תגובה להודעה: זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
אני ממש לא מבין את הוויכוח
אם כלי הרכב שלי לא חוקי ראוי היה כי יורידו אותו מהכביש (או לאפשר לתקן את הליקויים)
באשר לשאיפות שלנו לשפר את הרכב מן הראוי שיאפשרו לנו לחיות אבל על כך המשטרה אינה אחראית והטענות צריכות לבוא כלפי ממשלות ישראל לדורותיהן וכמובן כיום ישנם מספיק שרים ללא מעש שאפשר למנות כנגזרת שלישית לתחבורה סך הכל מי ישים לב הם מעולם לא עשו כלום.
בכל אופן ההשמצות כנגד המשטרה אינן לעיניין (אף על-פי שתמיד יהיה מי שלא עושה את תפקידו) ורובם פועלים על פי הוראות. באשר לאכיפה לדעתי אין אכיפה מספיקה בכבישים ואני בעד יד קשה כלפי עברייני תנועה ולא חסר כאלו.
הרכב שלי מוגבהה והאמת שאיני יודע אם באופן חוקי וכל נסיעה שלי מלווה בחשש מסוים-יש בכוונתי להוריד את הבודי חזרה למקומו הטיבעי.
ציטוט:
עכשיו הרגזת אותי. זה שאתה וחברים שלך מסתובבים על מדים כדי לדפוק דו"חות לאנשים ולפצות על בעיות פיזיות מסוימות, ובהרבה מקרים מסלפים עובדות בשטח, לא נותן לך את הזכות לעשות את זה גם כאן.
האמת שהתחלתי לכתוב תגובה אבל חבל לבזבז זמן משפחה יקר עליך ..
אתב לא מכיר אותי ולמזלי אני לא מכיר אותך וטוב שכך.
שב בבית ותמשיך להתלונן.
אנא מכם,
אפשר לנהל ויכוח ,
אפשר להתווכח קשות ,
אבל אנא כבדו אחד את השני ואל תורידו את רמת הדיון,לרמות אישיות
אם אני סובל (מאוד בקושי את כבוד הרב 5) את דרור ויוני אז כל אחד יכול,
תודה לכותבים תודה לעונים
מאיר ידידי,
התלונה שלי כלפיכם היא לא על זה אתם "תוקעים דוחות" או לא.
אתה לא פושע, אתה סייען = משת"פ.
היכן אשמתך?
בכך שאתה וצפריר עושים את העבודה החשובה, במקום המשטרה. במקום המשטרה. במקום המשטרה, ומאפשר לחארות (כן, אני יודע שיש רבים וטובים בניהם, אבל יש רבים יותר שאינם טובים) לתקוע דוחות ולהתעלל.
למה? כי צפריר ומאיר שיחררו אותם מהעונש של לשרת את האזרח ועתה הם בני חורין לעשות כאוות נפשם.
תפסיקו לעשות את זה, ומישהו (לובש מדים כחולים, מן הסתם) יאלץ לעשות את הדברים החשובים, במקום לתקוע דוחות ולהתעלל באזרח.
לגבי לתלות אותכם בכיכר רבין:
קודם כל לך זה מגיע.:p
שנית, אחרי שתתלה, אשתך היפה תהיה פנויה.:p
וצפריר? טוב, נו, הוא קורבן הנסיבות. :p
והמילואים שלי?
אישתך לא פנויה, אתה מפנה זמן לחארות שיתעללו בי, אז שאני לא אוציא את זה על מישהו? גם את זה אתה רוצה לקחת ממני?
ואיתי השוטר \ המתנדב: לאט לך ידידי. משטרת ישראל זכתה בכל התיעוב כלפיה ביושר. וסליחה על הסתירה הפנימית של: לשייך משהו ביושר למשטרת ישראל.
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
מאיר ידידי,
התלונה שלי כלפיכם היא לא על זה אתם "תוקעים דוחות" או לא.
אתה לא פושע, אתה סייען = משת"פ.
היכן אשמתך?
בכך שאתה וצפריר עושים את העבודה החשובה, במקום המשטרה. במקום המשטרה. במקום המשטרה, ומאפשר לחארות (כן, אני יודע שיש רבים וטובים בניהם, אבל יש רבים יותר שאינם טובים) לתקוע דוחות ולהתעלל.
למה? כי צפריר ומאיר שיחררו אותם מהעונש של לשרת את האזרח ועתה הם בני חורין לעשות כאוות נפשם.
תפסיקו לעשות את זה, ומישהו (לובש מדים כחולים, מן הסתם) יאלץ לעשות את הדברים החשובים, במקום לתקוע דוחות ולהתעלל באזרח.
כנראה שאתה אפילו בעל פחות איי קיו ממה שחשבתי,
לא הבנת כי המשטרה לא עושה את עבודתינו???
לא מחלצת, לא מוציאה, לא מפנה,לא,לא
תוקעת דוחות כן,השאר לא,
עכשיו הבנת או שאני צריך להסביר שוב
לגבי לתלות אותכם בכיכר רבין:
קודם כל לך זה מגיע.:p
שנית, אחרי שתתלה, אשתך היפה תהיה פנויה.:p
וצפריר? טוב, נו, הוא קורבן הנסיבות. :p
והמילואים שלי?
אישתך לא פנויה, אתה מפנה זמן לחארות שיתעללו בי, אז שאני לא אוציא את זה על מישהו? גם את זה אתה רוצה לקחת ממני?
עוד לא הבנת שאני שולח אותך למילואים כדי שאישתך היפה תתפנה אלי??:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p: p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
ואיתי השוטר \ המתנדב: לאט לך ידידי. משטרת ישראל זכתה בכל התיעוב כלפיה ביושר. וסליחה על הסתירה הפנימית של: לשייך משהו ביושר למשטרת ישראל.
יוני5
רק בריאות כבוד הרב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
בכל אופן ההשמצות כנגד המשטרה אינן לעיניין
לא לעניין?
לפני מספר שנים סחבק יצא למילואים. את הלילה הראשון עשינו בבית, אבל בגלל שסחבק גר רחוק מאוד, הוא הולך לישון אצל קרובי משפחה בחיפה. כל הלילה הייתי בפחד שבבוקר אקום ואמצע רק גלגלים (הג'יפ עמד פתוח לחלוטין, ללא ברזנט). כמובן שהג'יפ חנה במקום חוקי לגמרי (כל הרחוב מותר לחניה ללא הגבלת שעות או מדבקות כאלו או אחרות) בארבע וחצי בבוקר כשירדתי לג'יפ ראיתי שהוא שם וממש שמחתי מהעניין. כשהתקרבתי אליו ראיתי הפתעה קטנה על החלון.
ההפתעה היתה דו"ח שנרשם בשעה 01:30 בלילה ע"י שוטר של משטרת ישראל.
הדו"ח היה על (ואני מצטט) "הנית בדרך את הרכב הנ"ל שתוקף רישיונו נפקע בניגוד" ואני אמשיך עם תיאור הנסיבות המיוחדות "...בעת סיור שיגרתי הבחנתי ברכב הנ"ל .... שרישיון הרכב לא בתוקף מתאריך 27/09" הדו"ח מתאריך ה-18/10.
כמובן שעיניין הרישיון קשור רק לעובדה ששכחתי להדביק את המדבקה מהטסט האחרון שעשיתי.
אתה באמת חושב שמשמיצים אותם סתם?????
למה לעזאזל כשאני במילואים אני צריך להתעסק בעשרות טלפונים פקסים בקשות ומה לא כדי לבטל את הדו"ח המטופש הזה (שבוטל בסוף כי הראתי להם שלג'יפ היה רישיון בתאריך בו נכתב הדו"ח).???
שייקחו את כל המשטרה הדמיקולו שיש ברפובליקה שלנו, שיתנו להם שקיות אשפה גדולות, כובע, ווסט זוהר ובקבוק שתייה וישלכו אותם לנקות את צידי הכבישים והיערות בארץ. הם בטוח יהיו יותר מועילים לאזרח ממה שהם עושים עכשיו.
עירא
עד עכשיו נמנעתי מלכתוב את דעתי. לא היה לי נעים.
לא היה לי נעים לכתוב, שיום אחד עמדו שוטרים מתחת לטכניון, וכל רכב שפנה ימינה קיבל דו"ח על אי איתות ימינה. אותת, לא אותת, לא משנה - היו 2 שוטרים וקצין והם רשמו לכ-ו-ל-ם, בלי הבדל דת, מין, וגיל. לנהג שפצה פה אמרו שעדיף שישתוק, כי הם כולם ראו שלא אותת וכך יעידו במשפטו, ואם ימשיך לדבר איתם עוד מילה אחת, ימצא עצמו במעצר.
לא היה לי נעים, שאחרי שיום אחד, כשהייתי תקוע שעתיים וחצי בפקק על כביש 4 שנמשך לאורך 7 קילומטר, שנגרם בגלל סגירת נתיב ושינויי כביש, ושידעו חודשים מראש על העניין הזה - התעצבנתי, צילצלתי למנכ"ל המשרד לבטחון פנים, ואפילו הוא הסכים איתי שברור שהיה צריך להיות שוטר תנועה בצומת. שוטר אחד. זה כל מה שהיה צריך. וכמה אלפי שעות עבודה, תסכול ועצבים, היו ניצלות. אבל למה שמשטרת התנועה תעבוד באמת?....
לא היה לי נעים, שכשתאונה סגרה את כביש החוף לפני בית ינאי, ובמשך שעות כל הצמתים מסביב היו פקוקות, לא היה שוטר תנועה אחד לרפואה. כולל בתוך כפר ויתקין. שלושה שוטרים בנקודות מפתח היו משחררים הכל.
אבל למה שמשטרת התנועה תעבוד באמת?...
לא נעים לי לכתוב, שטיל שיוט בצורת אופנוען משטרת התנועה עקף אותי פעם מוקדם בבוקר על כביש 6. לפי מדידת זמן - מרחק שלו על עמודי החשמל, היה על 165 קמ"ש, לפחות.
לא נעים לי לכתוב, ששוטר תנועה, שעשה דוחו"ת בקבלנות לפי מיטב השחיטה, עמד בעיר במקום נוח לעצירת כל מיני נהגים רגילים, הציק לי כמעט רבע שעה על כל פינה ברכב, ובסוף נתן לי דו"ח על 250 ש"ח - "אי חידוש רשיון בזמן" - רשיון שפג תוקפו כשבועיים. וזה אחרי שעברתי דירה, הודעתי למשרד הפנים כחוק, עשיתי דואר עוקב. מה לעשות - לא קיבלתי חידוש ממשרד הפנים, ואחת לחמש שנים לא תמיד זוכרים... שבועיים אחר כך, אני קורא בעתון שכשנעצר סנ"צ במח"ש על אותה עבירה - רק שהוא לא חידש 5 שנים... אז, העבירה הוגדרה בידי המשטרה "עבירה טכנית פעוטה" ! הוא אפילו לא קיבל דו"ח!!!!
"מהמחלקה לחקירות שוטרים נמסר בתגובה: "בבירור שנערך עלה כי שוטר הבחין ברכב משתולל בכביש ולכן החל לנסוע אחריו בניסיון לעוצרו, ללא הצלחה. במהלך הנסיעה דיווח השוטר למוקד על הרכב המשתולל ובבירור שנערך לאחר מכן עלה כי היה זה הרכב שצולם. באשר לרשיון הנהיגה - מדובר בפגם טכני שהקצין לא ידע עליו עד לאירוע זה. משהתברר כי יש בעיה עם רישיון הנהיגה - חידש הקצין את הרישיון"."....
לא נעים לי לכתוב, שבחזרה מראלי הגולן עצרו שוטרי תנועה כמעט כל רכב, ורכבים שהיו על העגלה או הגרר, לא בנסיעה - קיבלו דו"חות!!!
לא נעים לי לכתוב, שהשוטרת שויק לביא שם לה ברז, אשמה לא פחות ממנו ומחבריו במוות מיותר של אישה אחת, ובפציעה קשה של שנייה. זו לא שוטרת, זו בדיחה שמבזבזת אוכל טוב ומשכורת שעדיף לתת לאחרים. וזו המנטליות ש"שומרת עלינו", עם הקוקו והסרפן.
לא נעים לי לכתוב, שרוב כוח האדם המשטרתי שאני פוגש הוא תת רמה, שבעת אירוע אמת אין סיכוי שיתפקד כמו שצריך. זה נכון במיוחד למשטרת התנועה, אבל לא רק {שוטרי ירושליים, במיוחד, הם כנראה זן נדיר של פחדנים חדלי אישים במדים, ששלומם האישי יקר להם יותר מכל. זוכרים את השוטר שעצר את קצין הצנחנים, שנכנס עם נשקו האישי למרכז הרב וירה בסוף במחבל - "אסור להכנס, יורים שם"? זוכרים את השוטרת, שברחה מהפיגוע בעיר העתיקה ולא ירתה במפגע שדקר את בן הזוג שלה? זוכרים את הבכיר במשטרה, שהשאיר טביעות אצבע לקישוט זירת הרצח של גנדי במלון בירושליים, וזיהם אותה?...)
לא נעים לכתוב את זה. גם כי גדלתי בבית שהיה חלק מהמשטרה, גם כי אני רואה שיש פה אנשים שמאוד אוהבים את המשטרה. כמו לדרור, גם לי היו קטעי אלימות ובלגן של חרקות לייד הביית, מידי יום. אתם חושבים שהייתה איזושהיא משטרה שהגיעה, גם אחרי 20 או 30 טלפונים מכל האזור?...נאדה. 200 מטר ממני דקר נהג אדם למוות, כי הוא עבר לפניו במעבר חצייה ולא נתן לו להשתולל. אז הגיע ניידת. וגם, לא כל כך מהר. גם אני וויתרתי, מכרתי ועברתי. לא יכולתי יותר.
עבירות תנועה שאתה נתקל בהן על הכביש? בדיחה עצובה. תרים טלפון למי שאתה רוצה. לא יעשו לאיש הזה כלום.
משטרת התנועה היא בדיחה עצובה ומיותרת, בזבוז מוחלט של הכסף שלנו, שלא מתפקדת בשגרה ובוודאי לא בעת אירוע, לא לומר אירוע חירום. זה אגף מיותר וחסר תועלת שתפקידו להציק לנו, למרר לנו את החיים, לגבות כמה שאפשר ללא הצדקה ואם צריך לשקר בשביל זה - אין בעייה, וביקצור המיץ של הזבל שמשרת בפח הזבל הגדול הזה, שנקרא, למרבה הבושה והבזיון, "משטרת ישראל".
מה לעשות. לא נעים מת מבושה. והרי החדשות:
אין לנו משטרה באופן כללי, צריך שם שכפול של גבי אשכנזי, ומהר.
לתנועה - מפקד משטרת התנועה במיוחד, כל הסגל הבכיר והזוטר שלו עד רמת השוטר הבודד, וכמעט 90% משוטריה עצמם , צריכים להיות מפוטרים לאלתר. כל האגף הזה צריך להבנות מחדש, על בסיס חדש ומוצק. הרי אין מחסור במחפשי עבודה טובים במשק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
האמת שהתחלתי לכתוב תגובה אבל חבל לבזבז זמן משפחה יקר עליך ..
אתב לא מכיר אותי ולמזלי אני לא מכיר אותך וטוב שכך.
שב בבית ותמשיך להתלונן.
תקרא את כל הסיפורים הנפלאים פה. על זה אתה לא מפחד לבזבז "זמן משפחה"?
אני באופן אישי ראיתי שוטר שמתעסק במשך חצי שעה, מ7:56 עד 8:31 בבוקר יום ראשון לפני כמה חודשים במתן דוח לרכב שחונה נגד כיוון התנועה, ולא תגיד במקום בלי חניה - באחת השכונות הפחות צפופות באילת ובארץ. אתה רוצה להגיד לי שזה תרם במאום למשהו חוץ מלקופת המדינה? שהשוטר הנכבד לא יכל לעשות משהו קצת יותר חשוב בשעת עומס זו?
מול ביתי יש בית ספר יסודי. במשך שלושה חודשים מתחילת השנה האחרונה (הבית ספר חדש ונפתח רק עכשיו) הסדרי החניה שם היו בבניה, והכניסה הייתה מרחוב דו סיטרי עם נתיב אחד בכל כיוון, שאנשים נוסעים בו 40-50 קמ"ש. לאחר כמה מקרי "כמעט ונפגע" של ילדים שחצו את הכביש, החליטו להעמיד שם ניידת באופן קבוע בשעות תחילת הלימודים וסיומם. השוטרים היו יושבים בניידת (הרבה פעמים בחניה כפולה), אוכלים בורקסים, ומסתכלים מה קורה בחוץ (וגם זה לא תמיד. הרבה שיחות טלפון, תנומות צהריים וכו'). יום אחד מפקד המשטרה הגיע לשם עם אזרח שהתקשר וביקש שיבוא לראות "מה קורה". הקצין פשוט בעט בשני העצלנים החוצה, העמיד אותם על הכביש שישגיחו על התנועה, ורשם להם נזיפה בתיק האישי. סתם כדי להראות שיש גם כאלה...
היום בבוקר, פקק לא צפוי באיילון צפון בתזמון נוראי של שעה בין גשר בגין לוולפסון, התנועה כמעט עומדת.
קטע שביום רגיל בשעה הזו לוקח עם הפקק אולי 20 דקות עם העומס הרגיל (ושוב, זה כולל פקק והגעה עד לגרדייה).
מגיעים בזחילה לראש הפקק ומה מחכה שם?
זוג מתנדבים (אני לא חושב שיש שוטרים כ"כ זקנים בשרות פעיל) שחוסמים בגופם את התנועה ליצור חסימה ולצוד את האופנועים שנוסעים בין המכוניות בפקק..
הם בפרוש עצרו רק אופנועים-בצעקות קולניות, קיבצו קבוצה בצד ושחררו כמה מכוניות, אחד מטפל בדוחות והחבר שלו שוב עוצר את התנועה כדי לצוד עוד כמה בצעקות של איך הם "משתוללים" בין המכוניות (שרובן עומדות בגלל הפקק שיצר השוטר).
לי אין סימפתטיה מיותרת(או כלל) לאופנועים החארות שמגיחים לי סנטימטר מהמראהביני לרכב בנתיב לידי או חותכים נתיבים וגורמים לבלימות ושאר צרות אבל לגרום למפגע בכביש במכוון כדי ליצור את ההזדמנות לתפוס אותם?
שלא לדבר על אלפי הנהגים שבזבזו מעל שעה בגלל זוג המטומטמים האלו.
דורון, אתה לא מבין איך השיטה עובדת?
הם מייצרים את הפקק בכוונה תחילה כדי להעלות את מיפלס העצבים לרמה בלתי נסבלת - לגרום גם לאנשים שהם נורמטיביים, שקולים ורגועים בדרך-כלל, לאבד את העשתונות ולהתחיל לחפש מוצא - ואז לתפוס את כל מי שמשתחל/עוקף/נוסע בשוליים/מנסה לקצר - ולדפוק קופה שמנה...
זה לא חדש שמתנדבי התנועה, במיוחד הזקנים הממורמרים - הם הדרעק שבדרעק. הם לא היו מקבלים ממני כוס מים גם אם היו גוססים לי מול העיניים. עד כדי כך אני מתעב אותם.
כל מה שמתואר כאן זה ביום-יום. ומה עם מבצעי האכיפה המיוחדים?
- נגד משאיות.
- נגד נהגי רכב ציבורי (אוטובוסים של חברות הסעה פרטיות ומוניות).
- נגד רוכבי דו-גלגלי.
- נגד נהגים צעירים.
ועוד ועוד.
כולם עבריינים? כולם משתוללים? כולם רוצחים?
בכל פעם שמים את הכוונת על מיגזר מסוים באוכלוסיה ויורדים עליו באופן ממוקד. כל פעם קצין מתלהב אחר במתנ"א, או באת"ן, או בית"מ, או השד יודע מאיזה משטרה או מיליציה הוא בדיוק - מתראיין בכלי התקשורת, מבטיח מאמץ אכיפה מיוחד שעוד לא נראה כדוגמתו, ומדבר על הציבור כמו על אויב שלו.
אם לא היינו אנחנו אלה שמשלמים את המשכורת לליצנים הרעים האלה - הייתי צוחק.
איזה מזל שיש את השרשור הזה כך ניתן לכם זירה להוצאת תיסכולים,
אחרת בטח היו עוצרים אתכם על הכאת נשותיכם,
אבל בעצם אין שוטרים אז אתם יכולים,
לאנוס את השכנה
להרביץ לאישה
לגשת לפורום,
הכל חופשי
אבל תזהרו מהזקן עם ה.... הקטן שעומד בפינה לתקוע דוחות על ווינקר
יאללה שבת שלום וחג שמייח לכולכם,
כולל יוני:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
:D
בשביל זה פתחתי אותו, מאיר...
לי דווקא היתה התקלות חיובית עם מתנדבים משועממים. מי שמכיר, אלו של שבת בבוקר שבאופן כללי עושים עבודה טובה- מורידים מהכביש את המסטולים שיורדים לאיילון אחרי בילוי של מעבר ממסיבה לפאב למועדון וחוזר חלילה, באחד מהסיוטים שחולדאי קורא להם "מתחם בילויים". בקיצור, שבת בבוקר, כל שבת בבוקר, בין 6 ל10 ניידות עומדות בירידה לאיילון מדרך השלום, עוצרים כל רכב (אשכרה אנשים עומדים בתור) ושואלים כל אחד מאיפה הוא בא. הם מחפשים מי שבא מבילוי, ועוצרים כל מכונית ספורטיבית וכל מי שלא תל אביבי לבדיקת אלכוהול. גם אופנוענים זוכים לטיפול מיוחד. דווקא רכבי שטח לא, בניגוד לשאר הימים שבמקום הזה נטפלים לרכבי שטח. אחרי השוטר שבודק, יש שלוש ניידות בסגנון ספורטיבי עם מנועים מותנעים ומוכנות למרדף. על פי רוב השוטרים עומדים לידם מעשנים ושותים קפה, מרכלים, ולא ממש מוכנים למרדף, אבל שטויות. בד"כ שואלים אותי רק מאיפה אני בא וכשאני אומר "מהבית" עוזבים אותי בשקט. את האמת? אני יודע שאני לא חייב לענות, אבל עזבו, יש מקרים שעדיף לשתף פעולה, הרי אין לי מה להסתיר ואני יודע שהם יעזבו אותי, ואם היה לי מה להסתיר הייתי יוצא מיציאה אחרת לאיילון. הפעם הוא שאל אותי לאן אני נוסע. זו כבר ממש חוצפה, וחדירה לפרטיות בצורה מאוד בוטה. חייכתי ואמרתי "למירוץ מכוניות". זו האמת, נסעתי לבאחה ירוחם. הוא הסתכל על האוטו, צחק וסימן לי לנסוע.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אחרת בטח היו עוצרים אתכם על הכאת נשותיכם,
אבל בעצם אין שוטרים אז אתם יכולים,
לאנוס את השכנה
להרביץ לאישה
לגשת לפורום,
הכל חופשי
אבל תזהרו מהזקן עם ה.... הקטן שעומד בפינה לתקוע דוחות על ווינקר
יאללה שבת שלום וחג שמייח לכולכם,
כולל יוני:D
ואת זה אומר זה שלא מבין למה קיבל דו"ח כי נסע עם אוזניות?
מאיר,
רשמית אתה אידיוט.
יששששש, עוד פעם הצלחנו להיתנגח בכל מי שחושב קצת אחרת מאיתנו, לא משנה שבניגוד לרוב המיתנדבים הוא גם בעל גיפ ואחד מאיתנו (אז אולי הוא רואה את הדברים קצת אחרת), חלילה לנסות להקשיב ולהיות יותר סבלניים אחד כלפי השני, פשוט אפקט העדר במיטבו.
ולאנשים שרשמו לאיתי הערות אישיות, מישהו מכם מכיר אותו? פגש אותו אפילו פעם אחת? אני מנחש שהתשובה היא לא, בניגוד אלייכם אני כן מכיר אותו, אז תפסיקו לזיין בשכל! הוא לא קרוב לפרופיל שייצרתם לו, ולא לפרופיל של המתנדבים שאתם יצרתם.
זה לא שאני חושב שזה נכון להיתנדב ולעזור למשטרת התנועה או למשטרה בכלל (בטח לא עד שהם לא ישפרו את רמת השירות שהם נותנים), אבל אם יש אנשים שכבר מיתנדבים אז אני שמח שבנייהם יש אנשים כמו איתי
וסתם חומר למחשבה, לשון חלקה ויכולת כתיבה יפה הם תכונות טובות ונעים מאוד לקרוא תגובות או כתבות כאלו, יש פה בפורום הרבה אנשים שיודעים להיתנסח בצורה מאוד יפה, כל זה טוב ויפה, אבל זה לא עושה את הכותב לצודק .....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בשביל זה פתחתי אותו, מאיר...
לי דווקא היתה התקלות חיובית עם מתנדבים משועממים. מי שמכיר, אלו של שבת בבוקר שבאופן כללי עושים עבודה טובה- מורידים מהכביש את המסטולים שיורדים לאיילון אחרי בילוי של מעבר ממסיבה לפאב למועדון וחוזר חלילה, באחד מהסיוטים שחולדאי קורא להם "מתחם בילויים". בקיצור, שבת בבוקר, כל שבת בבוקר, בין 6 ל10 ניידות עומדות בירידה לאיילון מדרך השלום, עוצרים כל רכב (אשכרה אנשים עומדים בתור) ושואלים כל אחד מאיפה הוא בא. הם מחפשים מי שבא מבילוי, ועוצרים כל מכונית ספורטיבית וכל מי שלא תל אביבי לבדיקת אלכוהול. גם אופנוענים זוכים לטיפול מיוחד. דווקא רכבי שטח לא, בניגוד לשאר הימים שבמקום הזה נטפלים לרכבי שטח. אחרי השוטר שבודק, יש שלוש ניידות בסגנון ספורטיבי עם מנועים מותנעים ומוכנות למרדף. על פי רוב השוטרים עומדים לידם מעשנים ושותים קפה, מרכלים, ולא ממש מוכנים למרדף, אבל שטויות. בד"כ שואלים אותי רק מאיפה אני בא וכשאני אומר "מהבית" עוזבים אותי בשקט. את האמת? אני יודע שאני לא חייב לענות, אבל עזבו, יש מקרים שעדיף לשתף פעולה, הרי אין לי מה להסתיר ואני יודע שהם יעזבו אותי, ואם היה לי מה להסתיר הייתי יוצא מיציאה אחרת לאיילון. הפעם הוא שאל אותי לאן אני נוסע. זו כבר ממש חוצפה, וחדירה לפרטיות בצורה מאוד בוטה. חייכתי ואמרתי "למירוץ מכוניות". זו האמת, נסעתי לבאחה ירוחם. הוא הסתכל על האוטו, צחק וסימן לי לנסוע.
אסף.
אז בוא ותסתכל על אותה תמונה בדיוק מהצד של מי שנוסע בג'יפ ולא בפיז'ו 307, ויורד במחלף השלום לאיילון-דרום שלוש פעמים בשבוע, בשעות 24:00-02:00 בלילה.
אני מסיים משמרת בעיתון ונוסע הביתה, לחולון. איילון דרום לוקח אותי כמעט עד דלת הבית. בשעות הללו זה לוקח 7-10 דקות, לא יותר, במהירות החוקית, מידיעות אחרונות ועד שאני מדומם מנוע בחנייה שלי.
בשעות האלה, השוטרים עומדים קבוע בירידות ממחלף השלום וממחלף לה-גרדיה לאיילון דרום. היום הכי גדול שלהם (פרט ליום שישי כמובן, אבל זה כבר לא מעניין אותי) זה יום חמישי, אז יש יותר שוטרים ויותר ניידות והם גם בודקים אלכוהול. בשאר הימים - סתם מציקים.
כשאתה בפרייבט-ליסינג אנונימי יש סיכוי של 50% שיתעלמו ממך, אבל בג'יפ? אין מצב שלא יסמנו לך לעצור. במקרה הטוב הם יהיו קורקטיים, יבדקו רשיון וישחררו אותך לדרכך. במקרה הרע והנפוץ יותר מתחיל הריטואל הקבוע של שאלות על צמיגים והגבהות, זכור לי היטב מקרה אחד עם מתנדב שהתעקש שיש לי בג'יפ "צירים רחבים מדי" והסביר לי ש"זה מסוכן", החכמולוג הזה עבר מהר מדי להתרברבויות ("אני מבין בג'יפים, יש לי נסיון בג'יפים מהצבא. אני תופס תוך שנייה את כל ההגבהות והשיפורים שאתם עושים. כל הנהגי-ג'יפים מכירים אותי ומפחדים ממני"), ותך כמה שניות גם לפתיחת פה גדול ואיומים ממש על מה שהוא יעשה לי אם יתפוס אותי שוב ("אם עוד פעם תיפול לי לידיים, אני יז...ן אותך ויוריד לך את הג'יפ מהכביש". במילים אלה ממש, השגיאות במקור, ציטוט מילה במילה מפי האינטיליגנט.
אני מקבל בהכנעה שהמשטרה צריכה להראות נוכחות בכביש, ברור לי שלא כל שוטר עברי סובל ממנת משכל כל כך נמוכה כמו אותו מתנדב קופץ-בראש, ונהיר לי גם שלא כל עם הסגולה בארץ-ציון-ירושלים שומר חוק כמוני. ברור גם שרוב השוטרים שתקועים בטרמפיאדה הזו בלילה עייפים ורדומים יותר ממני והיו בוודאי שמחים עוד יותר ממני להתקפל הביתה וללכת לנחור מתחת לפוך. אז מה כל כך מציק לי? אם הריטואל הזה היה חוזר על עצמו אחת לחודש-חודשיים, ניחא. לא הייתי מתלונן. אבל כשצדים אותך בכל פעם שאתה יורד לאיילון, ותיאורטית זה יכול לקרות שלוש פעמים בשבוע, ובכל פעם יש את שניות החרדה הללו, שאולי הם ימציאו איזה פיפס שמבחינתם מצדיק דו"ח בשווי שתי משמרות לילה + הורדה מהכביש) זה מתחיל להימאס. בהתחלה קצת, אחר כך קצת יותר, בהמשך זה ממש מכעיס, כי זו כבר הטרדה נטו.
אז כדי להימנע מהמפגש הלא סימפטי עם השוטרים, אני משתמש בצירים חלופיים... בדרך כלל אני מאריך קצת את הדרך, נוסע צפונה לכיוון מחלף ארלוזורוב ויורד שם לאיילון דרום, מתחנת הרכבת. בירידה הזו אין בכלל שוליים ולכן השוטרים לא יכולים להתמקם שם. או שנוסעים דרך העיר עצמה. רמזורים, צמתים. הדרך עוברת בסמוך למתחמי בילוי וגם שם יש שוטרים... ואז יש סיכוי תיאורטי שנצטרך גם לנשוף קצת לתוך איזה מכשיר. במקרה הטוב, זמן הנסיעה מתארך ב-50% לפחות.
כל זה חברים - רק לכבוד נסיעה אחת קצרה מהעבודה הביתה. ובאמת נמאס לי מהם ומהחיטוט הקבוע שלהם ברשיונות שלי, ברכב שלי ובחיים שלי. היום, בכל פעם שאני רואה שוטר, הדם כבר מציף לי את המוח עוד לפני שהוא חושב לסמן לי לעצור. עכשיו תנסו להבין מה עובר, נניח, על ערבי - לא מחבל חלילה, שבכל יום נתקע במחסומים בדרך לעבודה וממנה, מה זה עושה לו ומה הוא חושב עלינו, על כולנו, אחר כך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ואת זה אומר זה שלא מבין למה קיבל דו"ח כי נסע עם אוזניות?
מאיר,
רשמית אתה אידיוט.
אז מה לעשות דורון??
בגלל שיש מתנדב עם זיין קטן שלא מקשיב להנחיות לתת אך ורק דוחות אייכות קרי בריונות בכביש וסיכון חיים ועושה מה שהוא רוצה אז אומר שכולם מטומטמים??
לא,
אבל אני לא דוגמא,פעילות היחידה שלנו הינה ת"פ המשטרה,אנחנו בגלל אופי הפעילות שלנו עוסקים ברמת שיטור ורמת קצונה גבוהה ,איכותית, ובשוטרים ברמה גבוהה,
לא כולם כאלו,
גם אצלנו כולם מלאכים?? איפה החארות שעולים על שדה חקלאי עם גיפים,
איפה אלו שנוסעים בחופים
איפה אלו שגורמים נזקים מטורפים לטבע
אז מה ?? למה אתה (לא אישית כמובן) לא אומר כל הגיפאים אנשים עם זיין קטן שנוסעים עם רכב גדול
להראות כמה הם גברים נטולי ביטחון עצמי ,
גיפאיחראבאימאשלי וכו וכו,
כי שנינו יודעים שזה לא כך,
אמרתי את מה שהיה לי לומר,
לא מנסה לשכנע אף אחד בכלום רק להראות שיש יכולת להיות גם גיפאי,גם לסייע לקהילה,גם לעבוד בנושא שלנו הגיפאים קל יחסית לסייע,נכון זה במסגרת משטרתית ולא הייתי מוכן אחרת כי זה הביטוח של 80 מתנדבינו וזו האופציה היחידה,
לא אני לא נותן דוחות
לא אין לי מדים
אנחנו לא דופקים אף אחד,לא באים על חשבון אף אחד,
אין לנו חסינות מדוחות ואנחנו מקבלים אותם לא פחות מכל אחד פה,
שבת שלום
נ.ב מי שרוצה להתנדב לטובת הקהילה מוזמן לפנות אלי בפרטי מראש אומר אצלינו קורעים את התחת בארועים(נו התאונות זה 24 שעות ביממה)
לא תקבל מדים
לא תקבל פנקס דוחות
לא תסע עם שילוט ענק או בכלל על הרכב
לא תשים 17 צקלקות על הרכב שכולם יראו
לא תשים את האפוד המשטרתי שלך על הכיסא
תהיה צנוע,תפעל בשקט,תעבוד קשה,יהיה לך הרבה סיפוק,
וגם תקבל צעקות מחבריך בפורום שאתה משת"ף אמאשלךבת.ז וכו'
יש באתר טופס הרשמה
https://www.yachpatz.org.il/
אני זוכר ימים בהם הכינוי "אדיוט" היה מתוך כבוד באתר, זכית בו לאחר גילוי יצירתיות וכשרון.
אם יש כאלו ששכחו או לא מכירים אז לזו היתה הכוונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אז מה לעשות דורון??
לתת דוגמאות איך נכנסו בך על לא עוול או לפחות "סתם" הציקו לך זה דבר אחד אבל בחייאת מאיר,
לתת דוגמא של איך ביצעת עבירה וקיבלת דו"ח מוצדק ולתהות מדוע אתה זכאי ביושר לכינוי?
מאיר,
תכליתן של אוזניות לבודד אותך מהסביבה וככאלו אין להם מקום על ראשו של נהג ברכב על כביש ציבורי, אתה לא טרקטוריסט בשנות החמישים על D6 פתוח בשדה לבד בפלחה.
ת'כלס אם נסעת עם אוזניות אז התנהגת בצורה לא בטיחותית בכביש מה שהופך את הדו"ח לאיכותי ומשפיע בחיוב לצורך הגברת הבטיחות, נקודה.
שאלת תם: האם נסיעה בליילה כאשר אחד הפנסים לא תקין (כבוי) נחשבת לעבירה חמורה?
בחיי הצלחתם לבלבל אותי.
במשך כל "קריאת" השרשור הייתי בטוח שאני באתר "הצהוב".