תגובה להודעה: קטנוע-התלבטות
בלבלת אותי!
אם אתה צריך משהו רק במושב, אני בטוח שאתה מכיר את הדרך טוב יותר מכולנו (קונים וזהו...)
אם אתה מחפש משהו שיגיע לבאר שבע או לפחות לדימונה, ואין לך מגבלת רשיון, רק 400 סמ"ק.
אם יש לך מגבלת רשיון, לך על הגדול ביותר שאתה יכול.
לגבי עלויות לקטנוע 250 סמ"ק ומעלה:
מחיר קניה: 250 סמ"ק ניתו להשיג ב 10,000 עד 12,000 ש"ח, 400 סמ"ק צריך פי שתים.
רישוי: 250 ש"ח
ביטוח: 4800 ש"ח כולל צד ג' (לא לחסוך!!!)
טיפולים: 2200 ש"ח ל 18,000 ק"מ (שני טיפולים קטנים, 200 ש"ח כל אחד וטיפול גדול 1800 ש"ח)
צמיג: 500 ש"ח
צריכת דלק: 25 ק"מ לליטר לפחות.
נראה לך שרכב זול יותר?
אביגדור
עידן - אני יודע שזה לא הדיון ולא האישיו- אבל זה טרי מהיום- אז אני חייב:
יצא לי לטפל ברוכב קטנוע שנסע בכביש בינעירוני (כביש 5). קטנוע 250, בעליה לאילון קיבל נגיעה קטנה מנהגת, ששיגרה את הנהג כמו קסאם אל עבר מעקה הבטיחות. המגע בין הרכב לקטנוע- מזערי. התוצאה - נוראית.
רגע לפני שמתנפלים עליי עם הסטטיסטיקות ועם הוא לא שאל אם זה בטוח אלא מה לקנות, ואם הנהג זהיר אז לא יקרה לו וכו'-
גם לי יש קטנוע, לא 50, וגם אני נוסע כל יום לעבודה מחוץ לעיר- 70 ק"מ ביום (35 לכל כיוון).
אבל לעבודה אני נוסע במכונית. ואת הקטנוע אני משאיר לנסיעה בתוך ת"א. גם זה מסוכן- נכון- אבל כנראה שפחות.
ועידן- היה לנו את אותה ההתלבטות לפני שנה- חשבנו כמה נחסוך אם אני אסע לעבודה על הקטנוע ולא באוטו, כמה זמן ייחסך לי (פקקים...), כמה $$ נחסוך על אחזקה (והכל יושקע בג'מני:-)- פעם אחת על כביש 4 עם קטנוע והבנתי את העניין... בסופו של דבר אני ממשיך לנסוע בקליאו הישן שלנו לעבודה, עומד בפקקים, משלם המון בדלק ומוסכים- אבל כשנהגת תיגע בי בעליה לאילון- זה לא יגמר כ"כ רע.
אתה אישית - מדבר על נסיעה מהערבה למרכז ! שזה אומר לחצות את כל שטחי בדולנד (ארץ הבדואים) בכבישי הנגב! כשגרתי בעומר ונסעתי לסורוקה לעבודה על הקטנוע- שזה בדיוק 4 דק', רעדו לי הביצים מהבדואים שהשתוללו לידי על הכביש- אז לעשות את זה כל הדרך מהערבה??
בקיצור:
למושב וסביבותיו- אין כמו קטנוע!
נסיעות ארוכות- שמע בקולו של מוני ולך על 4 גלגלים. הבריאות שלנו שווה את המחיר.
סיטרואן סקסו דיזל 98
עלות קנייה 8000-10500
רישויי כ1600 ש"ח (?)
ביטוח 2600 כולל ג!
צריכת דלק ליטר ל 18-20 ק"מ
נכון שזה אולי ייצא בסוף טיפה יותר יקר מקטנוע 250, אבל כשאני חושב על זה, קצת מפחיד אותי לסוע על כביש הערבה בקטנוע באופן קבוע...
אגב, טייפון 95 במצב טוב נקנה היום ב 1000 זוזין. (רק לתוך המושב כמובן)
עידן
יואב, עכשיו ראיתי את ההודעה, אבל כמו שאתה רואה, זו ההחלטה.
בחודשים הקרובים הדיפנדר עדיין יככב בתפקיד הסיטרואן סקסו... אני מעריך שבקרוב אצרף עוד רכב למשפחה...
בקשר לסקסו, היה לי אחד כזה, במשך כשנה - 150 ק"מ ביום.
צריכת הדלק (ובנסיעה היה לי זמן לחשב...) נעה בטווח של 1 ל - 20 כשנסעתי מהר ובלחץ ו 1 ל - 27 כששמרתי על מאה, רעש חזק של מונית ומזגן סבבה, הבעיה הייתה כמובן בטיפולים, מוסך מורשה ששחט אותי...
באותה שנה השארתי קרוב ל - 8000 שקל במוסך רובם על טיפולים ותקלות חשמל קטנות וגדולות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אליהו הסמוראי
1 ל - 27 כששמרתי על מאה, .
נראה לי שהתבלבלת, הלוואי עלינו...
קשה מאוד למצוא סקסו דיזל במצב טוב.
רובן עם המון קילומטרים ומצב תחזוקתי לא טוב במיוחד (ואני עדין).
יש עוד אופציות דיזל חסכוניות - למשל הפולו קלאסיק SDI או הקורדובה SDI. קצת פחות חסכוניות בדלק, אבל גם מגרדות את ה1:20 בבין עירוני רגוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
נראה לי שהתבלבלת, הלוואי עלינו...
לא לא, לא התבלבלתי, אומנם 1 ל 25 קרה יותר אבל גם 1 ל 27 היה.
בנסיעות יומיות לירושלים היו ימים שזה היה האתגר, סל"ד קבוע, האצות איטיות, שיוט בירידות וכו' וכו' וכו'.
בנסיעות כאלה הייתי משיג בערך 900 ק"מ על מיכל דלק אחד.
תחשוב - סולר עלה אז 3.5 ש"ח לליטר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
סיטרואן סקסו דיזל 98
עלות קנייה 8000-10500
רישויי כ1600 ש"ח (?)
ביטוח 2600 כולל ג!
צריכת דלק ליטר ל 18-20 ק"מ
עידן
וטיפולים לא צריך? שמן, מסנן, צמיגים, וכו'...
עזוב, קנה סיטרואן, תהייה לך סיבה לקלל...
אביגדור
במחיר הזה ואם אתה מוכן לרדת בשנתונים קנה סובארו רכב אמין ביותר
לא יודע לעשות חישוב של דלק אך מה שהתנסתי בו זה נסיעה יום יומית בין נתניה לתל אביב במשך שנתיים אם סובארו גסטי מנוע 1100 כאשר התידלוק התבצע אחת לשבועיים בערך
אני מכיר את המגאן טורבו דיזל סאדן אוטומט.
רכב נוח מאוד מאוד, כח רב יחסית לרכבים בגודלו, תא המטען הענק ביותר בקבוצה (מעל 500 ליטר), צריכת דלק של כ 19 ק"מ לליטר, אבל...
מחיר הטיפולים והאמינות!!!
אביגדור
מה זה אומר? חלקים יקרים? מוסכים יקרים (לא מעניין)? מה הם בעיות האמינות? האם המנוע משותף לקליאו דיזל ולקנגו?
תודה, עידן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
מה זה אומר? חלקים יקרים? מוסכים יקרים (לא מעניין)? מה הם בעיות האמינות? האם המנוע משותף לקליאו דיזל ולקנגו?
תודה, עידן
המגאן דיזל הקודמת מוצלחת יותר לטעמי. אמינה יותר, וניתנת לטיפול עצמי.
שפע של חלקים מפירוק - כמו כל דגם של רכב ששירת בצבא.
מגאן טורבו דיזל ידנית עושה 1:17 בממוצע.
יש בשוק מגאנים דיזל ידניים יוצאי צבא, במחיר מציאה. תבדוק.
סיטרואן ופיז'ו - בדיזלים הייתי נמנע ממודלים 99 ומעלה, בקסארה מדובר בדגם עם פנסים ראשיים מעוגלים.
הרכבים האלו מסובכים הרבה יותר ואמינים פחות.
אם יש לך אפשרות ללכת על גיר ידני - עדיף.
בעז
דווקא מהצבאיים חשבתי להמנע... זה לא כמו בדיפנדר שאין ממש ברירה.
גיר ידני זה בטוח. עוד רעיונות?