תגובה להודעה: החלפת טרנספר מגרנד לסופה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
מה הקשר למנוע?
מחמם את הגיר ועד כמה שאני זוכר, חימם גם את המנוע. בכל מקרה, זה מה שהיה וזה מה שקרה.
גם אני קראתי/שמעתי/ניסיתי את השיטה הזו של לשלב רוורס בירידה תלולה. מטופש לחלוטין לדעתי.
אם אתה רוצה LOW יותר נמוך, תחליף טרנספר או יחסי העברה או דאבל טרנספר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מחמם את הגיר ועד כמה שאני זוכר, חימם גם את המנוע. בכל מקרה, זה מה שהיה וזה מה שקרה.
גם אני קראתי/שמעתי/ניסיתי את השיטה הזו של לשלב רוורס בירידה תלולה. מטופש לחלוטין לדעתי.
מיכה:
שששששש.......
עזוב, לא ראינו, לא שמענו, לא התכוונת.
אין קשר בין חמום שמן הגיר, שאכן קורה כשפועלים כך, לחום המנוע, ובטח לא עד כדי כך שיילך מנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
מיכה:
שששששש.......
עזוב, לא ראינו, לא שמענו, לא התכוונת.
אין קשר בין חמום שמן הגיר, שאכן קורה כשפועלים כך, לחום המנוע, ובטח לא עד כדי כך שיילך מנוע.
שמיל אשכרה הלך לי ככה מנוע. אולי לא בדיוק בגלל הסיבה הזו אבל זה היה הדבר היחידי שאני יכול לדעת בוודאות שאכן עשיתי.
אני לא זוכר אם למגנום הרדיאטור שמן גיר והרדיאטור קירור מנוע הם באותו רכיב. בכל מקרה, ירדתי את המוחרקה, השתמשתי בשיטות האלה של רוורס בירידה, כמה ק"מ אחרי זה הלך מנוע. אולי זה צרוף מקרים אבל אני לא יודע. בכל מקרה, לדעתי האישית זה מטופש לחלוטין להשתמש בגיר ככה. אלא אם כן אתה נמצא במצב של סכנת חיים או אני לא יודע מה.
זה בכלל אבל לא מה שהם התכוונו תקרא שוב ותבין
הכוונה הייתה להשאר ב d ולתת לרכב לדרדר אחורה
כשאתה בעלייה תלולה זה קורה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
מיכה, הכוונה לבצע זאת עם מנוע פועל (ומסתובב קדימה)
יש דבר כזה מנוע שמסתובב אחורה? :rolleyes:;)
, גיר בהילוך קדמי, נסיעה אחורנית.
בגיר אוטומטי זה אפשרי, ואם לא תעשה את זה כל יום, לא ייגרם נזק.
אתה מוכן להתחייב שבירידה ארוכה הגיר לא יתחמם?
גיתאי
א. מנועים מסויימים יודעים להסתובב אחורה, וגם לעבוד.
תשאל את הזקנים, לא סתם ציינתי את זה.
ב. אני לא מתחייב לכלום. פעם ביובל, במצב חרום, ניתן להדרדר אחורה בהילוך קדמי, למרחק קצר, עד לסיום הקטע הבעייתי.
אם תרד את המחמל אחורה, בהילוך קדמי, הגיר יתחמם, על זה אני מוכן לחתום.
OK ....
לגבי עלייה שנכשלה - ברור הוא לכל בר דעת וראיתי הרבה נהגים מאוד מנוסים - לעולם כשיורדים לאחור משלבים לרוורס !! הבלמים לא כל כך יעילים בסיטואציה כזו לכן נראה לי שלשלב לניוטראל עם בלמים לא שייך - בואו וניקח לדוגמא את מעלה גרופית , דרדרת עליה ארוכה עם שיפוע של 45-50 מעלות. הרבה נכשלים שם בעלייה וצריכים לרדת כל הדרך חזרה הירידה לא תתבצע אלא ברוורס LOW זה ברור אחרת גלגלים ינעלו והרכב עלול להיכנס לשפ"צ .
לאור כל האמור לעיל אני כרגע בחיפושים של טרנספר 242J שיולבש על הקייס של ה249 שלי כרגע.
כמו כן מחכה למדריך של הפיתרון החשמלי בגיר שיתן לי ראשון ורוורס עוד יותר LOW ממה שזה עכשיו.
תודה
ניסן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
שמיל אשכרה הלך לי ככה מנוע. אולי לא בדיוק בגלל הסיבה הזו אבל זה היה הדבר היחידי שאני יכול לדעת בוודאות שאכן עשיתי.
מיכה, כששמיל מסמן עם האצבע על הפה כדאי להקשיב. המשפט הלוגי הזה הוא תמצית מושלמת של בדיחת "זבוב בלי כנפיים לא שומע", בייחוד לאור ההערה שלך בהמשך "כמה ק"מ אחרי זה הלך מנוע".
אני לא זוכר אם למגנום הרדיאטור שמן גיר והרדיאטור קירור מנוע הם באותו רכיב.
למיטב ידיעתי מים ושמן לא רצים באותה צנרת, אבל אולי יש חידושים בתחום לאור עליית מחירי הברזל :twisted: ;-)
בכל מקרה, ירדתי את המוחרקה, השתמשתי בשיטות האלה של רוורס בירידה, כמה ק"מ אחרי זה הלך מנוע. אולי זה צרוף מקרים אבל אני לא יודע. בכל מקרה, לדעתי האישית זה מטופש לחלוטין להשתמש בגיר ככה. אלא אם כן אתה נמצא במצב של סכנת חיים או אני לא יודע מה.
אגב, הערה קטנה לידיעה כללית - תופעת התחממות מנוע במגנום היא מן המפורסמות.
גיתאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nissn
OK ....
לאור כל האמור לעיל אני כרגע בחיפושים של טרנספר 242J שיולבש על הקייס של ה249 שלי כרגע.
ניסן
אם אתה ממתין עם יחסי הפחתה בטרנספר, מה הטעם להחליף אותו כרגע?