1 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: אוברול לסמוראי - יום שבת הפתיחה!
אהלן,
את הכפתורים השגתי בעזרת מורי שעזר לי בעוד מיליון דברים אחרים...
אתמול הראש חזר משיפוץ :
http://64.50.169.115/forums/attachme...1&d=1241810215
היום הרכבתי את המנוע ובעזרתם של אמיר וחן הכנסתי אותו לרכב וחיברתי לו את הגיר.
מחר אני אסגור הכל ואניע.
איתי.
3 ימים ולא עדכנת כלום, אולי תפסיק לנסוע באוטו שלי (שכנראה אתה מאד אוהב אבל קשה לך להודות בזה) ותסיים כבר את הפרויקט ?!
עבודה יפה !!!
נו ,מה קורה ? איך יצא המנוע ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yonirg
נו ,מה קורה ? איך יצא המנוע ?
מילא איך יצא , השאלה איך נכנס חזרה :)
שלום רב !
ברכת ישר כוח לאיתי, על היוזמה, על הביצוע, ועל התיעוד המעולה, שישמש אבן דרך לבאים אחריו.
העבודה התבצעה בצורה מעולה, אם כי עקב אי חוסר תשומת לב, התרחש מקרה מסויים, שכמעט גרם לשביקתו של המנוע, עם הרבה מזל קור רוח, ופתרון מהיר, איתי יצא מזה!
עקבתי אחרי השירשור מתחילתו עד סופו, וציפור קטנה לחשה לי, שאיתי קיבל תמיכה רבה וסיוע ממורי, רכב תחליפי מאמיר, ורוח גבית מחברי הפורום.אני מקווה לא לקלקל לאיתי את ההפתעה, אך הציפור לחשה לי, שהרכב בשלבי הרצה מתקדמים..
בהצלחה לאיתי.
צביקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
צביקה קרבורטור
על התיעוד המעולה, שישמש אבן דרך לבאים אחריו.
צביקה
איפה כל התיעוד? :(:(
2 קבצים מצורפים
אהלן,
ראשית, אפתח ואומר שאין כמו לנהוג בבית (ברכב) שלך. חוץ משלמה שהיה חסר, הכל היה מושלם.
בימים האחרונים התעסקתי עם הרכב ועם בעיה שהיתה לי בשיפוץ.
יום שני סיימתי להרכיב את הכל, לפני ההנעה דחפתי, באמצעות מזרק גדול, שמן דרך הפתח של היוניט שמן. לאחר מכן סובבתי את המנוע ביד כמה סיבובים ואז הנעתי. המנוע דפק וההרגשה היתה שמישהו השתיל לי בלילה מנוע דיזל. דפיקות קצובות ומאוד חזקות מאיזור צילינדר 1. לאחר כמה שניות, נורת לחץ שמן נדלקה ומיד כיביתי את הרכב.המנוע היה מונע אולי 30 שניות. בהרבה אכזבה שמוערבת עם עצבים, סגרתי את הסדנא והלכתי לעבודה. באותו יום אחה"צ, הרמתי טלפון למורי שכיוון אותי לאיזור המשאבת שמן. יום שלישי הורדה משאבת השמן (מאוד קשה להגיע אליה כשהמנוע ברכב :rolleyes:) ואז נתגלתה התקלה.
במכשירי תנועה, חוכמולוג אחד החליט לבטל את אטם משאבת השמן. המק"ט מבוטל. לא יהיה יותר. מוזר.
קיבלתי טלפון של מישהו בגבעתיים שיש לו מפעל לייצור אטמים, קפצתי אליו וקניתי ממנו את החומר שממנו מכינים את האטם. הוא הנחה אותי לגזור את האטם לפי הצורה של המשאבה ושאריות האטם הישן ולעשות חורים לברגים ולכניסות השמן. את החורים האחרונים שכחתי. לא עשיתי חור בקוטר של סנטימטר בערך של יניקת השמן.
סגרתי את המשאבה מחדש (הפעם עם סיליקון איכותי), הרכבתי הכל וביום רביעי הנעתי. הדפיקות נעלמו אבל היתה נזילת שמן ונזילת מים. נזילת השמן היתה מהמשאבה המכנית שהשארתי על ראש המנוע, היום הכנתי פחית (בלשון המעטה) והנזילה הפסיקה. את הרדיאטור שממנו היתה נזילה שלחתי לשיפוץ, חזר היום. הרכבתי הכל היום, הנעתי והרכב קם לתחייה!
אין יותר עשן לבן, לא בהנעה ולא תוך כדי נסיעה או בבלימת מנוע. ואקום שהיה לפני כן קופץ בין 17-20 אינצ' עומד עכשיו באופן יציב על 19. במהלך השבוע הבא אני אקפוץ לצביקה לעשות ניקוי לקרבורטור וכיוון הצתה ואז אבדוק את הקומפרסיה.
אני רוצה להודות לכל מי שהתקשר, לאמיר על האוטו החלופי שקיבלתי ועזרה ב SHOPPING;), לחן ולאמיר על העזרה הפיזית עם הגיר וכמובן למורי התותח על העזרה הטלפונית והטכנית וההכוונה בדרך. תודה.
תמונות :
המנוע המשופץ יושב במקום :
http://64.50.169.115/forums/attachme...1&d=1242329740
הפחית לחור משאבת השמן :
http://64.50.169.115/forums/attachme...1&d=1242329740
תודה לכולם,
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
ישי שלום רב !
התחל לקרוא מדף 2 ואילך.
בברכה
צביקה
תיקון טעות !!! (שלא תיכשל בבחינה של ההנדסאים:D)
החור שממנו נזל שמן הוא חור של משאבת הדלק המיכנית ולא משאבתשמן כפי שמצויין בתמונה
כשנוזל שמן מהחור הנ"ל זה מעיד על כך שהמשאבת דלק בדרך לעולם שכולו טוב !:D
איתי עבר למשאבת דלק חשמלית ולא אטם טוב את מיקום היציאה/כניסה של המכנית. הנושא טופל כפי שניתן לראות בתמונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
תיקון טעות !!! (שלא תיכשל בבחינה של ההנדסאים:D)
החור שממנו נזל שמן הוא חור של משאבת הדלק המיכנית ולא משאבתשמן כפי שמצויין בתמונה
כשנוזל שמן מהחור הנ"ל זה מעיד על כך שהמשאבת דלק בדרך לעולם שכולו טוב !:D
המשאבת שמן ישבה לי על הראש כבר כמה ימים, טבעי שאני חושב רק עליה:shock:
איתי
איתי ,תודה על הפרגון.
אני שמח לקרוא שהכל עובד חלק.כל הכבוד!
(דרך אגב-יש לי את הפחית המקורית לביטול משאבת הדלק אם אתה עדיין מעוניין)
אהלן,
מורי, אני די מרוצה מהפחית שיצרתי, היא הולכת לפתור לי עוד משהו שלא ידעתי מה לעשות איתו. תודה בכל אופן.
שאלה לגבי הרצה - צריך? לא צריך? ללחוץ חזק? חלש? קראתי בחיפוש שצריך לנהוג לא בלחץ ומידי פעם ללחוץ עליו..
לגבי חיזוק ראש - צריך? לא צריך? אחרי כמה קילומטרים?
לסיום, בעבר הסתובב פה שרשור על הקשר בין איחור/קידום הצתה לבין הסטרטר והמהירות שהוא מניע את האוטו. לא כל כך הצלחתי למצוא אותו ואשמח לעזרה....
תודה,
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay
אהלן,
לסיום, בעבר הסתובב פה שרשור על הקשר בין איחור/קידום הצתה לבין הסטרטר והמהירות שהוא מניע את האוטו. לא כל כך הצלחתי למצוא אותו ואשמח לעזרה....
תודה,
איתי.
איתי שלום רב !
אכן קידום יתר של ההצתה, מקשה על הסטרטר לסובב את המנוע.
פרטים נוספים בעל פה ביום ראשון.
בברכה
צביקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay
האבדה נמצאה. ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay
האבדה נמצאה. ;)
אפשר קישור?
זה מעניין גם אותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gmike
אפשר קישור?
זה מעניין גם אותי.
בבקשה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...D+%E4%F6%FA%E4
בברכה
צביקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
סחטיין !!
אני מסכים עם ישי במיוחד אחרי הכתבה המעולה של שיפוץ הסרן הקדמי .קיים מקום לשיפור התיעוד .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay
שאלה לגבי הרצה - צריך? לא צריך? ללחוץ חזק? חלש? קראתי בחיפוש שצריך לנהוג לא בלחץ ומידי פעם ללחוץ עליו..
לגבי חיזוק ראש - צריך? לא צריך? אחרי כמה קילומטרים?
אשמח לתשובות.....
תודה,
איתי.