חוזר: דיסקברי 97 מול פאג'רו ארוך מול פאג'רו קצר - עבירות וצריכת דלק
1. כן
2. כן
3. המון
תראה, הכל זה עניין של כסף ...
ציריות של מקנמרה
מד חום אלקטרוני
ותלוי לאיזה גורו תלך ...
הכל זה כסף .... אתה יכול לקבל ממש ממש הכל בתמורה למספיק כסף ... אפילו ל"ר אמין..... אם תשקיע מספיק כסף ... תחליף הכל כל יום.
ל"ר זה אחלה אוטו, אבל מאוד יקר לתחזוקה. ממש יקר .... זה הכל ...
אם אתה חושב, מרגיש, מאמין שתוכל להתמודד עם זה. אז יש מגוון גדול מאוד של מכוניות במצב סביר או סביר פלוס ... לפחות למראית עין. לך על זה....
ניתן לשדרג סרן אחורי עם ציריות +נעילת מקנמרה. עלות כ 10K אבל אם אתה לא אגרסבי וחובב עבירות אין ממש צורך לעשות זאת בטח לא בדיזל.
ניתן לשדרג מיקום של מד חום וכן גשש למצב של יציאת מים מומלץ. עלות כ 1K אם לא עושים לבד
גם את צינורות הגיר ניתן לשדרג או לקנות חדשים בעלות נמוכה כ 1K
כול הצרות והחוליים ניתנים להמנוע עיי החלפה מונעת ותחזוקה טובה. אבל רכב שסבל מתחזוקה לקויה+התעללויות הוא מראש בעיתי.
אם אתה לא מטפל לבד כדאי מאוד למצוא משהו שאתה סומך עליו, לא חיב להיות גורו.
[QUOTE=גיא]פשוט ענק :-)
כל נהגי המיצובישי מרגישים שיש להם אחלה אוטו וכל בעלי הדיסקו מרגישים שזיינו אותם. והרגש זה מה שקובע.
QUOTE]
אהבתי את ההכללה!
כבעל דיסקו בנזין 94 כבר 4שנים בקניה בדקתי טוב טוב את הסחורה וזה השתלם לי.
מאוד מרוצה מהדיסקו שמשמש את אשתי שתחיה כרכב יום יום.
מטפל במוסך פשוט ולא עושה לבד שום כלום למעט בדיקת שמן+מים+פילטר אויר(ניקוי אחרי טיול).
הרכב מפנק ברמות-שבת אחרונה עלה את משלט 21 (לא קשה במיוחד) והתינוק המשיך לישון!!!!!!
לקחת ילדים בהיילקס אפילו בנסיעת כביש לדעתי זה קייס לתביעה בגין התעללות....
אגב אני לא רואה הרבה SUV משנת 94 על הכביש הייתכן שהם כבר נגרסו??????
בקיצור כרגיל דיסקו ו/או לנדרובר מעוררים הרבה אמוציות ולכולם יש מה להגיד גם לכאלה שמעולם לא היו בעלים של אחד כזה.
וכן יש עוד הרבה בעלי ל"ר מרוצים שכבר נמאס להם "להגן" על הבייבי שלהם....
הכי חשוב סעו בזהירות
כשמתפוצץ צינור מים בן 10 שנים בטויוטה, מחליפים אותו. כשמתפוצץ צינור מים בן 10 שנים בלנדרובר, מקללים "חרא אוטו". ככה זה.
אסף.
פוקסיל'ה ...
מדובר על הדיזל, עזוב .. אל תידחף....
:-)
הילדים שלי גם ישנו את כל העליה למשלט 21 :-)
או שאולי איבדו את ההכרה בגלל הטילטולים :shock:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
הילדים שלי גם ישנו את כל העליה למשלט 21 :-)
או שאולי איבדו את ההכרה בגלל הטילטולים :shock:
גיא,
אשתי והנוסעים נרדמו במעלה רמון.. עלייה כל הדרך על טורים סרק והנדנודים הרדימו חצי אוטו..
ועדיין דיסקו יהיה ברוב המקרים יותר נוח..
זה הפך להיות שרשור איזה רכב הכי מרדים? :-P
עמית ישן בויטרה בגיל 10 חודשים כשעליתי איתו למשל"ט 21 :-)
וברצינות,
למי ששאל לגבי התקלות שפירטתי, יתכן שהטרנספר זו לא תקלה מייצגת, אני מכיר מישהו ששיפץ גם אותו.
(שאר התקלות שציינתי מוכרות כמחלה בל"ר, נכון, את כולן ניתן לתקן. זה גם עולה כסף)
סער.
סער, הדגש הוא על האם ניתן להתמודד עם ה"מחלות" של הדיסקו ע"י טיפול מונע.
לפי הבנתי מהמשתתפים, לבעיית ההתחממות הגיר והמנוע ישנו טיפול מונע.
לבעיית החשמל אין פתרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Saar
וברצינות,
למי ששאל לגבי התקלות שפירטתי, יתכן שהטרנספר זו לא תקלה מייצגת, אני מכיר מישהו ששיפץ גם אותו.
(שאר התקלות שציינתי מוכרות כמחלה בל"ר, נכון, את כולן ניתן לתקן. זה גם עולה כסף)
סער.
tasaf - מה שצריך להיות ברור לך זה שדרכת על נקודה רגישה... דיסקברי זה רכב לא טריביאלי. אין רכב שגורר דיונים שוב ושוב לאותם מחוזות. כן, הוא בעייתי במיוחד. כן יש לו גם יתרונות אמיתיים על פני כל מתחרה. יש לו מועדון של מעריצים, קטן יותר אולי ממועדון השונאים, אבל יש. יכול להיות שאתה בדיוק הטיפוס שמתאים למועדון הזה.
tasaf ברור לי על מה הדיון (רק שהוא נגרר מעט למחוזות שונים - מי מצליח לישון בטיולי שטח כתלות בסוג הרכב :mrgreen: )
לגבי כן או לא דיסקו,
הבעיות הן לא רק התחממות.
תחפש בג'יפטריפ, היה פעם שרשור על אנשים ששלבו ל D והאוטו לא נסע (סתם כך ברמזור), אח"כ התברר שנשבר להם משהו בדיפרנציאל (לא זוכר מה זה היה בדיוק),
מה שהצחיק בשרשור ההוא זה שמישהו שאל מה זה יכול להיות ומיד היו אנשים שידעו כל מה הוא מדבר - מניסיון...
ד"א, מחלות של ל"ר זה גם בדברים הקטנים,
מישהו יודע איזה מפתח גלגלים צריך שם? ואם אין "כיפות" לאומים? (היה מישהו בפורום הזה שסיפר פעם על חויות פנצ'ר בדיסקו)
באופן אישי אני אוהב את האוטו הזה, שקלתי לרכוש אחד (בנזין) אבל אז מצאתי את ה XJ.
רוב האנשים שאני מכיר ויש להם דיסקו (בנזין או דיזל) טוענים שהוא בור ללא תחתית מבחינת תחזוקה.
חלקם מוכנים לשלם את המחיר ומחזיקים בו, חלקם מכרו אותו.
אני לא מאמין שיש עשן בלי אש.
סער.
אז ככה:
בשנה אחת, שתי התחממויות, פעם ראש מנוע, פעם רק אטם ראש מנוע.
תיקוני חשמל ושטויות: תאורה בלוח שעונים, איתות שלא חוזר, דלתות, חלונות, נ. מרכזית, מנעול דלת אחורית.
הרכב הכי נוח שהיה לי, הכי כיף לנהיגה בשטח, עבירות כמו נעול, ללא נעילה, עבירות אבסולוטית כשהוא נעול.
ההבדל מהפאג'רו, עם אותו נהג ואותו סגנון נהיגה אגרסיבי: בפאג'רו: מוסך פעם בחודשיים - שלושה, בדיסקו פעם בשבועיים, ותקלות קטנות על בסיס יומיומי.
המדהים הוא, שהפאג'רו, למרות היותו יותר ישן, מצב הפנים שלו (חלונות, חלודה, ריפוד גג
, חשמל) נראה בשנות דור הרבה יותר טוב.
למרות הכל, כשאשתי תרשה לי, אני מחליף לדיפנדר...
היסטוריה מעניינת :-)
תוכל לפרט ממה נבעו ההתחממויות והאם יכולת למנוע אותם ?
ד"א, כמה עולה לשפץ ראש מנוע ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gooja
אז ככה:
בשנה אחת, שתי התחממויות, פעם ראש מנוע, פעם רק אטם ראש מנוע.
תיקוני חשמל ושטויות: תאורה בלוח שעונים, איתות שלא חוזר, דלתות, חלונות, נ. מרכזית, מנעול דלת אחורית.
הרכב הכי נוח שהיה לי, הכי כיף לנהיגה בשטח, עבירות כמו נעול, ללא נעילה, עבירות אבסולוטית כשהוא נעול.
ההבדל מהפאג'רו, עם אותו נהג ואותו סגנון נהיגה אגרסיבי: בפאג'רו: מוסך פעם בחודשיים - שלושה, בדיסקו פעם בשבועיים, ותקלות קטנות על בסיס יומיומי.
המדהים הוא, שהפאג'רו, למרות היותו יותר ישן, מצב הפנים שלו (חלונות, חלודה, ריפוד גג
, חשמל) נראה בשנות דור הרבה יותר טוב.
למרות הכל, כשאשתי תרשה לי, אני מחליף לדיפנדר...
כל פעם שאך שהו מדברים על דיסקו וגם על ל"ר הדיון מהר מאוד הופך להיות מגוחך, ככה לפחות אני רואה את כבעל מקצוע שעובד על הרכבים האלו וגם על אחרים שהוזכרו כאן כמופת לנוחות ואמינות.
ככה נראה בעיני אגב גם הדיון שחנן פתח לא מזמן ,מהר מאוד הדיון הדרדר להחלפת חויות אישיות(שכמובן הם בעיני המתבונן לא תמיד כמו במציאות) ואך לא דיון עם מיטב השמועות והאגדות....
בכל מקרה לדיסקברי דור 1 אין בעיות התחממות, יש לו בעיות התאוששות מהתחממות, במידה וקוראת תקלה(שיכולה להתרחש בכל רכב אחר) יש כמה פאקים בסיסים במערכת שיכולים לגרום לנזק גדול, קל מאוד להתגבר עליהם מכיוון שכולם כבר יודעים מהם, אבל מה, אך שהו תמיד הח'ברה מחליטים שלא צריך....
נ.ב לפני שאתם מיחסים לי אהבה יתרה לדיסקברי דור 1 ,אני דווקא חושב שמדובר על גרוטאה, אומנם במחיר שלו אין אף רכב שיכול לתת את מה שהוא נותן, אבל זה עדיין גרוטאה.