-
תגובה להודעה: רכישת רכב, לטיולים בלבד.
מאיר אני התכוונתי שעלות הדלק לטיול!!! תעלה 2K קרי לשנה עלות הדלק תהיה 8K לשנה
לא כולל טיולים קטנים מסביב לבית...
אולי אני אתן דוגמא קטנה להבנת התפשרות מהי.
כאשר התגרשתי (אחרים יגידו יצאתי לחופשי) היתה תקופה שהשתעשעתי ברעיון של בקנית יונימוג לטיולים בלבד.
אין מה להתחשב באישה, וילדים גם כך יקבלו כול מה שתיתן להם (או שישארו בבית).
ליונימוג הרבה מאוד יתרונות כרכב טיולים בלבד
עלות אחזקה שנתית נמוכה מאוד (רכב אספנות)
גלגלים במקור ענקיים (זה מתחיל מ 40 אינץ)
סרנים פורטלים!
רכב ענק, בקלות אפשר להפוך אותו לרכב מסעות.
נשמע מעולה לא?!
ואז התחלתי לבדוק את האותיות הקטנות:
הרכב במקרה הטוב נוסע 70 קמש וגם אז עם רעש אדיר. בקצב כזה נסיעה לדרום לכוון אחד תיקח יום שלם ותדרוש מנוחה ארוכה ארוכה.
אם אתה לא רוצה רכב עגלה, כדאי לקחת מנוע בנזין. במקרה הזה תצרוכת הדלק האופטמית תהיה אחד לחמש.
עלות הקניה היא מאוד גבוהה (מעל 60K) אבל זה כלום לעומת מחיר החלקים שעולים את משקלם בזהב. הכול ביבוא אישי בלבד מגרמניה.
מה ששבר אותי אישית היה אחרי שראיתי איך הוא נוסע בשטח. היתה הרגשה שלמעשה אין מתלים לרכב והוא מתנהג כמו טרקטור.
מהר מאוד הבנתי מדוע בעלי היונימוגים נוסעים לטיולים פעמים בשנה. והטיולים האלו כוללים בד"ח 20 קילומטר שטח עם הרבה מנוחות בדרך...
כך שאתה מבין מאירקה, מי שלא מוכן להתפשר מכניס את עצמו להרבה הרבה צרות!
-
יקירי,
נו באמת יונימוג, זה טוב לסטלנים במהירות של 40 קמ"ש ,
מדברים על סופה אחד לחמש בדלק,
1200 שקל לכל טיול,
למי שאין תקציב שכזה שלא יחשוב בכלל לרכוש רכב טיולים
שייסע במאזדה 3 על הכביש ,
ממתי התחביב הזה זול??
ממתי אחזקת רכב שטח זולה או מתקרבת לפרייבט,
בואו נודה על האמת, רכב שטח עולה כסף ושווה תענוג
תענוג שווה כסף ועולה הרבה כסף.
ושהוויכוחים הללו יהיו הצרות שלנו
-
מאיר אני ממש לא מתוכח איתך!!!
אני מנסה להביא עוד נקודות מבט ועוד הערות והארות לדיון.
בתור אחד שהיה לו הרבה הרבה סוגים של רכבים (מעל 8 ) אני חושב שלי יש ראיה יותר טובה מהי פשרה ובמה נדרש להתחשב.
טוב לך סופה, נוח לך לשלם 1.2K לטיול, שיבוסם לך.
אחר ירצה לטייל יותר משלוש פעמים בשנה וידרוש יותר מאשר מתלים פרמטבים בני 30.
ואחד אחר ירצה יונימוג כי הוא חלם עליו מגיל חמש.
אני בכלל בדעה שאתה לא מתחתן חתונה קתולית עם רכב שטח. עם הזמן הדרישות משתנות מהרכב שלך. פעם ענין אותך רק עבירות, והיום אתה רוצה לראות נופים בנוחות. פעם רצית משהו ספרטני והיום SUV. ויש כאלו שאצלהם התהליך הפוך. ואחרים (אני לדוגמא) סתם מחלפים רכב כי משעמם להם.
לכן כול כך חשוב לעשות את רשימת הדרישות הנוכחית שלך מרכב שטח, ולקנות בהתאם.
-
1200 שקל לטיול?
5 ק"מ לליטר בטיול?
זה אולי בסופה של מאיר. אוטומטית על צמיגי 35.
סופה רגילה, ידנית על 31, במצב תקין, תגמור טיול דרומה וחזרה שזה בערך 400 ק"מ כביש ועוד 100-200 ק"מ שטח, בממוצע של 7 לליטר. כל צריכה גבוהה יותר מזו מעידה על משהו לא תקין או על נהיגה פרועה ולא מתחשבת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
1200 שקל לטיול?
5 ק"מ לליטר בטיול?
זה אולי בסופה של מאיר. אוטומטית על צמיגי 35.
סופה רגילה, ידנית על 31, במצב תקין, תגמור טיול דרומה וחזרה שזה בערך 400 ק"מ כביש ועוד 100-200 ק"מ שטח, בממוצע של 7 לליטר. כל צריכה גבוהה יותר מזו מעידה על משהו לא תקין או על נהיגה פרועה ולא מתחשבת.
צודק, לפי הנתונים האלו מדובר על טיול של 970 ק"מ- אין מקום כזה בארץ, אלא אם אתה גר במטולה ועושה טיולים באילת וחוזר דרך שארם אל שייח.
-
אני חושב שחשוב שיורי או כל אחד אחר שהשירשור הזה רלוונטי אליו יבין, רכב ב30K ש"ח ולא באמת חשוב איך תקראו לרכב, בין אם קוראים לו דיסקברי, סופה או שמוליק...כל רכב במחיר הזה הוא כהגדרה גרוטאה, כל רכב כזה ידרוש ישור קו ועלויות תחזוקה גבוהות יחסית לרכבים חדישים יותר.
אם רכב פתוח היה רלוונטי הייתי הולך על הסופה בלב שקט, אבל מכיוון שאחד הסעיפים הוא רכב סגור ,אני לא רואה שום סיבה למה לא ללכת על דיסקברי, (כאן חשוב להסביר שאני חושב שהדיסקברי גם יצא מהמפעל כשהוא חדש כגרוטאה, אבל שוב במחיר הזה, זה לא שהסופה תהיה יצירת אומנות ובכללי לרכב שלישי מחירי הדיסקברי כלכך נמוכים שהם הופכים את הרכב לקנייה מאוד כדאית), במיוחד אם אתה מוצא בנזין, ידני, לא יהיו הפרשי עלויות תחזוקה משמעותיות בינו לבין סופה, לא יהיה הפרש משמעותי ביכולות העבירות ומבחינת נוחות,מהירויות נסיעה על הכביש יהיו הפרשי היכולות בניהם ברמת הנוק אווט לטובת הדיסקברי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
צודק, לפי הנתונים האלו מדובר על טיול של 970 ק"מ- אין מקום כזה בארץ, אלא אם אתה גר במטולה ועושה טיולים באילת וחוזר דרך שארם אל שייח.
וויסקי, תרשה לי לחלוק עליך.
טיול סוכות האחרון - טיול לשלושה ימים לאיזור הערבה - הנחלים הגדולים.
יצאתי מחיפה (לא מטולה!)
כ 650 קילומטר כביש + 300שטח סך הכול כ 950 קילומטר.
נסעתי בדיפנדר צריכה של כ - 1 ל 10 עלות 600 שח
בסופה זה היה עולה במקרה הטוב 860 שח
וזה ממש לא הטיול הכי ארוך שעשיתי.
טיול פסח שעבר 4 ימים באיזור הנחלים הגדולים+אילת מעל 1100 קילומטר
עלות לדיפנדר 650 שח (הסולר היה 6 לליטר אז)
באופן כללי כאשר אני בא לערוך חישובי עלות טיולים גדולים אני לוקח בחשבון 1000 קילומטר לטיול בממוצע (למשהו מאיזור המרכז זה יצא 800 לטיול)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
.
)
מוני הפרש של 260 ש"ח( או לשם הויכוח נקפיץ את זה גם ל500 ש"ח) לטיול הוא כלכך זניח בלהתחשב בכלל ההוצאות שיש לך בשנה על הרכב שזה באמת סתם פולניות רק לעלות את זה על הכתב...אם כבר אז עדיף לספוג את ההפרש ולפחות להנות ממנוע בנזין נורמאלי....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
וויסקי, תרשה לי לחלוק עליך.
טיול סוכות האחרון - טיול לשלושה ימים לאיזור הערבה - הנחלים הגדולים.
יצאתי מחיפה (לא מטולה!)
כ 650 קילומטר כביש + 300שטח סך הכול כ 950 קילומטר.
וזה ממש לא הטיול הכי ארוך שעשיתי.
טיול פסח שעבר 4 ימים באיזור הנחלים הגדולים+אילת מעל 1100 קילומטר
עלות לדיפנדר 650 שח (הסולר היה 6 לליטר אז)
באופן כללי כאשר אני בא לערוך חישובי עלות טיולים גדולים אני לוקח בחשבון 1000 קילומטר לטיול בממוצע (למשהו מאיזור המרכז זה יצא 800 לטיול)
דבר ראשון, אני מרשה לך לחלוק עליי כמה שאתה רוצה.
דבר שני, אתה מדבר על שני טיולים כאלו בשנה.
דבר שלישי, אם תצרף את מה שאני אומר למה שאתה אומר, כשאנחנו מדברים לא על שני טיולים גדולים בשנה, אלא על טיול בינוני אחד בחודש לפחות ושני טיולים גדולים בשנה (ממוצע כזה) ונגיד עוד טיול קטן בחודש. אז אנחנו לא מגיעים לסכומים שהם מדברים עליהם 1200 ש"ח לטיול!!!
מה שכן, בניגוד למשפט עם האוכל בא התאבון, אז ברגע שהרכב אוכל יותר יש פחות תאבון.
אז מה יצא בסוף:
1. אני מסכים איתך.
2. הכל יחסי בחיים.
3. לא כל הנוצץ זהב.
4. תמיד טוב לקחת איזה בקבוק וויסקי טוב לטיול וליום שאחרי בשביל לשכוח את ההוצאות של הטיול :D.
וארז, אני לא יודע למה אתה חושב שדיסקו הוא כל כך לא אמין, כל האנשים שפגשתי במוסך אומרים שהוא מאוד אמין (מצד שני פגשתי אותם במוסך :confused:)
אבל רמת האמינות בכל הרכבים האלו כמו שכולם אומרים, תלויה הרבה פחות באיכות הייצור המקורי ויותר באיכות הטיפולים לאורך השנים, ובתחליפים ששמו להם - העדה של מחזיק הרכב הקודם (לדעתי ספרדים שומרים על הרכבים הרבה יותר טוב מאשכנזים) ושגרת הטיפולים. אתה יכול ליפול על סופה שלהניע אותה תצטרך לפתוח איזה קרן פנסיה, ודיסקו שלא תיכנס איתו למוסך (לתיקונים) ולהפך.
-
[4. תמיד טוב לקחת איזה בקבוק וויסקי טוב לטיול וליום שאחרי בשביל לשכוח את ההוצאות של הטיול :D.
וויסקי ידידי, הנה ראה מעל כבר יש לנו הסכמה, במיוחד אם תעבור לסינגל מאלט אתה מייד יכול לבוא לטייל יחד איתי ועם ברלי,
ולעניין, לא מצליח להבין מאין התאוריה של 2 טיולים גדולים בשנה ועוד כמה ליד הבית???
לטעמי זה מעט מדי,ממש כלום ,
לא מדבר על אחרים ,כל אחד וטעמו לכן אוכל לדבר רק על עצמי,
בקייץ אני כמעט לא מטייל,פשוט חם לי מדי ואני לא נהנה,
הנה הגיע עונת הטיולים ביחד עם החגים,
לא הספקתי לומר גק רובינסון כבר עשיתי
טיול כיפור לדרום
3 ימים צפון
ומיד לאחריו עוד יומיים דרום,
ואנחנו רק בתחילת העונה,
רוצה לומר , כל התחשיב של כמות מצומצמת לטיולים אינה כלכלית,
אם אתה עושה 2 טיולים בשנה של 6 ימים תשכור רכב זה הכי זול בכל פרמטר כלכלי,
בנוסף, נראה לי כי הארומה של הוויסקי השפיעה עליך לרעה ,
גש למפה ומדוד , כפר סבא- ציחור ועוד 225 ק"מ בשטח(מדוד) וחזרה
ואז חשב עלויות , נכון אני לא תחשיב סביר לדלק, הרכב באופטימום צרכן דלק
גדול ואני עם רגל כבדה על הגז בכביש לעומת רגל סופר עדינה במעלות אזי 1:5 זה מה שיש , ואלו העלויות הלוואי שהיו קטנות יותר,
ותוסיף כבר לעלות הטיול שלי עוד 650 ש"ח החלפת שמנים ופילטרים כי צריך לפנק את הרכב שעבד קשה ראה מה המחיר האמיתי,
נ.ב גלנפידיף סולרה ריזרב בן 18 על מצוק העתקים או על כל מצוק אחר בשעת שקיעה שווה כל נסיעה וכל עלות ,(ונראה אותך מתנגד לזה):D:D:D
מיי טו סנט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
העדה של מחזיק הרכב הקודם (לדעתי ספרדים שומרים על הרכבים הרבה יותר טוב מאשכנזים)
את זה עוד לא שמעתי. שווה בדיקה. :p
מוני, אתה (לדוגמה) מחזיק רכב אחד (נכון?), ולכן אתה לא יכול להרשות לעצמך "ללכת עד הסוף".
בדיוק אותם האלמנטים ברכב, שמעצימים את חווית הטיול, הם אלה שדופקים את איכות החיים ביומיום. לדוגמה: מנוע גדול וצמא, רכב פתוח, רכב ספרטני מברזל (או אלומיניום), מתלים ארוכים ורכים, צמיגי שטח גדולים.
כרכב שלישי, אין כל סיבה לוותר על האלמנטים הנ"ל, מאחר ואין להם חסרונות ביומיום (הרכב לא נוסע ביומיום).
אצלי הסיקס הוא הרכב השני, של איש אחד. הג'יפ הוא התחביב שלי, זמן האיכות שלי לבד, עם המכונה, עם הטבע, ועם כמה יחידי סגולה שמוכנים לסבול את החוויה המיוחדת הזו, שאגב הולכת ונעלמת.
לכן הוא מותאם לציפיות שלי ממנו כצעצוע, כמשחק, הוא לא מתחנף לאף אחד או אחת.
הוא לא אמור להיות פרקטי או שימושי או יעיל או מעשי.
כשהתנאים שלו מתקיימים - מזג אוויר למשל - הוא הרכב המושלם לטיול. בשבילי.
מיי טו מניות אוף AIG :twisted:
-
ויסקי,אני אסביר לך את ההבדל ביננו ולמה אני מרשה לעצמי להגיד שהדיסקו לא אמין( ואם לא הבנת גם הסופה זה פח זבל לא קטן בעיני),נתחיל מזה שאני בניגוד לכל הח'ברה כאן עובד בזה, אני רואה דיסקברי או סופות בכמויות גבוהות בהרבה מרוב הנוכחים כאן ולכן אני יכול לשפוט את הרכב האלו על טווח גדול בהרבה.
נמשיך בזה שהייתי הבעלים המסכן של דיסקברי למשך 10 חודשים(לעולם לא עוד!) ומטעם העבודה שלי הייתה לי סופה למשך שנה, כך שלפחות לי אי אפשר לספר ש2 הכלים האלו מתקרבים להגדרה של רכב אמין.
מה שX או Y מספרים לי או לך על הרכב שלהם יכול להיות נכון, סביר להניח שהוא לא נכון, יש פה אנשים ,חברים שלי שמספרים לי עד כמה שהרכב שלהם אמין וחסכוני במזמן שאני יודע שבהוצאות תחזוקה שלהם הם היו יכולים מזמן,מזמן לקנות רוביקון חדש...אז הם שקרנים? לא חושב....הם פשוט ישראלים, מבחינה גנטית הם לא מסוגלים להודות שהם נוסעים על פח זבל...
-
ארז יקירי,
אני מקווה שברור לך שמה שכתבתי היה בצחוק, ואת הסאגה שלך עם הדיסקו בחורשן אני גם זוכר, מה גם שזה בטח לא רכב שמתאים לעשרה כלבים :):):)... (כמו שכתבתי פגשתי אותם במוסך)
תגיד, בתור אחד עם יכולת השוואה מה דעתך על האמינות של הדיפנדר, לאורך השנים ולמרחב הדגמים (לנדרובר, TDI, 200,300, TD5, והחדש שאני אפילו לא יודע איך קוראים לו)? ואם אתה חושב שמדובר ברכב אמין, איך אתה מסביר את ההבדל בינו לבין אחיו החורג הדיסקו שבכל זאת סובל מאותם מהנדסים פחות או יותר וחולק לא מעט מרכיבים לרבות המנוע? ואיך זה שכולם בוכים על עגלתיותו של הדיסקו בעוד אותו המנוע מזיז פיל שמן כמו ה110HD או ה130 ועובר במקומות לא מקומות ואין פוצה פה ומצקצק (אך אילו מילים, אני ממש יוסי בובליל), בכל זאת מדובר על רכב השטח השני הכי כבד שבנמצא (אני לא נכנס כרגע לקטגוריות הFullSize) אחרי ההאמר?
בקיצור, האם תסכים לפרוס בפנינו את משנתך, האם תסכים לגלות לנו את הסודות האפלים שגרמו לך לבחור את בעלי המנדט הבריטי על פני הנצרתים או חוגגי מסיבת התה או המלוכסנים השונים?
כי אני אישית די מרוצה מרמת האמינות של ה110 שלי, ואני חייב להודות שהטיפול שהוא זוכה לו, הוא בו נאמר לא "גרויסה מציאה"
(החצי האשכנזי שלי, מונע ממני לתחזק את הרכב כמו שהחצי הספרדי רוצה, מכאן התאוריה לכל מי ששואל, טוב האמת היא שהתאוריה גם נובעת מהחצי השני שלי (אישתי) שבמשפחתה יודעים לשמור על רכבים שלא כמו במשפחה המחולקת עדתית שלי (אם מישהו הבין מה כתבתי שיסביר לי אח"כ))
וואוו אחרי תגובה כזאת, אני חייב ללכת לנוח איזה חצי יום.
-
לאורך שנים אני נגרר שוב ושוב לוויכוחים הטפשיים האלו "מה יותר אמין" או מה יותר עביר או "מה יותר זול לתחזוקה" וכו וכו...
וכמובן בכול הוויכוחים האלו בעלי הסופות קופצים ואומרים "אין כמו המנוע שלי, שווה כול שקל בדלק" ובעלי ההיליקסים "הרכב שלי אף פעם לא מתקלקל ועובר הכול" ובעלי הדפנדרים "אני סוחב את כול הבית איתי, ומרגיש כמו לורד אנגלי עם המתלים שלי"
נו באמת לא נמאס לכם להלל ולשבח איזה רכב נפלא יש לכם באותו הרגע הנתון?! מה האגו הגברי שלכם יפגע אם תודו בבעיות שיש לרכב שלכם????
10 שנים ויותר אני בעניני השטח, היו לי כמעת את כול סוגי רכבי השטח "הנחשבים" ניבה, פרוזה, סמוראי, CJ, דיסקברי, הייליקס, סופה דיזל וסופה בנזין, ואחרון חביב דיפנדר.
באו אני אגלה לכם סוד... כול הרכבים מתקלקלים, כולם דורשים טיפול שוטף, כולם שותים דלק או בנזין וכולם כולם יש את הפיסטין שמה לעשות, הם לא יעברו אותו.
לכול אחד מהרכבים יש יתרונות וחסרונות, וכולם עוקבים אחרי כללי הברזל הבאים:
1. כמה יותר פשוט, כך יותר אמין!!! מה שאין לא מתקלקל. הייליקס אטמוספרי הוא אחד הרכבים הכי פשוטים שאני מכיר. בנוסף הוא מאוד חלש כך שאפילו לשבור הוא לא יכול. זו גם הסיבה שדיפנדר יותר אמין מדיסקו אפילו ששניהם שותפים במערכות ההינע. הדיסקו מכיל הרבה יותר מערכות "נוחות" שכול הזמן מתקלקלות.
2. כמה שהגלגלים יותר גדולים כך הרכב יותר עביר. יש הרבה פרמטרים לעבירות וסוגי עבירות שונים אבל ככלל אצבע צמיג גדול==יותר עבירות.
3. ככול שהמתלים יותר משוכללים (קפצים מול עלים וכו סרן חי מול מקפירסון ועוד ) כך הרכב יהיה יותר נוח או "מגהץ" בלשון העם.
כאשר משהו בא לקנות רכב שטח (ובמיוחד כזה שנועד לשטח בלבד) הוא צריך להחליט מה מושך אותו יותר כוח מנוע? אמינות? נוחות? עבירות? ולפי פרמטרים אלו להחליט איזה רכב הוא קונה.
אין נכון או לא נכון, לכול אחד יש את ההעדפות שלו.
-
הי,
בשנה שעברה רציתי רכב לטיולים בלבד, וביקשתי מהפורום סיוע. בסוף בחרתי בסופה ארוכה סגורה. לא מתחרט, סיפקה את הסחורה לגמרי. יש לה כח אדיר שמאפשר לעבור כמעט הכל בכל מקום. אבל חשבתי לשתף אותך ממקצת הדברים שלמדתי על "סופי" שלי בשנה האחרונה:
א. ברגעים הבודדים שתהיה עייף מ- 3 שעות נסיעה לשטח, טיול של יום וחצי ונסיעה חזרה תגלה שאף אחד ברכב (אשתך) לא מוכן להחליף אותך.
ב. למרות העבירות המדהימה והסיקוס וה- feel שללא ספק הרכב מייצר, אתה לרוב תטייל עם רכבים יפנים וגם הם מצליחים להתמודד עם הסלעים, ההצלבות והשפ"צים.
ג. רק תייצר הזדמנות ותראה איך האשה והילדה מעדיפות ליסוע ברכב אחר בקבוצה.
ד. כשמישהו יסע אתך בג'יפ ואשתו תשאל אותו איך היה הוא יגיד- "מבחינת שטח הוא נפלא, הוא לא מתיימר להיות נוח..."
ה. לכל דבר שמובן מאליו ברכב פרטי, אתה צריך לדאוג לעצמך- מושבים עם כיוון הנסיעה, חגורות בטיחות, תאורה פנימית, מזגן, רדיו...
ו. בדרך הביתה, עייף, תרצה להדליק את הרדיו, אבל צריך ווליום כדי לשמוע משהו, וזה מעיר את הילדה מאחורה.
ז. כשהיא מתעוררת, לך תנסה לשמוע מה היא רוצה...
ח. תוריד ותעלה אותה 3 פעמים לכסא מאחורה ותשים לה חגורה = מנה שבועית של פעילות אירובית.
נוחות זה לא הכל, אבל בטיול משפחתי נוחות חשובה! היא יכולה להיות ההבדל בין טיול מוצלח ללא מוצלח.
אם לצורך עבירות - סופה.
אם לצורך הטיול - דיסקו.
-
ובסופו של דבר כולם רוצים לרבע את המעגל.
רכב ב 30K ש"ח ייתן פחות מרכב ב 100K ש"ח. גם עוד 50 שנים, זה כנראה יהיה נכון.
מחיר זול + עבירות = נוחות מזעזעת + אמינות מפוברקת (כאן יש יוצא מהכלל, הדיסקו, שהנוחות מצטרפת לצד הימני של המשוואה, אבל אין ארוחות חינם והוא "מפצה" על כך באמינות קטסטרופלית).
סופה או CJ - אוצפיה לא רעה בכלל.
אתה יכול לעבור לטנדר, שזה אומר עבירות טובה, אמינות טובה, תחזוקה קלה ותחושה של אינסטלטור.
מבחינת המחיר אתה יכול להשקיע יותר ולרכוש דיפנדר ארוך סגור - אתה עשוי להרגיש די דביל על שהשכבת 70K ש"ח בחניה לטובת 10 ימים בשנה.
באופן אישי, אני חי עם הדילמה הזו כבר כמה שנים, ביומיום אני רוכב על אופנוע, ומחזיק רכב טיולים. היתה סופה, עכשיו יש היילקס.
אשתי שתחיה היתה מאוד מרוצה מהמעבר מהסופה הספטנית להיילקס, עכשיו היא כבר מקטרת קלות על ההיילקס. בצדק. 3 ילדים במושב אחורי, זה לא תענוג גדול.
וסוגיה אחרונה, באמת, תפסיקו לדון על מחירי הדלק לרכב טיולים. זה פשוט לא רלוונטי. התחזוקה והעלויות הקבועות (טסט, ביטוח...) גדולים יותר.
מחירי המזון שאני לוקח לטיול, מגמדים את מחיר ההפרש.
יוני5
-
ואו.
יורי, מכל הנאמר פה יש המון דברי טעם.
אני אלך נגד הזרם: ביום שישי בחורשן ראיתי מישהי שקנתה מיצובישי 96, מנוע 3200, יד 1, 130K ק"מ...ב- 35.000 ש"ח.
יש לי נטייה ליפניות. הן מתקלקלות כמו כולן, אבל ככלל בעיני, המכלולים יותר אמינים.
לארז יש את הנסיון הכי גדול בכלל הרכבים, וכדאי לשמוע לו היטב.
המחירים יורדים ועם המיתון שנופל עלינו כמו משקולת 16 טון - מי שלא שם לב, זה כאן - ירדו יותר. מציאות רק יהיו יותר, הדרישה תרד ואיתה המוכרים יתגמשו. סבלנות, שב על הלוחות פעמיים שלוש בשבוע, חכה להזדמנות שלך.
בהצלחה.