ערן גם אני חשבתי על פסטיבל הכדורים הפורחים בהמשך - יש לך מידע בנושא מעבר לפרסומות של שוקו יוטבתה?
Printable View
ערן גם אני חשבתי על פסטיבל הכדורים הפורחים בהמשך - יש לך מידע בנושא מעבר לפרסומות של שוקו יוטבתה?
מאחר והתיכנון הכללי הוא להתחיל את הערב הראשון של הטיול במפגש ג'יפולוג כמו פעמים עברו, אני חושב שביצועו בערב חמישי ולא בערב שישי, גורע מהעובדה הזו.
אני אישית הייתי מעדיף אותו בחמישי כדי שנוכל משם בבוקר שישי לצאת למסלול שיתוכנן בהתאם, כמו שהיה הרעיון מראש.
אבל שישי זה לא לכאן ולא לכאן מבחינת הטיול (למי שרצה טיול של יותר מערב שישי וחצי שבת).
מצאתי גם את זה
http://www.yotvata.co.il/balloons/moreInfo.html
וכפי שנאמר בכתבה ההפרחה בנחל מנגן כשני ק"מ מהכניסה לפארק תמנע
לפני מספר ימים ראיתי באתר כלשהוא מפה של המיקום של הפסטיבל בערב בפארק - רק חבל שאי אפשר להיכנס עם הרכב - אולי האופציה של לישון בפארק ליד האגם קימת ואז אפשר גם להישאר לישון בפארק.
בו נמשיך להתעדכן ולעדכן
נמרוד - אם אפשר עצה קטנה בנוגע למפגש
אם אתה רוצה לבצע שידרוג למפגש, כדאי מאוד לארגן "אטרקציה" לערב.
דוגמא: ברוך והחרגול שלו, צוות גיפולוג לתחרויות שטח, הרצאה של סיפורי שטח מענינים (משהו אמר השימשוני ו\או חיים רכס).
אני בטוח שרוב החברה יהיו מוכנים להרצות\להציג בחינם. וגם אם תהיה השתתפות מסוימת בעלויות לא נורא. אני בטוח שזה יכסה עצמו בפרסום.
אז נכון אפשר להמשיך במסורת של "אין אירוע מתוכנן הכול ספונטני" אבל אני חושב שזה מיצה עצמו, והרבה אנשים היו רוצים לראות משהו מעבר. עובדה שהיו הרבה קולות שהאירוע שנה שעברה היה "יבש". עם קצת תיכנון היה אפשר לעשות מטעמים מהמפגש שנה שעברה. תצוגת ינימוגים עם הרצאה של אסף על היחוד של היונימיגים. תצוגה של המגיפה השחורה. תחרות הגיפ המשופר ביותר...
אין כאן שום ביקורת על מה שתכננתם בעבר. אך ורק הצעות לשיפור השנה.
חמרמרת או בלעז האנג אובר זו תופעה פיזיולוגית שנגרמת מכמה סיבות .ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
א.משקה באייכות ירודה
ב.הגוף דורש אלכוהול וצריך גמילה.
הפיתרונות:
אם המשתה שלך הוא בעברית צחה חרא,כלומר משקה זול ,באייכות ירודה גם כוסית אחת תכה אותך ,
אם למשל תכין את המיקס שלי עם וודקה ב 7 שקל לליטר בטוח תקבל כאב ראש,(לפני שתשתה בכלל)
אבל אם תיקח את אותו הרכב ותשים שם וודקה אייכותית שעברה סינון פעמיים לא תקבל חמרמרת,
שנית אם תפריז בשתיה גם ממשקה אייכותי אתה צפוי לחמרמרת ויש שני דרכים לפתור זאת ,
אופציה א: לפני השינה קח שני כדורים נגד כאב ראש
אופציה ב: קמת בבוקר קח לך איזה בלאדי מרי טוב וחזק על הבוקר וכל צרותיך עברו.
בדוק ,
אבל בכל מקרה גיא אני מכין עבורך מיקס נטול אלכוהול,
נ.ב ככל שיותר אנשים לא שותים אלכוהול כך יש יותר לאחרים
האזהרות במשנה תוקף:razz: :razz: :razz: :razz:
נ.ב מאוד תומך ביום חמישי בלילה זה נותן אופצית טיול לשישי שבת
תומך בחום בחמישי בלילה גם כן.
אפשר לטייל לפני ואפשר גם אחרי.
הוראות הגעה לחניון מחצבת הגבס הישנה:
נ"צ החניון (דקור ממפה לכן ייתכן אי דיוק של כ- 200 מטר)- 138011/1000713, רשת ישראל הישנה)
ממצפה רמון-
יורדים למכתש (לכיוון אילת). לאחר כ-10 דקות נסיעה, שלט ימינה- "מעלה רמון", (ממול יש שלט ק"מ 89). ממשיכים על הכביש עוד 1.8 ק"מ. פנייה לדרך עפר ימינה לייד שלט ישן של תחנת אוטובוס (על השלט רשום אילת). פונים ימינה, החניון מצד נמין.
מכיוון אילת/ ערבה-
לאחר הכניסה למכתש, עוברים שלט גדול "גוונים" (נחל גוונים), מייד אחריו יש פנייה ימינה לכיוון חניון בארות (יש שלט חום גדול וסימון שבילים אדום). ממשיכים על הכביש עוד 900 מטר. פנייה לדרך עפר שמאלה לחניון.
אופציות טיול מעניינות באיזור:
1. להמשיך מערבה מהחניון לכיוון בורות רעף, שביל שחור- מערב המכתש, מעלה ערוד, הר עריף, בקעת חסון. (אפשר גם מעלה רמון...)
2. "נקרות מערב" השביל הכחול מערבה (כ-4 ק"מ דרומה על הכביש), ונחל ערוד/ הר עריף ורמת שזר עד קניון עדה.
3. דרך הבשמים- המסלול הקלאסי.
4. מעלה נוח ובקעת אבו טריפה/ גב חווה/ ציר המצוק הצפוני.
5. מסלולים בהר הנגב הגבוה. (לדוגמא- נחל אילות חורשה/ נחל ניצנה, עקרב,דורבן/ נחל לוץ וכו')
6. מסלולים דרומיים יותר במרחק של עד 20 דקות נסיעה על הכביש: נחל ציחור, הר צניפים ושער צניפים/ הר כיפה, מעלה זעף, נחל ברק ו/או מעלה עשוש. נחל עשוש. וכו'
7. מסלולים קלילים במכתש רמון- הר גוונים/ נחל גוונים/ הר סהרונים+ עין סהרונים/ נחל ארדון/ ציר הנפט/ מעלה דקלים (למחפשים עבירות...).
8. מסלולים צפוניים יותר במרחק של עד 40 דקות נסיעה על הכביש: עין עקב ובקעת צין/ דרב א-סולטן ומעלה מרזבה. נחל הרועה ונחל הבשור. בורות חצץ ומעלה אברהם וכו'.
* כמובן שניתן לשלב בין חלק מהמסלולים.
** שימו לב שהמפגש מתקיים במהלך חופש סוכות. עונה זו היא עמוסה מאד במטיילים והדבר משאיר את השפעתו על השטח. אנא מכם- הישארו על השבילים המסומנים, קחו איתכם את כל האשפה ושמרו על כללי ההתנהגות בתוך השמורה.
שיהיה לכולנו מפגש מהנה וטיולים מוצלחים!
יונתן
טיול - אני דווקא חשבתי שאפשר לצאת חמישי אחה"צ , לרדת דרומה, לישון , לטייל שישי, להגיע למפגש, לטייל קצת שבת ולזרום צפונה ברגיעות ...
מתאים לי שישי.
מאיר, חשבתי לתומי שחמרמורת זה שהגוף מוצף בכל מיני חרא שתופסים את הרצפטורים ומונעים ממנו חמצן .. מה שאומר בעברית פשוטה, שהגוף חנוק .... אבל לא ניתווכח על זה. אני לא שותה וודקה של 7 שקל ( כי לא מצאתי פחות מ 20 לליטר :-) ) אבל זה עניין של כמות. לא אמרתי לא לשתות אלכוהול, ( למרות שאני אישית די נימנע מזה ) אלא פשוט תמהתי מדוע יש לנסוע כמה מאות ק"מ על מנת לשתות עד דלא ידע ( מה גם שזה חג סוכות ולא חג פורים ! ) אין לי כלום נגד כוסית פה ושם.
בכל מקרה, אני את הכוסית שלי נותן למי שרוצה. אני שותה דיאט ספרייט קר אש !
:-)
הלו, הלו, חבוב, על איזה כוסית מדובר?? מישהי על רמה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
היא בכלל מסכימה? אין לנו ענין להסתבך אח"כ עם תלונות.....:mrgreen:
לא חנוק אלא מיובש,ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
הסיבה העיקרית היא שאלכוהול הוא חומר משתן, אתה פשוט משנה את מאזן האלקטרוליט בגוף כמו במצב התייבשות ואז כמו בהתייבשוות כואב הראש.
חצי ליטר איזוסטאר\משקה איזוטוני לפני השינה ואתה קם כאילו לא היו דברים מעולם..
איזוטוני זה כל האקס אל למינהם ?
או הג'לי של רוכבי האופניים ?
ואני שוב שואל-
מבחינת המערכת או מי שמחליט מה, אין סיכוי לשנות את יום המפגש משישי לחמישי כדי שמסלולים יוכלו לצאת מהמכתש והלאה בבוקר שישי?
אני חושב שרוב האנשים מעדיפים שישי. זה לפחות ממה שבדקתי, הרוב מתכוונים לטייל שישי שבת. לא מבין מה הבעייה לטייל ולחנות ליל חמישי עצמאית? אם אתה צריך עזרה בתכנון מסלול אטרקטיבי לחמישי-שישי-שבת שיגיע גם לחניון, יש לך כאן את יונתן ועוד הרבה יועצים אחרים.
לא יודע מה זה האקס למיניהם,ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
יש אבקות או נוזל מרוכז שמכינים מהם נוזל לשתייה(בגדול טעם של זיפ עם הרטמן).
אנחנו בגדול גם חושבים על חמישי באזור ולהגיע לשישי למפגש.
האם מישהו אמר תחרות נושאת פרסים בתחום הג'יפאות?
תחרויות זמן
תחרויות איכות
- החדרת פנימית לגלגל מפונצ'ר.
- החדרת עוגן לקרקע עבור כננת , על העוגן להחזיק את הסופה של מאיר במנוע מלא.
- הבערת אש והכנת מנת סטייק אחת עד מצב של BLOODY AS HELL.
- סיבוב הג'יפ על צירו 90 מעלות ללא שימוש בכננת.
- הרמת סככת צל.
- מתיחת ערסל.
הזוכה המאושר יקבל 10 ליטר בנזין מכל אחד ממשתתפי הארוע......
מוני, אתה רוצה להיות שופט או משתתף?
בברכה,
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
חצי נחמה..
אלכוהול אכן מייבש וזו כנראה הסיבה לכאבי הראש. שתיה מרובה יכולה לכן תאורטית למנוע את הבעיה , ומשקה איזוטוני קל וחומר....בררררם: מסתבר שהאלכוהול מייבש בשני מנגנונים שונים:
1. האתנול עצמו מופרש בשתן ומעלה ריכוז המומסים בו- ואז "גורר" עמו בדרך החוצה הרבה יותר מים ממה שהגוף צריך להפריש. ייבוש. תשתה יותר- פתרת את הבעיה (ממשקה איזוטוני יספגו יותר מים יותר מהר אז בכלל טוב)
2. האתנול מסתבר, גם חוסם את הקולטנים להורמון נגד השתנה, שמצויים בכליות, ושמאפשרים למוח לפקוד על הכליה לצמצמם בהפרשת השתן במצבי יובש.אז לא מספיק שמתיבשים, כשהמוח מנסה לצמצם נזקים- מנגנון ההגנה הטבעי נגד ההתיבשות מנוטרל. וזה שתיה מרובה לא כ"כ פותרת (פותרת חלקית).
זה כמובן הכל בתאוריה. בפרקטיקה לכל אחד השיטות שלו להתגבר על הנגאובר, החל ממשקאות וכדורים, דרך להוסיף עוד אלכוהול לחגיגה בבוקר (שזה גם עוזר כי חלק מכאבי ראש הם בעצם סינדרום גמילה בקטן- להלן מנגנון אחר בכלל לכאבי הראש), קפה והרבה, משקפי שמש, מקלחת קרה, מקלחת חמה, 3 פעמים ברכת הגומל, וכלה בסתם לבהות במחוגים ולחכות שהזמן יעבור (שזה תמיד עובד).
והכל כמובן תופס..http://jeepolog.com/forums/images/sm...icon_smile.gif
יואב,
בעוונותינו ניסינו את עניין המשקה האיזוטוני יותר מפעם אחת-עובד מעולה, בייחוד כי הוא נספג טוב יותר ממים רגילים.
חצי ליטר~ הספיק כדי לקום בלי תופעות לוואי לעומת כמות רבה בהרבה של מים נטו שצריך כדי להשיג אפקט דומה.
ברור.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
בגלל זה הדגשתי את ההבדל בין התאוריה למעשה.. כל השאר היה רק העשרה.
אגב- כ"כ הרבה אנשים מרוכזים בערב אחד...אפשר לעשות ניסוי מדעי לשיטות השונות..:-)
ומי שנוסע על סולר ? ... :evil:ציטוט:
הזוכה המאושר יקבל 10 ליטר בנזין מכל אחד ממשתתפי הארוע......
ברשותכם אני חוזר לנושא המקורי של השרשור - מיקום החניון.
חניון הגבס בעייתי כי חלקו הגדול בכלל במדרון שלא מאפשר לינה, ורובו ככולו טרשי מאוד. אני לא מדבר על חלוקים קטנים ועגלגלים אלא על אבנים חדות וממש לא קטנות.
השטח שנקי מהאבנים ומאפשר הקמת אוהלים (בצמוד לקיר) מצומצם יחסית לכמות כזו גדולה של רכבים. בנוסף הוא חשוף לגמרי לשמש בבוקר (מחייב הצבת הג'יפ כמחסום מפני השמש ושינה בצמוד אליו) אבל זה לדעתכם עניין משני...