ובאותו עניין:ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
אני מקווה שכולם מקפידים לרדת ירידה ברוורס ו LOW, כמו שעולים עליה בראשון LOW.
כמה כאלו אתם מכירים שיורדים עם מצמד לחוץ, וברקס???
אביגדור
Printable View
ובאותו עניין:ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
אני מקווה שכולם מקפידים לרדת ירידה ברוורס ו LOW, כמו שעולים עליה בראשון LOW.
כמה כאלו אתם מכירים שיורדים עם מצמד לחוץ, וברקס???
אביגדור
לפי ההסבר המבולבל הזה אז אחד מהארבעה מתאים לך:ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzurlis
1.אתה צריך קורס בהבעה בכתב.
2. אתה עדיין בהשפעת אדרנלין מהמקרה וקשיי ההסבר נובעים מהנ"ל ובמקרה זה ע"ע סעיף 1.
3. אתה לא מפנים מה שמעבירים לך בקורסים מה שעושה אותך אדיוט גדול יותר אבל עם הרבה מזל.
3. עקב עודף המזל והנסיבות אתה מועמד איכותי לשרשור האדיוט.
אין לי הרבה מה להוסיף לזה, לא נראה לי שיש פתרון אמיתי לזה חוץ מלהמשיך ולחזור על הסיכונים שיש בטיולים, בדיוק כמו שיש הנאות
אני חושב שאת השרשור הזה יש להפוך לדביק בפורום מתחילים, כדי שאנשים יזכרו שיחד עם כיף זה גם מאוד מסוכן כשלא שומרים על כללי בטיחות בסיסים.
במקרה שלי, סוכות לפני שנתיים, נדמה לי.. 9 סמוראים במעלה עוזי, אחרי כל הנעולים הייתי הראשון לא נעול שעלה, וכל הלא נעולים שניסו אחרי לא הצליחו..כנראה שזה איפשוהו נגע לי גם באגו, רציתי לנסוע רוורס עד לסוף המעלה כדי לעזור למשוך ברצועות את אלו שלא מצליחים לעלות ו..לא ידעתי מה זה מכוון, לא ידעתי שצריך אחד, מיותר לציין שזה היה בחושך שירד עלינו לפני שציפינו, והמצב הוא זווית צד שבעוד כ20 שניות הייתה הופכת להתהפכות, אם לא היו לי שם חברים בעלי תגובה כ"כ מהירה..
מצורפת תמונה של כולם מנסים לתפוס את הג'יפ עד שנרתמה הרצועה
רוורס לירידה.
קלאצ' - ראשון למתי שפספסתי ברוורס...
בדרדרה קשה בשיפוע קשה וארוך של כמה מאות מטר, כשאני חצי מידרדר חצי יורד למטה, ומפחד, ועלול להתהפך כל רגע - אני רוצה לרדת הכי לאט שאפשר. כולל האמברקס, שכידוע לך מתהדק על את כל הגלגלים בדיפנדר ביחד. גם אם לא בא לך לאבד ברקסים מהתחממות כשאתה יושב עליהם. וגם להרגיע מידי כמה זמן - לא רעדה לך אף פעם הרגל בלי שליטה בקטע קשה ומסוכן, ועצרת רגע?
כישורי או טכניקת הנהיגה שלי הם לא הנקודה. כל המהלך שלי אז היה מסוכן וקיצוני וזו הנקודה. לא חושב שיש מישהו שלא לקח את הסיכון שלו באיזה קטע בשטח.
דורון - בהחלט עשיתי שטויות בשטח, בדיוק כמו ניר ונמרוד ויוני וכו'. מודה לחלוטין. אדיוט אני לא חושב שאני, זו מילה קצת חריפה. ואדרנלין והבעה בכתב - אתה צודק, כשחיים שוב את הקטעים האלה, החוויה עדיין חיה.
איציק, דווקא החזקתי ממך יותר מזה.
רוורס לירידה. נא זכור שיורדים עם התחת 500 מטר בערך, כי אי אפשר היה להסתובב.... הנתיב ממש, ממש, צר - 2 קוליסים שD9 עשה לעצמו, לטפס על כתף כ"כ צרה שהיא כמעט סכין. ברוורס כזה אני מפספס מידי פעם. אין יותר מקצת עד הנפילה - נגיד, במקרה הטוב, חצי מטר ימינה ושמאלה מרווח טעות.
קלאצ' - ראשון למתי שפספסתי ברוורס...
בדרדרה קשה בשיפוע קשה מאוד: וארוך - כמה מאות מטר, כשאני חצי מידרדר חצי יורד למטה, ומפחד, ועלול להתהפך כל רגע - אני רוצה לרדת הכי לאט שאפשר. ולעצור מידי פעם. ולרדת במקטעים של כמה מטר. כולל נעילה מלאה, בלואו. כולל האמברקס, שכידוע לךבדיפנדר מתהדק על את כל הגלגלים ביחד. (ואגב , הרכב היה עם מיגון נגד ירי שגרם למשקל עודף חביב). אחרי שאיבדתי אותם לפני זה פעם בירידה ארוכה, לא בא לי לאבד ברקסים מהתחממות כשאתה יושב עליהם. וגם להרגיע מידי כמה זמן - לא רעדה לך אף פעם הרגל בלי שליטה בקטע קשה ומסוכן, ועצרת רגע?
(אם תרצה, אפגיש אותך פעם עם הבחור שכוון. אולי אז תבין מה היה המצב).
בכל אופן, אדיוט עם מזל, סתם מזל או סתם אדיוט: כישורי או טכניקת הנהיגה שלי הם לא הנקודה. כל המהלך שלי אז היה מסוכן וקיצוני וזו הנקודה. לא חושב שיש מישהו מאיתנו שלא לקח את הסיכון שלו באיזה קטע בשטח. לבוא ולומר שזו אשמתם, בלי להכיר את עובדות המקרה לעומק, ומייד לשפוט שזה מענייני "השם ישמור" - זה לא דבר נכון להגיד.
אגב, תרבות הדיון באתר התחילה לאחרונה לנטות לכוון הצהוב, ואני לא חושב שזה במקום.
קראתי גם את ההודעות כאן וגם באתר הצהוב,פשוט לא יאומן...
אנשים מעלים השערות לסיבת התאונה(רכב שכור,חוסר נסיון,חרדים,אין מפה...) בלי שיש להם רבע מושג לגבי מה קרה ושבע הודעות אחרי זה ההשערות כבר הופכות ל"עובדה" שמתפלפלים בה.
נו באמת...תנו קצת כבוד לעצמכם, לנהג שנפצע ולחבר'ה ז"ל.
בבקשה תפסיקו לכתוב על מה שאתם לא יודעים.
הראל
בשבוע שאחרי התאונה התראיין הנהג חגי שלומי (בידיעות נדמה לי), והתמונה שמצטיירת היא ממש לא "דוס קל דעת" אלא מישהו לא שונה מהחברים הצעירים פה. דווקא כן הכיר ונסע במסלול נחל פרס בעבר, כן נעזר בספר לתכנון המסלול, היה בסך הכל בסדר, בהחלט לא קל דעת.
אם הוא קורא במקרה את הפורומים האלו - אני בהחלט מזדהה איתך ידידי, נפל עליך תיק איום ונורא שתסחוב כל החיים. התיק הזה נפל עליך באקראי - הוא היה יכול ליפול עלי או על כל אחד אחר פה (כולל החוכמולוגים שלעולם לא יקרה להם כלום). לא יודע מה עוד אפשר להגיד.
ואם לחזור בכל זאת לספקולציות - הנהג מתאר מצב של אובדן בלמים פתאומי בירידה תלולה ברברס - תופעה ששניים מחברי נתקלו בה בעבר בסופה, כולל פעם אחת שבה זה נגמר בנזק לשני ג'יפים. מדובר על אובדן מוחלט ובלתי מוסבר של בלימה שאחר כך נעלם מעצמו. אפילו היה על זה דיון בפורום בלי מסקנות לפני כמה שנים.
נכבה המנוע?
אם יש - בין כל ההשערות, ההגיגים והמחשבות כאן - לקח אחד ברור באופן מוחלט, הרי הוא שכל רכב שטח חייב שתהיה לו קשת התהפכות רצינית ומקצועית(אם לא כלוב ממש), וכן שלעולם חובה ליסוע עם חגורות בטיחות תקינות, בעקר בשטח.
אולי יהיה סופסוף מישהו במשרד התחבורה שיקלוט, יעכל ויפנים את העובדה הבסיסית הזאת, ובמקום להוריד מהכביש מי שהתקין(בהתאם לכללים ידועים ומקובלים) כלוב/קשת, שיוריד מהכביש רכב כזה שלא התקין כלוב/קשת.
הלו, משרד התחבורה - מישהו שומע שם??
איך ישמעו הם עסוקים בשטויות ..........