על זה בדיוק עליתי לפני כחודש וגם רשמתי פה.החלק שהתעקם הוא בין התושבות של העלים לתפוח...ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
אני מתאר לעצמי שהבעלים הקודמים לא ריחם על הגמד!:-x
Printable View
על זה בדיוק עליתי לפני כחודש וגם רשמתי פה.החלק שהתעקם הוא בין התושבות של העלים לתפוח...ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
אני מתאר לעצמי שהבעלים הקודמים לא ריחם על הגמד!:-x
ממשיך שרשור..
כידוע יש לי בעיה בסרן הקדמי - לא ברור אם הוא עקום, או משהו אחר..עד היום הייתי סבור שהוא עקום
אבל היום כשהרמתי את הגלגל שטיפה נוטה הצידה (לא בולט יותר מדי בלי להתעמק בזה), שמתי לב שברגע שהמשקל של האוטו עוזב את הגלגל והגלגל עולה לאוויר פתאום הוא משנה זווית, מתיישר אם תרצו
לגלגל אין חופש, ופתאום כשאין עליו גם לחץ הוא ישר מה שלפי ההיגיון הלא-מקצועי שלי אומר שזה לא יכול לנבוע מסרן עקום - או שכן ואם כן אז איך בעצם הוא מתיישר כשמורידים ממנו את העומס?
אם לא, מה זה יכול להיות? יכול להיות קינגפין עקום \ מיסבים גמורים? איזה למה וכמה?
תודה מראש וחג שמח!
אלעד
מתעלק על השרשור
אני חדש פה...
גם לי ישנה בעיה של סרן אחורי עקום... איך אפשר לבדוק באופן הכי מקצועי וכמה שיותר זול מה עלות התיקון של הדבר הזה
שלום
מצטער שלא עניתי יותר מוקדם הרבה זמן לא ביקרתי באתר הנחמד (או במחשב שלי...)
בכל אופן ככה:
בשרשור הזה ממש יש דרך מעולה לבדוק אם הסרן ישר או לאציטוט:
נכתב במקור על ידי קופסת גפרורים
השיטה עם החוט אמנם לא מדעית אבל תתן לך תשובה כמו שנתנה לי.
לגבי התיקון אני תיקנתי אצל דוד עלה לי 500 שקל המחיר די גבוה בהתחשב בזה שהעבודה הייתה קצרה ולא מסובכת.
אם אתה רוצה ללכת לדוד הוא נמצא בכפר הנגיד והוא בחור ממש נחמד,אם לא ליישר את זה בעבודה עצמית לא צריכה להיות בעיה כל כך גדולה.
אני ישמח לעזור בהמשך
איתי
איתי, האם תוכל לפרט ולו במעט את התהליך שדוד עשה על מנת ליישר את הסרן , כיצד בדקת שהוא ישר ועד כמה הוא היה עקום אם מדדת לפני ואחרי העבודה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
לפני מדדתי בשיטה עם החוט.אחרי מדדתי עם דוד מרחק בין הגלגלים.
בגדול בלי להכנס לפרטים כדי לא לחשוף את שיטות העבודה של בעל מקצוע-הוא עיגן את הסרן לרצפה והפעיל עליו לחץ כשהוא עדין מחובר לאוטו.תוך כדי הוא מדד את המרחק בין הגלגלים עד שהם היו במרחק הרגיל.
התהליך היה ממש מהיר ופשוט, ולא כל כך מדעי.
אני עדיין חושב שהגלגל קצת עקום...:sad:
בגלל זה אני ממליץ שאם כבר מתעסקים בזה
להוסיף עוד 500 שקל ולקנות כבר בית סרן ואז לפחות לא אוכלים סרט אז זה ישר או אם זה יתעקם שוב.
עיגן את הסרן והפעיל עליו לחץ ? ועוד כשהוא מורכב על הרכב עם כל הנלווים לו ??
ואחרי כל המדידות לפני ואחרי , עדיין יש לך ספק... :neutral:
אכן סוד מקצועי שעדיף שישאר חסוי...
למי שבוחר לישר סרן אצל בעל מקצוע - ממליץ לבצע את זה אצל מישהו שיש לו מיכשור ליזר למדידת וישור שלדות וכיווני פרונט \ מגביליות סרנים, גלגלים וכולי.
דוגמה למישהו שכזה - מוסך מקסיקו בנתניה.
יש למישהו המלצה על מכון טוב באזור אשדוד/רחובות?