נכתב במקור על ידי asafk
ונתחיל באוטו של עמרי.
במקרה, פגשתי את עמרי במפעל הקפיצים ביום שהאוטו שלו עבר את ההגבהה. כבר אז הוא שמע ממני שזה יותר מדי...
אסף, תסלח לי...אבל חוץ מזה שאמרת לי שאם הייתה לך סופה היית גם אתה שם צמיגי 33 לא סיפקת לי שום יעוץ לגבי הגובה של הרכב באותו היום. וכמי שהקשיב לך עד היום לגבי כל עצה ורמז שנתת לו-הייתי מקשיב לך גם אז לו רק היית פוצח את פיך בנידון. מעבר לכך- האם באמת נראה לך שדרישת הלקוח (במקרה הזה אני) הינה: "אני רוצה קפיץ שיעבוד מחוץ לתחום שלו...רק הגובה מעניין אותי!!!"???
אתה יודע מה? אם הייתי בא בדרישה כזאת, מזמן הייתי אני, ובאי הפורום, מכריזים עלי רשמית כאדיוט מוחלט. אמנם הדיוט אני, אבל גם לבורותי יש קץ.
אין שום סיכוי שהדרישה שלי הייתה כזאת, או דומה למה שאתה מתאר-הדבר לא, ואני מדגיש-לא נעשה בשום פנים ואופן לפי דרישתי.
הקפיצאי אמר לי-שהוא ירים את הרכב כמה שאפשר...עכשיו בו נפרש מה זה אומר:
1. כמה שאפשר מבחינת התאוריה: קריא, לערגל את העלים תוך כדי שמירת הכללים הבסיסים של תחום העבודה היעיל של המתלה (מישהו אמר ערגול יתר??), וזוויות השאקלים שיאפשרו עבודה תקינה.
2. לערגל עד הסוף...להפסיק טיפה לפני שנשבר.
אני חושב שהקפיצאי התכוון למקרה מס' 1. אבל איכשהו יצא לו 2.
יותר מכך כשאמרתי שהרכב בזוויות מגוחכות קיבלתי תשובה של: "תשים כננת מקדימה והוא ישקע קצת...מאחורה תעמיס".
ואנא ממך אל תאלץ אותי לפרוס כאן את השתלשלות האירועים המלאה..שאני מאוד לא רוצה לעשות על מנת שלא לפגוע בשמו הטוב של הקפיצאי...שוב-אין מטרת הדיון התכסחות.. אלא הסקת מסקנות מלומדת גרידא.
קפיץ מעורגל כל כך הרבה (בהתאם לדרישת הלקוח, עד כמה שאני מבין) לא היה ולא נברא...זאת דרישה מטומטמת (סליחה על הביטוי, והיא לא באה ממני בשום פנים ואופן!)- הוא מתכון לצרות. העלה (המאיה הראשית, במקרה הזה) נמצא מעבר לתחום שלו, וזווית השאקל מדגימה זאת היטב. שאקל לא אמור להיות ארוך מדי, ושאקל באורך נכון, שמתוח בזווית לא נכונה- מעיד כאלף עדים על ערגול מוגזם. אוקיי...אז מישהו פה עשה עבודה לא בסדר נכון?!?!? עכשיו תגיד לי...מתוך היכרות אישית עם הקפיצאי-הוא היה עושה משהו שהוא חושב כשגוי?? או נותן לי לעשות את השגיאה?? משמע-הוא חשב שמה שהוא עושה תקין לחלוטין...
רוצה כל כך הרבה גובה? הגובה הוא מעבר למה שהקפיץ אמור להיות מעורגל? אתה חייב מאיה ראשית ארוכה יותר (3 ס"מ של תוספת כנראה לא מספיקים במקרה זה), אין חוכמות. אם גם זה לא מספיק, יש להזיז את נקודות הריתום לשלדה. אין קסמים.
דבר שני- הרכב הקפיץ. להחליף רק מאיה ראשית וקונטרה מאיה בלי להחליף את כל החבילה (למיטב זכרוני, ברכב של דרור הוחלפו כל העלים) זה מתכון לצרות. גם במקרה של גיתאי וגם במקרה של עמרי, אני מאמין שכך נעשה על מנת להוריד את מחיר החבילה. לטובת הלקוח, באופן בסיסי, אבל בטווח הארוך, ללקוחות המעטים שבאמת משתמשים בג'יפים שלהם ולא רק מרסקים אותם לתוך הדיונות- זה לא משהו.
להגיד לך שיחד עם המאיה הוחלפו כל העלים לחדשים?? אני באמת כבר לא יודע מה נעשה לי ברכב...מה שאני כן יודע זה שהבעיות התחילו רק לאחר הערגול
והדבר החשוב ביותר- וכאן אני חוזר לנושא טווח הפעולה של הקפיץ- הבאמפסטופ באורכו המקורי. האמת? זה די מוזר, כי על פניו, לכולנו ברור, שהגלגל הגדול דורש שמשהו יעצור אותו לפני שהוא מגיע לכנף. וכולנו מבינים שה"משהו" הזה יהיה באמפסטופ, כי אם הקפיץ יינעל על ידי שאקל שעוצר אותו בשלדה, או כל פטנט אחר- הוא יקרוס (כי הוא נלחץ משני צידיו בלי שאקל שיפצה על השינוי הדרוש באורך), וזה, לדעתי, בדיוק מה שקרה (ולכן שברים ופיני מירכוז שבורים).
הגלגל אצלי לא נעצר על הכנף...מצטער לשבור לך את התאוריה...כשהזכרתי את זה בפניך בטלפון ציינתי שזה המצב אצל גיתאי. אצלי כופפתי את הפח כך שהגלגל לא נסגר על הכנף...
בקיצור- מכלול של בעיות, החל בערגול מוגזם שבפירוש יהיה מטומטם מצידי לדרוש אותו...לכל הדעות, דרך ערבוב של עלים ישנים וחדשים לך תדע, ועד חסרונו של באמפסטופ מתאים לא שיניתי מהלך..והגלגל נעצר במקום המתאים
נראה לי שלפחות על חצי הפיסקה הבאה אפשר אם כך לוותר, אחרי שסגרנו את הנק' הנ"ל:
. בכל אחד משני הג'יפים אותן הבעיות מתבטאות אחרת, אבל לדעתי- מדובר בסימפטומים שונים לאותה הבעיה. ושוב- כדי שיהיה הכי ברור שיש- אין לי טענה כלפי מפעל הקפיצים- הוא מעז ומפתח מערכת חדשה, ובמקרה הזה, על מנת להוזיל עלויות ולהיות תחרותי (ובואו נודה בזה, בעלי סופות לא ישלמו את המחיר המלא לסט מתלים כולל הכל) הוא לא מוכר את הקיט במלואו, מה שפוגע באמינות הפתרון. אני חושב שגיתאי שילם כבר את מחיר הקיט המלא, שלא לדבר על מחיר הבלאי שאני ספגתי, שעלה על מחיר האלפייה הבודדת-מגובה בקבלות אגב..
אסף.