פוקסי,
זאת הבעיה, שלנבלה הזו יש אחיות, ורובן המכריע נבלות רציניות.
למען האמת, במשפחה הזו קשה למצוא כאלה שאינן. יש מעט מאוד, וכנראה שאתה לקחת אחת מהמעט, ועתה, כלום לא נותר...
יוני5
Printable View
פוקסי ידידי,
לא רלוונטי מה שכתבת.
אם טראנו למשל לא שורד 10 שנים, וטראנו מודל 97 נאסף אל עמיו ואבותיו במגרשי הגרוטאות - מה זה משנה לגבי הרכב? העיקר שהוא לא שרד ע"מ להכביד מיסיו על בעל הרכב ולכלות ממונו.
את זה בדיוק, (שריפת הממון) עושה הדיסקו, ובענק.
כל אחד מאיתנו לא מעוניין להוציא 50 K ש"ח על תיקונים, לרכב ששוה 30K.
יכול להיות שהטראנו ודומיו מעמידים את האופציה הזו ובזה גוזרים את דינו למגרש הגרוטאות ואילו הדיסקו מתעתע בבעליו שעוד 1000 ש"ח קטנים - והכל בסדר...
יוני5
פוקסי, לשאלתך:
את הדיסקו 97 החליף פאג'רו בנזין 95.
11 חודשים עם הדיסקו עלו בערך פי 4 משנה וחצי עם הפאג'רו.
בפאג'רו 95: 0 גרירות, חלונות עולים ויורדים, ריפוד גג במקום ולא נופל, חימום וקירור קיימים, אפס תקלות חשמל, 0 התחממויות. נסיעה רגועה ושלווה לטסט, בלי חשש.
תשווה ספר טיפולים דיסקו 97 מול פאג'רו 97, ותבין עד כמה אתם (וגם אני בעבר) משקרים לעצמכם.
דרך אגב, נקנה לפני כמעט שנתיים, במחירון היה 63, היום מחירו 62. נסחר בערך סביב מחירון. עלה חדש חצי מדיסקו אותה שנה. פגשתי לפני שבועיים מכר (מכר מהמוסך המשותף) במגרש רכב שמכר למגרש דיסקו 97 ב- 24 אלפי ש"ח . (הביקוש מלמד על המצב האמיתי, יותר טוב מכל מדד מזוייף שתמציא - ונמכרו אז יותר פאג'רו מדיסקו, לדעתי הפאג'רו שרדו בכמות גדולה יותר, לגבי איכות השרידות שלהם כבר אין מחלוקת).
בקיצור, כולם טועים, ודיסקו אחלה רכב.
אני קניתי לא מזמן דיסקברי 2003, החזקתי אותו 8 חודשיים כבערך יומיים אחרי הקנייה כבר רציתי למכור אותו....
רשימת התיקונים ארוכה מאוד לכן לא נרשום אותה, רוב ,רובה של הרשימה היו חישניים וחשמל למיניהם, בסופו של יום הדיסקברי ב8 חודשיים עלה לי כמו 10 שנים עם דיפנדר...
אני אגב לרוב לא מטפל לבד ברכב שלי והוא מטופל במוסך מורשה(גם הדיפנדר הקודם וגם הדיסקברי).
כל עוד הדיסקברי עובד הוא רכב נהדר, נוח בכמה מדרגות מכל רכב אחר שאני מכיר, עבירות מצויינת, כייף על הכביש ועוד...(אני אישית לא אהבתי אותו בגלל היותו SUV בכללי וזה סיפור לפעם אחרת), הבעייה שבכל רגע נתון יש לך תקלה ברכב ,אותי זה הטריף זה הגיע למצב שהפסקתי לטייל כי פחדתי להתקע עם הרכב...
לגבי כמה באמת עולים התיקונים ,
ומה קורה אם נופלים על דיסקברי שלא היה מטופל טוב , הנה הרשימה :
רוב הדברים זה החלפות יזומות שלי , כדי שלא ניתקע בדרך, ולא כולן הייתי חייב לעשות
וזה הניב את התוצאות הרצויות :
בשנתיים וחצי שהוא אצלינו,
שלוש פעמים הרכב ניתקע,
אבל לא הייתה תקלה שלא יצאתי ממנה לבד אחרי מקסימום שעה - כלומר לא הזמנתי אף פעם גרירה.
דברים שאני תיקנתי בעצמי :
החלפת משאבת וואקום - פעמיים
שיפוץ תיבת הגה( החלפת מחזירי שמן + שמן חדש לכל המערכת)
החלפת שסתום של הבוסטר (בלמים)
החלפת קופלונג
החלפת אטם אגן שמן גיר ומסנן שמן גיר.
החלפת כל רפידות ברקסים + החלפת נוזל בלמים מכל המערכת
החלפת צינורות עודפי סולר למזרקים
החלפת מצבר
החלפת צמיגים
תיקון רדיאטור חימום.(הזמנתי חדש באינטרנט)
התקנת רגש טמפ מנוע
תקונים במוסך:
איזון גלגלים
החלפת גומיות תושבות מנוע + מותחן + רצועות
החלפת ציר יציאה מכיוון הגיר וציר כניסה בטרנספר(קניתי חלקים באינטרנט)
החלפת כל צינורות המיים
החלפת כל התפוחים ברכב.
החלפת צינורות שמן תיבת הגה
החלפת צינור תחתון אינטרקולר
החלפת משאבת מים + טרמוסטט + אלטרנטור
התקנת שלטים נוספים לדלתות - מקוריים הפסיקו לתפקד בצורה סופנית
כל התיקונים והחלקים בממוצע 750 שח לחודש.
אמיר.
האמת ,??
זה דיי מפתיע רמות האמוציות שמגיעים אליהם,
בזמנו דיי השתעשעתי בעניין הזה האתר המקביל וכל שטות שכזו הייתי כותב את רשימת התקלות ,
מדהים לראות כמה מלל נכתב בנושא,
והכל שוב ושוב ושוב,
אני חושב שמיצינו את העניין, למי שישי רכב טוב כמו לפוקסי אפשר רק לקנא ולפרגן כאחד,
כל השאר כולל אותי חיינו בהכחשה עד רגע הגאולה.
דרך אגב נהנתי לקרוא את דברי ארז,
ההקבלה מעניינת
8 חודשים על 2003
שווה ערך ל10 שנות אחזקת דיפנדר
מאיר - אין אמוציות בכלל (לפחות לא אצלי)
וגם לא חיים בהכחשה.
אנחנו יודעים בדיוק כמה עולה הרכב והתיקונים,
אבל מוכנים להתפשר בגלל הנוחיות של אישתי בנסיעות יומיומיות,
וההנאה בטיולי שטח קלים עם הדיסקו.
ויותר מזה - בשביל הטיולים האמיתיים של שבוע בשטח יש את הדיפנדר ,
ככה שאי אפשר להגיד שאני לא יודע איך זה להחזיק רכב אמין שההוצאות עליו הרבה יותר קטנות.
אמיר.
דיסקברי ראשון בנזין שנת 94 היה ברשותי כשנתיים, 0 תקלות 0 תיקונים !!!!! אבל האמת לא טיילתי איתו כמעט שימש בעיקר כפרייבט.
דיסקברי שני - דיזל ידני שנת 1995 - היו תקלות לא מעטות אבל לא כצעקתה והכי חשוב - רק פעם אחת נתקעתי איתו עד כדי גרירה מהשטח (בגלל טעות שלי..הלך מזלג הקלאץ', הטרנספרהועבר בטעות לניוטרל - אחרת הייתי נוהג עד הבית ללא קלאץ') - היה אצלי כשלוש שנים.
דיסקברי שלישי בנזין שנת 96 אוטו' - היה אצלי שנתיים וחצי. לאחר יישור הקו הראשוני במהלך השנתיים וחצי שתי תקלות בלבד - משאבת מיים שהוחלפה בשטח ופאן קלאץ'. במהלך התקופה הזו לא נתקעתי איתו ולא נזקקתי לגרר.
סופה שנת 93 הייתה ברשותי שנה - עברה שיפוץ ויישור קו מקיף בעת רכישתה - כל טיול אבל כל טיול תקלה - חיישנים, דיפרנציאל אחורי שנטחן, ציריה או צלב שנגזרו ומה לא..פשוט לא סמכתי על הרכב ופחדתי לטייל איתה מחשש לתקלה שתבוא.
כל התיקונים והשיפצורים על שלושת הדיסקברי שהיו לי במשך תקופה מצטברת של כ- 7 שנים לא מגיעים לעלויות השיפוץ, והתיקונים בדיפנדר שברשותי כחצי שנה. אבל זה בגללי והשטויות שלי אם נוריד שיפצורים ושיפוצי קוסמטיקה מעלויות הדיפנדר אז אני מגיע רק לכרבע מהעלויות על הדיפנדר ביישור קו ותיקונים מיכאניים. יעני כ- 10,000 ש"ח עד 15,000 ש"ח בלבד.