-
ארז שלום
הבנתי שהתהליך מבוצע ברכבים של חבלנים משטרתיים.
מה קורה בשוק האזרחי??
אולי תוכל להפנות אותי לאדם שביצע את התהליך בריכבו?
או שאולי הנושא הזה דורש הכנת כתבה מסודרת,שתופיע על האתר.(אני מוכן שהרכב שלי ידגמן לטובת מאמר מסוג זה)
ועוד דבר נוסף,מהרגע בו התחלתי להתעניין בדיפנדר,אני שומע תגובות רבות,כמו:
יופי של רכב אבל...אולי דיסקו..או,חשבת על סופה???
רכב נהדר ... רק אם היה מגיע עם גיר אוטומט...
חברה,כותב כאן אדם מהתחום, שדבר כזה ניתן לביצוע,בוצע,ויבוצע!!!
אז מה פשר מתן ההשוואות הלא רלוונטיות הנ"ל??
סוף מעשה במחשבה ועוד פעם מחשבה ולא כפי שאנחנו בדרך כלל מתנהגים קודם עושים תוך כדי תנועה . ווהתוצאות בהתאם ....
מחשבה לשמחתי קיימת,אך שים לב לגבול הדק שעובר בין מחשבה להססנות......
דמיון חופשי
-
חנן שלום
אינני מבין מדוע ההתעקשות על השתלת גיר אוטומט בסופה, אפשר גם אפשר למצוא מקורי ולחסוך את כל הבלגן.
שנית , דיפנדר דיזל הוא בהחלט זול יותר מבחינת הדלק יחסית לסופה , אבל מאידך זמינות החלקים ש'מסתובבים' בשוק היא הרבה יותר קטנה ,{ ואלו רכבים שדורשים החלפת חלקים }וחלפים 'מסוחרים מורשים' הם הרבה יותר יקרים , מעבר לזה, חלקים של דיפנדר יותר יקרים מאשר של סופה ,{ אני מציע שתשאל מישהו בעל דיפנדר כמה הוא משאיר כל פעם במוסך }
ולכן אני לא בטוח שבשיקלול הסופי , נגיד שנתי , החזקת הדיפנדר היא יותר זולה
בברכה
שאולי
-
שאולי אני לא נכנס לויכוח מה ותר טוב, רק מעיר שמה שכתבת כאן פשוט לא נכון, חלקים חדשים של ל"ר אינם יקרים יותר מאשר של סופה, בנוסף לזה חלקי חילוף מפרוקים למי שרוצה( אני למשל כלל לא משתמש בחלקים כאלו, אלא רק חדש) קיימים בכמויות גם כן, אתה כותב כאן דברים לא מבוססים ,או יותר נכון מבוססים על שמועות ותאוריות שגודלו בעיקר על ידי אנשים שאינם בעלי ל"ר
לגבי סכומים שנשארים במוסכים, מסכים איתך חלקית, רוב בעלי הל"ר מתעקשים משום מה לטפל במוסכים מורשים, עצם היותם מורשים כבר הופך אותם ליקרים יותר(אתה צריך אך שהו לשלם על חדר ההמתנה המפואר והממוזג....),מה גם שמוסכים מורשים עושים הכל עם קבלות....(כבר מקפיץ את המחיר ב17% ביחס למוסך רגיל)
הל"ר רכב מאוד פשוט וניתן לטפל בו בכל מוסך וגם בעצמך(מה שאני ועוד כמה מחברי עושים....תאמין לי שההוצאות שלנו על הרכב(למרות הקילומטרז' המאוד גדול שלנו)מאוד קטנות)
-
עוד משהו...סופה שתעשה קילומטרז' של 30K בשנה ,כמו דיפנדר ממוצע( לפחות אצל הח'ברה שלי זה הק"מ הממוצע) תעלה מבחינת עלויות דלק וגם מבחינת תחזוקה הרבה, אבל הרבה יותר מדיפנדר, גם אם הוא מטפל במוסך מורשה.
-
הממוצע השנתי שלי,מעבר ל 30 אלף. אין לי ספק שדיפנדר הוא הרכב שאני רוצה.
לא,לא רק בגלל השוואת העלויות הכספיות (תיקונים , טיפולים, דלק, תקיעות,יישורי קווים...)
אני מוצא בכל הקשור, והנוגע לרכב שלי (גם הנוכחי) ,עניין רב,סיפוק אדיר.ולא בקשתי,התחננתי,ייללתי, לאף אדם שיחסוך ממני את התענוג של אהבת השטח, שהרי כל ענייני הרכב ,גם כשהוא תקין ,וגם כשהוא על הליפט,ידועים מראש. וכל זה חלק מהמשחק.
השקעה של זמן,כסף,כוחות נפשיים,הינם חלק בלתי נפרד מעולם השטח.מי שלא רואה את זה...יכול מאוד להיות שהוא נמצא במקום הלא נכון.
*אני רוצה להחליף לדיפנדר את כל מערכת הגיר. מיידני לאוטומט.
כל עצה,מחשבה,תתקבל בברכה.
חנן הוכמן
050 - 5611526
דמיון חופשי
-
ארז שלום
ההתיחסות שלי היתה אך ורק לחלקים חדשים....... אלו לסופה אפשר להשיג מכל מיני גורמים במחירים הנמוכים ב 50 אחוז מאשר אצל ינוביץ' לדוגמא , וחלקים לדיפנדר הרבה יותר קשה להשיג ממקורות כאלו ולכן גם אם בחנות מחיר של מוצר דומה שווה אחד לאחד , לסופה אפשר להשיג אותו בחצי מחיר { לדעתי הבלתי מלומדת החלקים של הדיפנדר יותר יקרים גם כך } ..........לגבי עלויות עבודה , נצא מנקודת הנחה ששני בעלי הרכב עושים את כל העבודות במוסך {רק לצורך ההשוואה} ואני מעריך שאלו עלויות דומות
דלק........נקודה כואבת לכל בעלי הסופה והסיקסים.
לא היתה בכוונתי כלל וכלל להכנס לוויכוח מה יותר טוב, מה לעשות עברתי את הגיל בו צריך להוכיח של מי יותר גדול { מאז שגיליתי ששלי הכי קטן :wink: } .....כל אחד שיחליט מה טוב עבורו ויהנה מזה, אצלי לדוגמא הסופה משמשת רק כרכב פנאי ,לי ולזוגתי יש רכבים פרטיים ולכן עניין הדלק לא מאוד משמעותי, יתכן ואם הרכב היה משמש אותי ביום יום הייתי הולך על דיפנדר דיזל .......... חנן מן הסתם יעשה את החושבים שלו, יקח בחשבון את כל הנתונים שקיבל בשרשור זה, ויעשה מה שהכי טוב בשבילו ואני מכל הלב מאחל לו שיעשה את הבחירה הנכונה.
בברכה
שאולי
-
שאולי אתה מדבר מנסיון על מחיר החלקים? כי בכל ההשואות שאנחנו עשינו בח'ברה מחירי חלקי חילוף של ל"ר לא יקרים יותר מאלו של הסופה, לעיתים אף זולים מהם(אם באמת מדברים על מוצר חדש).
שוב מדובר על אגדות אורבניות...או על מידע שהיה רלוונטי ללפני כמה שנים.
-
ארז,
שאולי מדבר על גיר חדש לל"ר מול גיר חדש מימ"ח (וכדומה) לסופה או עלות מנוע או קלאצ' או סרן או קורונה פיניון וכן הלאה.
הוא אינו מדבר על קניה בחנויות היבואן והוא אינו מדבר על צלב או מחזיר שמן.
זה סתם וויכוח סרק שמתפתח כאן ונכון, מי שחופר מתחת לאדמה (או מחפש היטב) ימצא פריטים קטנים רבים במחירים קרובים.
-
מהי העלות של גיר אוטומטי,כולל עבודה וסגירת קצוות?? (לדיפנדר כמובן)
והיכן ניתן לבצע זאת?
דמיון חופשי...
-
חנן,
הדיפנדר של שרון (90 בצבע ירוק) אוטומטי- ההחלפה בוצעה למיטב ידיעתי על ידי שגיא (מוסך בגזר).
הדיפנדר של לארה קרופט אוטומטי- נבנה על ידי Land rover special vehicles (סדנא באנגליה).
לשני אלה אתה יכול להרים טלפון בשביל לקבל "חסם עליון" של עלות ההסבה, אני מניח שאפשר לעשות את זה יותר בזול מהמחיר שתקבל משגיא, לדוגמא- אצל אלי שחר (מושב טל-שחר, הוא סוחר חלפי לנדרובר מפירוקים, ויש לו במקום גם מוסך).
אסף.
-
אני חושב שחנן הבהיר בצורה מצויינת ושאינה משתמשעת לשתי פנים מה הוא רוצה... רכב שיענה על הדרישות "הטכניות" שלו, וגם נשמה יתרה, והנשמה שמדברת אליו היא דפנדר. כל מה שיש לי להגיד (בתור אחד שלא מבין יותר מדי בלנדרוברים), זה בהצלחה, חפש עם הרבה סבלנות, תעזר באחרים (ובמיוחד בארז...) ואין לי ספק שתמצא את מה שאתה מחפש.
-
אריק ושאולי ,אתם סותרים את עצמכם, אם אנחנו מדברים על המשתמש הממוצע שהולך למוסך ,הוא לא קונה/מקבל /מקמבן לקים מימ"חים, גם אם במקרה המוסך הביא לו חלק כזה ,הוא לא יודע והוא משלם מחיר מלא על זה.
שגיא לא ביצע את ההסבה ברכב של שרון אלא רון גיר ביצע אותה.
עלות משוערת של הסבה כזו היא בין 10K ל20K תלוי אם זה מוסך מורשה,גורו או סתם אחד שיודע לעבוד אבל לא חושב שהוא סוג של ה'....