חוזר: ריתוך - שאלה / מסקנה / חוו"ד
ראשית אביגדור ניר צודק אני מרתך ככה וגם אני חשבתי שצריך לשמור מרחק בהתחלה.
אמנון אל תשכח שאתה צעיר יחסית להרבה אנשים פה הגב שלך עוד איתן ואתה בכושר.
יש כאלה שקשה להם עם הגב והכתפיים ולשבת או לעמוד ולרתך זה לא טוב בשביל הבריאות שלהם ואיכות העבודה שלהם.
נגיד בפרויקט הבאגי שלך רואים שיש לך מקום מסודר לעבוד והכל, לי למשל יש שטח ענקי לעבוד בו ( קיבוץ ) אבל בכל זאת רובו אדמה אז אני חייב משהו לארגן בו את כל הציוד ומשטח ישר ויציב לרתך עליו.
לי יש שולחן שהיה ופשוט התאים ושידרגתי אותו בהתאם לצורך ( ארונית בצד מגירות וכו...שימושי ).
בימים החמים למשל צריך להוציא ציוד מהמחסן- לפרוס אותו- לארגן אותו ורק אז להתחיל לעבוד ואם אתה רוצה להגן על העור שלך אתה עם ביגוד ארוך וחם....כמה שחם.
אז אתה צריך כל שניה להביא כלי אחר ועוד להתכופף לרתך ואז לעמוד וללכת לשם ולשם והנה וכו...
אתה מעוצבן, מזיע בטירוף ואז אתה לא מרוכז והעבודה שלך פחות טובה, מה שמעצבן אותך עוד יותר.
זאת דרך אחת.
השניה היא לארגן שולחן מתאים מבחינת גובה שלא ידפוק את הגב, תאי איחסון מסודרים לכלים ואז מרתכים בשלווה ובתנוחה שנוחה לרוב האנשים.
לא מעוצבנים.
לא צריכם לסחוב ציוד.
לא מזיעים.
ואמא לא אומרת לכם שפעם הבאה אתם ישנים עם החתול בחוץ כי כל המחסן מריח כמו מסגריה :D
אמנון אם לא נוח לך אז נסה לרתך עם שולחן נמוך יותר זה ממש כמו לרתך על רצפה רק שיושבים נוח ויציב.
יכול להיות שלא הבנת אותי, למרות שהייתי ברור - לי נוח מאוד כמו שאני עובד, וזה עובד.
נוח לך עם שלוחן שסידרת לך? אחלה, תמשיך ככה.
הנוחות האישית, היא החשובה, ואין פה יותר מידיי לקשקש בנושא, כל אחד ואיך שנוח לו.
גמרתי את ה5 קילו 6013 שריתכתי איתם עד עכשיו.
איזו אלקטרודה לקנות עכשיו?
אין לי בעיה לשלם יותר לאלקטרודה יותר טובה כי אני לא עובד הרבה.
הרתכת שלי היא חשמלית רגילה.
עדיפות לאלקטרודה ללא שלאקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
גמרתי את ה5 קילו 6013 שריתכתי איתם עד עכשיו.
איזו אלקטרודה לקנות עכשיו?
אין לי בעיה לשלם יותר לאלקטרודה יותר טובה כי אני לא עובד הרבה.
הרתכת שלי היא חשמלית רגילה.
עדיפות לאלקטרודה ללא שלאקה.
מה אתה מרתך ? (איזה חומר, איזה עובי, לאיזו מטרה ?)
כמה אתה מרתך? (בכמה זמן אתה מסיים 5 קילו?)
הרתכת אלקטרונית או זרם חילופין?
באילו פוזיציות אתה מרתך ?
בעיקר ברזל סטנדרטי ( מה השם ST05? )
בעובי מ2 עד 4 מ"מ .
אני מרתך הרבה כדי לשפר את הטכניקה אבל את זה אני עושה עם אלקטרודות 6013 רגילות.
ריתוכים ממש לבניה לא הרבה, 3-4 חודשים ל 5קילו.
הפוזיציות מגוונות אבל לרוב מאונך למשטח בצורה הכי פשוטה ומאונך ככה -I
לא מרתך "מעל הראש" בכלל.
חתכת חשמלית רגילה כמו שכבר כתבתי ( זרם חליפין ).
בלי שלאקה זה לא חובה אבל זה בהחלט עדיף סה"כ ברוב המקומות אין איתה בעיות.
אתה יכול להמשיך להשתמש באותן אלקטרודות, 2.5 או 3.25 מ"מ אם הרתכת שלך חזקה מספיק.
אלקטרודות 6011 יתנו לך ריתוך יותר עמוק, מעט שלאקה, אבל זה מיותר כשמדובר בעובי כזה של חומר, הריתוך יצא לך פחות יפה, הטכניקה שונה, הציפוי רגיש ללחות והן לא מחזיקות הרבה על המדף.
מה ההבדל במחיר בין 2.5 ו 3.25??
אותו מחיר ,פחות יחידות לקילו?
תודה רבה על העזרה!
בביקור אצל מסגר ראיתי אלקטרודות בצבע אדום.
למה הם משמשות?
אלקטרודות עבות יותר הן זולות יותר בעלות לק"ג , האדומות הן אלקטרודות 308 לריתוך פלדות אל חלד.
אם אפשר להרחיב על ה"שלאקה".....
מתי מורידים ,מה זה אומר אם היא מתקלפת לבד או עקשנית?
ועוד כל מידע יתקבל בברכה...
מורידים אחרי משהו כמו 5-7 דקות כשהריתוך מתקרר לרמה נורמלית ואם הריתוך טוב מוציאים ממש בקלות.
אם אתה לא לחוץ על זה אז תחכה יותר היא תצא ממש בקלילות.
אני מוריד עם פטיש ומברג שטוח ובמכה שתיים הכל יורד יש עוד שיטות כמו עם ראש שערות על דיסק קטן ( 4.5 ), אם חיכית הרבה אז אפשר רק עם הפטיש.
לגבי התפקיד שלה תריץ חיפוש דיברו על זה הרבה.
בהתחלה זה מאוד מעצבן אבל כשלומדים לרתך אז זה כבר פחות מעצבן, הבעיה עם זה היא זמן העבודה.
אתה לא יכול לדעת איך הריתוך יצא אלה רק לאחר מספר דקות ואתה לא יכול לרתך על זה.
5 קבצים מצורפים
לפעמים יוצא לי ריתוך הנראה יפה אך השלאקה לא יוצאת בקלות - בד"כ בריתוך של 90 מעלות אך לעומת זאת ישנם ריתוכם שהיא יוצאת לבד.(כמו בתמונה)
1.האם למרות שהריתוך נראה אחיד ויפה אך השלאקה לא יוצאת בקלות הריתוך טוב?
2.אם שני חלקים מחוברים אחד לשני בריתוך שנראה יפה ואחיד מה יכול להיות לא טוב בריתוך?
3.מה יותר חזק ריתוך אחד ארוך או כמה קטנים?
4.בתמונה רואים שהריתוך חדר את כל עובי הפרופיל ומשאיר סימן על הדופן השניה האם זה מחליש את המבנה או שזה מראה על חדירה עמוקה שטובה יותר?
5.מה קורה אם מסירים את השלאקה לאחר זמן קצר...כאשר הריתוך עדין חם?
6.טכניקות לסגירה של חורים - האם אפשר רק ע"י האלקטרודה או צריך לסתום עם מסמר או אלקטרודה?
7.האם ניתן להגדיל את שטח המגע לריתוך ע"י מספר ריתוכים אחד על השני?או שהדבר מחליש את הברזל?
תודה ליאור.
1. תגדיר טוב. בריתוך מושלם, אחד הסממנים הוא התקלפות עצמית של השלאקה. זה מעיד על יחס נכון בין ההספק הנכון לקצב התנועה.
2. ייתכן שהוא לא חודר מספיק עמוק למתכת, לדוגמא.
3. אם הם מכסים את אותו השטח בדיוק, היינו הך. מרתכים בחלקים קטנים כדי להמנע מעיוותים במתכת.
4. כל עוד לא חדרת לגמרי ויצרת חור, החדירה כנראה טובה. זה מעיד על חום, לא על חדירה, אבל קשה לקבל אחד בלי השני.
5. אני לא בטוח. ההגיון אומר שהמתכת תתחמצן קצת יותר, אבל אני לא בטוח. תמיד מורידים אותה כשהריתוך עוד חם, רק לא כשהוא רותח. לא לקרר במיים!
6. מה אתה מנסה לקבל, אסתטיקה או חוזק? עבור חוזק, סגור את החור עם חומר נוסף, זהה. אסתטיקה - אלקט'. לא שזה חלש, זה גם תלוי בגודל החור, אבל חוסר האחידות במילוי כזה הוא נוראי (לא החלק שאתה רואה, תסתכל בצד השני של החור).
7. בהחלט כן, אבל לא בכל מצב. בין 2 חלקים ב90 מעלות, לדוגמא, אתה יכול לחבר עם ריתוך ראשוני ואז לכסות אותו עם ריתוך בפריסה רחבה יותר. זה נקרא ריתוך שורש. בBUTT WELD לא רצוי לעבור את הגובה של שני המשטחים המצומדים יחד.
לגבי ה90 מעלות שציינת בהתחלה, תעלה את ההספק או תנוע עוד יותר לאט. אתה תראה שהשלאקה מתקלפת מעצמה. אחרי שתסיים לצהול (זו הרגשה נהדרת, נכון?) תתחיל לעשות את זה על צינור עגול שמחובר למשטח שטוח. אחרי זה לשני צינורות בT ואחרי זה... אחרי זה אתה בא ללמד אותי, כי את זה עוד לא הצלחתי.:mrgreen:
הריתוכים נראים ממש טוב!
נראים מאוד עבים.
לא מדובר פה על 2.5?
או שמה זוית הצילום מראה את זה גדול מהמציאות?
תסתכל על הדפוס, הוא פרש את הריתוך משמאל לימין בתמונות.
האורכים שבתמונה נעים בין 10-20 ס"מ לריתוך ,הרוחב כ 1.5 ס"מ עם אלקטרודות של 3.25 ופרופיל הברזל גם הוא עם עובי דופן של 3.25.
ציטוט:
תסתכל על הדפוס, הוא פרש את הריתוך משמאל לימין בתמונות.
לא הבנתי איך זה קשור לשאלה?
כאילו ימינה ושמאלה כמו שאני רואה את זה מולי בתמונה?
ציטוט:
עם אלקטרודות של 3.25
זהו זה היה נראה לי גדול מ 2.5
כל ריתוך אלקטרודה ניתן לפריסה. הזזת האלקטרודה בזמן יצירת הקשת היא פריסת החומר; כמו שאתה יכול לפרוס לאורך הקו שאתה מרתך ולהשיג ריתוך אחיד, ככה אתה יכול גם לנוע הצידה במידה מסויימת. הריתוכים בתמונה נראים כאילו שהא מתחיל את התנועה בצד השמאלי, עושה תנועה של 8 כשרובה מתרכזת בצד השאלי אבל יש גלישה לימני בחלק של משיכת האלקטרודה לכיוונו. זה לא רע או משהו, הריתוכים נראים מאוד טובים (למרות שלא תזיק תמונה שתראה לנו האם הריתוך בולט מגובה החומר או לא - אינדיקציה חשובה לחדירה, בהנחה שהוכנה פאזה מתאימה מראש).ריתוך עם פריסה מושלמת, לא משנה אם היא רחבה או לא, נראה כך: )))))))))))))))))))))
כל סטיה מהמבנה הזה (נניח שצד אחד של הבננות מוארך יותר) היא פחות ממיטבית. מעשית, ריתוכים מושלמים רואים רק אצל רתכים מעולים ממש, אבל אם תלך לכיוון ריתוכי TIG ואלומיניום אתה תראה הרבה יותר כאלו (שיטת הריתוך שונה, אבל המראה המתקבל די דומה - בניגוד לריתוכי MIG, נניח).
הריתוכים בתמונות נראים מצויינים. תמיד יש עוד מה לשפר, אבל אני מכיר יותר מרתך אחד שגם לזה לא מגיעים...
אני מסתכל על התמונה הימנית התחתונה, אגב.
עוד דרך לקבל את הפיספוס הקטן הזה היא לרתך עם תנועה של קדימה אחורה (עיגולים קטנים או סתם משיכה קדימה ואחורה) אבל בזווית, כאשר האלקטרודה מגיעה מצד שמאל של המתכת בתמונה. כשמתרחקים בידור הלהבה גדל ומאחר והאלקטרודה מוסטת בזווית לקו הריתוך החומר עובר את קו הריתוך, אם כי הוא פחות אחיד וכמותו פחותה ביחס לאזור בו האלקט' קרובה לחומר, כמו בצד שמאל.