ציטוט:
נכתב במקור על ידי lowrider
אסף.....
טוב עזוב גררים
נשארו דיזלים ו454
או גם זה אין?
ליאור
הסרן שיש לך לא יחזיק....לפחות אם מדברים על קפריס משנות ה80
לנסות לחזק אותו לא משתלם לדעתי.
אבל....אין לי מוסג במה תוכל להחליף אותו בארץ.....
Printable View
ציטוט:
אסף.....
טוב עזוב גררים
נשארו דיזלים ו454
או גם זה אין?
ליאור
הסרן שיש לך לא יחזיק....לפחות אם מדברים על קפריס משנות ה80
לנסות לחזק אותו לא משתלם לדעתי.
אבל....אין לי מוסג במה תוכל להחליף אותו בארץ.....
אני מתאר לעצמי שהbolt 10 לא יחזיק, בגלל זה חשבתי לעבור לדנה מחוזק או ל14 של ואנדורה לפחות.
ג'ו, למה משתמשים במשאבת שמן 4stage במנועי נאסקאר?
ציטוט:
כי זה על חשבון הברון?
שים קשור על מה מדובר, אני לא בדיוק עוקב אחרי החדשות בנסקאר....
כן אני יודע
אני לא רדנק מושלם, אפילו GUN RACK אין לי.
אתה עדיין לא זקן מידי, תתחיל:lol:
הנה קישור : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SCP-4...QQcmdZViewItem
יש תמונות על המנוע
Dry sump
אין שמן בקרטר
לא בשבילך.
הבנתי.
אם אני מחבר קולר שמן לקרטר מנוע, איך אני דואג שתהיה סירקולציה בקרטר - שהשמן יעבור כל הזמן דרך הקולר?
לאן מתחברים צינורות היציאה של הקולר? ראיתי שמחברים אותם לדופן של הקרטר, לא לבית פילטר שמן או משהו דומה שיבטיח העלאת שמן מהקולר לראש.
ושאלה אחרונה: אותה שאלה - לגבי הגיר והדיפרנציאל, איך אני דואג שתהיה סירקולציה של השמן דרך הקולר?
עריכה: שכחתי את השאלה האחרונה מהאחרונות: מישהו אמר לי שאני צריך קרטר כמו בתמונה עם אמבטיה מורחבת, לא הבנתי את ההסבר שלו למה. לפני שאני בונה מהקרטר שלי משהו כזה - איך זה עוזר לקרר את השמן?
אני לא יגיב בעניין מי אמר מהציטוט:
הקרטר הכתום נועד לרכבים מונמכים, כשצריך קרטר יותר נמוך בלי איבוד בכמות השמן.
הקרטר בצבע זהב נבנה לOVAL TRACK
זה כשהרכב בניו לנסוע בסיבוב תמידי, לכן השמן תמיד נמצא בצד הנהג, ולכן אגן השמן בנוי כך.
עוד פעם, חבל על הזמן לחפש מוצרים שבנויים למטרות שונות משלך.
מה דעתך על זה:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Deral...QQcmdZViewItem
לפי איזה קריטריון אני מחפש אינטרקולר? (אני יודע מה אתה רוצה להגיד..:lol: לקנות סט בוכנות LOW COMPRESSION קצת יקר כרגע, אני רוצה לגדוש על בוכנות 9:1-10:1 שעדיין אין לי, יש לי סט 11:1 מחוזקות, בכל מקרה כדי לגדוש על כאלה בוכנות אני חושב שכדאי לקרר את האוויר כמה שיותר לפני. תקן אותי אם אני טועה, אני מנסה ללמוד)
מנסים.......ציטוט:
תראה.. חפרתי במח לכמה אנשים שבונים טורבו בארץ. הבנתי שעל בוכנות 10:1-11:1 אני יכול לגדוש משהו כמו 9 PSI בתנאים טובים ועל בוכנות LOW COMPRESSION הרבה יותר. כרגע על המנוע הבסיסי אני רוצה להרכיב את ה11:1 שיש לי ולבדוק כמה אני מצליח לגדוש לו. כולם הסבירו לי שכדי ליצור תנאים אופטימליים אני חייב לקרר את המערכת כמה שאפשר כי הבלאואר מתחמם כמו מנגל. אז:
1. עם משאבת טורבו רגילה אני יכול לגדוש יותר מאשר עם בלאואר? מה זה 5-6PSI, זה לא משהו שמנוע מחוזק מרגיש גם אם הוא 11:1, זה עדיין לא ממש high compression.
2.רכיבים של נאסקאר, אני מבין שזה לא prostreet, אבל מה רע בטלטלים וחלקי מנוע של נאסקאר?
3. קירור של האויר לא יעזור בגדישה (יעני אויר קר נדחס יותר טוב מאויר חם)? אם צריך אני יחבר גם את המזגן למערכת יניקה, בוכנות ב500-800$ כרגע לא בתקציב, המנוע הזה הוא רק נסיון, נראה פעם בכמה הוא מתפוצץ ופעם בכמה הוא צריך אוברול למנוע ולבלאואר.. ולפי זה אני יראה איך אני ממשיך, כלומר, קונה חלקים יותר איכותיים למנוע.
אם משהו ממה שאמרתי לא נכון - תקן אותי, לפוצץ את המנוע זה לא חלק מהניסוי.
אני לא יודע למי חפרת במוח,
או מי חפר לך במוח
אתה מעוניין להיות שפן נסיונות?
Be my guest
המדע לא חדש, מה שאתה רוצה לעשות כבר נעשה משנות ה50
ממומלץ ללמוד מזה משהו.
אז תסביר לי איפה טעיתי.
במחשבה איך לחתוך פינות במקום להשתמש בפורמולה שמתמשים בה כבר 50 שנה.
אתה יודע, יש ספרים מעולים על הנושא
העצה שלי זה להזמין וללמוד,
ולא לטחון במוח לאנשים שבעצמם לא יודעים.
אתה צודק ג'ו. אבל לפעמים חייבים לעגל פינות. פרט קטן כמו חוסר תקציב לא יפריע לי, צריך לעגל פינות לפעמים (עד שאני יזכה בלוטו) אבל בצורה נכונה, יש קומבינה (שתעבוד) ויש קומבינה... אם אני יזמין ספרים בנושא ואחרי זה גם בנושא דיפרנציאלים, בנית כלובים ואחרי זה על שאר הבעיות שאני יתקל בהם - אני יזדקן עד שאני יבין מה אני אמור לעשות..
הקיט הזה של דראל מתאים גם לגירים אוטומטיים?
לא ידידי אתה רק תחכים ותבצע את זה בצורה יותר טובה !!!
עברו הזמנים של "יהיה בסדר" ו"משה המוסכניק כבר יסדר לי את זה. השיטות האלו אם בכלל עבדו היו על מנועים מאוד פשוטים.
אתה רוצה לעשות דברים של "גדולים" אתה חיב ללמוד את התאוריה של ה"גדולים".
ותאמין לי זה בסוף יקח לך הרבה פחות זמן וכסף!!!
השאלה היא "למי להאמין?":lol: אני מתיעץ עם בעלי מקצוע ושומע מכל אחד משהו אחר..
מישהו אמר קולר לגיר? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/B-M-7...QQcmdZViewItem
ואני שואל שאלה כזאת:
בדיוק כמה מומחים לבניית מנועים יש בארץ וכמה בדיוק מנועים הם בנו שנועדו לשימוש עם מגדש 6-71
?
אולי תוכל ללכת לדבר עם הבעלים של המנועים הנ"ל ולשאול אותם איך הם מרוצים מהעבודה, כמה זה עלה להם, איך המנוע מחזיק, וכו......
אולי אפילו הם יכולים להמליץ לך על בונה מנועים שמתמחה בנושא שתוכל לשאול אותו ישירות מי, מה, כמה, ולמה.....
תתפלא ג'ו, אבל יש, אני אישית מכיר כמה. אני מדבר על כאלה שבנו מנוע עם בלאואר, 671 או B&M. רובם בנו לעצמם ולא ממש לציבור הרחב כי ישראל מדינה קטנה ואין כאן מספיק פסיכים להיכנס לפרויקט כזה ובנוסף גם עם יכולת לממן אותו... אגב, כמו ששמת לב, האנגלית שלי לא משהו, אחרת הייתי קונה את הדיסק how to install 671 blower ב16$ בEbay - סיכוי קלוש שאני יבין מה מדברים שם. וגם, בנית מנוע היא לא כל הפרויקט, צריך גם לבנות את האוטו - כלוב, דיפרנציאל, גיר, בולמים ועוד דברים שבארץ מכירים רק בענף הג'יפים.
made in israel: (הערה ישראלית אופינית: שלי יותר גדול)
שני המשפטים האדומים לא ממש מסתדרים ביחד. והמשפט הירוק סתם משעשע :grin:ציטוט: