דווקא יש לי מה לומר בשאלה המעניינת שהעלו ג'ו, דרור ודורון - למה רכבים מסוימים באו עם שאקל קדמי ואחרים עם אחורי?
אבל בגלל שאתה כזה עקשן (מילה עדינה), אני בחוץ. אני מבקש גם מאחרים - לא לאלץ אותנו לנעול את השרשור. תניחו למיכה לנפשו.
Printable View
דווקא יש לי מה לומר בשאלה המעניינת שהעלו ג'ו, דרור ודורון - למה רכבים מסוימים באו עם שאקל קדמי ואחרים עם אחורי?
אבל בגלל שאתה כזה עקשן (מילה עדינה), אני בחוץ. אני מבקש גם מאחרים - לא לאלץ אותנו לנעול את השרשור. תניחו למיכה לנפשו.
מיכה, כתבת בהתחלה סרנים "כבדים". אז שים לב- סרן רוקוול 2.5 שוקל כמו דנה 60. זאת אומרת שלא מדובר במשהו כבד באופן חריג. אבל צמיגים גדולים במיוחד כן שוקלים המון (אתה יכול לעלות מ40 קילו לגלגל ל80 קילו לגלגל בלי בעיה, וליותר מ150 קילו עם חישוקי פלדה וצמיגי משאית)
ושוב, כמו שכתבתי קודם- בבניה כזו אין תכנון ב100% מראש. תתחיל למקם את כל החלקים על השלדה, ותגלה שלפעמים פתרונות צצים לבד ברגע שהכל מול העיניים.
אסף.
אסף, בזה יש לך טעות חמורה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
רוקוול 2.5 טון שוקל הרבה הרבה יותר מאשר דנה 60, וגם הרבה יותר מאשר דנה 70.
למעשה הוא שוקל כמעט פי שניים - בערך 280 ק"ג עם הברקסים.
אילו ניסית פעם להרים רק את הביצה של המפלצת הזאת, היית חש זאת על בשרך.
אין שום השוואה בין שני הסרנים הללו - לא בכדי הדנה הולך בטנדרים(אמנם גם בפולסייז),
והרוקוול הולך על משאיות עם דאבל בקאקס ודאבל ג'נט.
האמת לא עשיתי הרבה ,אבל את המעט שאני עשיתי בX כסף והרבה טעויות בדרך (והרבה פחות שאיפות בתחום) לא הצלחת לעשות בתקציב משולש לפחות , למה? כי בלי טיפת מודעות עצמית ואחיזה במציאות חשבת אז (כמו היום) שאתה יודע הכל ו"תמיד" תשיג מה שאתה רוצה , ומה יצא מכל טרגדית הטעויות הזאת? - סיקס עם קפיצים HD של המתלם - פארודיה חיה על עצמך.ציטוט:
טיירי, חוץ מלבנות איזה קונסולה, מה אתה עשית? אשמח לדעת. נדמה לי שאתה גם טענת שלעולם לא אוכל לשפץ את הסיקס שלי או משהו כזה. מתי תלמד כבר שאני -תמיד- משיג את מה שאני רוצה. אולי זה יקח שנתיים ואולי 5 אבל יהיה לי את הרכב שאני רוצה. לא אולי, עובדה (אלא אם כן אני אמות בדרך, תמיד אפשרות).
לא מסובך בכלל , אבל לא יודע למה יש לי תחושת בטן של מומחים שאין לך את היכולות לבנות אחד כזה , גם אם מחר בבוקר יהיו כל החלקים אצלך בחצר...ציטוט:
אגב אשמח לדעת למה לדעתך הג'יפ האדום מסובך לבנייה. מאחר ואתה כזה מומחה... הג'יפ הצהוב הוא סתם עוד ג'יפ עם סרני רוקוול ומתלה אחורי מעניין. זה שאתה כנראה לא קורא מה שאני כותב זו בעיה. אגב לידיעתך, בעיקרון יהיו לי גם את כל החלקים לבנות את הג'יפ הצהוב.
והנה גם הקפיצה הזו מעל הפופיק מרסקת אותך ישר לתוך הז%#...ציטוט:
אבל מה, זה באמת קצת יותר מסובך ולא בא לי להתעסק עם זה יותר מידי.
נראה לי שהמשפט הנ"ל מסביר מצוין את מצבך , וואלה גם אני הייתי משתגע :| (כל עוד זה נוגע לצרכים גשמיים כמובן)ציטוט:
מתי תלמד כבר שאני -תמיד- משיג את מה שאני רוצה. אולי זה יקח שנתיים ואולי 5 אבל יהיה לי את הרכב שאני רוצה. לא אולי, עובדה (אלא אם כן אני אמות בדרך, תמיד אפשרות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
דרור,
קרא עוד פעם
שאקל אחורי=שאקל רוורס
כול הרכבים שצינתי באו עם שאקל אחורי אורגינלית מהמפעל
לדייקציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
דאנה 60 קידמי שוקל בין 460-520LB, תלוי מאיפה הגיע(פורד, שבי.דודג, וכולו)
רוקוואל קידמי 2.5 טון שוקל כמעט 700LB, כש120LB מזה מעורב בברקסים
אפשר להוריד הרבה מהמשקל ע"י הסבה לדיסקים
למי שלא מבין בשיטת משקל אימפארית, 1KG=2.2045LB
תודה אסף. אני מקווה מאוד שהרכב יגיע בקרוב. ההובלה שלו די בעייתית וכולי תקווה שזה יפתר.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
הסרן שוקל יותר מאשר D70, כמו שברוך, שהוא בעל הנסיון היחידי בשירשור הזה עם הסרן הזה, כתב.
האמת היא שהרוקוולים לא היו העדפה הראשונה שלי אבל עם יחס של 6.75 בביצים וסרן שפשוט לא נשבר, זה בסיס טוב וזול להתחיל איתו. בגדול המשימה היא להרים את הרכב איכשהו באוויר ולהוריד אותו על הסרנים (אחרי שיבנו תושבות מתאימות לקפיצים כמובן).
טיירי עכשיו גם הקפיצים שלי לא בסדר? משהו כן בסדר? כי חוץ מלומר מה לא בסדר אתה לא עושה הרבה. אז בבקשה תשמור את הדיעות שלך לעצמך ואל תטרח להגיב. יש לי את השיקולים שלי. בנתיים אני מאוד מרוצה מהג'יפ שבניתי (ושעזרו לי בדרך, גם SIX 4 LIFE). עכשיו הגיע השלב השני שידעתי שיגיע. תמיד חשבתי ל"מפלץ" את הג'יפ. עכשיו יש כסף ואפשרות לעשות את זה.
התחושות בטן שלך לא מעניינות אותי. כי אם אני אפעל לפי "תחושת" הבטן שלך אז לעולם לא אבנה כלום. אתה פשוט לא קולט שהמטרה היא לא רק הבעלות על ג'יפ עם גלגלים גדולים אלא הבנייה שלו. ובבנייה לומדים ועושים טעויות. כמו שברוך כתב, באיזה שלב חייבים להפסיק לדבר ולהתחיל לבנות.
אז למה אתה מתערב בכלל? אתה מבין משהו בנושא? בנית אי פעם רוורס שאקל?
היחידים שעשו את זה בשירשור הזה הם ברוך וג'ו. ג'ו טוען שזה לא ביג דיל אז אולי כן אבנה את זה. רציתי לדעת כולה מה צריך לעשות. נמרוד כתב חלק ומאחר ולא בא לי להתעסק עם הקמבר/קאסטר וכל זה, כתבתי לו תודה ושזה לא מתאים לי. איזה הר עשיתם מזה שלא נדע מצרות. משירשור של 3 הודעות זה הפך ל3 עמודים.
דורון תודה על הטיפ, אני לא חושב שאכנס לשטחי אש ובטוח שלא אתחיל לפרק שם רוקוולים ששוקלים כמו הפרייבט שלי בערך. חשבתי אולי יש איזה מישהו שמוכר בזול.
אם אסף טועה בהערכת המשקל של רוקוול מול דנה 60 זה כנראה כי אין לו מספיק נסיון עם סרנים קטנים כמו דנה 60... :mrgreen:
מיכה יש בארץ סיקסים, סופות, ואפילו סמוראים שעברו הסבה לשאקל רברס, גם בפורום. יש קיטים להסבה לשאקל רברס לכל הרכבים האלו שהם כמעט בולט-און אגב, וגם כזה דבר הביאו לארץ. זה היה אפשר להגיד "באופנה" די מזמן, כבר שנים שהעדיפות של רוב האנשים היא להסב לתצורת מתלי סליל כאלו ואחרים. אולי מאז שלנדרוברים ויפאנים גדולים, שהתחילו להגיע לארץ רק ב94 , התחילו לרדת מהכביש וזרועות הרדיוס הפכו להיות זמינות, זה מה שרוב היצירות מצוידות בהן.
--------------------
מיכה תפסיק להתגונן, תפסיק לכתוב, ותתחיל לקרוא, אתה זה שהופך את השרשור ואת עצמך ליותר ויותר הזוי. את העצה החשובה ביותר של ברוך בשרשור הזה כרגיל פספסת . "סייג לחוכמה - שתיקה".
הדיון נעול