שהגיענו.
תמסור לגברת כל הכבוד ממני.
מבוטן ומחובר לרצפה, או מונח ללא עיגון?
כדאי מעקב והפקת לקחים. אולי מודל לעתיד?....
Printable View
שהגיענו.
תמסור לגברת כל הכבוד ממני.
מבוטן ומחובר לרצפה, או מונח ללא עיגון?
כדאי מעקב והפקת לקחים. אולי מודל לעתיד?....
לא חושב שמבוטן, אבל הוא מחובר לרצפה בדרך כלשהי (לא הצלחתי להזיז אותו, אז הוא שהוא ממממש כבד או שיש שם איזה מוט נעוץ בקרקע).
אני לא חושב שיש עוד מקום שמתאים לעשות בו משהו כזה על השביל...
כל הכבוד ותודה גדולה לעושים אך גם קצת למייעצים.
הפקחים מנסים לפעמים להיות השוטר עם האקדח הגדול, אבל קשה להכיר כל מטייל וכל ג'יפאי ולהתאים אליו את התגובה.
אבי ואחי הצעיר טיילו על אופניים לעין עקב ונתקלו בפקח חביב שלפי סיפורם די עצוב לו בסך הכל כי הוא אדם חושב ומבין שלרוב הוא יגיע מאוחר מדי (הנזק כבר נגרם) או שאת רוב מי שהוא פוגש הוא פשוט לא מצליח לשכנע.
בירוקרטיה שמחטיאה את המטרה יש בכל תחומי חיינו. אני מוכן לקבל אותה ברשות שמורות הטבע אם בתמורה היא תיעלם מהמשטרה ומהפרקליטות מבתי המשפט ממשרד התשתיות המשרד לאיכות הסביבה (להגנת?) וכו'.
נותר רק להגיד כל הכבוד .
לכל מי שעוסק ועסק בעיניין.
אני לגמרי מסכים עם החברים שרואים פגם בהתייחסות הרט"ג. חלק משימור הטבע מתקיים בעצם קירוב האדם אל הטבע. משום מה נדמה לפעמים שהפקחים בטוחים שהם היחידים שהטבע יכול לקבל. כל השאר הם גורם מפריע לטבע וטוב יעשו אם ישארו בביתם.
בארה"ב, שם החוקים נוקשים הרבה יותר, הפקחים הבינו שהאזרחים הם לקוחותיהם והשמירה על הטבע היא מטרתם, מצאו פיתרונות כדי לסייע למטיילים לחיות בטבע בביטחה.
למשל, סכנת הדובים: דובים מחפשים אוכל ומחנה מטיילים עשוי להיות מקור מזון קל להשגה. מזון זמין בפחי אשפה, באוהלים, בקרוואנים, ואפילו חלונות פתוחים בכלי רכב יגרמו לדובים להגיע ולגנוב את האוכל. האוכל הזה אינו בריא לדובים ולפעמים אף מסוכן. כמו כן השגת אוכל בדרך זו הופכת לשיגרה אצל הדובים ואדם אשר יעמוד בדרכם עשוי להיפגע קשה/למות. אם זה היה בארץ, יתכן מאוד שהרט"ג היו קובעים שאין כניסה לשמורה. פרט לדי-מקסים ירוקים נהוגים בידי פקחי הרט"ג, שהם הרי הרצוים היחידים בטבע... בארה"ב מצאו דרך לשרת את הציבור כדי לאפשר למטיילים לחיות עם הטבע, בטבע.
כל פחי האשפה נסגרים בבריח. ארגזי מתכת גדולים מוצבים בחניוני הלילה לצורך שמירה על האוכל. מצורפות תמונות.
מדוע שהרט"ג לא תיקח על עצמה את השירות למלאכים ולמטיילים בכך שתבנה מקומות הטמנה מוסדרים? הרי ברור שיש בכך שירות לקהל הלקוחות הישיר שלהם.
אני בטוח שיש מישהו ברשות שיכול לקחת על עצמו שינוי מגמה ונכונות לשרת לקוחות. הלוואי...
ערן CJ