-
חוזר: באגי לקטגוריה הפתוחה, פרויקט חדש מבית אוברלנד
-
2 קבצים מצורפים
ביום שישי האחרון הגעתי לסדנא למדידות ולמרות שארנון וארז ניסו להתנקש בחיי על ידי ברזלים חדים בצורות שונות ומשונות :mad: הצלחתי לחזור הביתה בשלום ;-) . הבאגי נראה מדהים , ממש class 1 כמו שרואים בסדנאות בארה"ב.
-
-
-
חנן וארז בוקר טוב
קודם כל חנן לא שכחתי אותך פשוט לא היה לי זמן אתמול לדבר איתך.
אני נהנה מאוד לראות אותך מגשים את חלומך והופך אותו למציאות ועוד ע"י אומן מתכת שאין שני לו - ארז. מקווה שהכל מתקדם כמו שתיכננת.
שאלה אחת לי
המנוע לא קטן מדי ??
גם במימדים וגם ביכולת.
אני אדבר איתך היום חנן
רפי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
שאלה אחת לי
המנוע לא קטן מדי ??
גם במימדים וגם ביכולת.
רפי
היי רפי
המנוע בהחלט קטן מדיי אבל זה מה שיש בינתיים. ברכב בתצורה כזאת הבעיה הכי גדולה "ויקרה" זה הגיר והגיר המתאים ל 300-400 כ"ס (שזה מה שהרכב הזה צריך) עולה המון כסף בערך 7000 ירוקים בארה"ב. אז החלטתי להמשיך עם מה שיש, לראות איך הרכב נוסע ומה בדיוק חסר לו ולהחליט בהמשך.
ואם מישהוא רואה את הפוטנצייל של הרכב הזה ורוצה להכנס כספונסר ולהשקיע בגיר הוא כמובן מוזמן :-D :-D :-D מנוע במקרה הזה זה הבעיה הכי פשוטה.
-
מתקדם יפה מאוד :)
ארז, בא לך לספר קצת על הכלי הכחול שנראה שם ברקע?
-
הכלי הכחול זה המיול של צוות DBM כמדומני.חתיכת קופסת פיבר עם סרנים של דיסקו בפעם האחרונה שדיברתי עם דודי הבעלים שלו... מעניין באמת מה ארז עושה לגמד הזה...
-
4 קבצים מצורפים
התחלה של גשר המתלים העליון, זו השיכבה הראשונה מתוך 3 שיהיו לגשר הזה.
כמו כן תמונות של החיזוק לתושבת המתלה התחתונה והקשת הקדמית, ממנה יתחילו הXים הקדמיים והעליונים.
וגם מיכל הדלק והמושבים מחכים לתורם.
-
ארז , זה נשאל בדיון עם בנייה אחרת של אוברלנד כבר בעבר , אבל אני מעלה את זה שוב.
נראה כאילו אתם מרתכים על כשקצוות החומר חלודות , בעבר ענית שאתם משחיזים את השפות לפני אבל פה רואים שהם לא מושחזות והריתוך נעשה על חלודה.
לא שווה להשקיע עוד קצת ולהשחיז את השפות?
זה שיקול מקצועי או כלכלי?
-
מבחינתי זו לא חלודה, אין צורך לשייף, זה אולי יפה בתמונות או לכל מיני ח'ברה שאוהבים להעיר הערות רק בשביל להעיר(והכוונה ממש,ממש לא עלייך).
בסופו של יום זו החלטה שלי ואני לא חושב ששווה לי לבזבז אנרגיה על שיוף כזה שמיותר לחלוטין בעיני,הצינור לא באמת חלוד השכבה שאתם רואים יורדת גם עם ניגוב ביד.
-
1 קבצים מצורפים
אחת הבעיות הנפוצות ביותר במערכת הבלמים של באגי עם מנוע בזנב היא בעיית "תת היגוי", אתה מגיע לסיבוב , "נלחץ" מהמהירות , לוחץ ברקס בכל הכח מסובב את ההגה לכיוון הנכון ו.... כלום, הבאגי ממשיך ישר. למה ? כי הגלגלים הקדמיים נעולים והם ננעלים הרבה לפני הגלגלים האחוריים כיוון שאין עליהם כמעט משקל. אחת הדרכים לפתור את הבעיה היא על ידי ווסת בלמים שמאפשר לווסת את לחץ השמן שמגיע לבלמים הקדמיים (במקרה הזה).
הנהו לפניכם , נקנה ב E BAY והגיע היום.
-
**** התכתבות אישית בין שני גולשים שאינה רלוונטית כלל לנושא השרשור נמחקה כאן. נא להשאר ממוקדים, ולהשתמש בהודעות פרטיות. תודה, המערכת. ****
-
1 קבצים מצורפים
עוד אביזר שיתווסף למערכת הבלמים הינו "בלם חנייה הידראולי". לוחצים על דוושת הבלמים , מחזיקים את הדוושה לחוצה ודוחפים את ראש השסתום כלפי מטה. עוזבים את דוושת הבלמים והבלמים נשארים נעולים פשוט כיוון שהשמן אינו יכול לחזור למיכל. על מנת לשחרר פשוט לוחצים שוב על ראש השסתום ו : GO-TO FULL GAZ :wink:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן גולומבק
עוד אביזר שיתווסף למערכת הבלמים הינו "בלם חנייה הידראולי". לוחצים על דוושת הבלמים , מחזיקים את הדוושה לחוצה ודוחפים את ראש השסתום כלפי מטה. עוזבים את דוושת הבלמים והבלמים נשארים נעולים פשוט כיוון שהשמן אינו יכול לחזור למיכל. על מנת לשחרר פשוט לוחצים שוב על ראש השסתום ו : GO-TO FULL GAZ :wink:
מאיפה הבאת את זה? כתובת אינטרנט אם אפשר בבקשה :-) ואיך קוראים לרכיב הזה (על מנת לחפש באינטרנט).
אני מניח שזה עובד רק על הגלגלים האחוריים או הקדמיים ולא על שניהם ביחד, נכון?
אגב ברקסים, מה אתה מתכנן לשים? על איזה צמיג בכלל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מאיפה הבאת את זה? כתובת אינטרנט אם אפשר בבקשה :-) ואיך קוראים לרכיב הזה (על מנת לחפש באינטרנט).
אני מניח שזה עובד רק על הגלגלים האחוריים או הקדמיים ולא על שניהם ביחד, נכון?
אגב ברקסים, מה אתה מתכנן לשים? על איזה צמיג בכלל?
מיכה לחלק קוראים hydraulic park brake והוא נקנה ב www.chirco.com , אפשר למצוא את זה גם ב ebay . אפשר לשים את זה היכן שרוצים במערכת אבל כמובן שצריך לדאוג שזה יהיה בהישג יד של הנהג.
הנאבות והברקסים יהיו של "סיקס" עם צמיגים 33 (בשלב ראשון ;) )
-
דנה 30 או דנה 44?
איזה נאבות אתם שמים בגלגלים האחוריים? או שהכול יהיה זהה ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
דנה 30 או דנה 44?
איזה נאבות אתם שמים בגלגלים האחוריים? או שהכול יהיה זהה ?
וואלה מיכה, לא יודע, אני לא מומחה גדול ב "דנות" למיניהן. את ההחלטה בנושא השארתי למקצוענים של "אוברלנד". בכל אופן אם יש לך 4 נבות של סיקס לתרום לפרויקט הן יתקבלו בברכה כמו גם ג'נטים וצמיגים...:wink: ועוד דבר שצריך וקשור לעניין זה מכלול דוושות תואם, גז , ברקס , קלצ'...
תודה.
-
מה זה התקן שעליו אתה בונה ועל איזה מנוע אתה מתכנן בעתיד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אופק
מה זה התקן שעליו אתה בונה ועל איזה מנוע אתה מתכנן בעתיד
הבאגי נבנה ע"פ תקנות ה FIA , קטגוריה T1.3 כלומר רכב אב טיפוס 4 על 2.
אני לא יודע איזה מנוע יהיה לו בעתיד (הרחוק) אבל יהיו לו לפחות 300 כ"ס.