לגבי MT לא נראה לי שטעית, בהנחה שהיבואן החדש עושה עבודתו נאמנה.
לגבי המידה - ספר לי כשתקבל :)
Printable View
לגבי MT לא נראה לי שטעית, בהנחה שהיבואן החדש עושה עבודתו נאמנה.
לגבי המידה - ספר לי כשתקבל :)
מה ז"א "בהנחה שהיבואן עושה עבודתו נאמנה" ...נאמנה או לא, יש לי את מודל הצמיג 1:1. הזמנתי דרף צמיגי החוף (גפני). איפה אפשר להתבלבל? :confused:
מבחינת גודל צמיגים לדעתי טעית ה235/85 אולי נראים פחות קרביים אבל מתאימים יותר לרכב.
מבחינת גפני, אם המחיר היה כמו אצל שאר הפנצרמאכרים סבבה, אם שילמת יותר מכיוון שאתה מצפה לשרות לאחר הקנייה, שכח מזה.
דבר ראשון: המחיר אצל גפני הוא בדיוק כמו אצל האחרים: 920 ש"ח לצמיג (לפני מע"מ)... מה שמביא למחיר סופי של 1060 ש"ח.
דבר שני: הרכב בנוי לצמיג 265. בדקתי בספר הרכב. עובדתית, צמיג 265/75 (לעומת 235/85) נותן תוספת אחיזה של 13% - זה מתמטית נכון ...בנסיעה בכביש לפחות. קח בחשבון שמדובר בצמיג MT עם אחיזת כביש-רטוב מופחתת. כך שתוספת ה-13% מפצה על נחיתות MT בכביש רטוב. BF נותנים לצמיג MT ציון 6 בכביש רטוב ...לעומת ציון 8 לצמיג AT (עם אותם מידות). ...זה היה השיקול העיקרי שלי.
רביעיית ה-BF265/75 MT נרכשה (1060 ש"ח לצמיג: כולל התקנה, שינוי ניירת רכב במכון רישוי - וכולל מע"מ - אצל גפני) והותקנה. הספקתי קצת ליסוע איתה : בעיקר בכביש + קצת שטח ...חציית שטח שבאגר הפך + תלולית חול שהרים ... הצמיגים עושים את העבודה נאמנה. הדבר היחיד שהייתי צריך לכוון: את מגבילי ההיגוי, כדי שהצמיג בסיבוב הגה מקסימלי לא יגעו במוטות הרדיוס הקידמיים :cool:.
zshay ,תודה על ההמלצה. היא תייושם בהקדם.
ד"א, הספקתי לראות דיפנדרים עם צמיגי 33 אינץ'. ה-265 צנומים לעומתם.
מה שאתה אומר, לגבי זה שחברת המזרח "אישרה" לצבא כי הלקוח העיקרי שלהם, זה לא נכון בעליל: בספר הרכב באנגלית, מידה 265 מצויינת בתור מידה מתאימה לדיפנדר: הספר הרשמי של לנד-רובר לעולם כולו נכתב לא על מנת לרצות את צה"ל. בנוסף: גם ינקלה מ"דרך השטח (ת"א)" גם גפני מ-"צמיג החוף", וגם ארז מ-"סדנת אוברלנד" לא הסתייגו ממידת 265. - אבל הכי חושב מבחינתי, שוב, בחנתי את ספר הרכב שמתפרסם ישירות מחוץ לארץ ומידת 265 נחשבת בו מידה לגיטימית: החסרון היחיד שמצויין בספר הרכב באנגלית לגבי מידת 265 זה שלא ניתן לחבר להם שרשראות שלג (מה שלא כ"כ מטריד אותי במזרח התיכון).
תהנה
בחרת במידה החוקית המתאימה ביותר ל90 שלך
אבי
מבחינת הוצאה רצינית, נשאר לטפל בקפיצים + בולמים. אפשר לצאת מזה בלי ריסוק חשבון בנק?
הכל טוב ויפה אבל "תתחדש" אמיתי לא תקבל עד שתעלה איזו תמונה או שתיים.
... ככה בשביל אנשים שבחיים לא יזכו לרכב עם פחות מעשר שנים על הכביש (כמוני)...;)
אגב, לגבי קפיצים ובולמים, האם אתה רוצה לשפר/להגביה וכו'... או שאתה מעונין להשאר סטנדרטי ופשוט להחליף.
אני אישית חזרתי למקורי (הבחור שממנו קניתי עשה שינויים) מקדימה, ומאחורה נשארתי עם אותו גובה/מהלך אבל יותר רך, בכל מקרה, המידות המקוריות של הרכב מספיקות לכל מקום שאליו תגיע! (גם בלי נעילות).
דבר ראשון: בקרוב יהיו תמונות.
דבר שני: השבוע החלפתי קפיצים + בולמים (אצל ארז / אוברלנד): כמעט 8000 ש"ח כולל עבודה כולל מע"מ. סט קפיצים אולד-מן מדיום-דיוטי: עומס קידמי 51-200 קילו, עומס אחורי לא מצויין. סה"כ הגבהה 2 אינצ'. בהתחשב שהקפיצים + בולמים שהיו לי היו שחוטים, הרבה יותר נעים עכשיו לנהוג ברכב.
דבר שלישי: הרכב שלי עשה 360 אלף קילומטר (TD5) והגיע עת טיפול: קצת חפירות בנושא הביאו אותי לקבל המלצות להחליף 4 פילטרים (2 שמן, 1 אויר, 1 סולר) + שמנים (שאני מתאר לעצמי, מנוע, גיר, דיפרנציאל, סרנים). האם הרשימה מלאה? או שאתם ממליצים על הרחבת הטיפול? ...כמו כן אם מישהו עושה טיפול שכזה בעצמו, הייתי שמח להצטרף וללמוד את הפעם הראשונה.