א. בוודאי שקיימים מעבים שנכנסים לשם. עובדה.
ב. מסכים עם יוסי. אתה יודע- אונס יכול להגמר רע!
נראה לי שחבל על הזמן שלך. (כי לנו יש זמן עודף להתקשקש איתך על זה כאן...).
לך תחליף את המעבה לאחד שייכנס, אבל שוב- לא קטן מידי!
Printable View
א. בוודאי שקיימים מעבים שנכנסים לשם. עובדה.
ב. מסכים עם יוסי. אתה יודע- אונס יכול להגמר רע!
נראה לי שחבל על הזמן שלך. (כי לנו יש זמן עודף להתקשקש איתך על זה כאן...).
לך תחליף את המעבה לאחד שייכנס, אבל שוב- לא קטן מידי!
איתי, מצאתי עבורך עזר לא נורמלי להתקנת מזגן בסמוראי!
כנס ללינק: http://www.suzukiinfo.com/
שם תמצא בחלק של סמוראי ספר PDF על התקנת המזגן בסמוראי.
אם קיימת בעיה עם הקובץ- שלח לי ה"פ עם המייל שלך ואני אשלח אליך את הקובץ.
בהצלחה!
אהלן,
וייפר - המון תודה בכלל ועל הקישור הזה.
אני מכיר את הקישור הזה ועברתי עליו. מתארים שם איך מתקינים מזגן בסמו. לקחתי משם כמה דברים.
הדבר היחידי שאין שם זה איך שמים מזגן של דיאטסו בסמוראי..... :grin: :grin:
בכל אופן - תודה, ותמשיכו.....
מש שכן, אמרת שיש לך קובץ של 12MB על התקנה - אותו אני מאוד אשמח לקבל במייל.
איתי.
מה המייל שלך?
המייל:
[email protected]
המון תודה
איתי
אהלן,
יש עידכונים מאתמול לכל המעוניין:
על הבעיה של המעבה התגברתי, בסוף הצלחתי לדחוף אותו מקדימה עם המאוור שלו וגם השתמשתי בתומכים המקוריים(ראו תמונות). היה קשה בגלל שצריך היה להתחשב בכננת, בסוף החלטתי לחתוך את הקורה התחתונה שתקבל חיזוקים כדי לפצות. - תמונה "ניסיון 007" היא להמחשה בלבד אני עכשיו בונה תושבת חזקה יותר....
את הבקבוק הקטן - אין לי מושג מה שמו/תפקידו - חיברתי כמו שהוא מורכב הרכבים עם מזגן מקורי, בצד שני של הרדיאטור (מצורפת תמונה).
מצורפות תמונות - ריג'קטים, הערות, תובנות, רעיונות יתקבלו, כרגיל, בברכה.
תודה רבה.
איתי.
נ.ב איך שמים תמונות בגוף ההודעה??
האם אני יכול להבין שהכל בסדר ואין ריג'קטים?!?! :cool: :cool:
אל תתביישו..... :wink:
איתי.
איתי,
מספר דברים:
1. למאוורר אין בית? אתה חייב איזושהי הגנה על הידיים- שים לב שהוא קרוב מאד לכננת וכל גישה שלך לאזור כשהמזגן עובד עלולה להסתיים באסון (לא עלינו...). אגב, הוא יציב? לא משחק?
2. המעבה לא נראה במצב מזהיר... אתה בטוח שהוא תקין? בדקת שאין לו בריחת אויר?
3. ה"בקבוק" כהגדרתך מתייחס למייבש/מסנן. אם הוא ישן- כנראה שבכל מקרה תצטרך להחליף אותו בעת מילוי גז. (בגז החדש (לא R12) משתמשים במייבש אחר). עלות של מייבש כזה לא צריכה להיות גבוהה מ-90 ש"ח. (ללא יוניט גז).
4. סה"כ נראה בסדר גמור.
נ.ב.
בדקת שהמאוורר מסתובב בכיוון הנכון? (ז"א האויר "נדחף" לכיוון שמייבש).
אהלן!
1. אין לו בית כי הורדתי אותו - עם הבית הוא פשוט לא נכנס. לאצבעות לא קורה כלום אם הן נתקלות בו - קצת כואב ואח"כ עובר - מניסיון (כי אני לא לומד מפעם אחת....) :)
הוא יושב בסדר, לא זז ולא רועד.
2. אני מקווה שאין שום בריחה....
3. כשנגיא לשלבים הסופיים אני אדע אם הוא בסדר, אם לא אז לפחות יש תושבת מוכנה (או שהמסנן לגז החדש שונים בגודל/צורה?)
* הכיוון של המאוור נקבע לפי הקוטביות של החיבורים. כשאגיע להתעסקות בחשמל, אני אזכור את זה.
מה עושה היוניט גז? - למה הוא משמש? הוא נמצא בחלק העליון של המסנן ויש לו שני קונקטורים.
לגבי מגביר טורים - מבדיקה שעשיתי על הקרבורטור יש לי אחד חופשי ומוכן לשימוש - איך עושים את החיבורים שלו? הבנתי שיש מקום שממנו יוצא אויר ועוד יחידה - מופעלת חשמלית - שפותחת/סוגרת שסתום על הצינורית של המגביר. (סביר להניח שיש לי כזה על הדייאטסו, אני צריך לבדוק ולקחת אותו משם).
תודה
איתי
לאט, לאט...
1. למעבה אתה יכול לעשות בדיקה "ראשונית"- סגור צינור אחד עם פקק או משהו שיחזיק לחץ ובצינור השני תכניס אויר דחוס (מקומפרסור או מיכל אויר דחוס או משהו כזה). אם לא בורח אויר הלחץ ישאר שם ואתה תדע את זה.
2. המייבשים באים בגודל סטנדרטי אחיד.
3. יוניט גז זה למעשה חלק שלא חייבים שיהיה ע"מ שהמזגן יעבוד, אבל הוא ישמור לך על חיי המדחס. במידה ואין גז הוא מפסיק את הזרם לקלאץ' של המדחס ומונע עבודה שלו על "ריק".
4. מגביר טורים- זה דבר אחד ויוניט חשמלי למגביר טורים זה דבר אחר. לקחת מהדייהטסו אני מניח שאתה מתכוון ליוניט טורים. זהו בסה"כ ברז חשמלי לואקום. אתה מחבר את חוטי החשמל שלו לחוטי המזגן (ולא משנה איזה, למפסק בדש-בורד או לקלאץ' של המזגן). יש לו שני צינורות, אחד לכניסה ואחד ליציאה. לא משנה מהיכן תיקח ואקום- חבר עם צינורית לאחד מהצינורות של היוניט ואת הצינור השני חבר למגביר טורים שיושב על הקרב'. אל תשכח לכוון את הבורג של מגביר הטורים...
לא רוצה לבאס אותך
יפה זה לא - לא נראה המקום הטיבעי שלו
אל תגיד שלא אמרתי לך - שתמכור את הרכב.
אהלן,
עידכונים...
התקנתי את היחידה פנימית של המזגן אצלי ועשיתי חורים בקיר האש לצינורות.
היום ואתמול בניתי את התושבת התחתונה של המדחס.
מחר על הבוקר אני הולך למזגנאי שישים גז ויחבר לי צינורות חדשים ואני מאד מקווה לכתוב פה הודעת הצלחה מחר בצהריים....
מצורפות תמונות של התושבת והפרונט של הרכב עם המאורר במצב סופי.
תגובות יתקבלו (כמו תמיד), בברכה.
איתי
מקפיץ את השרשור.
נפל לידי רכב שמורכב עליו מין מזגן אוניברסלי שהחלטתי "לשתות" אותו.
כמה שאלות שמופנות בעיקר אליך איתי ולשאר המומחים.
1.השוואתי אתמול את הרכיבים של המזגן עם רכיבים שמורכבים על סמו אחר(שוב תודה אדם יא גיבור) והמדחס שלי יותר גדול פיזית.
אני חושב שיש לו מקוםפ אבל האם זוהי בעיה?האם זה שהוא גדול פיזית אומר בהכרח שהוא יצרוך יותר מתח או משהו כזה?
2.אותו דבר לגבי הרדיאטור של המזגן, הוא הרבה יותר גדול.האם זה יפריע לפעולה תקינה של הרדיאטור הראשי?
3.אצל אותו סמוראי ממוזג היחידה הפנימית יושבת בתוך הרכב ברגליים של הנוסע(אולי בגלל זה קוראים לה יחידה פנימית..;)) וברכב הישן זה יושב בחוץ ורק הצינורות נכנסים.
האם אפשר לעשות את זה מבחוץ גם בסמו?איתי איך זה אצלך?
אני אשמח לעוד טיפים מעבר לאלה שרשומים פה.
תודה מראש לכולם
אהלן איתי.
צור קשר בה"פ.
עידכונים בקרוב!
איתי.
האם מערכת מזגן של סוויפט מתאימה לסמוראי?
(יחידה פנימית +חיצונית ואני לא מדבר על התאמות מאוד מיוחדות כמו של איתי)
מורי, יש לך גם יחידה פנימית? :cool:
אם כבר הגענו להתאמות, מעבה מאיזה רכב יתאים בגודל לסמוראי?
יחידה פנימית-יש, מדחס-נקנה של סוויפט, נשאר רק המעבה.
דרך אגב, יש אפשרות להכניס את המעבה+וונטה של הסוויפט בלי יותר מדי חיתוכים לסמוראי? הציעו לי מזגן קומפלט של סוויפט ב 800 ש"ח...
ובקשר ליחידה הפנימית- יש לי אחת לא מקורית שהותאמה לסמוראי- אני יכול לצלם אותה כדי שתקבל רעיונות..