אני שרוט? הכל נכתב ברצינות תהומית. וזה רק הקצה של הקצה.
Printable View
אני שרוט? הכל נכתב ברצינות תהומית. וזה רק הקצה של הקצה.
ברוך, הבעיה האמיתית היא שהשכן היקר שלי הוא דווקא אחד עם שתי רגליים על הקרקע למרות ה"דוקטורה", הוא בכלל לא פלצן והאמת - אם הוא היה רץ לכנסת אולי היו קורים כמה דברים טובים במדינת הגמדים (חוץ מאשר לקהילת הג'יפאים, כמו שאתה מבין)...
תבין - אם הוא היה מאלה שאתה מדבר עליהם בכלל לא הייתי טורח להתייחס אליו. העובדה שכל כך התקוממתי קשורה לזה שהוא דווקא 'אדם מן היישוב', וזה מה שמדאיג פה.
גיתאי
ואני אמשיך: אתם צריכים להבין מה קורה כאן.
כל מי שקצת מחוץ לקונצנזוס (מבוגר, נוהג במשפחתומטית) הוא לא משלהם, ועל כן מסוכן/מפחיד ועל כן צריך להוריד אותו מהכביש.
כבר שנים מתנהל עליהום מתמשך על רוכבי אופנועים. לא פעמיים ולא מאה פעמים נשמעות הקריאות לאסור ייבוא אופנועים "כבדים"/כל מה שאינו קטנוע. הדרך בה בחר הממסד להתנכל לענף האופנועים היא באמצעות ייקור הביטוח. יש לי תחושה רעה שגם אם לא יורידו אותנו מהכבישים, יכניסו לנו איזה אגרה, ככה בשביל השמחה לאיד וגם שהמדינה תרוויח משהו.
בואו ונניח שאם לא היו/לא יהיו ג'יפים, רובנו נעבור למכוניות כביש קצת יותר מעניינות מקורולה או משפחתומטיות אחרות בצבע כסף-מיטלי שצרור את גולן רוצים לכפות עלינו - נניח מכוניות ספורט או מאסל-קארס, בצבעים כמו צהוב, אדום או אפילו שחור! רחמנא ליצלן!... כמה זמן אתם חושבים יעבור עד שגם אלה יסומנו כמטרה חדשה של צרי העין המשועממים הללו?
ואז נשמע טענות על מכוניות צבעוניות מדי, מהירות מדי, מרעישות מדי, זללניות דלק מדי. יתחילו לשחרר תיאוריות מלומדות על גודל הזין שלנו ביחס הפוך לצבע האדום ולהספק המנוע ועוד ועוד. הרי אין לזה סוף.
כמ ושהם אומרים היום ש"אף אחד לא צריך ג'יפ", ככה הם יגידו לי שמה שאני צריך זה קטנוע 125 סמ"ק, ושאני "לא צריך" ימאהה R1. או שאני צריך מאזדה-3 בצבע אפור ו"לא צריך" אימפרזה טורבו STI כחולה או "לא צריך" שברולט קמארו YENKO S/C כתומה. ממש כמו שהם יאסרו עלי לאכול סטייק כי אפשר להסתפק בפלאפל, או לאשתי ללבוש חוטיני כי תחתוני סבתא זה מספיק בהחלט. לספר לכם מר גולן ומר צרור, איזה סוג של משטרים היו מחליטים באופן שרירותי מה הציבור שלהם "צריך" או "לא צריך"?
למזלנו, הקומוניזם עבר מהעולם. אתם לא תקבעו לי מה "אני צריך". אני אבחר לי אוכל לפי טעמי, מכנסיים ללבוש, מוסיקה לשמוע וגם מכונית לנסוע - לפי מה שאני רוצה וכמובן לפי יכולתי הכלכלית, וכל עוד אני לא מרעיש לכם בין שתיים לארבע, לא עובר על חוקי התנועה ו/או מסכן פיזית ממש את סביבתי, אתם לא תתערבו. זה לא על חשבונכם ועל כן גם לא עניינכם, קרציות.
דרור, אני נהנה לקרוא את כל התגובות שלך אבל שאלה אחת יש לי. תגובות כאלה אתה כותב גם בעיתון? או שזה לא עובר מסך? הרי לכתוב את מה שאתה כותב פה זה דיי ...preaching to the
חרא מדינה..
אפשר לחשוב שאופנועים. משאיות. פרייבטים
לא גורמים שום נזק לסביבה והם בכלל לא מסוכנים
(ת'אמת אף פעם לא שמעתי שאיזה פרייבט היתה מעורבת בתאונה...)
כי כנראה לא נישאר ממנה כלום אחרי התאונה...
פרייבטים ומכוניות ספורט נוסעים רק על הכביש..
גיפים לעומת זאת נוסעים על הכביש רק כדי להיכנס לשטח וזהו....
אז מי מסכן יותר??
מזל שיש לנו את האתר, הא דרור?
אולי נצליח לגרום לך לכתוב טור קבוע: "דרור הבועט" או משהו כזה...
אני מבטיח לקרא!!!
סביון
אני מציע שהרשור הזה יהפוך להתלהמות הפוכה מצידנו על חבורת המטומטמים שם ברדיו
ושכל יוזר פה באתר ירשום את דעתו בנושא
אל תשכחו שהשתיקה בסוף תעלה לנו ביוקר
חס וחלילה להתלהם!!!!
בלי להעליב אף אחד, לא כולנו מתבטאים בשפה נקייה.
לא כולנו נצמדים לפואנטה.
זה רק ייתן לחורשי רעתנו עוד תחמושת.
אני עצמי נגרר לזה בעל כורחי.
לדעתי האישית שקט מצידנו, כולל ובעיקר על הכביש ובשטח - יכול רק לעזור. אנחנו צריכים להפסיק לעלות לכותרות. לא לטוב ובעיקר לא לרע.
גם אם מה שכתבת הוא בגדול דעתי, הרשה לי להיות פרקליטו של השטן ולהודיע לך שבמידה וזוהי הגישה הכללית של מה שאתה מתכוון לעלות איתו לשידור יצלבו אותך בקלות - ובצדק.
כל הפואנטה היא "או מסכן פיזית את סביבתי". הם טוענים שאתה כן. פשוט מאוד. אל תהפוך את זה לדיון על זכויות אזרח אלא על נתונים. אתה חייב להיות מוכן ב-100% ולהראות ש -
א. גם הם לא יכולים להגדיר מהו "ג'יפ מסוכן" ובהשוואה למה ("מה מסוכן יותר, האמר או ג'ימני? שניהם ג'יפים? מה בדיוק ההפרדה החוקית ביניהם? הא - לא קיימת; הנעה 4X4? מה אם כל הסוברואים הפרטיות והאודי קוואטרו שמסתובבות בארץ, גם אותן נאסור?")
ב. סטטיסטיקה היא משחק. אני בטוח שבין כל החברים כאן קיימים אלא שיתנו לך נתונים המראים שאוטובוסים מסוכנים הרבה יותר שלא לדבר על משאיות. ומי מגדיר מהי סכנה? לסביבה? לנוסעים? גופנית או גם לנזק רכוש? מדידה מול מספר מכוניות או קוילומטרז' נסיעה? בעיר ו/או מחוצה לה? וכו' וכו'.
כל זאת כמובן תו"כ הדגשה שקיימת תרבות ג'יפאים שלמה ושפויה.
הייתי יכול להמשיך, אבל אני חייב לזוז.
לצערי הדאגה בעיניי גדולה יותר. היום קשה יותר מתמיד להשיג רייטינג. היכן שתוכניות ריאלטי למינהן הוציאו את הנמוך ביותר שניתן להגיע.. קשה להתחרות. העיתונות מאוד צהובה היום כי זה מוכר ומכירות זה שם המשחק. כח התקשורת הוא עצום והקו הדק שבין השימוש בכח זה לצרכי רייטינג על גב העיתונאות לבין חקר האמת ופירסומה גם שלא בפריים טיים נעלם לחלוטין.אני מסכים עם דרור לגבי השקט. חובת ההוכחה היא תמיד עליי. אני נושא באחריות כלפי עצמי!!
מכאן ההיטפלות לקבוצות מיעוט הופכת קלה יותר. יתרה מזאת.. אירוע כגון תאונה עם נפגעים יוצר לחץ על על בעלי התפקידים במשטרה וגם על המחוקקים.. התקשורת חופרת ומחפשת ראשים כי כל ראש זה רייטניג.. ושוב.. מכאן למצוא איזה מיעוט ולכוון אליו את הכעס כבר פשוט יותר. במדינה שבה כולם מטילים אחריות על השכן.. זה מתבקש.
הציבור כבר שכח לחשוב עם הראש.
היום התקשורת יכולה להמליך מלך ביום ולערוף את ראשו למחרת.
המראיינים מכוונים לתשובות בהם בחרו מראש.. וכל נסיון לתגובה קצת שונה נחתך באגרסיביות..
והעיקר שיש פירסומות והמנכ"לים מרוצים.
ולא כדיי להוכיח משהו למישהו..
רק ככה אני ישן טוב בלילה.
לשתוק זו טעות! אנו צריכים להצטייר כקבוצה חזקה, מאורגת וכוחנית.
עכשיו, לקראת בחירות, זה הזמן לקבל הבטחות מהמפלגות!
חבר כנסת אחד מתלהב שיציע חוק דרקוני נגד ג'יפאים יגרום נזק בלתי ניתן לתיקון לכולנו.
הם ממילא יכולים להגיד כל מה שהם רוצים, ולסגור לי את המיקרופון ברגע שיגיע תורי להשחיל מילה. כל הויכוח איתם מתחיל בצורה לא הוגנת כלפינו ומנוהל בצורה לא הוגנת כלפינו ומבחינתי הוא מיותר מלכתחילה. הם מדברים שטויות במיץ עגבניות ורק בשביל הסיכוי המאוד קלוש שיתנו לי לדבר דקה וחצי נטו רצוף, ואצליח להוציא אותם טיפשים ונבערים קבל עם, הסכמתי לעלות לשידור שבינתיים נדחה.
בטח שהם לא יכולים להגדיר איזה ג'יפ מסוכן, וגם אני ואתה לא. פשוט מאוד - כי אין דבר כזה ג'יפ מסוכן, או משאית מסוכנת, או פרייבט מסוכן. רכב תקין אינו מסוכן! מי שהופך ערימת ברזלים וגומיות למסוכנת זה רק הנהג/ת שלה - אם אינו נוהג/ת לפי הכללים והחוקים!
מכוניות שונות, גם פרייבטים, אינן אוחזות בכביש אותו דבר, אינן בולמות באותו מרחק ומרכזי הכובד שלהן אינם זהים -הדבר היחיד שהוא קשיח ולא ניתן לשינוי הם החוקים - אסור לנהוג שיכור, אסור לנהוג עייף, אסור לדבר בסלולר בזמן נהיגה, אסור לעבור על המהירות המותרת וכו' וכו'.
תנהג לפי החוקים והכללים, לא תהיה מעורב בתאונות. נקודה. אין תחליף לעירנות ולזהירות וגם לקצת שכל ישר.
כוחניים אנחנו לא אמורים להיראות - כי אז אנחנו ניתפס כאיום ונהיה בדיוק כמו שרואי השחורות רוצים שניראה.
לגבי עניין הבחירות - נציג שלנו בכנסת? דרור ? :rolleyes:
מה שהכי מדאיג בעניין זו הסחפות ההמון אחרי העליהום...היום זה נחשב ל"בון טון" להיות אנטי הג'יפים..לא רק בהיבט הבטיחותי עלק אלא גם בהיבט ה"ירוק"..
לשם הדוגמא..
אמש בתוכנית טופ גיר..
בחנו שם מרצדס 55 AMG סטיישן וב.אמ.וו אמ5 סטיישן (תסלחו לי אם אני לא ממש מדייק בשמות הדגמים) כחלופה ריאלית לריינג' רובר או פורש קאיין..
למה ..כדי להיות פוליטיקאלי קורקט בעיני הציבור...
או כלשונו הציורית של המנחה..אם אתה רוצה לנסוע בלונדון מבלי שהירוקים יזרקו עלייך ביצים או אבנים..סע בסטיישנים האלו..הם לא מזהמים פחות..הם לא עולים פחות..הם שימושיים באותה מידה כמעט כמו SUV אבל הם לא מושכים אש..
תקלטו את זה..במדינות "נאורות" כמו אנגליה (כנראה שגם בשאר ארצות אירופה) כבר זורקרים ביצים על ג'יפים...
אסור להצטייר ככוחניים.
אסור להתלהם.
זה רק יביא נזק.
השאיפה של כולם כאן כג'יפאים צריכה להיות "חתימה נמוכה".
להפסיק לבלוט ולעשות רעש גדול.
משחקי העבירות והרס המצוק בבור משרתים את המטרה של חורשי רעתנו. הטינופת שחלק מאיתנו משאירים בחניונים ובשטח בוודאי שמשרתת אותם. על ירידה משבילים, הרס צמחיה ושטחים חקלאיים אין מה להוסיף. גם לא על עלייה לכביש אחרי שעשועי חורף, כשאנחנו מפזרים אחרינו גושי בוץ לכל הכיוונים. מספיק שגוש-בוץ אחד כזה יעוף על השימשה של משפחתומטית אפורה-מטלית שנוהג בה פלוני מתי גולן או אלמוני רינו צרור - ותראו מה נהיה מזה.
מה שטיפש אחד הורס, כל הקהילה הטובה הזו לא תוכל לתקן.
דרור
אתה יכול להזכיר לרינו צרור שבאמצע שנות השמונים הוא גם היה "חוליגאן" שרכב על BMW R 80.
בברכה,טושי
סליחה שאני עושה את ההקבלה הזו אבל מי זוכר מה קרה עם אותם כלבים "רצחניים" שהוצאו מחוץ לחוק?
בסוף כן חקקו חוק והחזקת הכלבים הפכה לבלתי חוקית, לא? ככה לדעתי גם רכבי השטח יגמרו, בעתיד הרחוק.
החברה פה באתר יוצגו בעיתונות כאותו מיעוט קטן שכן יודע את המשמעות ואחריות שבאה עם רכב שטח. ולעומתם יוצגו אותם פרועי כשהם הרוב ועל מנת להגן על הציבור צריך לחוקק חוקים שמה לעשות גם יפגעו באותו קומץ צדיקים.
גם אם נלך אלף פעם לעיתונות ונדרוש, נגיד ונסביר עדיין יתיחסו אלינו כאל מיעוט שלא מייצג את הרוב.
אלירן.