2 רנגלרים לפחות מונעי דיזל יובאו לארץ. שניהם לא רוביקון אבל זה לא באמת משנה.
אם אני זוכר נכון, בדף תקינה שקיבלתי בחולון לרוביקון הופיעו גם הנתונים של ה-2.8.
אגב, ככל הידוע לי אין שידוך של אוטומט לדיזל באירופה.
יניב
Printable View
2 רנגלרים לפחות מונעי דיזל יובאו לארץ. שניהם לא רוביקון אבל זה לא באמת משנה.
אם אני זוכר נכון, בדף תקינה שקיבלתי בחולון לרוביקון הופיעו גם הנתונים של ה-2.8.
אגב, ככל הידוע לי אין שידוך של אוטומט לדיזל באירופה.
יניב
[quote=דרור ברלי;242005]זו לא הסכמה גורפת. זה מקרה פרטני של LSD יעיל במיוחד, משולב בבקרת אחיזה יעילה במיוחד. שילוב שבמקרה הזה נותן תוצאה פנומנלית.
אישית אני מעדיף דיפרנציאל שממש ננעל. מכנית.
הוא יכול להיות אוטומטי, או נשלט.
זה לא בעייתי שה-LSD יעיל רק לזמן מוגבל בלבד ולאחר מכן הופך לדיפרנציאל פתוח...
בג'יפ חדש זה לא בא לידי ביטוי אבל לאחר שנים...
לאחר שנים, שום מערכת בשום רכב כבר לא עובדת כמו חדשה...
כולנו יודעים על כשלים במכלולים שונים. על נעילות שלא תפקדו, נשברו, נשחקו, לא השתחררו.
מנועים שהתבלו, גירים שקרסו, בעיות חשמל.... וזה בכל דגם של רכב שאני מכיר בעולם. להמשיך?
המכלול המדובר מתפקד מצוין כשהוא חדש. מה היה אית ובעוד חמש שנים ו-200,000 ק"מ? מי אני שאתנבא? זה בדיוק מה שכל כך מצחיק אותי אצל קולגות שבוחנים רכב מסוים, נגיד טויוטה למשל, ויודעים לספר לקוראים שלהם בביטחון גמור שהוא יהיה אמין לחלוטין וישמור על ערכו... למי ניתנה הנבואה, למי?
כשאתה מקבל רכב חדש למבחן, הוא חדש ויחסית בתול. זה המצב היחיד בו אתה יכול לשפוט את כל המכוניות החדשות מסוגו. להעריך את תיפקודו. מה יקרה בעוד כמה שנים - אלוהים גדול.
יתרון מובהק לרוביקון שלא הוזכר עד כה, הוא זמינות שיפורי Bolt On .
למעט אם ייצאו שיפורים דומים ל J8 ובהנחה ויתאימו אחד לאחד לסופה .
בדומה לשיפורי YJ שכשלו במבחן התוצאה בסופה .
בדומה ...
זו באמת אחת הבעיות.
J8 אינו זהה ל-JK.
J8 הוא דגם צבאי לייצוא, ולא נמכר בארה"ב כלל, ולפי מה שאני קורא בכל מיני פורומים, הם דווקא מאוד רוצים אותו שם... באמריקה הכל עניין של ביקוש - ראה מה קרה עם ההאמר H1 אחרי מלחמת המפרץ הראשונה. אם תהיה דרישה J8 יימכר ובגדול.
ההבדלים בינו לבין JK אנלימיטד הרבה פחות קריטיים מאשר היו בין רנגלר YJ קטן וקל לסופה ישראלית ארוכה וכבדה.
המנוע והגיר טובים מאלה של רוביקון. אין מה לשנות.
השילדה היא שילדת רוביקון מחוזקת
המתלה הקדמי הוא קיט הגבהה לרוביקון.
סרן קדמי זהה (ללא הנעילה).
יחס העברה סופי זהה.
רק מאחור זה סיפור שונה לחלוטין: קפיצי עלים, תושבות שונות, סרן אחורי שונה.
חלק גדול מהפיצ'רים של הרוביקון בהחלט ניתנים להתקנה ב-J8:
יחס העברה 4:1 לטרנספר?
מוט מייצב קדמי מתנתק?
גלגלים בטוח ניתן להגדיל. J8 יסתדר עם זה בלי בעיה. הוא בנוי נכון ופשוט זועק לזה.
קפיצים אחוריים ניתן לשנות ולשפר ללא הגבלה כמעט - זה יתרון עצום של קפיצי עלים.
אין לי ספק בהשוואה ישירה מול הרוביקון J8 סטנדרטי עם כל מצוינותו אולי לא ינצח, אבל בגדול - הפשטות והחוסן של רכב צבאי הופכת אותו לאוטו בנזונה לחובבי ההארדקור.
אני די סקפטי אם נראה כאלה אזרחיים בישראל - חדשים או משומשים. אבל לחלום מותר.
לגבי פיצ'רים מהרוביקון, רובם יצטרכו התאמה, שעלולה לגרום לבעיות כיול (כגון יחס משקל), ותלאים למינהם .
דוגמא קלאסית היא קיט הגבהה והתאימות המלאה שלו ל JK לעומת אי תאימות ל J8 .
תאימות מלאה משמעותה בחינות בלימת "הצבי הצפוני" (בלימת חירום), איזון משקל בין המתלים האחוריים לקדמיים, נוחות נסיעה, אורך זרועות, וכו' . כל אילו עוברים בדיקות קפדניות על ידי יצרני הקיטים של הדוד סם .
לגבי הארדקור, חשוב לזכור שהרבה TJs שנולדו נוחים ומפנקים, הפכו בארה"ב להארדקור .
מה שמביא אותי להסיק ש JK Unlimited מפנק יוכל להפוך להארדקור ,אך לא להיפך, ואני חושב שזהו עוד יתרון מובהק לרוביקון .
ללא כל ספק אני חושב שה J8 רכב אדיר ולא אתנגד לאחד כזה בחניה שיארח חברה ל TJ שלי :-) .
אופיר, מספר קיטים שונים של JK הורכבו על ה J8 (מלפנים כמובן) - והם מתאימים בול (למרות שנותנים מעט פחות הגבהה). הקפיץ המקורי של הJ8 הוא קפיץ הגבהה של JK בעצמו. הממוגן יצא מהמפעל ללקוח עם קפיץ הגבהה של 4" של JK. חשוב להדגיש שזה בוצע על ידי מי שמרכיב את הג'יפים ועבר גם בדיקת יציבות, מה שנותן מידה רבה של ביטחון בהתאמות כאלו. הקדימה זהה, עם הבדל קטן במשקל. הסיפור זה האחורה, שכרגע יש בעולם רק קיט אחד טוב שאני מכיר בשבילו (הפרבוליים של המתלם).
אסף.
מה בעצם התרוץ של מדינת ישמעל באשר ללמה לא למכור רכבים לנתינים פה ?
לא ניראה לי שזה המשקל של 3.5 טון ? ..
-----
בשורה אחרונה, אולי כדאי לכתוב מכתב לשר המשטרה, הוא יוכל לגבות הרבה יותר מיסי דמי לא יחרץ על כמות גדולה יותר של ג'יפים בכבישים .. חומר למחשבה .. לא ?
עד סוף שנות ה 90, מס הקניה על הג'יפים תוצרת תע"ר היה נמוך משמעותית משל רכב מייובא. בתקופה ההיא סופה קצרה עלתה פחות מ 100 אלף ש"ח. היבואנים פנו למדינה בבקשה להטיל מס מלא על תוצרת תע"ר. לשיטתם, היתרון לא הוגן. מה שמקובל בכל מקום בעולם - הגנה על תוצרת מקומית - נתפס כלא הוגן. נו טוב, הם יבואנים, יש להם סיבה ברורה לדרישה הזו. הדבר המוזר הוא שהמדינה נעתרה לבקשה המוזרה הזו, והחליטה שאין להגן על התוצרת המקומית. לכן, היום, אותו מס של 81% יש על מכונית תוצרת חוץ ועל מכונית תוצרת הארץ. וזה בדיוק מה שגרם לזה שתע"ר לא מסוגלים להיות תחרותיים במדינה שהם חלק מהתעשייה שלה. זו הסיבה שמפעל של יותר מ 1000 עובדים בימי הברנדה והטרנזיט, ו 700 עובדים בימי הסופה - הפך למפעל של 300 עובדים בסוף ימי הסופה, 150 עובדים בימי הסופה 2, ומשהו כמו 15 עובדים היום.
אסף.
מצאתי את הקישור הזה באחד הפורומים האמריקאים. אם המחיר יהיה נכון יהיה אפשר לייבא. http://jalopnik.com/5201252/aev-j8-m...-for-civilians
הסיפור זה האחורה, שכרגע יש בעולם רק קיט אחד טוב שאני מכיר בשבילו (הפרבוליים של המתלם).
אסף.[/QUOTE]
אסף,מה זה בדיוק עלים פרבולים?
האם נכונות השמעות שהסופה סימן- 3 לא התקבלה ע"י צ.ה.ל. הצבא רוצה שינויים להחליף את הקפיצים לעלים מקדימה, בעיה של איחסון מאחור.