חוזר: אנחנו כנראה חיים בשוייץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
אני אגיד לכם איפה יש לי בעיה. כשאני הולך למילואים, קורה התהליך הבא: יושב במשרדו גבי אשכנזי, מסתכל על מאות הק"מ של גבולות, מבין שהוא לא יכול לעשות את זה לבד, ומאציל סמכויות לשלושה אלופי פיקודים. הם בתורם מעבירים אחריות לאוגדות.. חטיבות... בסוף אני כמ"פ מקבל אחריות מלאה (בעלות בטאבו מוגבלת ל3 שבועות) על גזרה מסויימת.
עד כאן יפה.
מצד אחד אומרים לי שצריך למנוע חדירות מכל סוג למדינת ישראל בגזרת הגבול שאני אחראי עליה, ומוסיפים חברה שלא נזכיר את שמם, שמבריחי הגבול לא מבריחים רק אפריקאים וזונות, אלא גם סיגריות מזוייפות, סמים, חומרי נפץ, חומר טכני ודוגמאות להכנת אמל"ח וסתם יועצים, ומומחים מטעם החיזבאללה לטובת החאמס. לכן, אסור לתת לאף אחד לעבור את הגבול.
מצד שני, אומרים לי שגם מבריח, עטוף בכאפייה ונוסע בסופה או אופנועי שטח, בסוף כל יום הוא, בסבירות גבוהה ישראלי כמוני (חוץ מזה שאני לא מבריח. ועובד. ומשלם מסים. ועושה מילואים...) ואסור לירות בו.
מצד שלישי (אחלה מטבע יש לי, אה?) אסור לירות על הפליטים מדארפור (שהם לא כל כך פליטים, וגם לא כל כך מדארפור).
מצד רביעי בין העוברים את הגבול יש גם ילדים רכים, ואפילו טינופת כמוני לא יורה בילדים קטנים.
מצד חמישי, מכיוון שאני טינופת בן ביבים, אני יודע איך אני הייתי נוהג כמבריח, הייתי מעביר קבוצה גדולה, נגיד 30 איש, ועוד אחד יחיד ומיוחד עם חבילה מיוחדת שצריכה להגיע לחברון, נגיד.
אז הפתרון לשלוח את כולם ביחד, חוץ מהיחיד, שיעבור בדירוג של זמן ומאה מטר - והכל בסדר.
מהצד השישי, אין גדר. חופשי חודשי.
אז עומד הקצין האומלל, ומנסה להבין אם ה 30 איש שהוא תפס הם באמת 30, או שחסרים שניים שהלכו לאיבוד בטעות ועוד אחד שהלך לאיבוד ממש לא בטעות?
אז הוא יכול לשים זין על כל העולם, להגיד ש30 מתוך 32 זה יחס יפה, ואם עבר עוד אחד או שניים, אז לא נורא, ואף אחד באמת לא יידע לעשות קישור חד חד ערכי למטען שיתפוצץ בצומת תפוח, ועכשיו הוא תקוע באמצע הלילה, במדבר, והסודאני לא אומר מילה...
יוני5
יוני ידידי
זה שצה"ל ממזמן הפך להיות אירגון גדול שמן וטיפש כולנו לצערינו יודעים.
שאלה לי אליך-אתה כמפקד גיזרה בגבול לא מקבל מהמפקד הישיר שלך מהמג"ד פקודות ברורות של מקרים ותגובות?
התחושה שלי מדבריך שקיבלת הנחיות קצת כלליות ולך תישבור את הראש-האם זה המצב?
שמשוני היקר
לכל מדינות המערב למרות הגבולות זולגים מליוני מהגרים לא חוקיים ברגל/סירות/מנהרות וכו'... זה מסוג הדברים שאתה אמור ל"שלם" עליהם כיוון שאתה חי בארץ מערבית שבעה!!! (כן כן למרות הכל אנו ארץ מערבית שבעה)
לאחר שקראו המצרים את השירשור ואת פסק הדין,
הם החליטו לנהוג אחרת.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3539120,00.html
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shachar
כנראה שאחרי השרשור הזה- הם לא מוכנים לעוד אחד מייגע...
אז הם החליטו לעצור אותו עוד לפני שהתחיל.
אגב, משום מה, לא נראה לי שמישהו ישפט בצד השני... :!:
המצרים כבר מזמן נוהגים כך. זה לא מופיע באופן אחיד בכל הגזרות, יש כאלה שלא אכפת להם כלום, ויש כאלה שיורים חופשי.
וכן, הם הורגים לעיתים את הפליטים האפריקאים.
יוני5
אתם חבורה של שמאלנים יפי נפש.
בואו נבדוק מה היה קורה אם המצב היה הפוך.
לדוגמא: יהודי בבגדי שבת יעבור את הגדר לתוך רצועת עזה. מכות? כנראה שלא. גרוע מזה.
כן, בטח שאני לאומן. כי אני קורא ספרי היסטוריה של עם ישראל. אבל רגע, מה קרה לאותם חיילים שטעו בדרכם? לינץ'? לא יכול להיות שנערבים כל כך אכזריים.
במזרח התיכון כנראה שאין מקום להתנהגות האשכנזית. היה עושה נכון דוד בן גוריון אם היה מתקשר אחרת את מקרה דיר-יאסין. יכול להיות שהיה מונע 20 שנה של התקוממות בתוך גבולות ישראל.
ובנושא הכושים-סודנים. רעבים או שבעים במלחמת יום כיפור הם עזרו מצויין למצרים כאשר רצו בסיני עם טילי סאגר על הכתף ותקעו טנקים של צה"ל. רחמים? למה?
בברכת חג עצמאות שמח.
קיד.
נ.ב. שמוליק אתה מפתיע אותי. מה הקשר בין ערבים לבין הילדים שלך/שלי? אני בשביל עתיד הילדים שלי שירתתי רצוף 5.4 שנים בצה"ל . צה"ל כידוע אינו אירגון צדקה למען הערבים. מכאן נובע שאני מעדיף ערבים מתים (חלקם רובם או כולם) על פני העובדה שלילדי לא יהיה בית. כאשר השמועה בעולם תהיה שצה"ל יורה ולא שואל (פגזים בעזה, פצצות אויר קרקע בסוריה, נק"ל בגבול מצרים, אש מקלעים 24*7 בגבול לבנון) כנראה שמצבנו הבטחוני יהיה טוב יותר.