אסף ,אל תגיד לי שבשילוב לרוורס הגלגל ננעל והמכונה מיסתובבת אחורה ע"י הגלגל השני.
Printable View
אסף ,אל תגיד לי שבשילוב לרוורס הגלגל ננעל והמכונה מיסתובבת אחורה ע"י הגלגל השני.
הזנחתי כאן את הפורום לכמה ימים ותראו מה הולך כאן!
אני חייב לציין שאני מתרשם מחלק גדול מהפתרונות,ואני חושב שאסף קצת קשוח איתכם...
אני אתן כאן כרגע הסבר קצר,כי אני חייב לעוף עוד כמה דקות,
מה שניראה בתמונה זה אכן מנגנון ראצ'ט של מכונה חקלאית,מקצרת ירק ידנית משלהי שנות השלושים,היא משמשת חלק מאוסף הטרקטורים והכלים החקלאיים העתיקים של אבא שלי.
המקצרה הנ"ל הינה מכונה חקלאית מאוד פרימיטיבית,מנוע ארבע פעימות צילינדר אחד וראש שטוח,מקורר אויר מניע מנגנון של גיר זוויתי המוסר הינע לזוג הגלגלים המניעים.בנוסף,בהמשך לציר היציאה מהמנוע,ישנה מערכת מוטות אשר מפעילה את סכיני המקצרה בדיוק כמו במכונת תספורות,רק בצורה הרבה יותר גסה ובגדול.
מנגנון הראצ'ט שבטבור הגלגל נועד לאפשר תנועת זוג הגלגלים במהירות שווה לאורך מסלול ישר,ושיחרור רגעי של המנגנון בעת פניה של 180 מעלות מכיוון התנועה,תוך סיבוב של כמה מעלות לאחור של הגלגל הפנימי.
דבר נוסף שמענין במכונה זו ובמכונות החקלאיות הישנות בכלל זה חוסר תשומת הלב באופן מכוון אפילו להנדסת אנוש ולבטיחות!! ניתן לאמר כי מכונות אלו הן הצעד הראשון של ההתנתקות מהתלות בבהמות.
אין לי ספק שבמהלך השימוש במכונות אלו ודומיהן,נקצרו לא רק עשבי ירק......
זהו לבנתים,המשך מעניין בקרוב...
איתי
יכול להיות שזה מכסה מאובטח של איזה מיכל שנמצא בלחץ ובתנועה. ישנה אפשרות לאבטח שלני הכיוונים , תלוי בכיוון ההרכבה או הסיבוב.