זה מה שנקרא לשחוט פרה בשביל כוסית חלב... :Dציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
האמת שאפשר בהחלט להשתמש בצינור מפלדה פשוטה לצורך הזה, ואני חושב שעדיף. אם כבר נכנסים קצת להנדסה, אז אני אסביר ברשותכם...
קודם כל אנחנו לא יודעים בדיוק על איזו פלדה מדובר בשלדת האופניים (אלא אם תגיד לי אחרת), כרומולי זה כינוי סלנג כללי לסדרה של פלדות. סדרת הSAE 4XXX של פלדות שהרכיבים החשובים בהן הם כרום ומוליבדניום. 4130, 4140, 4340 הם הסוגים ה"נפוצים", ויש ואריאציות מסביב.
מה הקוטר ועובי הדופן של הצינור באופניים? צריך לבדוק היטב. נתוני החוזק "היבשים" של הפלדות האלו הם בין פחות מ150% לבין 300% ומעלה מפלדת 1020 פשוטה ונפוצה (טווח גדול, בלי לדעת על מה בדיוק מדובר). אם הצינור דק, לא בטוח שהוא יהיה יותר טוב מצינור מקורי. ומצד שני אתה יכול בקלות לקחת צינור פלדה פשוט עם עובי דופן גדול, ואפילו צינור מלא, ואז אתה יכול להיות לחשב ולהיות בטוח שאתה בונה משהו הרבה יותר חזק.
נקודה נוספת היא הכיפוף - אם הוא נעשה בחום משמעותי, תכונות המתכת עלולות להפגע מאד. מאד תלוי מה המתכת המדוברת, ובאיזו טמפרטורה אתה הולך לכופף אותה. על פלדות פשוטות ההשפעה של החימום יחסית לא גדולה, וזה אחד היתרונות הגדולים שלהם. חומרים אקזוטיים יותר עלולים ממש לההרס אם הם לא יקבלו טיפול מתאים. או שאתה מתכוון לכופף בלי חום, שזה עדיף בהרבה, אבל אז אתה עלול פשוט לשבור את צינור הכרומולי, כי כמה שהוא יותר חזק, ככה הוא פחות משיך...