חוזר: יצאת מהשטח? עכשיו ממתינה לך המשטרה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
מדוע מדינה שקובעת רף עליון למהירות שמותר לנהוג בתחומה-מאפשרת לייבא ולמכור בתחומה כלי רכב שמיועדים לנסיעה במהירות גבוהה בהרבה?
הרי אם המדינה מעוניינת למנוע נסיעה במהירות מסויימת,תקבע תקנה יורו 7000,שכל רכב מנועי הנמכר במדינה יצוייד בתוכנת מחשב,שתגביל את מהירות הרכב-היום בעידן הרכבים הממוחשבים,אין שום בעייה לעשות זאת.
ייתכן והלובי של יצרני הרכב חזק יותר מחיי אזרחים?
או שגם המחוקקים מבינים שמהירות היא לא בעייה,אלה מקור הכנסה מצויין?
דרור הראל
התשובה בגוף השאלה דרור. ממש ככה.
פעם, לפני כמה עשרות שנים בודדות, מהירות השיוט של רוב המכוניות היתה פחות או יותר באיזור המהירות המותרת. תחשוב על המכוניות הפופולריות שהיו נפוצות בשנות החמישים והשישים: קונטסות, דופינים, פורד אנגליה, סוסיתא? כל אלה בקושי עברו את ה-100 קמ"ש בירידה, ובמהירות הזו הן חישבו להתפרק מרוב מאמץ ורעידות.
היום המכוניות משוכללות ובטוחות אלפי מונים. כל קורולנטיס יכולה בקלות לנסוע במהירות כמעט כפולה מזו שהחוק מתיר, לאורך שעות על שעות ללא כל נזק וללא שום בעיית בטיחות.
יתרה מזו, במכונית מודרנית אתה פשוט לא יכול לנסוע 90 קמ"ש לאורך זמן. הרכב פשוט מושך קדימה עוד ועוד. זו אינה מהירות טבעית עבורו.
תעשה ניסוי פשוט - צא במשפחתומטית יפנית מודרנית (אני בכוונה מתייחס למכוניות הללו שהן סמל לבינוניות מוטורית) - קורולה, לנסר, מזדה 3, אימפרזה או דומה, לכביש ארוך רחב ופתוח, התייצב על 90-100 קמ"ש. עכשיו שים חתיכת קרטון או עיתון מקופל על לוח המחוונים באופן שלא תוכל לראות את מהירות הנסיעה.
המשך לנסוע באותו הקצב לפי תחושתך , פחות או יותר. אחרי 5 דקות נסיעה לערך, הסר את הכיסוי וראה מה מהירותך. אני מהמר על שיוט נינוח של 120-130 קמ"ש, אם לא יותר. בשקט גמור, ללא דרמות. היציבות מושלמת, הנסיעה נעימה.
בקיצור - קשה עד בלתי אפשרי לנסוע לאט, והמחוקקים מבינים את זה טוב מאוד. הם יודעים היטב שבמהירות לכשעצמה אין שום בעיה בטיחותית (בטיחות מעולם לא דיגדגה להם אף שערה מסריחה סביב פי הטבעת. אל תשכח שמדובר בפוליטיקאים - אלה אנשים שהדברים היחידים שמעניינים אותם הם רק עוד ועוד כוח וכסף) אז למה לא להפוך את המהירות למקור הכנסה מדהים ושופע, בלתי נדלה, תחת איצטלה של "מלחמה בתאונות דרכים"?
לכן אין שום אינטרס להגביל טכנית את מהירות המכוניות, כי אז ייבש מעיין הכסף.
וזה דרך אגב, נכון לכל מדינה בעולם. מהירות מכניסה כל כך הרבה כסף בקנסות, שאף אחד לא מעלה בדעתו לחייב מכוניות בשום סוג של מגביל מהירות שבסופו של דבר יגרום לעצירת זרם המזומנים.
בשנים האחרונות, עפ"י מיטב ידיעתי, אפילו שונאי המהירות האקדמיים הגדולים ביותר שינו את המנטרות שלהם. המהירות לא גורמת לתאונות, היא מחמירה את התוצאות שלהן.
כלומר, עצם העובדה שאתה נוסע מהר ביחס לחוק לא מגדילה את הסיכוי שלך לתאונה אלא מחריפה את התוצאות של התאונה במידה והיא מתרחשת. זהו שינוי עדין אבל משמעותי ביותר. במילים אחרות, מהירות לא מסוכנת היא רק יוצרת תנע ואנרגיות גדולים יותר. חבל שניוטון חשב על זה קודם.
נסיעה מהירה מסוכנת היא נסיעה מהירה אל מול תנאי הדרך והתנועה, לא אל מול החוק השרירותי. כמה מאיתנו קיבלו אי פעם דו"ח על נסיעה מהירה ביחס לתנאי הדרך (ויש דבר כזה)? לי לא מוכר מקרה כזה, ודי ברור למה.
המהירות החוקית בארץ בכבישים מהירים היא נמוכה באופן מסוכן. אכיפת חוקי המהירות היא מס גולגולת, לא יותר. המטרה המוצהרת שלה היא הורדת מהירות הנסיעה הממוצעת (אחרת איזה אפקט בטיחותי השגנו בענישה לאחר שמישהו נסע מהר?) ולכן, ע"מ לתת לה איזה שהוא תוקף הגיוני מאפשרים גלאי ראדאר שהרי מי שיגלה את המצלמה יוריד את מהירותו והשגנו את המטרה הבטיחותית. מסיבה זו יש מדינות המציבות שלטים לפני מכמונת ובארץ משתמשים בשיטת הדחלילים כאשר המטרה היא שהנהג יראה את העמוד ויוריד את הרגל מהגז.
כל הכוונות הנחמדות האלה הן אבסורדיות כאשר המהירות המותרת היא 90 קמ"ש ורוב האכיפה היא באמצעות אקדחי לייזר ושוטרים בשר ודם המסתתרים ע"מ ללכוד. עד לא מזמן היה ראש אגף תנועה שהבין את זה והפעילות בשטח הייתה בגדול בהתאם (לא שזה עוזר למי שנתפס בארבע בבוקר על 130 בכביש 4 או המישר), אבל עפ"י כתבה מידיעות אחרונות של אתמול אני מבין שלראש החדש יש משנה חדשה בנושא.. היכונו לגיהינום בכבישים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
תשובה ליונתן.
נתחיל ביונתן: פעם הבאה שתעז לעשות סלט מהדברים שלי אני אעצור אותך ביציאה מאיזה נחל ולא אתן לך להמשיך :-D
יוני5
יוני, אני כמעט נעלב מהתגובה שלך:
1. היא נורא קצרה. קיוויתי ליותר יחס...
2. בהתחשב במצב בו הייתי עם סרן קשור וג'יפ צולע אתה מאיים שפעם הבאה שאהיה כך לא תרשה לי לעבור? וזה עוד אחרי שאני מציע לך סלט עסיסי..??
באמת לא יפה :cry:
ולגופו של עניין, אני מבין שהתגובה המושקעת שלי גרמה לך לראות את נושא המהירות באור קצת שונה.
נו טוף, אם לא תיסע יותר 200 קמ"ש בכביש 6- דיינו! :-D
אה, בעצם יש לך היילקס... אז גם ככה אתה לא נוסע יותר מהר ממני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי atoo
מאשקלון לראשל"צ (וכבר כמה חודשים למעשה עד פ"ת) - אף מכמונת...
מול בית עזרא יש מכמונת עם מצלמה מאד פעילה, הכמות פלשים שראיתי אותה מרביצה די מרשימה-אולי בגלל שאנשים מסתמכים יותר מידי על קבצים ולא מרימים את העיניים..;)
יש עוד כמה מכמונות לא קבועות באזור אבל זו עובדת די הרבה כולל דחליל באזור ניצנים מול הקרווילות.
דורון,
לא הבנת מה כתבתי. קרא שוב...
נא לא לזלזל בקובץ שלי... לא תמצא מכמונת קבועה שלא מופיעה בו!
אני חילקתי את דברי לנסיעה מצפון לדרום ומדרום לצפון ב נ פ ר ד.
לכן, אכן אין אף מכמונת מאשקלון לראשל"צ!
לעניין נסיעה לדרום ועקב המצלמה שהזכרת, כתבתי "עד אשדוד"...
אגב, לא נכון שיש עוד מצלמות באזור. אין! לא קבועות לפחות...
אבל זה בסדר. התנצלותך מתקבלת מראש ;-)
אבי.
לא מתנצל כי אין על מה..למרות שיצאת בעור שיניך מהתבטאות אומללה ואתה יודע על מה הכוונה.
אז קודם כל לפני שאתה מדרדר את הדיון לתהום לכלוך ורמה נמוכה תנשום עמוק וצא מעמדת ההתגוננות.
אף אחד לא מזלזל רק קיבלת תיקון קטן, קטן אבל שווה הרבה כסף למי שנוסע ואם הקדשת זמן לחלק את הכביש לנתיב צפוני ודרומי אז סבבה, לי זה גם ככה לא משנה כלום.
כשכתבתי לא קבועות התכוונתי שישנם עמודי מצלמות שלא מאויישות כל הזמן אך לך תדע מתי המצלמה שם ומתי לא.
מצפון לדרום יש כמה מיקומי ניידות קבועים כמו זו שלפני צומת גן-יבנה ויש עוד אחת לפחות אחרי בית האריזה לפני הצומת של אשקלון צפון.
אולי זו לא מצלמה אבל הניידת שם כל יום לכמה שעות וזה מספיק כדי לציין אותה בתור מכמונת בשטח.
מעבר לזה, היה בודאות דחליל אקטיבי בצומת ניצנים מול הקרווילות, אני לא נוסע במהירויות שזה יעניין אותי אישית ככה שכל הרשימה הזו מבחינתי היא סוג של התעסקות לא רלוונטית, ציינתי את זה בשביל אלו שכן משנה להם.
לא יותר פשוט לא לעבור את המהירות בתחום האפור שמתנ"א גם ככה לא אוכפת?
אתה באמת מוצא זמן בנהיגה להתעסק כל רגע באיפה יש מכמונת?
נראה לי כמו לחיות בסוג של סרט פרנואידי במיוחד אבל היי,
לכל אחד יש תחביב..:shock:
לא ידעתי אם בכלל לענות לך, כי אינך מבין בתחום דבר, אבל רק כדי שלא תטעה אחרים אסביר:
1. אין כזה דבר דחליל אקטיבי :lol:
2. דחלילים לא מופיעים בקובץ שלי. זה בדיוק העניין. לדעת איפה יש מצלמה אמיתית ואיפה זה רק דחליל...
3. לא בכל דחליל אפשר להפעיל מצלמה.
איפה שהיו מצלמות מאז ומעולם - מופיע בקובץ. איפה שלא , אז לא.
4. אם יהיה מה לעדכן בעתיד, כפי שכתבתי מימין לסרטון וליד קובץ ההורדה, אעדכן...
5. אין כזה דבר ניידת קבועה :lol: אבל המיקום שהזכרת בגן יבנה מצפצף גם מצפצף בקובץ! כנ"ל זו שליד בית האריזה...
אולי תנסה אותו לפני שאתה נותן עליו ביקורת... נראה שלא ראית את הסרטון, לא קראת מה כתוב ליד הסרטון, ואפילו לא קראת כל מה שציינו פה לעניין אכיפת מהירות.
ובאופן כללי: קרא את ההקדמה שלי. אף אחד לא מכריח אותך להוריד את הקובץ או להסכים עימו. אבל הוא מעולה מבחינת דיוק.
אף אחד גם לא מכריח אותך לראות את הסרטון, אבל אל תביע ביקורת בלי להבין...
כמו שכתבת, לכל אחד יש תחביב. עם זה אני מסכים. אז אני לא יוצא נגד הג'יפ שלך ואל תצא נגד הגלאי שלי 8-)
אתה פשוט יכול להמשיך לנסוע 80 בכביש בגין בירושלים... (שם גם ביהמ"ש לא ממש מסכים עם המהירות המותרת) עשה בעצמך מה שאתה רוצה. אבל מה אתה רוצה מאחרים? בעצמך כתבת: "לי זה גם ככה לא משנה כלום"...
נראה לי שאתה יודע יפה מאוד איפה להאט באזור ניצנים. אבל הקובץ שלי מדוייק באותה מידה גם בנתניה ובחיפה ובצפת...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי atoo
לא ידעתי אם בכלל לענות לך, כי אינך מבין בתחום דבר,
1. אין כזה דבר דחליל אקטיבי :lol:
5. אין כזה דבר ניידת קבועה
atoo, אולי תואיל להסביר לנו מאיפה אתה כ"כ מבין בתחום? ומהו בכלל אותו תחום?
אכיפה משטרתית?
אמצעי התחמקות מאותה אכיפה?
עבירה על החוק מבלי להיתפש...?
העובדה שאתה כ"כ נחוש לשתף אותנו בעמל ידך החוקי המאפשר לך (ולפי דבריך גם לנו) לבצע עבירות תנועה מבלי להיתפש, איך לומר... קצת יוצאת דופן... אני לא מפקפק בכוונותיך הטובות להציל אותנו מידי החוק האכזריות. אבל בכל זאת, אני לא ממש רגיל לזה.
גם המסתוריות האופפת את שמך בפורום והדבקות שלך להפיץ את אותו קובץ גורמת לי תמיהה...
סתם מחשבות שרצות לי בראש.
הודעה אחרונה.
אתם ממש אבל ממש לא נחמדים פה בפורום הג'יפים שלכם. :?
אכן רק רציתי לעזור: יש לך GPS? רוצה קובץ? קח מוכן... חינם חינם.
אני לא מוכר כלום.
כל מה שכתבתי נכון ומדוייק. כולל בציטוט האחרון שהבאת :!:
אתם לעומת זאת לא מדייקים... כולל אפילו לעניין שמי:
הוא מופיע גם פה בפורום (ש"פ) גם בסרטונים (שם מלא) ואם תחפש טוב גם יש את מספר הטלפון שלי...
לי עדיין אין את שלך... רוצה גם ת.ז. ותמונה? (אגב יש... בסרטון:p) אולי מספר כרטיס אשראי?!
למרות הרעש שאתם עושים עכשיו, אני לפחות שמח שעוררתי לכם את הפורום הישנוני. מזמן לא הגעתם לדף 3 ;)
מי שרוצה את הקובץ כבר הבין איפה הוא ושיש לבדוק עדכונים.
אז זהו. לא רוצה לשמוע מכם יותר, רק תעשו טובה ותכניסו מזגן לג'יפ... :lol:
(גיתאי, עודד ויוני, סליחה שכתבתי בהכללה).
איני מכיר את הבחור ואיני יודע מיהוא
אבל חברים,קצת מתינות לא הזיקה לאיש גם אם הצד השני מרגיז אותנו
כאשר היד קלה על המקלדת יוצא אש ,
זה לא שווה את זה
מיי טו סנט
אל תכעס אדון אבי,
יש הרבה שסובלים מתסמונות שונות ומשונות
הם באמת משוכנעים שהחוקים האלה נועדו להגין עליהם וכול מי שחושב אחרת הוא פושע.
זה רק מראה שפרופגנדה עובדת, ועובדת טוב.
אני מוצא לנכון לכתוב תגובה זאת מכיוון שהרושם שקיבלת מהאתר הזה בעקבות ההודעה הקודמת שלי גורמת לי להצטער.
אני לא מזלזל בך. אני גם לא מכיר אותך.. כתבתי שאלות ותהיות אמיתיות ואישיות, וחבל שבעקבותם אתה בוחר לזלזל באתר.
בכל מקרה, ההחלטה שלך עם להמשיך ולהגיב בשרשור היא שלך בלבד... מקווה שלא אני הוא זה שיגרום לך להחליט.
יונתן.
כתבתי מה שכתבתי כי יש תגובה לא ראויה ולא עניינית של האדון שאינה קיימת בשרשור אך הוא יודע על מה המדובר.
הוספתי הערת שוליים קטנה שיכולה לעשות רק טוב אבל הוא בחר לעבור לשלב ההתגוננות האלימה הווה אומר "להעלות את עצמו על ידי הנמכת היריב ולא על ידי תגובה ראויה בזכות עצמו".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי atoo
לא ידעתי אם בכלל לענות לך, כי אינך מבין בתחום דבר, אבל רק כדי שלא תטעה אחרים אסביר:
1. אין כזה דבר דחליל אקטיבי :lol: ...
בוא נסביר להדיוט שכמוך מה זה אומר דחליל אקטיבי כי בברור יש חור ברמת הבקיאות בתחום האהוב עליך כל כך.
צילמת וכתבת רק על מה שאתה רואה בעין ולא מסתכל באמת מה קורא בחוץ, לא נורא, לא כולם רואים.
דחליל אקטיבי להבדיל מדחליל מצלמה פסיבי הוא מכשיר שמשדר בתדר של המכמונת, אם זה מכ"ם ואם זה אלומות אור בתחום ספקטרום של הלייזר כך שהגלאי מצפצף וגורם לך להאט מתוך מחשבה שיש מכמונת בשטח.
זה מה שנקרא מכמונת אקטיבית, שוב, לא הדחליל מצלמות (שקל לזהות) שאתה מתכוון אליהם כנראה מחוסר ידיעה שיש משהו אחר.
יש כאלו בכמה מקומות בארץ ואני לא אתפלא עם חלק מהמכמונות שציינת הן בפועל דחלילים.
שוב, לא נורא רק חבל שאם הבטחון המופרז שלך ומודעות לחוסר הידיעה שלך אתה קופץ ישר מהמקפצה הגבוהה בלי לבדוק אם יש מים בבריכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי atoo
2. דחלילים לא מופיעים בקובץ שלי. זה בדיוק העניין. לדעת איפה יש מצלמה אמיתית ואיפה זה רק דחליל...
איפה שהיו מצלמות מאז ומעולם - מופיע בקובץ. איפה שלא , אז לא....
שוב, עיין ערך לקפוץ מהמקפצה בלי לבדוק אם יש מים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי atoo
כמו שכתבת, לכל אחד יש תחביב. עם זה אני מסכים. אז אני לא יוצא נגד הג'יפ שלך ואל תצא נגד הגלאי שלי 8-) ....
כוללה קיבלת שדרוג קטנטן לרשימה, לא יוצא נגד הרשימה שלך אז אל תיקח את זה כל כך קשה בבקשה ויכולת לענות בצורה ראויה בפעם הראשונה.