חוזר: >>> מבצע לגולשי ג'יפולוג - זיכוי 400 ש"ח על רתכת ישנה בקניית רתכת חדשה! <<<
אחחחח מיג מיג , אני פותח שרשור .
אור
חוזר: >>> מבצע לגולשי ג'יפולוג - זיכוי 400 ש"ח על רתכת ישנה בקניית רתכת חדשה! <<<
בוקר טוב רועי,
אני הבחור עם הרתכת שזייפה..
אני לא סגור על שם החברה, בכל מקרה, רשום על הרתכת:
ELTO - SUPER POWER 180
הרתכת מעולם לא התחממה, גם לא בעבודה ארוכה ואינטנסיבית.
הנתיך בלוח הינו נתיך 16 אמפ'.
הרתכת קיבלה חשמל, (אור במתג ומאוורר עובדים)
חיבורי הכבלים היו תקינים ומחוברים כמו שצריך.
אני משתמש ברתכת קרוב ל 4 שנים וזוהי התקלה הראשונה (שנעלמה, אגב, אחרי שעה בערך)
אופי העבודה הספציפית בזמן התקלה היה עבודה לא מאומצת ב100-120 אמפ' (הרתכת יודעת לתת גם 180 ללא היתרגשות..)
התקלה היתה שלא יצא (כך לפחות נראה) שום זרם מהמינוס.
לא במגע עם שולחן העבודה (שולחן ברזל) ואף לא במגע עם ידית הפלוס.
אשמח אם תאפיין את התקלה ותדע לתת הסבר ופתרון.
תודה
עודד
נ.ב. הרתכת הינה בצבע תכלת (אם זה עוזר להבין איזו חברה..)
רתכת אלקטרונית לרוב מבוססת על כרטיס פיקוד ומספר רכיבים בודדים נוספים כגון דיודות הפוכות, שנאי, קבלים, ובמידה והרתכת מאיכות טובה היא מבוססת על רכיבי IGBT.
קשה לי לקבוע על פי התיאור בדיוק מה התקלה מבלי לראות לנסות ולתהות על הבעיה ולבצע בדיקות עומס על מנת לראות את ההתנהגות (תוך כדי חיבור לנגד עומס על מנת לדמות ריתוך).
אבל, אתה מתאר מצב בו מעגל הפיקוד קיבל מתח, המאוור והנורית דלקו כך שיש מתח במעגל ה 12 וולט.
ייתכן וכמו שכבר ציינו כאן שיש כשל בלוח הפיקוד שלא הוציא פקודה לרתכת לעבוד.
אפשרות נוספת היא כשל במנגנון ההגנה של הרתכת באמצעות הטרמוסטט.
רתכות שיש בהן הגנה מפני התחממות יש להן טרמוסטט שיושב על אחד מגופי הקרור ומחובר למעגל הפיקוד, טרמוסטט כזה במצב רגיל מעביר זרם וכשהוא מתחמם הוא נפתח וגורם לכך שלא יעבור זרם (הכוונה היא לזרם למעגל התחתון שנותן אפשרות לרתך ולכן מעגל הפיקוד ימשיך לתת מתח לנוריות ולמאוורר).
טרמוסטט כזה לרוב מכוון לכיוון ה 70 מעלות (תלוי בדיוק ברתכת ולא נתון מדויק כללי)
בכל מקרה, אם התקלה תקרה שוב (חס וחלילה.. ) תנסה לאפיין שוב את סביבת העבודה והשימוש ולראות האם בכל זאת יש מכנה משותף.
ואם יש לך את הכלים לבדוק האם יוצא זרם/ מתח זה גם מעולה.
זוכר שהמתח היוצא( לא דומה למתח הנכנס (220V) אלא נמוך ממנו בהרבה ! (מתח הצתה לאלקטרודה).
והכי חשוב !!! תיזהר עם חשמל ! ותדע... קבל מתח אוגר בתוכו מתח... וגם כשהרתכת לא מחוברת לחשמל מסוכל לגעת ולהתעסק ויש לפרוק את הקבלים לפני שאתה נוגע בהם במידה ובכל זאת החלטת להתעסק עם המערכת.
(כן כן ... רועי שכבר חווה פריקת קבלים עצמית :) )
בברכה,
רועי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי odedsz1
נ.ב. הרתכת הינה בצבע תכלת (אם זה עוזר להבין איזו חברה..)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי odedsz1
אני לא סגור על שם החברה, בכל מקרה, רשום על הרתכת:
ELTO - SUPER POWER 180
עודד
עודד - חברת ELTO הינה יצרנית איטלקית של ציוד ריתוך (וכן מטעני מצברים, מלחמי חשמל וגז ועוד).
החברה, כמו חברות רבות אחרות מייצרת שתי סדרות של מוצרים - חובבני ומקצועי.
איני מכיר את הדגם הספציפי, ולא זכור לי שבקטלוגים המקצועים של החברה מופיע הדגם הנ"ל.
בכל מקרה, ELTO נחשבת ליצרנית טובה.
מוטי.
מקפיץ מחדש.
אתמול מתה הרתכת (כנראה באופן סופי)
הצעות?
אני ממש לחוץ בזמן (באמצע עבודה בשכר)