חוזר: איך אני מעביר תמונת וידאו מהשטח למשרד?
באופן בסיסי, הטלפונים משדרים את הוידאו מאחד לשני.
מחשבי כף יד הכוללים מצלמה וטלפון מובנים, מסוגלים לשדר וידאו חי לכתובת IP, שזה יכול להיות למשל הכתובת של המחשב שלך.
זה באופן פשטני. מעשית זה מורכב מעט יותר, אך ראשית, יש לבדוק האם איכות הוידאו עונה על צרכיך.
ייתכן ואני יכול להשיג מכשיר אחד לשם בירור היתכנות, ללא התחייבות.
1 קבצים מצורפים
זה מה שיצא לי בצילום סטילס 0.3M מסלולאר:
חנן יש לי עוד רעיון בשבילך
מאוד מאוד low tech אבל יכול לעבוד במידה ויש לך רק מערכת מנוע אחת או שתים שאתה עובד עליה
תעשה מילון שימוש לעובד
קרוב למדי שיש כמה עשרות תקלות שחוזרות על עצמם.
תעשה לו תרשים זרימה עם תרגום בין הכתוב באנגלית לעברית.
כך 90% מהתקלות הוא יוכל לפתור לבד, ואת השאר תנסו לפתור ביחד
חנן
כנס לפורום ב pocketpcשים שם את התמונה הזאת
ותתאר את המטרה שלך
יש סיכוי סביר לקבל תשובה טובה.
לפי התמונה נראה לי שאם יהיה לך בצד שלך מכשיר סלולרי עם מסך מספיק גדול (N95?) תוכל בעזרת ווידאו קונפרנס לעשות את מה שאתה רוצה באיכות סבירה
מה הרזולוציה בפיקסלים של התמונה שלך?
חשוב שבמכשיר שאצל איש השטח תהיה מצלמה סבירה פלוס ושהוא יוכל לראות מה שהמצלמה מצלמת בכדי שישאר כל הזמן על המסך ואתה לא תצתרך לבקש ממנו לזוז ימינה וכדומה.....
עשיתי בדיקה של וידאו קונפרנס בין שני סלולאריים עם מצלמות 2 מגהפיקסל, והתוצאה סבירה. היא ברמה שמאפשרת עבודה.
זה פשוט לא יאמן חנן ביקש תפוחים.
חלק הציעו אגסים, כי זה דומה.
חלק הציעו אגוזים, כי אגוזים לא נרקבים.
חלק הסבירו כי תפוחים מזיקים לשיניים.
חלק שאלו למה הוא רוצה דווקא תפוחים אדומים ולא צהובים.
חלק בכלל הגדילו ואמרו לחנן שהשיניים שלו רקובות.
אף אחד לא אמר (חוץ מאסף), ראיתי אתמול תפוחים בחנות, בוא איתי ואראה לך את המקום.
מישהו, שבכלל הסביר שהטכנאי אידיוט. שמע KD2 הטכנאי הזה אולי אידיוט, אבל העבודה שהוא עושה שווה 110K ש"ח בחודש. לא צריך להיות מהנדס חלל בשביל להחליף צינור מים של מאיט הדראולי, אבל צריך הרבה נסיון, סבלנות וכוח רצו כדין לבצע את זה בשתיים לפנות בוקר בכביש החוף.
אני מכיר כמה סוחרי ירקות אנאלפבתים, אבל הם מרוויחים מליונים. זה לא אומר שאם הם ילמדו זה ישפר את מצבם העיסקי.
מעבר לכך, לכל אלו שאינם עוסקים דרך קבע בפרוטוקול תקשורת של רכב. אז הפרוטוקול קשה לפענוח, וזה ממש לא OBD.
לפחות 3 חברות היי-טק ישראליות שוקדות על פענוח J1939 או J1708, לאחר 3 שנים של מחקר יש להם הבנה של פחות מאשר 10% מההודעות בפרוטוקול.
מעבר לכך למשאית סטנדרטית יש לפחות 10 תפריטים, ובהם לפחות 10 תפריטי משנה, ולהם לפחות 4 אפליקציות. הנהג משתמש בלא יותר מאשר 10 שורות. שאר 400 השורות הם לשימוש SUPER USER. אין שום טעם להעביר תמונה בדידה, כאשר צריך לדפדף 10 פעמים. לכן חנן רצה וידאו.
חנן, מתי שאתה רוצה, אתה מוזמן לבצע ניסוי עם מכשירי דור 3 ברמה של 2.5 MP.
חנן, זה הפורום שאתה הקמת. תעשה בו קצת סדר:lol:
קיד.
ציטוט:
אני מכיר כמה סוחרי ירקות אנאלפבתים, אבל הם מרוויחים מליונים. זה לא אומר שאם הם ילמדו זה ישפר את מצבם העיסקי.
אחת ההקבלות הגרועות בהיסטוריה , אתה לא חושב?
לקחת מקצוע שאין בו צורך בידע ברמה שנדרשת בעולם הרכב.
יש צדק במה שאתה אומר , אבל בכל מקצוע תמצא דוגמא לאיש/טכנאי כזה.
ואולי זה בגדר "סביר" אבל אל תשכח שבחוץ שם מחכים אנשים שיש להם את המינימום הזה , וזה כבר מזמן מתחת לסטנדרט...
קיד, תודה, קלעת בול למחשבות שלי על השרשור הזה.
אם זה מה שאדם מבחוץ רואה כשהוא מגיע לכאן ושואל שאלה, אז מצבנו, מצב הפורום, בכי רע.
חברים, אני מלא הערכה לרצון הטוב שלכם לעזור. תודה רבה.
אבל, ביקשתי ואני חוזר ומבקש: תנו לי את הקרדיט שאני יודע לאפיין את הפתרון הרצוי לי, והפתרון הזה הוא העברת וידאו ואודיו מהמשאית אל המשרד, ואודיו בחזרה מהמשרד אל המשאית.
אז אל תיפגעו, אבל אחרי שלושה דפים התעייפתי, ואני כבר לא אוכל לענות לכל אחד שמציע הצעה שלא עונה על מה שאפיינתי. אני חושב שכבר הבהרתי מצוין מספר פעמים מה אני רוצה ומה אני לא ואת הסיבות לזה.
תקציר:
אני סגור למדי על כך שאיש השירות יצויד בסלולאר דור 3. זה הכי פשוט וזמין לו לתפעול.
ההתלבטות שלי עכשיו היא אם להצטייד בעצמי בסלולאר דור 3 ולהעביר בינינו שיחות וידאו, או אם זה אפשרי, להתקשר מהמחשב במשרד לסלולאר של איש השירות ולראות את הוידאו במחשב. אני מבין מאורנג' שזה היה ניתן פעם והשירות הופסק. מכירים חלופות?
אני אשתדל לא להעלב מההכללות ולהגיב באופן ענייני...
מאחר ולא ניתן, כיום, כרגע, לשדר ממכשיר סלולרי ישירות לצג המחשב שלך, וזה מה שאתה רוצה,
אתה צריך לצייד אותו במכשיר PDA (מחשב כף יד) עם מצלמה סבירה וחיבור סלולארי.
אתה לא צריך וידאו קונפרנס, כי הטכנאי לא צריך לראות אותך, מקסימום לשמוע. זו סתם תהיה העמסה מיותרת על התקשורת.
יש אפליקציות שיודעות לשדר וידאו חד כיווני, מהמכשיר הנייד, אל מחשב אחר.
לדעתי, זה מה שאתה צריך. אני מוכן לעזור, כי הנושא מעניין אותי.
אם אתה מעוניין, רק תאמר, ואני אשיג מכשיר לבדיקה.
בעז
בעז, כן, אני מעוניין. התכוונתי ליצור איתך קשר בה"פ לאחר שהצעת עוד קודם את הרעיון הזה, ובעוונותי עוד לא ביצעתי את זה.
לא מבין גדול בתחום אבל נראה לי שהאפליקציה קיימת .
מחשב עם מודם סלולארי כף יד או נייד + תוכנת מסנג'ר ומצלמה פותר את כל הבעיה לא ?
הסתייגות קטנה: לגבי מחשב כף יד אני חושב שבמסנגר לCE אין אפשרות למצלמה
ולכן תאלץ ללכת על לפטופ פשוט עם מסנגר סטנדרטי.
אגב גם לפטופ פשוט מבחינת ביצועים שיש לו IR יכול להתחבר לרשת עם טלפון נייד עם IR נדמה לי שהטלפון צרך להיות עם תקשורת GRSM או משהו דומה . מנסיון אצלי זה עבד !
אני מניח שגם בתקשורת בלותוס' זה ילך .
בהצלחה .
חנן,
לאשתי ולי יש סלולרי זהה מסוג נוקיה 6120c ברשת סלקום (דור 3.5 ).
עשיתי בשבילך "מחקר" קטן,
ביצעתי שיחת וידאו מהטלפון של אישתי לשלי ובדקתי קצת מה קורה.
ניתן בקלות לראות את מה שכתוב על מסך המחשב (17" רגיל של proview, פורום ג'יפולוג) כנ"ל לגבי דף מודפס של "וורד" בפונט 12.
ניתן להגדיר בשיחת הוידאו שהמצלמה שמצלמת תהיה כל אחת מהמצלמות במכשיר, קדמית או אחורית
(כך שהבחור יוכל גם לראות מה הוא מצלם בכל רגע נתון)
יש גם הגדרות בזמן השיחה שניתן לשנות אותן כגון איכות התמונה ומניעת רעידות.
כמו שהציעו לך, הזמן סוכן של חברת סלולר, עם מכשירים מתקדמים ובדוק במקום מה מתאים לך.
לדעתי הלא מלומדת והלא רלוונטית בעליל, 2 מכשירים מאותו מותג ודגם , יתנו תוצאות טובות יותר מאשר 2 מכשירים שונים.
לא יודע מה איכות הוידאו באורנג', בסלקום היא טובה מאוד לטעמי ואני מדבר לא מעט עם האחיינים שלי
בשיחות וידאו (הילדים מתים על זה... :) )
מחיר הוידאו כלול בחבילת הגלישה שלי ולכן אני משלם על שיחת וידאו בדיוק כמו על שיחה סלולרית רגילה.
בהצלחה
איתי
בועז
היתרון של ווידאו קונפרס זה שזו אפליקציה זמינה פשוטה להפעלה ונתמכת
היתרון של סלולר לסלולר שחנן לא צריך להיות קשור למחשב נייד והתפעול הרבה יותר פשוט.
לגבי רוחב הפס בדו כיווני - לא בטוח שזו בעיה אמיתית וגם עם כן חנן יכול לכסות את המצלמה אצלו במדבקה או משהוא בסגנון ואז התמונה סטטית ודחיסה בקלילות
כל הפתרונות טובים.
אבל חנן רוצה לראות את התמונה על מסך המחשב שלו - ואת זה אתם לא נותנים לו.
בוזי, בדקת אם אתה מצליח לצלם בבהירות את האודומטר?
אני מחכה לתשובה שלך, ואם היא תהיה חיובית, אז אני ארצה גם המלצה על מכשיר ספציפי, ואני אלך להגיש בקשה לאחת משתי האופציות: שני סלולאריים, או מחשב כף יד עם מצלמה מובנית ואינטרנט סלולארי.
טרם, עדיין לא הצלחתי לסחוב את בעל המכשיר אל הרכב.
בבדיקות שעשינו בתנאי תאורה ביתיים/משרדיים, התוצאות מעולות במכשיר הספציפי (HTC טריניטי).
אשתדל לבצע את הבדיקה השבוע, ואעלה לכאן צילום מסך.
המשך:
העליתי בפני מקבלי ההחלטות את שתי האופציות, ונכון לעכשיו זו שהתקבלה זו ההצעה עם שני מכשירים סלולאריים. אולי בהמשך יצטרף לזה מחשב נייד בשבילי שאני אוכל להיכנס בדרך לאתרי היצרנים כדי לקבל אינפורמציה על התקלות השונות בזמן שאני לא במוסך.
מה שאני מבקש מכם זו המלצה למכשירים שיעבדו ברשת אורנג', אחד מהם עם המצלמה האחורית הכי טובה שיש, על מנת שאיש השירות יוכל לראות מה הוא מצלם ומעביר אליי.
המכשיר השני צריך להיות עם המסך הכי גדול ואיכותי שיש, על מנת שאני אראה בבירור את הוידאו. אם תהיה לו אופציה למקלדת מלאה, שמירת והעברת קבצי טקסט למחשב, זה יתרון בשבילי, להשתמש בו במקום פנקס נייר שאני מסתובב איתו היום.
בינתיים נדבר על מצב שאין מגבלת תקציב. אני מקווה שזה לא ישתנה ברגע קבלת ההחלטה.
לכל, מי שהעלה אופציות אחרות, אני מודה, ובפרט לבוזי שהתאמץ להוכיח לי ישימות של פתרון מחשב כף היד. מכאן והלאה נתמקד בפתרון הסלולאריים.
nokia n95
לדעתי יש בו את כל מה שאתה צריך
מצלמה מאד איכותית 5MP ומסך ממש גדול אני חושב 2.5" או אולי אפילו יותר
בשיחה שערכתי עם נציג אורנג' הוא המליץ לי על:
טלפון לאיש השירות, סוני אריקסון K800I, כי בבדיקות שהם עשו הם ראו שהוא נותן את צילום הוידאו הכי טוב, למרות שהוא 3.2 MP והN95 הוא 5 MP. בנוסף, הסוני אריקסון זול ביותר מפי שתיים מה N95 (כ4500 ש"ח מול כ1800 ש"ח) והתכונות הנוספות של הN95 לא נדרשות בשביל האפליקציה הזו, אז חבל על הכסף.
טלפון בשבילי, סמסונג בלאקג'ק, טלפון/מחשב כף יד, עם צג גדול, מקלדת מלאה ואפשרות גלישה רגילה באינטרנט. זה פותר לי מספר בעיות: גם תצוגה טובה בשיחת הוידאו, גם יחליף לי את פנקס הנייר שאיתו אני מסתובב היום ורושם את הבדיקות ואת תוצאותיהן שאני עורך במוסך, וגם יאפשר לי להיכנס לאתרי היצרנים כשאני לא מול מחשב ולראות את מהות התקלות ואת דרך תיקונן.
הערות, הצעות אחרות?
הסוני הוא מכשיר מצוין עם ממשק נוח מאד וה K800I נחשב למכשיר מעולה במיוחד תודות למצלמה שלו שאמנם היא לא שופעת מגה פיקסלים אך היא איכותית - אני יודע שהיא טובה מאד לתמונות סטילס כי יש לה פלאש אמיתי ולא לדים אך לגבי וידאו אני לא ממש בטוח - תבקש הדגמה לצרכים שלך (אתה לקוח עיסקי - תדרוש את זה ותקבל) תן לנציג לצלם מסך מחשב או אפילו מסך קטן של מכשיר טלפון כלשהו - זה יתן לך לדעתי את האינדיקציה הכי טובה.
בהצלחה