גיא ענה במקומי...
Printable View
גיא ענה במקומי...
לפי התגובות, אתם כנראה לא מבינים את כוונתי... ואין סיבה שתבינו כי אתם קיבלתם חינוך טוב ובאתם מחברה טובה ואתם מוקפים ומורגלים לנורמות מסוימות. (חלילה איני מצדיק זריקת אבנים על רכבים ושאר פעולות בעלות אופי כזה).
עם ענישה והפחדה אתה פותר את הבעיה בצורה טובה אולי אבל נקודתית בהכרח וזה מחייב אותך להשאר עם היד על הדופק (ע"ע הגדלת הסיורים הקבועים, הגדלת כמות השוטרים באיזור וכד').
עם חינוך, הם היו מבינים להבדיל בין טוב לרע והיו מבינים את פשר מעשיהם, כל שכן, לא היו מגיעים למצב שהם חסרי מעש ויושבים בבית מתוסכלים.
כשבקושי יש חשמל בבית (או צבע על הקירות, לצורך המחשת המצב), ואין מה לדבר על מחשב ואו שידורי טלוויזיה "נורמליים" או שיעורי בית או סיפריה או מתנס קהילתי וחוגי העשרה ואפילו סתם מגרש כדורסל לשחק עם החברים, וההורים לא בבית כי הם כל היום בעבודה מחוץ ליישוב ולמעשה הילדים נותרים ללא השגחה וללא יד מחנכת ומולם כביש מהיר כשמעליו גשר, אפשר לשחק משחקים.
(זוכרים שהייתם משחקים פעם עם שקיות מים? הייתם זורקים על החברים שלכם, מרטיבים את הבנות? אבל ידעתם מה מותר ומה אסור, כי חינכו אתכם - אז הם לא יודעים!)
ושוב, אני מדגיש - ילדים, לא נוער, לא בוגרים/בגירים/טיפשעשרה ושאר הכינויים - ילדים
(עכשיו, קח את האבא ותכניס לכלא כי לא השגיח על הילד שלו והנה גם מקור הפרנסה של המשפחה מרובת הילדים הלך לכמה שנים טובות ואז בכלל קברת את הסיכויים שלהם לצאת מהחושך...)
וכן, כל מילה בסלע - סלע שעף מהגשר על המכונית שלנו.
לגבי העניין של חינוך - יש בזה משהו , אבל החינוך שלהם הוא לכיוון ההפוך... (אני מדבר על חלק , ולא על כולם).
גם אם תכניס למערכת שם כסף , חלק ממנו ילך לקניית נשק או לפשע...ולא יגיע לאיפה שצריך - כי המערכת השילטונית שם רקובה - זה היה ככה תמיד ..וכניראה יהיה ככה עוד הרבה זמן...
(אני אומר את זה מתוך ידע , יש לי חבר דרוזי שנימצא בתוך כפר מעורב , חבר טוב ברמה שישנתי אצלו בבית וכו)
חלק קטן ממה שקורה קשור לכסף שמגיע ממדינת ישראל... הרוב זה המנטליות והתרבות...
למשל אפלייה מאוד קשה נגד נשים(עד כדי רצח בגלל כבוד המשפחה).
למשל אצלם נהוג לירות בחתונות , ולפעמים יש הרוגים או פצועים.
למשל אצלם כל יום יש ילדים שניפגעים מרכבים , כי אבא נסע אחורה ודרס את הילד.
למשל אצלם מריבה קטנה בין שני אנשים לפעמים נגמרת במריבה בין חמולות עם הרוגים ועשרות פצועים.
שים לב שהכל דברים שקשורים לזילות בחיי אדם - זה התרבות ולא אשמה של אף אחד.
אמיר.
אז מה נעשה ? נכלא את כולם ? מחנות עבודה ומקלחות ? נשלח את כולם לכלא ? נרביץ להם עם מקלות ?
חביבי - שישקיעו בהם ברצינות, ישנו להם את התרבות עד למציאת העמק השווה או לפחות יגיעו לרגיעה והבנה.
כמו שיש דרוזים שכן מנקים ועושים תורנות מטבח בצבא אפילו שזה עלול לעלות להם בכבוד שלהם כשהם חוזרים הביתה לכפר (באופן כללי, אני לא חושב שיש מקום להשוואה בין דרוזים לערבים בארצנו).
כמו שיש נשים ערביות שנוהגות ומתלבשות באופן מערבי, ככה גם את המוזנחים מג'סר אפשר "לתקן" ולתרבת לנורמות שיתאימו לסביבה בה הם חיים.
אני לא מדבר על מחיקת הזהות הערבית חלילה, אלא הכנסת שינויים שיועילו לשני הצדדים. ואני מדבר על הדור הצעיר והצעיר ביותר, לא על הדורות הבוגרים שהם כבר כמעט אבודים ומולם ככל הנראה אין דרך פשוטה להתמודדות. אפילו בני העשרה מצריכים השקעה אדירה שאיש לא רוצה להשקיע.
הפתרון (הזול ביותר) הוא השקעה בילדים.
ולמי שתוהה, לא הצבעתי למרץ בבחירות האחרונות...
מה שאמרתי - "יש לי חבר דרוזי שנימצא בתוך כפר *מעורב*" - מה שתארתי לא אופייני דווקא לדרוזים(שמשרתים בצבא וכו). אבל אופייני למגזר(בעיקר למוסלמים).
וחלק מהם לא רוצה להשתנות - זה התרבות שלו.
אתה זה שתקבע מה טוב לו ?
אני לא אקבע לו כלום(שלא כמו אנשים בעלי השפעה במדינתנו ובעולם, שחושבים שהם יכולים להכתיב לעמים שלמים מה כן לעשות ומה לא לעשות, בלי לדעת דבר על התרבות הנאנסת), אבל האחרים פה בשרשור רוצים לכלוא את הבעיה ולהכות אותה ולא להתמודד איתה...
כמו שאמרתי - לא למחוק את התרבות , אלא לגשר על הפערים. (הפעם הגשר יבוא לטובת שני הצדדים...)
חינוך והדרכה אינם אסורים באף תרבות / עדה / גזע / דת - אבל היעדר חינוך והדרכה, בתוספת שיעמום ותסכול, מביא ילדים למציאת אלטרנטיבה ותעסוקה בשעות הפנויות של היום...
אולי נגדר את ג'סר בגדר חשמלית גבוהה ונזרוק להם כדור כדורגל אחד פנימה, הם כבר יהרגו אחד את השני בנסיון לזכות בבעלות עליו..חיות לא מתורבתות שכמותם...
טוב , סטינו מהנושא - אני אסיים את זה בכך שיש הרבה דעות לגבי מה צריך לעשות :-)
ואני מכבד את כל הדעות של האחרים בנושא.
בכל מקרה הבעייה כניראה לא תיפתר בקרוב , ובנתיים צריך לעשות משהו ... והמשטרה מראה אוזלת יד בנושא הזה !
אמיר.