חוזר: סיפורו של טסט. ויש גם מוסר השכל
אתה צודק אין בירוקרטיה פקידותית ממש תענוג כל אחד יעשה מה שבא לו :roll: :roll:
יש רק בדיקת זיהום אויר !
עכשיו תגיד באמת אין זיהום אויר :wink:
מה שבטוח שקליפורניה המציאה את הבירוקטיה ההנדסית
תיראה לאן המדינה הזאת לוקחת את המנועים
וכל העולם אומר אמן נכון המלך צודק צריך באמת עוד מערכת ועוד מערכת :shock:
אבל העולם ממשיך להחנק מהגזים של עצמו
יצרני הרכב פושטים רגל מחוסר יכולת לעמוד בחוקים ובתקנות .
והמקסיקני נוסע על מה שמזדמן לו ( נכון אין טסט )
איציק
איציק.....
אני לא חושב שאני צריך לגלות לך שאין בעיה שאי אפשר לפטור עם תמונה של פרנקלין,
נכון?
במיוחד אם אתה מדבר שפה שונה לאנגלית :-)
ג'ו
הרגע דפקת לעצמך כדור טפלון ברגל לדעתי ...
אם פרנקלין פותר לכם את כל הבעיות ... ועוקף את כל הרמזורים ... אז מה אתה רומז ? שקליפורניה זה בעצם חולון ?
כי גם פה יש איזה אחד שמת מזמן ( בצבע אחר כמובן ) שפותר את רוב הבעיות .. אפילו בעיות טרמינליות לכאורה ...
אז מה בעצם ההבדל ?
אהה אני מתחיל להבין
פרנקלין זה הרצלך ופווציצלך :twisted:
לא יכול להיות גם זה יש שם ואני חשבתי שזה בכלל טורקי .
איציק
אם כבר הזכרתם קטנועים
מישהו פה העביר דו גלגלי טסט?
זה הדבר הכי לא משקף מציאות
מה שהכי מצחיק הוא בדיקת הבלמים אומר לך סע ותן ברקס אכן בדיקה מדוייקת להפליא
והסיפור הכי מצחיק שהיה פעם העלינו לכביש cbr 900 אחרי תאונה
הבוחן שבא לבדוק מסתכל בודק ואומר אני יש לי רישיון רק 500 סמ"ק איך אני אסע
בסוף הוא החליט לשבת מאחור ושאני אנהג :mrgreen:
תגידו אתם זה משקף תבטיחות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shimixx
אם כבר הזכרתם קטנועים
מישהו פה העביר דו גלגלי טסט?
זה הדבר הכי לא משקף מציאות
מה שהכי מצחיק הוא בדיקת הבלמים אומר לך סע ותן ברקס אכן בדיקה מדוייקת להפליא
והסיפור הכי מצחיק שהיה פעם העלינו לכביש cbr 900 אחרי תאונה
הבוחן שבא לבדוק מסתכל בודק ואומר אני יש לי רישיון רק 500 סמ"ק איך אני אסע
בסוף הוא החליט לשבת מאחור ושאני אנהג :mrgreen:
תגידו אתם זה משקף תבטיחות ?
לפני חודש, אפילו את זה לא עשו...
איך אמרו חכמים: "...מודה ועוזב ירוחם..."
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
כן יש, עובדה.
זה נקרא תן לעם לחיות
אם תנהג שם בכבישים תראה שפלא פלאים אין מכוניות שמתפרקות לבד, לא דורסים ילדים....אין בעיות בטיחות מיוחדות.
מה אתה אומר. אתה מוכן לחתום על זה?
אני משוכנע שיש מכוניות שמתפרקות, וילדים נדרסים, ויש תאונות והרוגים. כמו בכל מקום אחר בעולם. נמרוד היה קורא למס הדמים הקבוע הזה "מחיר הקידמה" - משהו שצריך לקבל ולחיות איתו. פעם, לא מזמן, זה זיעזע אותי. אבל היום אני נוטה לקבל את דעתו... אין מצב שלא יהיו תאונות, אין מצב שאנשים לא ייפגעו. ברגע שאתה נכנס למכונית ונוסע, אתה לוקח סוג של סיכון מחושב. מבחן שנתי שבא להבטיח שהרכב שלך במצב תקין, אמור להפחית חלק כלשהו מהסיכון הזה. ברור שזה סוג של כסת"ח, אבל זה יותר טוב מכלום.
אפשר יכול לבוא ולומר שאצל האמריקאים יש תרבות, לא רק בכביש אלא גם בין אדם לחברו, מה שבישראל אין כל כך. אפשר גם לומר במידה רבה של צדק, שבגלל מיסוי נמוך בהרבה, זול יותר לתחזק את הרכב בארה"ב מאשר בישראל, ולכן יהיו פחות מכוניות עם בעיות בטיחות חמורות.
אתה יכול לבוא ולומר שהכל עניין של כסף - אם לא יהיה מיסוי דרקוני על חלפים, אנשים יתחזקו את המכוניות שלהם טוב יותר ולאי צטרכו מבחן שנתי. יכול להיות.
הכל נכון ומצביע שלפחות מנקודת המבט הג'יפאית, יותר טוב לחיות באמריקה.... אני כבר השתכנעתי ג'ו, אין ויכוח בינינו. נראה אותך - תמצא לי ולגברת שלי עבודה ואנחנו באים...
חזרה לענייננו -
אין שום הגיון במבחן רישוי במתכונתו הישראלית (כמו שאין שום הגיון בכל מה שנעשה במשרד התחבורע בישראל) - אבל מבחן רישוי שיבדוק רק צמיגים, היגוי, בלמים וזיהום אוויר - לא יותר, זה סוג של הכרח שאני מוכן בהחלט לקבל אותו, בתנאי שייערך בצורה עניינית ולא משנה סוג הרכב.
כדי למנוע את המסחרה שהולכת היום במכונים, אולי צריך לבטל לגמרי את התשלום עבור המבחן החוזר, ולגלם אותה מלכתחילה בתשלום הראשון עבור בדיקה. ככה המכונים לא יפסידו כסף (אולי אפילו ירוויחו קצת), אבל לא יהיה להם שום אינטרס להכשיל על שטויות ולטרטר את האזרח.
1 קבצים מצורפים
עוד על אופנועים:
אני ניגשתי עם DR650 לטסט לפני מספר חודשים, הבוחן הסתובב מסביב לאופנוע כמה סיבובים, אמר לי שהוא לא מבסוט מהצמיגים (חדשים עם השפיצים עוד עליהם) כי הם קרביים מדי. אמרתי לו שהם חוקיים, שינה לי מידת צמיג ברשיון (בלי לבדוק בספר).
מילמל עוד משהו על וינקרים... מודל 92 לא צריך, נכון? וחתם.
האופנוע באמת היה תקין פיקס, בלמים חדשים, חשמל, אפס חופשים וכולי. אבל הבוחן לא ידע את כל זה.
לפעמים הטמטום/בורות פועלת לטובתנו.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=7577&stc=1
שתקתי ושתקתי אבל לבסוף אני חיב להוסיף משהו
מה כול כך כואב לכם הרישוי השנתי???
דווקא זה משהו שאני יכול לחיות איתו.
נכון הם פוסלים על שטויות ואפילו מסתכלים על שטיות
אבל רבאק אתם יודעים את החוקים והכללים והפוילשטיקים.
אין כאן אלמנט של הפתעה.
תקפיד שהרכב שלך ימלא את כול השטויות שהם מבקשים.
תדאג להשאיר איזו שטות להכשיל כדי שיוכלו לקחת את המס על הבדיקה החוזרת
וזהו אתה מסודר.
וזה אפילו לא עולה כול כך הרבה כסף. רק צריך לבוא מאורגן
לדאוג לזה שלא יכשילו אותך על משהו שדורש מוסך (וביננו יש מעט דברים כאלו ורובם בטיחותיים)
זה ה"בקשיש" או ההרצל שאתה צריך לשלם. מה זה כול כך מעצבן אני ממש לא מבין.
דרור, עם כול הכבוד אתה באת פשוט לא מוכן לטסט, עבודה של חצי שעה היתה מעבירה את הסופה חלק.
מה כן מעצבן? העובדה ששוטר יכול להוריד אותך במפתיע מהכביש על בקליט שבור. על זה שמכרחים אותך לנסוע עם "צמיג מאושר מהיצרן" על זה שיש מס על חלקי רכב בטיחותיים ועוד.
הטסט זה משהו קבוע וידוע, שגם אם מכשלים אותך, לא מורדים אותך מהכביש. הטסטרים רק ממלאים את חובתם כלפי המדינה. זה שהם רוצים קצת "הרצלים" לעצמם... נובע מזה שהם יכולים, זו הבעיה בחוק הדרקוני בארצנו.
בכלל בשנים האחרונות יש הרגשה שהמדינה מחפשת את האזרח הישר ולא את הפושע. מי שבאמת פושע לא מפחד כלל מהחוק, להפך השוטרים פוחדים ממנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
בכלל בשנים האחרונות יש הרגשה שהמדינה מחפשת את האזרח הישר ולא את הפושע. מי שבאמת פושע לא מפחד כלל מהחוק, להפך השוטרים פוחדים ממנו.
כל כך נכון
שלום לכולם
לדאבוני/שמחתי "זכיתי" להעביר טסט לרכב של דרור בשנה שעברה. הטסט נעשה במכון שאותו אני מכיר ועובד איתו שנים.
כבר בכניסה החליטו כי הצמיגים בולטים מהרכב, מותר ע"פ החוק בליטה של עד 5 ס"מ מקצה הכנף - הבאנו מטר ומדדנו 4.5 ס"מ אז עבר.
אז החליט הבוחן כי הצמיגים אינם במידה הנכונה וזאת בלי להסתכל ברשיון - העמדתי את הבוחן על טעותו והפנתי אותו לרשיון כדי שיראה כי הם מאושרים.
לאחר מכן החליטו כי הרכב גבוה מדי, מותר ע"פ החוק גובה 1.2 מ' לפנס הקדמי - הבאנו מטר (בשנית9 ומדדנו 1.5 מ' לקצה עליון של הפנס ואמרו שלא עובר, אני ביקשתי למדוד לקצהו התחתון של הפנס והיה קצת פחות מ-1.2 מ'. הסברתי לבוחן כי לא כתוב בחוק מהיכן המדידה (קצה עליון, תחתון או מרכז), התרצה הבוחן ועבר.
שוב בדק הבוחן וטען כי הנדנדות הקדמיות הינן משולש (ולא פלחים) ולכן זה לא חוקי - הסברתי לו בצורה מקצועית כי אין הבדל בין משולש לפלח (נהפוך הוא - אפילו יותר חזק), במקרה היה שם עוד רכב עם פלחים ושוב הוצאנו את המטר ומדדנו את מרחקי החורים בפלח ובמשולש - שאגב היו שווים.
לבסוף הרכב עבר טסט למעט בלמים אחוריים שהיה צריך לשפר את בלימתם (מחלה של סופה).
ברצוני לבוא ולהגיד כי ידיעת החוקים וכן הסברים אל מול הבוחן יכולים לפתור בעיות רבות.
רפי
נ.ב.
לא הסתכלו בכלל על מספר הנוסעים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
לאחר מכן החליטו כי הרכב גבוה מדי, מותר ע"פ החוק גובה 1.2 מ' לפנס הקדמי
מה זה אומר, שלבעלי סופה עם חזית ישנה מותר להגביה את הרכב יותר מאחרים, רק בגלל שהפנסים שלהם נמוכים יותר?
... מה שזה אומר זה רק כמה החוקים כאן דפוקים, ובעיקר מראה כמה אנחנו דפוקים - שאנחנו מרכינים ראש ושותקים ומאפשרים לכנופיה שיושבת בכנסת לעשות לנו את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
... מה שזה אומר זה רק כמה החוקים כאן דפוקים, ובעיקר מראה כמה אנחנו דפוקים - שאנחנו מרכינים ראש ושותקים ומאפשרים לכנופיה שיושבת בכנסת לעשות לנו את זה.
אבל זה כבר נושא אחר, לא שייך לכותרת...
או שאולי זה המוסר השכל?
אביגדור
אני יכול לומר שלפני הטסט השנתי שלי (פעם ראשונה עם הסופה)לא ישנתי כמה ימים, בניסיון למצוא פתרון איך לעבור את הטסט.
לאחר קריאת כל הנושאים שנפתחו בנושא אי פעם בגיפולוג המסקנה שלי הייתה לבצע טיפול מקיף לרכב במוסך ללא הנחות (אני בנושא בטיחות לא משחק) כל מה שצריך הוחלף לחדש.
לאחר ביצוע הטיפול המקיף (5000 ש"ח) ניגשתי עם בעל המוסך ביחד! (הוא העביר את הטסט) למכון דרום.
איך שהגענו למסלול ניגש מנהל המכון ולחש לבוחן משהו באוזן.
הכשילו אותי על כל דבר אפשרי וגם מה על מה שלא אפשרי.
המסקנה שלי:
לא לגשת יותר בחיים למכון דרום
העצוב בכל הסיפור הוא שהרכב היה תקין והדרך שבא עברתי בסופו של דבר טסט ........ מאפשר גם לרכבים לא תקינים לעבור טסט ובסופו של דבר לעלות על הכביש, וזה חבל.
אני לא בטוח שכל אחד שעובר כך טסט מספיק אחראי על מנת שהרכב שלו יהיה בטוח וללא ליקויים לנהיגה בכביש.
הבעיה בהתנהלות הזו שהיא יוצרת מאסה מאד גדולה של אנשים שמחפשים קיצורי דרך-גם אנשים שהם בדרך כלל שומרי חוק. וכשיש ביקוש יש גם היצע -מה שמאפשר לפורעי החוק לעשות זאת בקלות רבה(ובמחיר זול).
וכך במקום שהחוקים יגרמו למרבית האנשים לנהוג כחוק ולהקשות על המיעוט לעבור על החוק-נוצר תהליך הפוך.
לא קראתי את כל השרשור אבל אהתמקדתי בתגובות של גו' כי הם הכי מענינות ולדעתי
חייבים אבל חייבים בטסט שנתי .
אני אישית נסעתי בקליפורניה סה"כ במשך חודש וחצי על משהו כמו 5 רכבים
3 היו חדשים של השכרת רכב והיו טובים אחד היה גם כן של השכרה במצב זוועתי
מאוד כמעט ואין ברקסים ההגה רועד מאוד .
הייתי אצל בן דוד שלי ולרכב שהוא נוהג עליו שברולט קוואליר עוד רגע מתפרק כל הפרונט
ואני לא צוחק והוא מבחינתו לא אכפת לו כי כל עוד זה נוסע זה בסדר .
הבן דוד הזה, הוא "ישראלי"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
הבן דוד הזה, הוא "ישראלי"?
עלית על הבעיה... 8-)