תגיד יונתן
יש איזה פונקציה רצינית שקוראת את מה שאנחנו כותבים פה או שזה נגמר ביוזמה של פקח
ונסיון שלך לסנגר על המערכת .
איציק
Printable View
תגיד יונתן
יש איזה פונקציה רצינית שקוראת את מה שאנחנו כותבים פה או שזה נגמר ביוזמה של פקח
ונסיון שלך לסנגר על המערכת .
איציק
איציק, זו יוזמה מקומית של פקח מהטובים.
אלון - נחל צין, כמו עוד כמה וכמה שבילי טיול ראשיים בנגב, הם כבר מזמן נחלת הכלל. הם לא מסלולי עבירות, הם לא ליודעי ח"ן, הם מרכזים הרבה תנועה בשבתות - וטוב שכך. אתה וגיא מתלהמים ומכלילים בדיוק בסגנון "הצהוב" שאתם לא אוהבים - ככה בדיוק אתה נשמע אלון, דוגרי. תקרא את מה שאתה כותב.
גם אני מסכים עם רוח הדברים שלך, אבל המציאות מורכבת יותר ממה שאתה מתעקש לעשות ממנה. זה כן דבר נכון לנתב את המטיילים למסלולים מוגדרים, מסומנים בטוב טעם, וכן צריך לפעמים "לסדר" קצת יותר. מי שיודע הכי טוב מתי צריך להתערב - ומדובר כאן על התערבות קלילה, נקודתית ביותר, הם הפקחים.
כמעט כל השבילים בנגב נפרצו ונסללו על ידי כלים כבדים עבור הצבא, חברת חשמל, קצא"א או במסגרת מחקרי מחצבים בעשורים הראשונים של המדינה. השבילים נהרסים עם השנים, והשאלה היא האם ועד כמה לתחזק אותם? שבילי 4X4 הם בכל מקרה לא תופעת טבע.
בוקר טוב ושבוע נהדר,
א. ראוי שהרשות תדאג להסדיר מידי פעם דרכים מסומנות בעיקר באזורים ""מטויילים"".- כמדיניות כוללת ולא כיוזמה פרטית.
ב. מן הראוי שההסדרה תהייה מקצועית !!!
"זריקת אבנים לקרקע בוצית באופן חובבני" = נזקים גדולים לרכבים !.
ג.מתוך חוק שמורות הטבע --"תפקידיה של הרשות הם לטפל בכל עניני שמורות הטבע והגנים הלאומיים ולקדם את עניניהם, וכן להגן על ערכי הטבע והמורשת, לפקח על שמירתם ולטפח אותם, ובכלל זה:
(1) לאתר שטחים ואתרים לצורך הקמת שמורות טבע וגנים לאומיים;
(2) ליזום ולתכנן הקמת שמורות טבע וגנים לאומיים, או שינוי בהם;
(3) להקים, לנהל, להחזיק, להפעיל ולטפח שמורות טבע וגנים לאומיים;
(4) לשמר ולשקם ערכי טבע בשמורות טבע ובגנים לאומיים ומחוצה להם;
(5) לפקח על שמורות טבע וגנים לאומיים ועל ערכי טבע ומורשת, לרבות פיקוח"
אז,,,,,,,,,,,, שיתחילו לעבוד,,
לבוא ולהגיד - לא מענין אותנו אלו שלא נוסעים על צמגי 37 ויודעים את הנגב בעל פה, זה פשוט לא מעשי ויגרום פשוט להרס הטבע שכולנו אוהבים. בשנות ה 80 השיטה הזו היתה מקובלת וגם הגיונית. היו אז 4000 גיפים ומי שהיה לו כזה ידע בדיוק מה הוא עושה.
היום זה לא המצב בעליל. יש 130 אלף 4X4 והאנשים שנוסעים בהם רוצים גם להנות. אבל הם לא מוכנים לנסוע ברכב ספרטני והם לא מכירים ומוקירים את הטבע. אז מה עושים איתם? התעלמות לא תעזור כאן. אני בדעה שכן צריך לארגן את הבלאגן אחרת אנחנו נטבע בים ה - SUV.
איך עושים את זה? פשוט מארגנים כמה מסלולים יפים פשוטים וברורים. משלטים אותם כך שגם בעל אקווריום שרואה כול היום DVD יוכל לעבור בהם בלי מפה. וכן, גם לוקחים כסף עליהם... ובתמורה מספקים שרותים - פינוי זבל הכוונה עזרה וכו. מתי עושים זאת? כשכול עם ישראל מטיל - פסח, שבועות. כך ניתן להמונים את הלחם והשעשועים שהם דורשים ושומרים על הטבע.
אחרי הכול כמה hard core אתם מכרים? יש אולי 1000 טילים רצניים בארץ. תמיד כאשר אני משוטט בנגב במקומות פחות פופולרים אני פוגש את אותם הפרצופים. למסות חיבים למצוא פתרון. זו זכותם לטייל בדיוק כמונו.
ראו את שמורות הטבע. לפני 15 שנה כשהתחילו לקחת כסף על כניסה לשמורות זה פשוט שיגע אותי. איזה זכות יש להם לעשות זאת? עתה אני מבין שלולא עשו זאת היום כבר לא היה שם שום דבר, רק ערמות זבל.
הרגע חזרתי, ואיזה יופי!
השרשרו מתחיל להיצבע בצבעים שכיף לקרוא.
קודם כל איציק, אני לא (אבל ממש לא -ומי שמכיר אותי יודע) מסנגר על הרשות. אני מסנגר רק על עצמי. (ואולי על כמה אנשים, בשר ודם,שאני מכיר וחושב ששחטו אותם ללא צדק כאן באתר...)
דבר שני, אני מנסה לומר זאת כמעט בכל הודעה שלי. מה שאנחנו כותבים כאן באתר משפעי רק על עצמינו. אם אנחנו רוצים להשפיע על גורמים חיצוניים (מישהו אמר הרשות?) אנחנו צריכים לפגוש אותם. האירוע המדובר היה בדיוק מה שאני מתכוון, אך לצערי הגיעו רק ה"חנונים" שלא מכירים ואין להם תלונות.
לי יש, והרבה! ותאמינו לי שאני משמיע אותם. הבעייה היא שאני זה לא מספיק. אתם לא מבינים שאתם חלק משמעותי במעגל הזה כמו גם הרשות, וכן, אפילו בעלי האקווריום. גם להם צריך להקשיב.
(ואגב- גיא, לפני שאתה גובה אלף ש"ח על חילוץ אקווריום, תדאג לתעודת עוסק מורשה וביטוח מתאים אחרת כנראה שייטבעו אותך על הנזקים שהם גרמו לעצמם...). חוצמזה, מה יש לכם נגד בעלי האקווריומים? ראשית חלקם כלים נחמדים מאד! בנוסף, אני מכיר הרבה מאד מטיילי אקווריומים שמודעים ושומרים על הטבע לא פחות מאף אחד אחד כאן באתר!
צריך להבין שיש בעייה!
צריך להבין שלא כולם מסכימים!
צריך להבין שיש יותר מפתרון אחד אפשרי!
צריך להבין שדבקות בדעה שלך תביא בסופו של דבר ליותר נזק מתועלת!
צריך להבין שעל מנת לקדם דברים צריך לפעול, וזה אומר להיפגש. עדיף בשטח. ועדיף באירועים מהסוג שראינו!!!
תאר לך איציק שהיית מגיע. היית עוזר קצת, עושה רושם של מישהו מבין עניין על הפקח, מציע חלופות שנראות לך. אני חושב שבסיכומו של עניין היית הרבה יותר מרוצה ממה שאתה היום.זה נכון לכולם. הבייה היא שבינתיים אנשים לא מגיעים ונראה כאילו רק מטיחים ביקורת באתר כלפי אלו שכן. זה פשוט לא נראה טוב. אני מכיר אישית מעט מאד אנשים באתר ולא יודע מה הם עושים מעבר לדפי הפורום. אבל ממה שמצטייר כאן, זה לא מעודד. :sad:
אני מקווה למצואזמן ותאריך מתאים בתקופה הקרובה ולנסות ליזום מפגש כזה. בתקווה שהוא יהיה ראשון מבין רבים כאלו בעתיד. זה תלוי רק בנו.
(אגב סתם מתוך סקרנות, כמה מהחברים כאן באתר גם מטיילים ברגל ומכירים קצת מעבר לדרכי הג'יפים? מנסיון, זה מלמד המון על המשמעות של שמירת טבע, הרבה יותר ממה שאפשר לדעת מסיון רכוב בלבד...)
שלום לכולם!
יונתן
שמחת זקנתי. רוצה להגדיר את נחל צין ועוד כמה שבילי טיול ראשיים כמסלולים מוגדרים בעבירות קלה לכולם ולתחזק אותם בהתאם? לך על זה. אבל זה בתנאי שאתה מוכן להגדיר מסלולים וזה אומר שאתה דואג שיהיו מסלולים גם בשבילי (שזה הכי קל, פשוט אל תיגע בהם). זה אומר שאתה דואג שאף אחד לא זז מהמסלולים המוגדרים, זה אומר שאתה גובה כסף וזה אומר שאין יותר חופש טיול לכולנו. היום אתה מבסוט מהחופש שלך, מחר בגלל חבורת האקווריומים לא יהיה לך מותר לנסוע בשטח.ציטוט:
אלון - נחל צין, כמו עוד כמה וכמה שבילי טיול ראשיים בנגב, הם כבר מזמן נחלת הכלל. הם לא מסלולי עבירות, הם לא ליודעי ח"ן, הם מרכזים הרבה תנועה בשבתות - וטוב שכך.
קשה לך עם ההגדרה הגורפת? הם הרוב המוחלט של רכבי השטח. ככה אנחנו נראים לכל מי שלא שייך לקבוצה. אף אחד לא סופר אותי, אותך ועוד איזה כמה אלפים בודדים שמתנהגים כמו בני אדם.
"אקווריומים", כי זו ההגדרה הכי נכונה לקבוצה הבעייתית. יש ערסים מטומטמים בCJ, יש מפגרים מוחלטים בהיילקס 94-7 ויש יאפים עשירים חסרי תועלת ברנגלרים/H2. יש גם PWים שנוסעים באקווריום, שמיל-ים שנוסעים בפאג'רו ועוד כמה אנשים שהם טובים למרות שהם נוסעים באווריומים :lol: . זה מיעוט קטן ולא רלוונטי; גם אם תספור את כל אנשי השטח שאכפת להם, עדיין לא תקבל עשירית מבעלי רכבי השטח.
לכן, האקווריומים הם מקור כל הרוע. צהוב לך? רק כי הראש שלך תקוע איפה שהשמש תמיד זורחת, בעולם "הג'יפאים הטובים". אני לא עושה הפרדה ביננו ובינם בהיבט המערכתי (בניגוד אליך), רק בהיביט התוך-קבוצתי שכאמור לא מעניין אף אחד.
את רוב מה שיש לי לומר בעניין אמרתי כאן .
ובכל זאת,
יש מסלול בנחל צין, ומה לעשות, הג'יפים שעברו בשלולית במשך השנים חירבו לה את הצורה. כעת על הפקח למצוא פתרון לבעיית השלולית שאינה עבירה לג'יפאים מן היישוב, ולכן הם מנסים ופותחים קוליסים חדשים ומכוערים. יש הרבה פתרונות, הפקח החליט על פתרון לגיטימי- הסדרת מעבר אחד, כזה שימנע את הצורך לפתוח קוליסים חדשים. ואז, כרגיל בארץ האיזולירבנד- ביצע זאת בצורה חובבנית להפליא, שתגרום יותר נזק מתועלת....
קשה לי לקבל הכשרת שבילים באופן כללי, כי מאותו מקום של "מי אמר שלאלון מותר ולי אסור" תבוא אח"כ התביעה להכשיר את השבילים שיתאימו לפרייבטים כי "למה לג'יפים מותר ולשאר אסור? "... אבל בעצם, זה מה שהרשות עושה כבר כמה שנים, וממי שנתנו לנו את השביל לפרייבטים במכתש רמון, עם החניון הממוסחר שכל מטרתו להכניס כסף לרשות (ועוד דמי פרוטקשן למפעילי החניון, ככל הנראה), קיבלנו לא מזמן דמי כניסה לכל בקעת צין, כבר מקבר בן-גוריון. לא ירחק היום שה"צרכנים" שמשלמים ב"מיטב כספם" כדי להיכנס לבקעת צין ידרשו הכשרת כל הדרכים בבקעה כדי להיכנס אליהן עם האוטו-ליסינג כי זה "מגיע להם" בזכות התשלום. טיפה אחרי זה נמצא קיוסק בעין עקב, עם "זכיין" שישמור לנו על המכוניות במקום לגנוב אותן.
אסף.
אני מצטער נימרוד אם ניראה לך שאני מתלהם. לא זאת היתה כוונתי. ממש לא.
העניין הוא שאני באיזה מקום בזמן האחרון איבדתי את המוטיבציה להלחם.
אני חושב שאני אשרוד אולי עוד איזה 30 שנה במקרה הטוב.
אני משתדל לדאוג לעצמי בזמן הזה, שהשאר ידאגו לעצמם. ומי שיש לו עבודה בתחום כל שהוא .. שיעשה את העבודה שלו.
המלחמות בטחנות הרוח עייפו אותי.
לי ניגמר האויר, חם לי מידי להלחם עכשיו .... ( זה מופנה ליונתן )
להתראות בחורף.
אסף, אתה כותב דברים לא נכונים!ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
הכניסה לבקעת צין פתוחה לכל דורש (4X4 כמובן!). התשלום במובואת הקבר הינו עבור הכניסה לעין עבדת בלבד! מי שלא נכנס למתחם של עין עבדת לא צריך לשלם.
רק למען הדיוק,
יונתן
רגע אחד - מה כול כך רע בתשלום, ומה כול כך טוב ה"בחינם" ?
בארצות הברית כול האזורים המפורסמים הם בתשלום. זה הופך את הענין למסודר ומאורגן.
לי אישית בכלל לא איכפת לשלם 10$ בכניסה לאזור ובתנאי שישמרו על האזור נקי, ידאגו שלא יהיו כול מני בדואים טובי לב שיסלקו את הרכב וכו...
צריך לצאת מהאשליה שיש לנו ארץ ענקית עם מרחבים פתוחים, כי אין לנו. ארצנו היא צפופה מאוד ובעתיד תהיה עוד יותר צפופה. אם משהו לא ידאג לסדר ונקיון מהר מאוד לא יהיה כלום.
אין שום רע בלארגן מספר אזורים מסודרים שכול האנשים יוכלו להגיע אליהם. וכן גם מספר אזורים לבעלי ליסינג תפעולי. כמובן שצריך לשמור על הטבע ולא להפוך את כול המסלולים לכביש 6. יש לארגן מסלולים עם דרגת קושי שונה תוך דגש על שמירת הטבע.
לצערנו הרב עברנו את שנות ה 60 שבה היו 20 גיפים בכול הנגב. אם משהו לא ידאג לסדר, מהר מאוד לא יהיה למה לדאוג.
יונתן
יש באמת מי ששואל ומסביר בבותקה או לוקח כסף ובזה זה נגמר ? :lol: :(
;)
כנראה דפקו אותנו גם כאן .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
לא יודע אם יש מישהו ששואל או מסביר?
בכל פעם שאני נכנס, אני אומר לבקעה/ חניון הסרפנטינות ובזה זה נגמר.
בוודאות התשלום הוא לעין עבדת בלבד! אני די בטוח שזה מגובה בשילוט. אני אהיה שם יותר מאוחר ואבדוק את זה.
יונתן
מה בדיוק אתה הולך לבדוק ?
שלקחו ממני פעם פעם תשלום
שניסו לקחת פעם נוספת ולא שילמתי
או שלמדתי בכלל לא להכנס משם ופשוט לנסוע מסביב .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יונתןמצפה
אציק, באמת שלא צריך לחפש בציציות של כל דבר ולהתקטנן גם על ההודעות שלי.
כתבתי שאני אבדוק אם זה מגובה בשלט!
אם יש שם בעייה, הפתרון שלה יעזור לאנשים לא לשלם סתאם! עזוב, הרשות לא צריכה לשים שם בותקה, לא צריכה לקחת כסף, צריכה להסביר לאנשים על מה הם משלמים. הכל נכון! אבל זה שישנה בעייה עד עכשיו (אם יש), זה אומר שצריך לעשות משהו ולפתור אותה. זה מה שאני הולך לבדוק.
אתה שם לב שעל כל בעייה אתה מגיב בביקורת? אני מציע לפתור בעייה שלא ידעתי על קיומה וזה אומר אנשים שמשלמים שלא לצורך. במקום לגבות אותי, אתה רק מגיב בציניות המיותרת שלך ומוציא את כל החשק. לא נראה לי שאתה רוצה באמת שדברים ישתנו. אם ביקורת בלבד זה מה שמעניין אותך, אנא פתח שרשור נפרד ותבקר בוא את מי שתרצה ומתי שתרצה. השרשור הזה נועד לפתור בעיות. נקודה!
ואתה מוזמן להציץ שוב בכותרת שלו...
יום טוב!
זה המצב כבר עכשיו, יש לי תצלום של אחד השלטים הישנים מבקעת צין , לפני מפץ רכבי השטח הגדול ובשטל מצויין כי "התנועה מותרת בשבילים המופיעים במפה ובשטח", לא סמ"ש ולא נעליים(השלט עדיין קיים,כנראה נשכח בסבב עדכון שלטים) חוות המיכלים עוד היתה על כנה, השביל "האדום" שחוהצ את הבקעה עוד לא ידע שהוא כזה, השביל השחור שעלה לכיוון שלוחת צלמון היה פתוח גם למעקף היפה של נחל חגור(היום יש שם שלט אין כניסה), הפקח שהכיר כמעט אישית את הדמויות הקבועות באזור היה מתיר להשאר גם אחרי שעת הסגירה כי ידע שלא נגרום נזק או נטריד בע"ח-החיים היו הרבה יותר פשוטים בשטח.ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
יונתן כמה תגובות לאחור כתבתי שאני עובר לשבת על הגדר ומפסיק להגיב
בהמשך אתה שוב גורר אותי לתגובה .
חזרתי כתבתי ואמרתי יונתן למה אתה מעלה את השרשור כל פעם .
אתה חוזר ואומר שצבע השרשור מוצא חן בעיניך . ( הרבה תגובות ) .
שים לב לאט לאט כל זקני הפורום כל אחד מגיב והתגובות ..... :twisted: :twisted:
ואתה חושב זאת הדרך .
גם אני חשבתי פעם שזאת " הדרך " ושילמתי .
היום יהיה קשה להחזיר אותי לדרך .
אני עדין על הגדר . אבל כצריך אני עובר לצד שני .
הרבה יותר קל . הרבה יותר פשוט . הרבה יותר נכון זה להיות חבר של הבדואי מאשר להיות חבר של הפקח התורן .
אתה רוצה להמשיך לשחק במגרש הביתי שלך בבקשה .
מה היה הרעיון " הגאוני לסתום את המחצבה מלאת המים ? ( ועוד בפיצוץ ) !
או מה הרעיון לפזר שלטים על כל פינה לאורך המכתש ובכבישים מסביב לו ?
זה ממש מזמין את הנוסעים לרדת מהכביש .
לאן בדיוק מורידים את הנוסעים עם השילוט הזה ?
ובהמשך מתפלאים שנוצרים שבילים חדשים .
איציק
לא אני החלטתי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
לא שיתפו אותי בהחלטה.
לא יודע!
מפריע לך? אין בעייה, אפשר לברר...
אולי נלמד משהו...
אגב, נושא המחצבות שונה מיסודו, כי השטח הוא בזיכיון של המחצבות. (חברת חסין אש כמדומני...)
כל החלטה שמתבצעת בשטח המחצבות וכרוכה בשינוי השטח (כדוגמת מילוי מחצבה מחדש) קשורה ישירות לבעלי המחצבות. אני מניח שיש גם החלטות משותפות עם הרשות...
אם אתה שואל אותי (וזאת השערה בלבד ומבלי לדעת את העובדות!) אז סתימת המחצבה נועדה למנוע איזו תביעה פוטנציאלית של אדם כלשהו את המחצבות, שחס וחלילה היה נפגע כתוצאה משהייה בשטח. (טביעה/ קריסה וכו').
*אגב, שנה שעברה היה במשך תקופה ארוכה גופה של פרא באחת ה"שלוליות" במחצבות. הפרא ניסה להגיע למיים, נפל, ולא הצליח לצאת... מי יודע, אולי יש קשר בין הדברים.
יונתן
יונתן, תנשום עמוק....
אתה לא צריך להיות מליץ יושר של הרשות. אל תיגרר למקום הזה. "אולי" ו"אולי" לא יובילו אותך לשום מקום. אם מישהו מהרשות רוצה לתת תשובה מוסמכת- הוא מוזמן. בשבילך (ולא מתוך התנשאות אלא מתוך זה שאני יודע איך הדינמיקה של עניינים כאלו בפורומים באינטרנט) - אל תגיב בשם הרשות....
השיקום בנחל צין מבורך כשלעצמו, אם כי הסדרת המעבר החובבנית רק מעיבה על המטרה- ואני חושב שעל זה כולנו מסכימים. אין לי בעיה עם זה שהדיון נגרר למקומות אחרים, אבל זה מתחיל להיות מוגזם.
אסף.
אסף-
ובכל זאת מקבל את מה שאתה כותב!ציטוט:
נכתב במקור על ידי יונתןמצפה
הנה, גם לי יש ביקורת:
חזרתי לא מזמן מהשער של המבואה באחוזת הקבר. איפה שמשלמים לעין עבדת.
אין שלט, יש מחירון כניסה. לא כתוב שהתשלום הוא לעין עבדת...
שאלתי את הקופאית לגבי העניין והיא אמרה שהיא דואגת לברר לאן כל אחד נכנס ושאין מצב שמישהו משלם ולא רוצה להכנס לעין עבדת.
אז היא מסבירה. מה עם אחרים? מה קורה כשיש לחץ? היא בעצמה אמרה שייתכן ובהתחלה (כשרק סגרו את הכניסה) היו פה ושם בעיות עם זה...
זה לדוגמא, ממש לא בסדר לדעתי.
בקיצור, החלטה תמוהה של מי שזה לא יהיה לגבי אי הרישום בשלט/ מיקום השער וכו'.
אני מתכוון לדבר/ לשלוח מכתב על העניין בקרוב לנוגעים בדבר.
יש לי המון ביקורת כלפי הרשות. חלקה גם קשה מאד ונוקבת. כמו שאני מכיר את הדברים הטובים שנעשים פה ושם (כי אני מכיר את האנשים אישית) אני גם מודע להמון בעיות, מחדלים, סריחויות וכו' שלא בטוח שכולכם מכירים.
אני מאד רוצה שהדברים ישתנו! כמו שנוצר הרושם שאני "מסנגר" על הרשות כאן בפורום (ואני מדגיש- זהו רושם מוטעה) כך חלק מהגורמים ברשות מרגישים שאני מסנגר על הג'יפאים.
אני חוזר על הכפפה שזרכתי לפני כמה הודעות:
במידה ואיזום מפגש בינינו ובין גורמים מהרשות ע"מ להציף את הבעיות ולנסות לפתור את חלקם, מי מוכן להגיד שהוא בעניין? (באופן כללי. כמובן שללא התחייבות, אני רק רוצה לדעת אם יש בכלל למה להתאמץ).
יאללה בי,
יונתן.
נ.ב.- אסף וכולם, אני לא נסער או עצבני כמו שאולי עולה מהדברים שלי. אני פשוט מנסה לנצל מומנטום שנוצר כאן בשרשור כדי לקדם מהלך שאני מנסה לבצע כבר הרבה זמן. אשמח מאד לפגוש חלק מכם מעבר ל"גלי הפורום" . (מה לעשות שאני גר במצפה ובקושי פוגש את הציוויליזציה שנמצאת בארץ- אי שם צפונית לב"ש... ;-) גם החברים הקרובים שלי והמשפחה סובלים מזה... )
יונתן היקר,
כמעט כל מי שפה עובר במצפה רמון, ועובר הרבה. כי מה לעשות זה יוצא בדרך להרבה מאוד מקומות.
תהיה נחמד, תציע .. ויש מצב שתצטער על ההצעה ... כשכל ג'יפולוג יעצרו אצלך לבירה קרה....
מצד שני, להפגש עם אנשי הרשות ... לא קוסם בכלל. לא לי לפחות. אני פשוט לא מאמין להם. הם לא רוצים לשמוע אותי והם בטח לא רוצים להתיחס למה שיש לי להגיד. הם רוצים ליצור אצלך מצב שאתה חושב שהם עושים מעל ומעבר לעזור ... וזהו !
אותי זה לא מעניין. לפחות לא באופן אישי. יש לי מה לעשות בזמן הפנוי שלי...
תודה.