השאלה מה הטמפ' המותרת באמת,
ואז אני חושב שכל תרמו קמפל יכול לשמש לזה לא ?
Printable View
השאלה מה הטמפ' המותרת באמת,
ואז אני חושב שכל תרמו קמפל יכול לשמש לזה לא ?
את החום של הביפנים בודקים בעזרת שעון EGT, שמודד את טמפרטורת גזי הפלטה ביציאה מהראש.
קיים הרבה גם במטוסים
אתם מתקשקשים על שטויות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שחף110
תרכיב שעון, תסע, תלמד את טמפ' העבודה של הרכב.
וכשתהייה תקלה והמעלות יעלו מ-85 ל-91 - אתה תדע עוד הרבה לפני שזה יגיע למצב גבולי.
אצלי הטמפ' הנמדדת היא בין 70-85 מעלות תלוי בעומס, ובעומס מלא (עלייה, פול-גז) מגיע עד 95.
לכן - כשביום שישי הטמפ' טיפסה ל-91 מעלות בלי עומס ישר ידעתי שיש בעייה שהתגלתה כצינורית מים קרועה.
כולכם צודקים
אבל
אני הרכבתי עצמאית חיישן טמפ' (תרמוקפל) עם שעון דיגיטאלי וזמזם.
במהלך נסיעה שגרתית על כביש באר שבע ת"א השעון הראה 95 מעלות. מד הטמפ' הרגיל לא זז (רק מעל 97 מעלות השעון הגיב ל- 3/4 מהסקלה) כך שתחילה חשבתי שיש לי בעיה במערכת שהתקנתי. בכל מקרה עצרתי בצד, בדקתי מים וראיתי כי המיכל מלא.
האוטו התקרר והמשכתי לסוע (התופעה הזו היתה פעמיים תוך 24 שעות)
כשהגעתי לבאר שבע עשיתי שוב בדיקה, הפעם מעמיקה יותר, מצאתי חריץ במיכל המים ( זה מיכל לבן אבל ישן)- בחיבור בין שני החצאים של המיכל.
למזלי היה לי מיכל שחור ישן- החלפתי והבעיה נפתרה- עד היום יותר מחצי שנה לאחר מכן אין כל בעיה.
השעון עם התרמוקפל והזמזמם הוכיחו את עצמם.
לדעתי שווה להתקין את שתי המערכות.
בהעדר תקציב - העדפתי את המערכת עם התרמוקפל.
שיקולכם
שמתי ב 600 ש"ח מערכת מושלמת עצמאית ואמינה להתראה על חום מנוע גבוה, מתאים לכל רכב, הרכבה פשוטה כולל שנה אחריות. המערכת מתריעה ע"י זמזם חזק ונורית, על חום מנוע גבוה לפני שהמנוע רותח וע"י כך חוסכת שיפוצים וראש מנוע(מתאים גם לנשים ונהגים חדשים שלא עוקבים אחרי שעון החום של המנוע וכשהוא הגיע לקו האדום זה מאוחר מידי) התקנתי במוסך אודי מזרחי ברחובות טל 089410839
התקנתי את אותו העסק במחיר 350 ש"ח ...
קונים ישר מהיבואן , ההתקנה קלה מאוד.
הבקר XR30C מתוצרת Dixell,היבואן: טרמוליין בע"מ, 02-6799479 ירושליים
המחיר הוא 350 ש"ח עבור הבקר + תצוגה + זמזם + רגש הכל ביחד.
משלוח משהו כמו 30 ש"ח אם אתה לא לוקח מהם ישירות.
ניתן גם לחבר לבקר עוד שני יציאות , כלומר למשל מאוורר שיתחיל לעבוד כאשר יש טמפ גבוהה מידי וכו.
אמיר.
אם כבר הקפיצו . . .
בעבר לאחר שהערכתי שיש בעיה במערכת הקרור עקב התחממות הרכב במאמץ על פי השעון הדיגיטלי.
הוחלף רדיאטור שהיה סתום וחל לפתח נזילה.
להלן התסמינים:
הרכב (דיסקו 98 אוטמטי דיזל) לא מאבד מים.
בנסיעה עד 110 קמש עם מזגן שעון דיגטלי מראה נתונים תקינים, בין 80 - 90 לא עובר 92 מעלות. בירידות הטמפ צונחת ומגיעה אף ל 69 מעלות.
אבל...בעליות ...
מרגע שמתחילה עליה ולו הקלה ביותר, שעון טמפ דיגיטלי מטפס בצורה נחושה עד שעליה מסתיימת או שעוצרים בצד ע"מ לקרר את הרכב.
למעשה בכל עליה הרכב עובר את ה 100 מעלות.
זמזם מכוון ל 114 שם אני אני עוצר.
הרכב עולה ויורד אל\מ הגולן כול יום, וכל יום מגיע למצב שיש לעצור.
לאחר אין סוף ניסויים בנסיעה גיליתי שבהילוך שלישי מהירות עד 50 קמ"ש ללא מזגן הטמפ מגיע עד 97 מעלות ונישאר שם.
משהו נתקל במצב דומה? יש בכלל בעיה? אם כן, כיוונים לבדיקה?
בדיסקו אצלי אני מגיע גם לטמפ כאלה , ולפי הבנתי זה תיקני.
90 מעלות זו נסיעה רגילה בכביש החוף.
בעליה של פרויד בחיפה עם מיזוג ביום חם , הרכב מגיע גם ל115
טמפ של 110 -115 זה עדיין לא טמפ סופנית ... למיטב ידיעתי
אצלי הזמזם מכוון ל115 מעלות.
אמיר.
אמיר,
מה שמדליק אצלי נורה אדומה זה:
"מרגע שמתחילה עליה ולו הקלה ביותר, שעון טמפ דיגיטלי מטפס בצורה נחושה עד שעליה מסתיימת ..."
=
חוסר יכולת של במערכת לסלק חום במאמץ (?)
טה
הפיתרון האולטמטיבי זה חיישן המתחבר לראש מנוע כול צג דיגיטלי עם זמזם פנימי כולל אפשרות לכוון את טמפ' ההתראה יש מים אין מים נקרעה רצועה הלכה משאבת מים בקיצור מערכת מושלמת כולל כל מה שצריך להתקין אותה שאינ תלויה בשום גורם חוץ מעליית הטמפרטורה של המנוע אמינה ביותר עם שנה אחריות. יש לי כזה בטויוטה פורנר 95 והוא עובד מצויין. ניתן לרכוש ולהתקין אצל אודי מזרחי 089410839 המכשיר עולה כ 600שח.
מיכאלמ - כמה תגובות למעלה כתבת בדיוק אותו הדבר - לפני שלושה חודשים ...
ככה זה שמפרסמים - לרוב לא קוראים את מה שהאנשים כותבים - רק רוצים לפרסם ולהמשיך הלאה ...
או שזה הכל בראש שלי ?
:)
אמיר.
אני ממליץ להתקין גם גם חישן טמפרטורת ראש מנוע וגם חישן גובהה מים
ודרך אגב לפי מה שאני יודע אלי שחר מתקין את שניהם כולל עבודה במחיר שאריה שילם רק לחישן
הבקר הוא בקר לחדרי קירור. אני לא בטח שצריך בקר כזה משוכלל (שיודע להפעיל ולנתק את מדחס הקירור, למשל), כשכל מה שצריך זו תצוגה.
יותר מעניין אותי- באיזה רגש מדובר? אני מבין שזה לא תרמוקאפרל, אז מה זה כן?
אסף.
קובי - אני מצרף תמונה של התקנה בדיפנדר - על לוח שיש לי לתוספות על יד לוח שעונים , ובדיסקו במקום מאפרה ...
לגבי הבקר - מה שנחמד בזה שהוא משוכלל שאפשר להתקין מאוורר נוסף על הרדיאטור שהבקר שולט בו ומפעיל אותו כשהמנוע מעל טמפ מסויימת.
לגבי הרגש - טרמיסטור.
all probes are thermistor, either
PTC (which use white wire)
or the newer NTC
which uses black wire
אמיר.
אז אני באמת לא מבין למה צריך כזה בקר משוכלל.
לNTC, למשל, יש גרף התנגדות-טמפרטרה מוגדר. כל מה שצריך זה תצוגה פשוטה של מתח. בקר של חדר קירור נראה לי ממש מוגזם.
אסף.
לא חייבים בקר משוכלל - פשוט לא מצאתי משהו אחר שיודע לצפצף בטמפ מסויימת שניתנת לכיוון ... ומראה את הטמפ.
המחיר שלו 350 שח - אם יש משהו אחר יותר פשוט ויותר זול שיודע לעשות את אותה העבודה אשמח לדעת על זה.
אמיר