מחכים לתמונה/הסבר יותר מפורט!!!
Printable View
אין תמונה, אבל הנה ההסבר. קודם כל הרעיון לא מקורי - אחד החברים ראה מוצר בחו"ל ורצה להעתיק אותו. בזמנו אם אני לא טועה גם אאוטבק ניסו לשווק משהו כזה להרכבה על בולמי טאפ-דוג.
אחרי ההקדמה...
דמיינו כובע של קוסם. מגבעת, עם הפתח שלה (הצד עם השוליים) כלפי מעלה. כמו שהקוסם מניח על השולחן לפני שהוא מוציא ארנב. ובמקום ארנב תכניסו לתוכו בולם סטנדרטי. בשביל הריתום התחתון של הבולם תעשו חור בבסיס של הכובע.
יתקבל משהו דומה לציור שצירפתי.
הקפיץ נתמך על השוליים הרחבים, הצילינדר כולו נתמך על גוף הבולם, כמו בציור השני שצירפתי.
כאמור, הסתובב לפחות סמוראי סלילים אחד בארץ עם הפטנט הזה, איפה הוא? אני לא יודע. אני אגלה לכם סוד - אפילו לא בדקתי אם זה עבד כמו שצריך על הרכב, רק עזרתי לבחור לייצר את העניין.
אסף.
רעיון פשוט ונחמד!
נקודת הריתום התחתונה יכולה להיות שתי אוזניים עם חור שיתלבשו מבחוץ על האוזניים שלתוכן נכנס הבולם.
(הסבר מילולי מסובך למשהו מאוד פשוט)
בקיצור, זה לא הרבה עבודה.
ואם עושים את זה כמו שצריך, ניתן לקבל אפשרות להרכיב כמעט כל בולם על הסמוראי.
וגם לקבוע את מיקום הנקודה התחתונה של הקפיץ ע"י הגובה של הכובע.
יפה, יש חומר למחשבה... תודה! :)
היי עמרי,
שים לב שזה לא פותר את כל המגבלות שיש לך עם סמוראי מסולסל כשהבולם יושב סביב הקפיץ.
הסבר: 1. אתה עדיין מוגבל לגבי הקוטר של הבולם היות והוא צריך להיכנס בתוך הקפיץ, יש לי קוני מקדימה ולא חסרים עליהם שפשופים (רק נזק אסתטי לא יותר מזה) בגלל שהם יושבים עם חופש מינימלי בתוך הקפיץ, סביר להניח שבולמים מסויימים על אף הפטנט של הכובע בכלל לא יכנסו מבחינת הקוטר לתוך הקפיץ
2. לפני שמישהו יגיד שהפתרון הוא להחליף לקפיץ בעל קוטר יותר רחב שיוכל להכיל בתוכו בולם יותר גדול - חשוב לשים לב שהקפיץ המקורי יושב במרחק של כמה מ"מ משלדת הרכב, החלפה לקפיץ רחב יותר (בעל קוטר יותר גדול) תאלץ אותה להרחיק את התושבת לאורך הסרן מהשלדה כלפי חוץ (לכיוון הגלגל - דבר שאני לא חושב שהוא אפשרי, וגם אם כן נראה לי כהשקעה עצומה יחסית לתמורה)
זה מה שאני הצלחתי להבין אחרי שעות רבות של התבוננות בסרן הקידמי בניסיון להבין איך אפשר לשנות שם משהו כדי להגביהה את הגמד
בסופו של דבר אני נוסע עם הקפיץ המקורי מקדימה, בולמי קוני שיושבים על תושבת מוגבהת - את העבודה עשה לי ארז ממוסך טופ גיר, נוסע ככה כבר למעלה משנה וחצי ומאוד מרוצה מהתוצאה.
שיהיה בהצלחה וכרגיל אשמח אם אחד המומחים יתקן אותי במידה ומה שכתבתי תלוש מהמציאות :)
לילה טוב,
אורי
אורי,
משהו לא מסתדר לי:
אני מקדימה עם קפיצי TJM ובולמים קוני- יש מספיק מקום בתוך הקפיץ לקוני ואף לבולם שמן ממנו.
אצלי גם הקפיץ עצמו וגם הבולם ניראים בסדר גמור, בלי שריטות וכו (הקפיצים נראה כאילו הותקנו אתמול)
אינני יודע מה הסיבה שנראה לך בעין אחרת.
יתכן שהקפיץ המקורי צר מה TJM?
יתכן והקפיץ המקורי מקבל עיוות כלשהו או שאותם הגבהות שהרכיבו לך גורמות לזה?
אני פשוט לא יודע וכשאתפנה אזחל מתחת לאוטו לבדוק אם הסיפור אפשרי.
זה מה שאני הצלחתי להבין, אחרי כמה לילות ללא שינה, ככה זה תואר שני+עבודה.... :(
עמרי,
ראיתי את ההודעה שלך, הלכתי לבדוק - ואתה צודק
הייתי בטוח שהקפיץ אצלי הרבה יותר צמוד לבולם שבתוכו - מסתבר שיש שם מקום לדחוף אפילו בולם יותר שמן
ברגע שאבין איך מוחקים הודעות אמחק את ההודעה הקודמת - כל הכבוד על ההבחנה
בתואר ראשון + עבודה כניראה שיש פחות זמן לזחול מתחת לרכב :)
אסף, מאיזה חומר צריך להיות ה"כובע" הזה?
צריך לחרוט חתיכת גליל..., או שאני בכלל לא בכיוון?
ברזל, צינור, טבעת.. ריתוך?