מצטער טלי, לא יכולתי להתאפק ולגלות להם את האמת.... בתמונה, זאת טרי אחרי שטלי לוחצת על הכפתור הסודי
Printable View
מצטער טלי, לא יכולתי להתאפק ולגלות להם את האמת.... בתמונה, זאת טרי אחרי שטלי לוחצת על הכפתור הסודי
כן, אני הגאון נסעתי בטריוס , אפילו נהגתי בו ואפילו מס' פעמים בטיולים של עמותת "גיבורים קטנים" במסלולי החולות בין אשדוד לאשקלון . משתתפים בטיולים האלו מגוון כלים ומגוון נהגים שרבים מהם עברו את גיל הפנסיה ואינם "תוקפים מכשולים במהירות" . הטריוס לא היה נחות מקרוס-אוברים אחרים מחוסרי הילוך כוח ועבר יופי איפה ש"ג'יפים" בגודל מלא או טנדרים כפולי הנעה שקעו כי לא נסעו עם לחץ אוויר מתאים ולא תקפו עליות חוליות במהירות.
כן ידידי בעל הנסיון, יש מכשולים שחובה לתקוף במהירות הגבוהה האפשרית , למשל - גבעות חול , הטמבל הוא זה שנוסע עם 35PSI ועוצר לפני סוף העליה כי הוא לא רואה את המשך הדרך ....
לפני חצי שעה ירדתי לאוטו לעשות הכנות (מחר נוסע קצת לכמריר) וגיליתי שגם לי, ליד הידית הקטנה של הארבע על ארבע יש בקצה מסילת ההילוכים סימון L. אך להערכתי מדובר בLARGE ולא בLOW כמו בטריוס. בחרתי שלא להעביר את הידית לLARGE כי אין לי כוח להורדה מהכביש למקרה שזה לא יהיה ברישיון.
שלום רב,
שמי יוחאי, אינני קשור לאף אחד מהמגיבים הקודמים, או לדיהטסו, ולמעשה מעולם לא כתבתי בפורום. אפילו לא זוכר איך התגלגלתי לכאן.
אני הבעלים של טריוס 2002 מזה 3 שנים, ולדעתי חלק מהכותבים עשו עוול לרכב הנהדר הזה.
אני אוהב מאוד לטייל בטבע, בעיקר ברגל דווקא... כשקניתי את הטריוס חיפשתי זווית חדשה לגישה לטבע, ומצאתי ברכב הזה כל מה שחיפשתי. נכון - לא מטפס בולדרים, מפצח מכשולים וחוצה נהרות בוץ - אבל מי אמר שזו ההגדרה של "רכב שטח"?
עשיתי עם הטריוס רבים מהטיולים שבאתר 4x4.co.il: הר חורשן, הגעתון, גלבוע (בבוץ מטורף, שקעתי, ואיתי באותה ביצה שקוע גם לנד קרוזר). הטריוס עבר אותם פשוט בכבוד! ראיתי הרבה ג'יפים "אמיתיים" בטיולים ואני מחזק את דעתו של מי שכתב לפני - בניגוד לרכבים המאסיביים שלא מצריכים כמעט חשיבה (אלא במכשולים אמיתיים), הטריוס דורש שתחשוב לפני שתלחץ, תוריד מכוון קרקעי, תתכנן קדימה... וזה חלק מהכיף.
חלק מהבעיות שתוארו אכן נכונות - ובראשם מנוע חלש, הנדסת אנוש מוזרה, צריכת דלק.
גם היתרונות קיימים: ישיבה גבוהה, נוח להכניס את הילד למושב הגבוה, קטן וממזר בשבילים צרים מאוד (אפשר לעשות פרסה "על השביל").
לסיכום: מי שמחפש את הירידה מהכביש אל הטבע הפתוח, אבל לא רוצה להשקיע במפלצת יקרה וגדולה או לשלם מחיר בנוחות הכביש, ובמיוחד בתור רכב שני בבית - זה רכב מעולה! ואם הירידה לשטח היא למטרת חווית הטיול (אולי כמשלים לטיול רגלי, לכסות יותר שטח) הרכב מספק את הסחורה מצויין. מצד שני, אם המטרה היא האתגר שב"פיצוח" השטח על מכשוליו, כדאי באמת לחפש במקום אחר.
יוחאי
יששששש !!!
עוד אחד הצטרף !
(אולי תשימו כבר את הקישור ליד2 של הטריוס המדובר ונגמור עם זה...)
Sent from my iPhone using Tapatalk
יוחאי , כפי ששמת לב , טריוס מוגדר כרכב פרטי גם ביד2 . בהצלחה במכירה , תחזור אלינו אח״כ וקבל המלצות לרכב שטח . כזה שלא דורש הורדת מכוון כל כפל קרקע, אלא פשוט נוסע בשטח ונותן לך להנות מהנוף מסביב ולא רק מזה שלפני הגלגלים הקדמיים...
שלום. שמי יהושוע. חשוב לי מאוד לציין שאיני קשור כלל לפורומים. אני לא נכנס לאינטרנט ולמעשה, זו הפעם הראשונה שאני בכלל פותח בחיי מחשב. שלשום בפעם הראשונה הגיעו לביתנו נציגי חברת החשמל וחיברו אותנו. להפתעתי, פתיחת המחשב הביאה אותי לכאן, צירוף מקרים מפתיע בהתחשב בעובדה שאני בעליו של טריוס. אני בעליו של טריוס שקר כלשהו מודל שקר כלשהו ויתכן בהחלט שדברי הם גרסה מרוככת של כל מה שכתבו כאן כל חובבי הטריוס שנכנסו לכאן גם הם בפעם הראשונה בחייהם. מומחים יזהו אפילו קווים של פיצול אישיות.
בכל מקרה, מכיוון שאני "הקול השפוי" אז אני כבר לא ילד ולמעשה אני כבר בן שקר כלשהו ולכן נוקט בשפה יותר נקיה מקודמי חובבי הטריוס. מטבע היותי חובב טבע שפוי, אני מכיר היטב את כל המסלולים וחרשתי פעמים רבות את שקר כלשהו וגם את שקר כלשהו. עם זאת, אני חייב להציג -הפעם בצורה הרבה יותר "שפויה" ונעימה את עלילותי בידיעה ברורה שתאמינו לי מכיוון שאני, בשונה מקודמי, טייל וותיק ובוגר. עשיתי עם הטריוס מסלולים רבים שמופיעים בג'יפולוג. בין היתר חציתי את "הרוביקון," נסעתי עם הטריוס לMOAB וגם עליתי מספר פעמים את מעלה זק וגם את מעלה ורדות ומעלה אשוש כמו גם את "המעלה הנסתר" ו"המשלט". ונכון, לא מדובר ברכב שטח קשוח אך זה כל הכיף. ליצירת נופך כלשהו של אמינות אציין כעת חסרונות של הטריוס: הוא שותה הרבה דלק, משהו כמו אחת לעשר. יש לו גם חיסרון נוסף, הוא מאוד נאה, מה שעלול לקסום לגנבים.
לסיכום: מי שמחפש למכור טריוס, אבל יודע היטב שהשוק מת - זה רכב מעולה! בניגוד לקודמי, אני אדם מבוגר ושפוי ושקר כלשהו וגם שקר כלשהו, שלא לדבר על שקר כלשהו. קנו טריוס. אתם תהיו מאוד מרוצים. בהצלחה.
אגב, אותי כל השרשור הזה שכנע, אני רוצה טריוס כשאני חוזר לארץ.
מישהו יכול להסביר איך צף לו בכזו קלילות שירשור בן חמש שנים?!
בכל אופן משעשע מאוד, צריך אחד כזה פעם בשבוע לפחות
אכן תענוג לקרוא, קצת אקשן, אבל שחושבים על זה השרשור הזה רלוונטי מתמיד.
בינינו, מי האידיוט שקונה היום רכב שטח אמיתי (אני..) בגלל:
שוקל 2.5 טון, כמה הטריוס 1.5 טון?
ביום טוב עושה 1:5 במחיר דלק של כמעט 8 ש"ח לליטר.
כל טיול היום 800 ש"ח על דלק. ב 2007 היה 300 ש"ח שעוד היה לי רכב שטח סולר.
אכן ברכב שטח רך יהיו נזקים, אבל התיקון יעלה פחות מעלות אחזקת הבהמה וההפרש בדלק.
אז היום שיש לי גרנד, בכל מסלול רק צריך לכוון את ההגה, הרכב והאלקטרוניקה עושים הכל, די משעמם. ושפר עליי ויש לי רכב שטח רך מהעבודה, אז אני רק מחפש היכן לקחת את הרכב הרך (וכמובן לחזור בשלום).
הדיון אם לקנות טריוס, סנטה-פה, ראב 4 (אלא שעוד אולי יכולים לעשות 90% משבילי ארצנו) רלוונטי מתמיד. ראיתי סנטה-פה יורד את מעלה יאיר והרגשתי אידיוט עם הגרנד שלי, הוא עושה 11 ק"מ לליטר (לפי המחשב בסולר) אני עושה 5, הוא יעשה את נקרות ממערב למזרח, אז יופי אני אעשה ממזרח למערב. הוא ירד את מעלה נוח, יופי אז אני אעלה אותו.
אז תגידו, הסנטה-פה (או הטריוס) יעשה את נחל פרצים תחתון? יש טיול לילה שבוע הבא לשם ולנחל סדום ואתם יודעים מה - לא לבא לי לקחת את הגרנד...
נחל פרצים תחתון אסור בתנועת כלי רכב. אתה בטח מתכוון לפרצים-עליון.
ויש מצב שטריוס יעבור במסלול של נחל פרצים עליון. לא בלי להתגרד ולא בלי עזרה מג'יפ נורמלי... סנטה-פה כבר ימעך שם פגושים ויקמט את הגחון - יש שם כמה קטעים שמעבר ליכולת זויות המרכב שלו.
לעניין יכולת התנועה של ג'יפונים בשטח - הם עוברים ב-90 אחוז או יותר מהמסלולים בארץ. השאלה איך עוברים, כמה נתקעים, כמה צריך למשוך אותם ובכמה נזקים זה יעלה. לרדת במעלה יאיר או בזיק או בעשוש גם כדורגל יכול. הגרויטציה תעביר שם גם פיאט פונטו.
זה לא חפיף לרדת מדרגות ובורות עם רכב נמוך וכמות הנזקים הפוטנציאלית היא עצומה . גם כשאני יורד במעלה רמון , עם צמיג 31" ופאג'רו ישן קצת מוגבה וממוגן , אני פוגש אבנים במדרגות הצד וכן יוצא מהרכב כדי להסתכל , לבחור מסלול ולזרוק איזו אבן פה ושם , חבר שנסע אחריי עם פאג'רו חדש מוגבה, חטף נזק קוסמטי למדרגות הצד המקוריות למרות כל הזהירות ואני זוכר גם ירידה במעלה הזה לפני מס' שנים עם שיירה שכללה טויוטות דגם קודם שאחת מהם שברה ברז ניקוז של הרדיאטור. ההאמר H1 שנסע איתנו וגם הסיקס שהיה לי אז לא ממש הבחינו בקיומו של המעלה. גם לא צפריר או מישהו אחר עם רנגלר אדום 35" צמיג , שעלה מולנו באותו יום בכוונה דרך המדרגות הגדולות ונראה מנומנם למדיי...
לא הייתי קונה טריוס אלא אם הייתי סטודנט/ית שגר בתל אביב רבתי ואין לו חנייה צמודה, המעוניין מדיי פעם לצאת קצת מהעיר לטיולי שבילי קק"ל + . כן גם מאזדה 3 עוברת בשבילים האלה וגם מאזדה 6 ליסינג (כמו שמישהו מהפורום ההוא הוכיח פעם קבל עם ועדה) , אבל לטייל בשבילים האלה עם טריוס , זה כמו לטייל עם האמר במעלה רמון...
נזכרתי שיש אצלי קצת תמונות מאז... ובאמת להאמר הייתה בעייה במעברים צרים בנקרות ....
אז הוא נאלץ לעקוף מסביב דרך הבולדרים והתבאס שאין לו טריוס .
תהנו...