תגובה להודעה: דיון בסוגיות סט קפיצים איכותי עבור סופה ארוכה ושמנה (שוב)
האמת אסף שאני מתפלא עליך ,
אני הרי יידוע כאחד שמוכן לשלם יקר תמורת שקט,
11000 ש"ח זה המון כסף,המון,
רקתראה לי מי ייקנה ב 11000 ש"ח,הצחקת אותי
אותו יבואן כמות הסטים שהוא ימכור תהייה במקרה הטוב אפסית ,וזה במקרה הטוב
תראה לי פה בעל סופה אחד שישים כסף כזה על סט כזה,
אין ולא תמצא,
5000 ש"ח לקפיצים עם אבא זה מחיר סביר,
ולדוגמא אם להביא לבד עולה פחות מ 4 ונניח שמהיבואן היה עולה 5 אזי יש בזה הגיון
11000??
זה יקר וחסר סיכוי
ובכלל איני נכנס לענינים טכניים כי הם פורטו
ואני מכיר את הסטים הללו בשנתי
מי היבואן? ומה זה אבא ואמא? במידה ותישבר מאייה היבואן יהיה אחראי?
..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אברמלה
מי היבואן? ומה זה אבא ואמא? במידה ותישבר מאייה היבואן יהיה אחראי?
..
תתפלא אבל כן, רק לידיעה, בפרוקומפ שנשברו שתי מאיות לחבר, התכתבנו עם החברה בחו"ל והם נתנו הוראה ליבואן בארץ להחליף את כל הסט קפיצים.
11K ??? זה זול מאוד!!
2745$ שם..
הקיט הזה למי שמביא לבד יעלה בארץ לאחר הובלה ומיסים כ 19K.
http://www.4x4groupbuy.com/store/rub...er-p-4500.html
טעות....
המחיר שציינתי כולל צמיגים וג'אנטים.
1000$ שם זה 8000 ש"ח כאן כולל הכל.
המחיר לפינה עלה מ-148$ כשאני קניתי ל-165$, ועדיין... 660$ לארבעה קפיצים לפני משלוח ימי ומכס.
http://www.rubiconexpress.com/Jeep/C...px?folder=CJSp
גיתאי
גיתאי, שים לב- אתה מבין וכותב שהתוספת בין מה שאתה שילמת לבין ה1100 ומשהו דולר קיימת, והמחיר הזה מגיע בייבוא אישי לבערך 9000 שקל בארץ. אז עוד בערך 20% לייבוא מסודר עם אחריות בארץ - אני חושב שזה ממש לא נורא. אז אולי אין הצדקה לכל התוספות, ואולי מספיק לקנות רק ארבעה קפיצים ב5000 שקל ואת השאר להשלים לבד כמו שעשית אתה - אני לא יודע, ואני, כאמור, לא מביע דעה בעניין הזה. רק אומר שבשביל הקיט המלא, כולל הכל, יחסית למחיר שלו בארה"ב, אני חושב שהמחיר הוגן.
לגבי הקיט לסופה- זה עניין חדש, "נדוניה" שהתבשלה יחד עם הסיכומים על הסוכנות בארץ. אני אמרתי שאני לא מתכון לכתוב על זה מילה עד שאני רואה בעיניים שלי סופה נוסעת עם הקיט- אבל דרור קילקל לי...
אסף.
אם יש רביעיית קפיצים, יעודיים מיום לידתם לסופה, רוביקון אקספרס HD/XD "4.5, ב-5000 ש"ח (כולל מע"מ, הובלה וכל דבר אחר שהם עלולים לכתוב בקטן, על הרכבה אני מוותר), עם אחריות בארץ ובלי הטררם של לייבא לבד, מדובר כבר בסיפור אחר לגמרי. אין לי בעיה לרוץ להזמין כבר מחר. לגבי היתר אני כבר אסתדר...
קובי
אז זה צפוי להיות המחיר לקפיצים בלבד. אבל לא מחר, ייקח עוד כמה שבועות. אני מחכה, וכאמור מצפה לראות סט מורכב על סופה ומה הביצועים שלו. עד אז תרשו לי לא לברך על המוגמר.
אסף.
מה נסגר ? , יש סט יעודי לסופה ? , ב-5k ?
יש קיט יעודי לסופה, תרים טלפון למתלם.
לא יודע אם יש לארוכה שמנה כמו בכותרת השרשור. לקצרה , שבסופו של דבר יותר דומה לרנגלר, יש.
מחיר למיטב זכרוני 6K אבל זה גם תלוי אם אתה צריך עוד פריטים מהקיט כאשר אתה מתקין את הקפיצים.
שוב...תתחיל מהמתלם
הד.
הד'
סט קפיצים במתלם זה יותר בכיוון של 10K ש"ח....
וזה לפני בולמים...בושינגים למניהם... התקנה... מע"מ....
ככה שבסופו של דבר אתה בכיף מגיע ל 50% ממחיר הסופה.
מחיר נחמד לבעלי לנדקרוזר מצועצע- פחות הולם ג'יפאי ממוצע.
ב5K גם אני מוכן לרכוש סט קפיצים מותאם לסופה ארוכה סגורה.
אצלי הסופה קצרה +פיבר , נרים טלפון ונברר , תודה על האינפורמציה
ד"א מכיר קצת את הסופה שלך ואת הבעלים - אחלה כלי , הד!
עמרי,
ברור שזה לפני הבולמים, אבל הבנאדם שאל על קפיצים.
1500 לבולם, אצלי הוחלפו הבושינגים אבל לא הנדנדות, וללא שימוש בחלקים אחרים מהקיט
לגבי השיקולים ועלויות, כל אחד והשריטה שלו. אם היית קונה סופה של 60K למשל, היה לך יותר קשה להגיע ל 50% :)
הד.
רגע, הצלחת לבלבל אותי.
אתה התקנת סט רוביקון אצל המתלם ?
אני שואל על הסט שהם פיתחו בשביל הסופה , תוצרת הארץ - אם אפשר לקרוא לזה כך.
אצל אורן מערכות סט קפיצים בלבד של רוביקון יוצא בערך 5k , לפני מע"מ , ללא התקנה . כך הוא פירסם.אם רוצים רוביקון , אין בעיה אפשר להשיג , השאלה היא על הקיט של המתלם?
אהלן חברים!
בהמשך לשירשור הנוכחי ושירשורים אחרים בנושא..... אני עדיין לא ממש מבין במה באה לידי ביטוי הייחודיות של הסט שהוכן ע"י המתלם ונוסה על סופה של דרור??
ברשותי סופה ארוכה (עכשיו כבר פתוחה:D) על קפיצי הפרוקומפ....:( ובולמי ה SE1000......
השאלה שלי:
א. מה נעשה (בלי לחשוף סודות מסחריים, חלילה) בסט הקפיצים המדובר? אשמח עם דרור יוכל לענות על השאלה (מקור ראשון) ולא מישהו ששמע ממישהו (בלי להעליב אף אחד).
ב. יש לי אפשרות להתקין סט בולמים חדש של בילשטיין מסדרה 7100 ולכייל אותו בהתאם (במחיר אטרקטיבי....), האם בשילוב הקפיצים הקיימים (פרוקומפ 4") יורגש שיפור משמעותי בנוחות הנסיעה, או שמא חובה להחליף גם את הקפיצים? (ברור שהחלפת קפיצים לרוביקון תשפר את הנוחות- השאלה אם יש בכלל טעם בהחלפת הבולמים? אני מנסה להמנע מהוצאה גדולה אם אפשר ולהשאיר את החלפת הקפיצים לעתיד שיהיה תקציב).
אודה לכל מי שיכול להעיד מניסיונו האישי.
במיוחד אודה לדרור אם יוכל לפרט בנוגע לקפיצים שהיה שותף לבנייתם.
תודה רבה,
ליאור.
הבעיה העיקרית של קפיצי רוביקון המקוריים (שמיועדים לרנגלר YJ, וגם הקיט שמיועד ל-CJ8 סקרמבלר אמריקאי מקורי), היתה שאינם מתאימים לסופה מבחינת משקלים ואורכים. ה"התאמות" שנעשו בארץ כללו קידוח חורים חדשים בתושבות הקפיצים הסטטיות (אלה שמחוברות לשילדה) כדי להתאים את האורך (שמירת מירכוז הגלגלים בתוך בתי הגלגל), והוספת עלים כדי למנוע שקיעה, במיוחד מאחור, בעיקר בסופות סגורות הכבדות יותר.
הקיט של מתלם שפותח על הסופה הארוכה-סגורה הירוקה שלי תנצב"ה (ומורכב היום על הסופה הנוכחית, הפתוחה, בצבע קרם), פותר את הבעיות הללו. התאמה מלאה BOLT-ON ללא קידוחים, הוספות עלים וקומבינות. תוספת הגובה והאורך לא גורמת לשינוי כלשהו במיקום מרכז הגלגל ביחס לשילדה - עניין חשוב ביותר כי מיקום שגוי עלול לגרום למכסה הדיפרנציאל האחורי הענק של סרן דנה 60 להתחכך במיגון הפח של מיכל הדלק.
המיפרט הטכני המלא של הקיט הזה מיוצר היום ע"י רוביקון בלעדית עבור מתלם ומתאים בול לג'יפ סופה. ההבדל העיקרי בינו לבין אב הטיפוס מייצור ישראלי (שכאמור, אני נוסע עליו היום)הוא באיכות החומרים של רוביקון שהיא גבוהה יותר.
קיט ראשון של רוביקון במיפרט הנ"ל היה מורכב על הסופה הירוקה ונגנב יחד איתה. זה קיט מדהים - רך ונוח לא רק בהשוואה לכל קפיץ עלים שאני מכיר, אלא גם נוח בהשוואה להרבה פרייבטים, עם מהלכי מתלה אדירים ועמידות גבוהה ביותר. ללא ספק קפיצי העלים הטובים ביותר שאני מכיר עבור סופה.
אם הבנתי נכון , הפיתוח הוא של קבוצת המתלם , והייצור הוא של רוביקון האמריקאית
לי זה נשמע שילוב טוב ומעניין . אל מי אני פונה במתלם לצורך בירור מחיר
תודה.
אהלן דרור,
ראשית תודה רבה על התגובה המהירה!
לעינייננו- באשר לאיכות הקיט המותאם לסופה אין וויכוח, למרות שעדיין לא התנסתי איתו בעצמי.
מתנצל אם אני מנדנד אבל לא הבנתי את מהות השינוי שנעשה בו? הקפיצים ארוכים יותר מהרוביקון המקורי? נוספו עלים מאחור? מה בעצם נעשה בקיט 'האב' המקורי, שהפך אותו למתאים לסופה?
שנית- לאור נסיונך הרב, הסופה שלי ארוכה ופתוחה, כפי שציינתי בהודעה למעלה, יש לי אפשרות להתקין את סט הבולמים של בילשטיין + כייול. האם הדבר יתן תמורה משמעותית ושינוי חיובי בשילוב קפיצי הפרוקומפ שיש היום? כרגע מותקנים בולמי ה SE1000 = זוועה!
כאשר אני מטייל לרוב מועמס משקל רב (אפילו על הקפיצים הנוכחיים רואים ומרגישים את המשקל).
ההתלבטות נובעת במידה רבה בגלל שאני קונה את הבולמים במחיר מאוד אטרקטיבי.
אשמח לשמוע את עצתך,
תודה רבה,
ליאור.