-
חוזר: מעשה שהיה, כך היה - דרישת דלק מוזרה מפורד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
קיד תודה על ההסבר, אבל מה זה regeneration?
אני אנסה:
במסנן החלקיקים מצטברת עם הקילומטראז' כמות של חלקיקים שסותמת את המסנן. כשהמחשב מזהה סתימה כזו (יש חיישן לחץ בין המנוע למסנן שמאתר עלייה בלחץ) ונוצרים התנאים המתאימים כמו נסיעה בינעירונית בעומס גבוה, המחשב מרים את טמפרטורת גזי הפליטה של המנוע, ע"י תערובת ענייה יותר (יש מצערת בסעפת היניקה בדיזלים באלו) ואיחור ההזרקה, וגורם ע"י כך לשריפת החלקיקים במסנן ופליטתם.
-
תיקון ותוספת לדברי חנן:
בזמן ה-REGENERATION התערובת מועשרת ע"י הפחתת כמות האויר באמצעות המצערת (כאמור, יש מצערת אלקרונית במנועים הללו שנמצאת במצב WOT במצב עבודה רגיל של המנוע) וע"י איחור הזרקה משמעותי. התוצאה היא עודף דלק בגזי הפליטה. הדלק ניצת בתוך הממיר הקטליטי ומעלה את טמפרטורת גזי הפליטה למעל 600 מעלות צלזיוס. טמפרטורה זו מספיקה כדי להצית את הפיח שהצטבר בממיר. ברגע שבוצעה ההצתה הפיח בוער כבר מעצמו והמנוע חוזר לעבודה רגילה.
תהליך ה-REGENERATION מתבצע באופן יזום כל כ-5000 ק"מ, או אם ה-BACKPRESSURE עולה מעל סף מסויים.
יש לציין שהנהג לא אמור להרגיש שמתרחש תהליך של REGENERATION בשום מקרה. אין ירידה בביצועים, אין עליה ברעש, לא נפלט עשן שחור. כל זה נכון בתנאי שמשתמשים בדלק מתאים.
אם הדלק עשיר בגופרית, תתצטבר גופרית במסנן החלקיקים ותגרום לפליטת עשן לבן ומסריח מהאגזוז ברגע שתצטבר מספיק גופרית במסנן.
-
קראתי הכל בעיון, הרכב שלי אמור להגיע ב 10 לחודש,
אני לא מתכוון לרכוש רכב שכדי שאוכל לתדלק אותו אסע לטיז אל נאבי ולהקתו,
שיהיו תחנות דלק מוסדרות אקנה עד אז.....
-
שלום לכולם
במשאיות הכבדות, כאשר נגמרת האוראה נדלקת מנורה בלוח שעונים. במידה והרכב ממשיך לסוע תתבצע ירידת הספק של כ-70% בביצוע המנוע. במידה ועדיין תמשך נסיעה ארוכה הרכב פשוט יכבה ולא יניע. בנוסף מסנן החלקיקים במפלט ישתם ויהיה צורך להחליפו.
במשאיות הקלות ישנה מערכת EGR. במידה ולא נוסעים עם דלק מתאים, מערכת ה EGR תתפקד כל הזמן, בזמן תפקוד המערכת ישנה ירידה חזקה בביצועי המנוע. כמו כן כל מערכת ה EGR והמפלט מתמלאים בפיח ולכלוך. מה שיקרה זה שמסנן החלקיקים יסתם, כמו כן אני גם נתקלתי כבר בשסתום EGR תפוס (מפיח) עד כדי כך שנשרפו שסתומים. וזאת מכיוון שהמנוע הגדיל את הזרקת הדלק כדי להעלות את טמפרטורת המנוע ולא הפסיק (כי השסתום תפוס) עד שנשרפו השסתומים.
קחו בחשבון שמסנן חלקיקים זה פריט יקררררררררררר מאודדדדדדדדד !
רפי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
שלום לכולם
במשאיות הכבדות, כאשר נגמרת האוראה נדלקת מנורה בלוח שעונים. במידה והרכב ממשיך לסוע תתבצע ירידת הספק של כ-70% בביצוע המנוע עדיין לא מותקן מיחשובית במשאיות. במידה ועדיין תמשך נסיעה ארוכה הרכב פשוט יכבה ולא יניע לא מדוייק..... בנוסף מסנן החלקיקים במפלט ישתם ויהיה צורך להחליפו במערכת אוריאה אין מסנן חלקיקים.
רפי
קיד
-
קיד שלום
1. אצלנו במשאיות כן ישנה ירידה בהספק (בתוך המפה של המחשב) המנוע.
2. מדוייק גם מדוייק ואפילו מוכח. הרכב יכנס ל SAFE MODE אשר לא ייתן להניע את הרכב. כמובן לאחר תקופה ארוכה של נסיעה ללא אוראה.
3. אתה צןדק - טעות שלי.
רפי
-
מענין - הייתי היום בסוכנות של שברולט ושאלתי על הסילברדו(שהוא ארוך יותר בכ 45 ס"מ ולכן לא הבאתי אותו בחשבון מלכתחילה), ואמרו לי שם חד משמעית כי הסילברדו שנת 2008 לא יצטרך דלק מיוחד וניתן יהיה להשתמש בסולר רגיל.
מענין למה - או ששברולט עוד לא התישרה לפי תקן יורו 4(יכול להיות???), או שלארץ מביאים סחורה ישנה יותר שיוצרה בשנת דגם קודמת. מי יודע מה האמת?
-
או שמה שמעניין את האיש מכירות זה למכור ולא תמיד הוא יודע בדיוק על מה מדובר.
אגב, אני עדיין חושב שזו טעות לרכוש כזה רכב. לפחות חכה עד שתקנות הגרירה/הובלה החדשות יכנסו לפועל ותוכל לדעת אם הרכב בכלל יכול לגרור את החרגול.
-
ברוך,
זה בטח גם וגם.
תסתכל באתר של שברולט.קום
כבר ה-2007 הוא דגם חדש ושונה ממה שמוכרים כאן בארץ.
אני לא מאמין ש-2008 חזרו אחורה לדגם הישן...
http://i93.photobucket.com/albums/l6...eradopromo.jpg
כנראה UMI קונים "עודפי ייצור" בזול או איזה דיל דומה. אבל למה שזה יפתיע אותנו. מדינת עולם שלישי או לא??..
2 האגורות שלי,
איל
-
אני לא מבין מה אתם בוכים. אתם צריכים להגיד להם תודה. תארו לכם שמכשירי תנועה היו מוצאים סטוק ישן של צ'רוקים 2001 חדשים, או שטויוטה היו מביאים לכאן דגמי היילקס סרן קדמי חי עם מנועי 3LT כמו שיש עבור שווקים אפריקאים... מה רע?
לא הבנתי את ההחלטה המוזרה של מאיר שהזמין פורד 2007, ואז ביטל את ההזמנה כששמע שהדגם משתנה ב2008 - בשביל מה? פנסים מעוצבים יותר יפה ----> ואוסף של צרות חדשות בתא המנוע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
או שמה שמעניין את האיש מכירות זה למכור ולא תמיד הוא יודע בדיוק על מה מדובר.
כמעט נכון.
ברוב המקרים איש מכירות יודע טוב מאוד במה מדובר, אבל מה שמעניין אותו זה קודם כל למכור.
-
מנסיון שלי עם אנשי מכירות של רכבים: לא תמיד הם יודעים איך קוראים להם, ובדרך כלל הם לא יודעים כמעט כלום על המוצר אותו הם מוכרים. ברכב הם בטוח לא מבינים הרבה.
-
[לא הבנתי את ההחלטה המוזרה של מאיר שהזמין פורד 2007, ואז ביטל את ההזמנה כששמע שהדגם משתנה ב2008 - בשביל מה? פנסים מעוצבים יותר יפה ----> ואוסף של צרות חדשות בתא המנוע.[/QUOTE]
למה להזמין רכב בגירסה ישנה כאשר יש מתיחת פנים משמעותית לדגם חדש,
מיילא המחיר היה שונה? אבל ממש לא ,
אני לא מוצא הגיון לרכוש גרסה ישנה עם מנוע שהוחלף אלא אם המחיר סופר אטרקטיבי,
-
הנה ההגיון מאיר - הגרסא החדשה פחות טובה מהישנה. זה בדיוק נושא השרשור.
בוא נחזור במנהרת הזמן לשנת 2002. הייתה יכול לקנות ליברטי 2002 חדש דנדש, או צ'רוקי קלאסיק 2001, דור אחרון, כי ליבואן נשארו עוד כמה. מה עדיף?
-
נמרוד ידידי ,
זו חוכמה בדיעבד
וחוכמה בדיעבד היא חוכמה קטנה מאוד מאוד
עם הנתונים שעמדו לרשותי בסוף שנת הדגם גם היום הייתי מגיע לאותה החלטה ,
כאשר יהיה מספיק תחנות דלק ליד הביית אחליט אז לרכוש בהתאם לתנאי השוק והמצאי שארצה ,
ולשאלתך בקשר לצירוקי 2001
עמדו במחסני היבואן כמעט שנתיים 2001 חדשים למה אז לא קנית??
-
אז כהיום רכב שטח חדש רחוק מלהיות בתקציב שלי. אם היה לי - הייתי קונה, ללא ספק.
-
אני מוחה נמרצות על השתלטותכם הבלתי רלבנטית על השרשור(הרציני) הזה.
מה להודעותיכם ולשאלה הכאובה של השגת דלק 10 PPM, לרכב אשר היבואן שלו אומר לך לתדלק באחת משבע עשרה תחנות בארץ, מהן אפס תחנות במרכז ובשרון??
אני עומד להגיש תלונה רשמית לוועדה העליונה של הפורום, ודעו לכם כי אני מתעתד לבקש את השעיתכם בחסימה חלקית, לפחות למשך הזמן אשר יידרש להשלמת הבאגי הוירטואלית.
שבוע טוב ומחוייך לכולנו.
-
אייל,
התמונה הנ"ל היא בדיוק התמונה של דגם 2008 ששברולט התחילו למכור כאן בארץ, כשהאספקה מתוכננת לחודש אוקטובר.
לדברי הסוכן, באופן חד משמעי לא יהיה צורך בדלק מיוחד, למרות שבפרוספקט כתוב במפורש שהוכנס DPF לרכב בדגם של 2008!!!
אז מה האמת כאן בהבדלי הדרישות/גישות? כיסוי תחת של פורד?
אני חושב שהמבחן יהיה אם פורד יסכימו לוותר על הדרישה ויאשרו שימוש בדלק רגיל, כמו שברולט.
מעניו מאד, לא?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
אייל,
התמונה הנ"ל היא בדיוק התמונה של דגם 2008 ששברולט התחילו למכור כאן בארץ, כשהאספקה מתוכננת לחודש אוקטובר.
לדברי הסוכן, באופן חד משמעי לא יהיה צורך בדלק מיוחד, למרות שבפרוספקט כתוב במפורש שהוכנס DPF לרכב בדגם של 2008!!!
אז מה האמת כאן בהבדלי הדרישות/גישות? כיסוי תחת של פורד?
אני חושב שהמבחן יהיה אם פורד יסכימו לוותר על הדרישה ויאשרו שימוש בדלק רגיל, כמו שברולט.
מעניו מאד, לא?
זה לא עושה לך דה זה וו
מעניין האם לפני שתקבל את השברולט יחתימו אותך על מסמך כמו בפורד ,
לטעמי עדיף שיהיו כמו בפורד ישירים עם הלקוח לפני הרכישה ולא לאחריה
או להייפך?
-
תבדוק שהפרוספקט מיועד לשוק הישראלי .
לפעמים לוקחים פרוספקט קיים ומתרגמים מבלי לחשוב עד הסוף .
בטוח שיהיה שם סעיף שאומר XXXX אבל שווה שאלה ישירה למחלקת השרות ולא לאיש המכירות .
אנשי ההדרכה יודעים יותר טוב ( כי הם כבר עבור הדרכה ) לפני תחילת השיווק .
אנשי ההדרכה מה שמענין אותם זה החידושים .
אנשי מכירות מענין אותם למכור
והשרות מעונין שיהיה שקט .
איציק