם האמריקאי שבמימדיו החיצוניים דומה לXTZ המוכרים של ימאהה . אופנוע גדול בולט , גם אני לא איש קטן (187) והיתה תקופה שבאמת רכבתי כמו שאר הרכבים . נכון ששם באמת לא משתחלים בפקק ( לפחות לא שם אבל לך תראה מה קורה בניו יורק ובערים הגדולות) אבל על זה יש לי כמה דברים לומר :
1. ההארליסטים הם באמת זן שונה משאר האופנוענים , אני זוכר הרבה מחזות של CBR ים עם רוכב שעושה ווילי ב- 180 קמ"ש עם שתי רגליים קדמיות על המשקף מקדימה .. אני זוכר את החברה שהיו רוכבים לידי ולא מוותרים על ווילי בכל רמזור.. זו אותה התפלגות של מופרעים ומתונים. (התפלגות = מה שאני ראיתי לא שום דבר בדוק..)
2. אם אתה( או במקרה הזה אני ) משווה אופנועים שם ופה - זה כבר דיון אחר לגמרי . שם אתה לא קונה אופנוע שבשבת יורד לשטח ובמשך השבוע על הכביש , שם הרכיבה היא הרבה יותר לשם fun טהור מאשר כאן , התשתיות שונות הכבישים נראים אחרת . אלו גם גורמים משפיעים על אופי וצורת הנהיגה והיחס לרוכב. אבל זה באמת דיון עמוק ואחר .. ( לא כזה שמתחיל מלהוריד את עץ הריח.. :-))
3. לי היתה תאונה קשה בדאלאס. עמדתי ברמזור כמו שאר המכוניות , לפני וולבו אדומה ומאחורי מגיע טנדר סילברדו דאבל ג'נט עם טריילר - ולא רוה אותי . מחץ אותי על הוולבו.. השלדה של האופנוע נשברה ב 4(!!) מקומות. אם הייתי שמתחל ומגיע לראש הטור , הייתי שומר על עצמי הרבה יותר .
קיצר. אני חושב שזה דיון שצריך לרדת למה הבעיה באמת בנהיגה , ברכיבה , בכל נושא התחבורה בארץ , בעיה שכיום גובה הכי הרבה קורבנות ומקבלת את תשומת הלב הכי מגוחכת שיש.
שרשור הזוי לחלוטין, אך אני חייב לציין - קראתי את כולו.
עוד נקודה למחשבה:
איך מרגיש נהג משאית כבדה (נניח 30 טון, ואולי יותר...) שמתכנן את העצירה שלו כ 200 מטר לפני רמזור, וב 20 מטרים האחרונים נכנס יונדאי גטס או סתם קוריאוטומטי? האם מאותו רגע הוא שונא את כל נהגי הרכב הפרטי? האם בגלל מקרה כזה צריכים בעלי המשאיות לשלם פרמיה גבוהה יותר? מי שישב שם, מכיר את הסיטואציה...
בכל מקרה, כאשר אני יורד לכביש, בין אם כהולך רגל או כנהג, אני מכבד את כולם, ונזהר מהם, שומר על עצמי, ודואג לכולם ומסתכל על עצמי, וכמובן על כולם!
אביגדור
אביגדור ידידי, עלית על אחת הנקודות החשובות:
נהגי מכוניות לא מוגדרים כקבוצה. אופנועינים כן. בכלל, כל מי שמשתייך לנורמה, מוגדר כנורמלי, והאחרים מתוייגים אחרת.
אז זאביק ידידי הדביל מתעקש להתייחס לאופנוענים כקבוצה נפרדת, תוך שהוא נהנה מחיקו החמים של הקונצנזוס, רק שהוא שוכח שעם הסופה של ה 30K ש"ח ביום טוב, הוא עדיין נחשב "מהעשירים המניאקים שנוהגים בג'יפים מפוארים ושמים זין על כל העולם" כשזה נוגע לנהג המאזדה 3 שעולה 110K.....
כל אחד מוציא את תיסכולי המגזר שלו ע"י חיפוש קבוצה אחרת נחותה יותר. מזכיר לכם את המערכון של אריק איינשטיין וצבי שיסל על העולים?
הנקודה השניה, והיא מאוד חשובה, כשבאים לעשות סטטיסטיקה, היא גיל הרוכב ואופיו.
נכון שאופנוע "מושך" אותך ללחוץ קצת יותר... אבל תכלס, והסטטיסטיקה הזו נדונה לפני כמה שנים, אני משער שהיום המצב לא שונה בהרבה, בחור צעיר, מלא אנדרנלין, השתחרר מהצבא, מחפש כלי שיביא לו ריגושים. אופנוא זה יחסית זול, יופי של פוזה, יכולות מגניבות... והנה תאונות.
אבל אם תאסור על שימוש באופנוע, לדוגמה, תמצא את אותם חברה במכוניות.
את הבעיה לא תפתור, פשוט תעביר אותה ממקום למקום.
יוני5, 18 שנים נטו על דו"ג.
ועדיין נושם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
יוני5, 18 שנים נטו על דו"ג.
ועדיין נושם...
כן ירבו השנים!
כל מילה - סלע.
אביגדור
(מפני עין הרע, מפחד לרשום כמה שנים על דו"ג, משאית, פרטי, מה שכחתי???)