מה דעתכם על הערכה הזו?
http://www.layogev.co.il/view_ratehet.asp
Printable View
מה דעתכם על הערכה הזו?
http://www.layogev.co.il/view_ratehet.asp
קיימת רתכת כזו שהיא לא co2?
משהו זול ?
זה לא רתכת CO2. יש אופציה לחבר לגז אבל לא חובה.
ויש אופציה מאד פשוטה שכבר דובר עליה פה הרבה פעמים - שניים-שלושה מצברי רכב בטור, מספקים מספיק זרם ישר כדי לרתך עם אלקטרודה רגילה.
אם אני מחבר 3 מצברים בטור, זאת אומרת אני מקבל 36 וולט ונגיד 150 אמפר(אם כל אחד 50 אמפר) , מה צריך לחבר למצברים? את הראש של הרתכות הרגילות?
ופשוט לרתך? זה יעבוד?
אתה מקבל 36 וולט, זה נכון, אתה לא מקבל 150 אמפר! הזרם נקבע לפי ההתנגדות וכולי... בקיצור, תחזור על החומר... :lol:ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
אתה לוקח שלושה מצברים, מחבר אותם בטור, מחבר תנין לצד אחד ואת מחזיק האלקטרודה לשני... ויש לך רתכת. אתה בעצם לא צריך כלום מעבר לשני סטים של כבלי התנעה טובים ואלקטרודה רגילה. זה עובד.
קצת מפחיד אבל אני ינסה את זה
אני יתחיל משני מצברים ונראה מה יהיה, מקסימום כמה בומים טובים וקצת מכבי אש :twisted:
זה פתרון לעשות כמה ריתוכים קלים לבניית תושבת לכיסא?
או שמא אסור לי להשתמש באופיצית הריתוך הזו ?
מה הנזק למצברים?
חבל על המצברים. זה אלתורים לשטח כשאין ברירה. רתכת AC זולה וטובה עולה כמו מצבר חדש.
החשש היחיד בתעלול המצברים הוא פיצוץ מצבר . ( משפריץ את החומצה !! )
הפתרון הוא לפתוח פקקים ולהניח איזה סמרטוט כבד על המצברים .
איציק
הסכנה הגדולה היא בכך שאין שליטה על הזרם העובר במעגל הריתוך. יכול להיות הרבה יותר
מ- 150A. לא להתבלבל בין AH (תכולה) לבין עוצמת הזרם של המצבר, מעל, בד"כ,
250A. ובעבודה לא זהירה "הדבקת" האלקטרודה תגרום לריקון המצבר החלש ביותר, תוך סיכון
לשריפה.
בכל מקרה יש לעבוד בפרקי זמן קצרים ביותר, תוך הפסקה בין "פיק" ל- "פיק", ובנקיטת כל אמצעי הזהירות. (כפפות ומטף כיבוי בהיכון, לפחות, סמרטוטים רטובים על המצברים, בעיקר על זה שליד האלקטרודה).
וכאמור, רק במקרה חירום.
זה מסוג הדברים שאין לעשותם כלל בגלל רמת הסיכון הכרוכה בעניין.
נא לשים לב להערה של רפי לבי האמפרז' : (יכול להיות הרבה יותר
מ- 150A. לא להתבלבל בין AH (תכולה) לבין עוצמת הזרם של המצבר, מעל, בד"כ,
250A.)
ההבדל כמו שרואים גדול.....ברכב זה מתבטה בזמן הנעה וניתן לראות שמצוין על חלק מהמצברים את עוצמת המצבר בזמן ההנעה שלהם.
חשוב מאוד