חוזר: הירוקים - הגימלאים של הבחירות הבאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
אני לא משלה את עצמי שבחו"ל זה שונה בהרבה. יש מקומות מעצבנים לא פחות, אם לא יותר. אבל לפחות בכל מה שקשור לתחביב שלנו, יש מקומות שמתייחסים "קצת" אחרת. אם זה חשוב לך, תעשה את החשבון שלך לבד.
אני מקווה שיהיה לי אומץ לקום ולעשות את זה בהקדם.
אתה מתיחס להנאות החומריות.
נכון, ברוב העולם קל יותר לחיות מאשר בישראל.
אבל מעבר לחומר יש נפש (כך אני מאמין...), ועדיף לנפש שלנו להישאר כאן.
לא חשוב, עזוב, זה לא הנושא.
ד"א, ה"נקמה" הקטנה שלי בכל הפקידונים שהזכרת, היא לא ללכת לבחור.
נכון, אני "נותן" את קולי לזה שמנצח, ואני לא משפיע, אבל זה עושה לי טוב בנשמה, את הפתק שלי הם לא מוצאים בקלפי כבר יותר מ 15 שנה.
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
ה"נקמה" הקטנה שלי בכל הפקידונים שהזכרת, היא לא ללכת לבחור.
נכון, אני "נותן" את קולי לזה שמנצח, ואני לא משפיע, אבל זה עושה לי טוב בנשמה, את הפתק שלי הם לא מוצאים בקלפי כבר יותר מ 15 שנה.
אביגדור
לא הבנתי,
אתה חושב שאתה נוקם במערכת ע"י זה שאתה לא משתתף בבחירות?
ואם כן, אתה עושה בדיוק מה שהם רוצים שתעשה.
אתה לא נוקם, אתה משתף פעולה.
תחשוב על זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
לא הבנתי,
אתה חושב שאתה נוקם במערכת ע"י זה שאתה לא משתתף בבחירות?
ואם כן, אתה עושה בדיוק מה שהם רוצים שתעשה.
אתה לא נוקם, אתה משתף פעולה.
תחשוב על זה.
זו הסיבה שרשמתי את זה בגרשיים. אני בטוח שאני לא נוקם בהם, אני פשוט מרגיש טוב יותר כאשר יש בחירות ואני לא מגיע. כן, אני יודע ש"נתתי" את קולי למפלגה המנצחת...
אביגדור
לג'יפאים מצפה עתיד שחור ולוטה בערפל בארץ הקודש....
כן, נוח לירוקים (וגם לעוד מוסדות ממשלתיים) להיטפל לג'יפאים כשאין מי שייצג אותם. בכל זאת, האם יש משהו שאנו יכולים לעשות בנידון?
ציטוט:
היציאה שלהם נגד הג'יפאים היא הבולטת ביותר, אך ורק כי לא קיים גוף שיכול לאגד בתוכו את הג'יפאים ולהוכיח אותם אחרת וכי הקבוצה הזו היא גדולה ומוכרת בחברה הישראלית
אז שאלת המיליון דולר היא: האם אנחנו יכולים להתאגד תחת גוף מייצג, שיהיה מספיק חזק בכדי לשמור עלינו?
במידה וכן, לפי דעתי הכי טוב יהיה להצטרף..... למפלגת הירוקים.
אני לא צוחק, תחשבו על זה טוב. אנחנו הרי מאוהבי הטבע והסביבה, אלה שמסתובבים בו תדיר ויודעים להעריך את הפנינות שעוד נותרו בארץ. מי אם לא אנחנו רוצה לשמר את הטבע?
ציטוט:
הסיכום שלי הוא-חשוב מאד לקדם מפלגה ירוקה-צריך רק לשים לב ,מי מאייש אותה
אם נאייש אותה, נוכל להשפיע מבפנים. נשמיע את קולנו והצעותינו ונטרפד הצעות דרקוניות/פופוליסטיות שעיקרן מלחמה בג'יפאים.
ציטוט:
אני רוצה להזכיר לכולנו - הירוקים עוד לא עשו לנו שום דבר רע, כי הם עדיין לא בעמדות הכוח
ואם הם יגיעו לעמדות כח ואנחנו כבר נהיה חלק מהם, התמונה תהיה שונה לחלוטין.
אם לא נהיה שם... :cry:
סתם נקודה למחשבה
חן
זה לא יעבוד כי אנחנו לא כוח משמעותי.
רגע, תגידו מה פתאום? נמכרים כאן אלפי ג'יפים בשנה.
זה נכון, רק 10 רכבי הכביש שטח הנמכרים ביותר מסרו השנה (נתוני ינואר-נובמבר, לא כולל דצמבר) כ-12,000 כלי רכב חדשים. תוסיפו לזה עוד אלף ומשהו מהדגמים הפחות פופולריים.
פלוס-מינוס 13,000 כפולי הנעה בשנה זה מספר יפה בשוק קטן כמו ישראל. אבל זה רק על הנייר. כמה מתוך כל רוכשי הרכבים הללו הם ג'יפאים אמיתיים? כמה מתוכם יכולים לומר בלב שלם שהנושא קרוב לליבם?
רובם ככולם נרכשים מסיבות של פוזה/ישיבה גבוהה (רוב הג'יפונים וה-SUV) או עבודה (כל הטנדרים). פרומיל זניח ביותר מתוך הכלים החדשים האלה יורד בכלל מאספלט סלול. רוב בעלי הכלים החדישים והיקרים לא יושפעו כל כך מהגזירות - הם ישלמו את אגרות הגודש בנונשלנטיות כי כסף לא חסר להם (זה ממילא ייחשב להם כהוצאה מוכרת. מה אכפת. חוץ מזה - כמה בעלי טוארג/X5 אתה מכיר שימירו את הרכב היוקרתי שלהם בהצטופפות באוטובוס מצחין?) הם גם ממילא לא נוסעים בכלל בשטח, כך שהגבלות על נסיעה בשטח לא יגעו בהם בכלל.
ג'יפאים אמיתיים, אלה שמטיילים על בסיס קבוע, ש"חיים את השטח" ושהנושא זורם להם בדם, יש בישראל כמה אלפים ספורים ולא יותר וגם זה בהגזמה פרועה. מחירי הדלק המאמירים יצרו מציאות שבה כבר לא כל כך הרבה מטיילים יוצאים לשטח כל שבוע. זה לא מה שהיה לפני 4-5 שנים. כבר אין "פקקי תנועה" בשטח. אפילו לא בחגים. זה מוביל אותי לדעה שלמעשה אין היום בישראל שום בעיה אמיתית של השחתת הטבע ע"י רכבי שטח, ומי שטוען שכן, פשוט משקר לעצמו. אבל מה? רוב הג'יפאים האמיתיים מחזיקים בכלים הישנים וה"מזהמים" שהם מטרה מאוד נוחה עבור מפלגה כמו הירוקים.
אני חושש שגם אם נבוא כקבוצה שמבחינתנו היא גדולה ומאורגנת, הם לא יספרו אותנו בכלל, ספק רב אם בכלל יסכימו לקבל בזרועות פתוחות את "האויב" שרק אתמול היה סדין אדום מבחינתם. זה יגרום להם יותר נזק מתועלת. יוציא מהם את כל העוקץ. על כל ג'יפאי שיצטרף, ינטשו אותם שניים-שלושה שינקינאים.
זה כמובן רק ניחוש ורק דעתי.