-
תגובה להודעה: טויוטה,אמינות או אגדה?
אתה מפספס את הנקודה,
רכב "צעיר" יותר מהדור החדש לא יהיה אמין יותר כשיזדקן, הוא עדיין יהיה עם מערכת הזרקה מסובכת, עדיין יהיה עם מחשבי ניהול מנוע ומערכות תומכות אחרות.
הרכבים שאלו לא נועדו להזדקן.. כמו שדרור כתב, דיפנדר/טויוטה/סופה הם רכבים שגם שהם מזדקנים הם נשארים פשוטים- תקלה עם אחד מהם גם אם הוא בן 15 לא שקולה לתקלה אחת של הצעירים יותר שלא תוכל להתמודד איתה בשטח.
דבר נוסף הוא שרכיבים חשמליים נוטים להזדקן בפחות כבוד מאשר ברזל זקן, מספר "רוחות הרפאים במערכת" שתקבל ממערכות חשמל זקנות תהיה רבה ובעייתית בהרבה ביחס למתכת או מערכת פשוטה.
מעבר לזה,
כאן ובמדינות בהן יש דרישות תקינה מסויימות אנחנו לא רואים אותם אבל הרכבים ה"פשוטים" ממשיכים להיות מיוצרים- מה שמכניס מסמר רציני בגלגל הפוליטיקלי-קורקט-ירוק בהתיייחסות לרכב מזהם זה או אחר כשמיליארד סינים ועוד מספר דומה של הודים וכמה מליוני מזרח אירופאים ,אפריקאים וכמה אוסטרלים עדיין נוסעים עם רכבים "חדשים" שכאן או במדינה כביכול מתוקנת ומודרנית כלל לא היו עולים על הכביש.
-
אני לא מפקשש שום נקודה, לכל היותר אתה מפקשש ;)
אני כתבתי במפורש:
ציטוט:
יש לנו שתי בררות-
או לנסוע ברכבים ישנים (מאד) ופשוטים (מאד) שילכו ויזדקנו (כי לא מיצרים יותר כאלו)...
או להתחיל "להצעיר" את הרכבים שאנחנו נוסעים (זה לא אומר יותר יקר ממה שישלמנו בעבר, זה כן אומר, לא הכי זול שיש).
מה לא נכון? או שאתה נשאר בליגה של הזקנים (על כל המשתמע..)
או שתקפוץ הרבה קדימה.
יש תמיד חריגים, ויש דגמים רעים, אבל אי אפשר להגיד שכל מה שמיצרים היום, מחורבן מהיום הראשון. יש מכוניות מצויינות, זה פשוט גישה אחרת ממה שהיה פעם, תשמש וזרוק.
דורון -
שנה פלוס האחרונה אני על גראנד ויטארה 2006, קניתי אותו עם 55K ק"מ.
לפני זה היה לי טרופר 97 בנזין, ארוך, 5 מקומות, גימור מפואר, 265K ק"מ. לא ראה שטח לפני (שני עורכי דין מבוגרים). אין להתעלם, הויטארה עולה X2 פלוס (אבל הביטוח והדלק זולים יותר).
אני מטייל עם אותם פורומים, כך ששני הרכבים עובדים בערך אותו הדבר (משפחות שפויות, לא כיבוש מצוקים..). אני עושה בסביבות 20-25K בשנה.
אני מוציא מיגונים,צמיגים, והגבההות מהחשבון (עשיתי בשניהם).
בויטארה, חוץ מטיפול 15K (זול בהרבה מהטיפול 10K של הטרופר) לא שמתי גרוש.
בטרופר -
אוברול גיר (נכון ידעתי שקניתי, אבל שנתקעים, זה תמיד בעיתוי הכי לא נח).
פולי ראשי (בטרופר זה פולי עם בידוד גומי), התפרק לי בזמן מילואים בדרום- חזרתי בזחילה עד קסטינה.
התחממות (לפני שהוצאתי את השמן גיר לרדיאטור נפרד).
ניקוי רדיאטור.
הוספת פאן חשמלי.
פאן קלאץ'.
נעילה חשמלית של הדלת האחורית, התקלקלה באמצע טיול, חייב שליחת ילד פנימה שיפתח כל פעם מבפנים.
ריחות אגזוז - לקח הרבה להתגבר.
משחקים ארוכים עם המכסה שסתומים (ע"מ לעצור נזילות וריחות).
בעיות חשמל קטנות (נורה חלשה- חוסר הארקה, מגעות ...)
להמשיך??? אני מגזים? היה לי רכב רע?
אל תספר לי על טנדרים וסופות סגפניים (זה בקטגוריה של הישן והמינימלי), מי שרוצה איכות חיים מינימלים, אין לו ברירה :(
-
בכוונה כתבתי דיפנדר/סופה/היילקס/75 ולא SUV מזדקנים.
טרופר לא נכנס בקטגוריה של הטפשים לגמרי
אתה רק מחזק את הדעה שרכב "זקן" אבל פשוט יהיה קל יותר לתחזוקה מאשר רכב צעיר יותר אבל "מתוחכם" יותר כשיגיע לבכרותו.
-
טוב, לדעתי כולנו מסכימים, רק כל אחד אומר את זה בדרכו הקצת שונה.
אבל דורון אני חושב שאפשר להוסיף לרשימה שלך גם חיפושית ;)
איזה תענוג שאפשר להגיע לכזו הסכמה...
whisky
-
שם המשחק בפרשנות שלי זה כסף
כסך ועוד פעם כסף .
איך שלא נסובב את המשוואה הזאת אנחנו מגיעים לכסף .
איציק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
שם המשחק בפרשנות שלי זה כסף
כסך ועוד פעם כסף .
איך שלא נסובב את המשוואה הזאת אנחנו מגיעים לכסף .
איציק
איציק,
ברור שכסף זה שם המשחק, אף אחד לא חושב אחרת.
ואני לא כל כך רואה, איך אנחנו נצליח לסובב את המשוואה, לדעתי היא גדולה עלינו :D
whisky
-
הנה היא מסתובבת כבר
הייצור בסין, התכנון באירופה והמותג אמריקאי
http://www.themarker.com/tmc/article...0609_89733.xml
ייתכן שענף הרכב יהיה דומה יותר לתעשיית המזון או הקוסמטיקה - התכנון והעיצוב ייעשו בחברות מתמחות, שיקבלו הזמנות מפורטות מרשתות של סוכנים לפי צורכי השוק שבו הן פועלות. הייצור ייעשה על ידי צד שלישי, בהתאם לעלויות. ייתכן שבסין, בהודו או באפריקה ייצרו מכוניות מתכנון יפאני או אירופי, שיימכרו תחת מותג אמריקאי בארה"ב.
תהליכים אלה ייעשו מתוקף הסכמים, ללא צורך בקונצרנים גדולים שיישלטו על כל תהליכי הייצור והתכנון. כל רשת סוכנים גדולה באירופה או בארה"ב יכולה ליהפך ל"מותג פרטי", בדומה לסופרמרקט
איציק
-
כן המשוואה מסתובבת
אבל לא אני ולא אתה מסובבים את המשוואה, או שאני לא יודע כמה כוח יש לך, אני כן יודע שהכוח שלי מוגבל
whisky
אפילו לא מכופף בננות, בטח לא מסובב משוואות ;-)
-
זיו, בסוף אתה משלם אותו דבר בממוצע שנתי שלוקח בחשבון גם את הפחת וערך הכסף. מחיר קנייה כפול עבור רכב בן 3 שנים עם 55K קילומטר - ומינימום הוצאות שוטפות. או חצי מחיר על רכב מבוגר בעשר שנים, עם פי 4 קילומטראז', ואז אתה משלם את ההפרש בהוצאות עאלק "בלתי מתוכננות" - אבל הן בעצם מתוכננות לגמרי, על פי חוק שימור הכסף. אין ארוחות חינם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זיו, בסוף אתה משלם אותו דבר בממוצע שנתי שלוקח בחשבון גם את הפחת וערך הכסף. מחיר קנייה כפול עבור רכב בן 3 שנים עם 55K קילומטר - ומינימום הוצאות שוטפות. או חצי מחיר על רכב מבוגר בעשר שנים, עם פי 4 קילומטראז', ואז אתה משלם את ההפרש בהוצאות עאלק "בלתי מתוכננות" - אבל הן בעצם מתוכננות לגמרי, על פי חוק שימור הכסף. אין ארוחות חינם.
משלם אותו דבר, ונוסע ברכב חדש יותר, בטיחותי יותר, מפנק יותר, ואמין יותר .....
אז אתה מסכים עם מה שאני טוען - רכב בן 3 פלוס ולא 15 פלוס???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא מדויק, אני צריך למצוא את הכתבה, אבל לפי כתבה שקראתי די מזמן, רכב בן 8 שנים עולה להחזקה 34% פחות מרכב חדש, זה כולל תחזוקה, ירידת ערך, תיקונים וכ"ו
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2824678,00.html
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
משלם אותו דבר, ונוסע ברכב חדש יותר, בטיחותי יותר, מפנק יותר, ואמין יותר .....
??
אתה רחוק כמרחק שנות אור מלשלם אותו דבר !
בדיוק כמו שבסלולר אתה כל הזמן משלם יותר ויותר ( רק שבסלולר הסכומים קטנים )
ברכב הסכומים הם באלפים ובהחלפת רכב \ סיכום דגם אתה מופסד עשרות אלפים
ולפעמים גם מאות אלפים .
כתבתי את זה ואחזור על דברי פעם נוספת .
אני לא רואה משפחה ממוצעת עומדת בהוצעות כאלה לאורך שנים .
איציק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
כתבתי את זה ואחזור על דברי פעם נוספת .
אני לא רואה משפחה ממוצעת עומדת בהוצעות כאלה לאורך שנים .
איציק
איציק, אם משפחה ממוצעת לא תעמוד בזה, יצרני הרכב יאלצו לייצר רכבים זולים יותר לתחזוקה.
אבל כרגיל, ראשונים להדפק הם מעוטי היכולת, שימצאו את עצמם נוסעים באוטובוס.
אילו כוחות השוק, אם אנשים מוכנים להוציא יותר, היצרנים ימצאו על מה לחייב.
לדעתי, דוקא הכיוון של רכב חד פעמי (כל אזורי הקריסה, כריות אויר וכו') שלא ניתן לתיקון אחרי תאונה, זה רעיון טוב, כי זה מייצר מלאי של חלפים זמינים לתחזוקה ...
-
תראו מה קורה.. המכוניות ה"רגילות" מתחילות להיות יקרות לתחזוקה, לפי התחזית של איציק, ואז צצים כלים "כמו פעם"... אתם יודעים מהו אחד מכלי הרכב המדוברים ביותר בתקשורת הרכב האמריקאית היום? טאטא נאנו "הרכב הזול בעולם" שמתחיל להימכר בארה"ב.
אסף.
-
אסססףףף
מאיפה קיבלת את הרעיון שטאטא מתחיל להמכר בארה'ב????
זה לא יקרה, מ110 סיבות, הרכב לא יעבור EPA,DOT
לדוגמה, לעבור תקני זהום אויר עם ענוע כזה קטן כמעט בלתי אפשרי, תוסיף לזה מזגן (אף אחד לא יקנה בלי מזגן)
אפילו עם הם כן יצליחו לשנות עת העגלה לעמוד בכל התקנים,
זה יהיה כמו ה סמרט קאר,
פיל לבן שאין לו תועלת, בפחות כסף אפשר לקנות טיוטה קורולה, הרבה יותר רכב באותה צריכת דלק, ומותג עם שם ומוניטין, רצוי שתקרא מה קרה ליוגו כשהם ניסו ליבא את ה127 שלהם בעבר. ואגב....אין כל רכבים צרפתיים בארה'ב, נחש למה.
-
http://www.autoblog.com/2009/06/06/r...und-two-years/
וזה לא הכל. אני מקבל עדכוני "חדשות התעשיה" כל כמה ימים, והנושא מדובר מאוד, לא רק הנאנו, גם מכוניות סיניות. נכון שיש 1001 סיבות למה לא, אבל יש סיבה אחת למה כן... כי הדילרים חייבים משהו זול באולם התצוגה.
אז נכון שלצד הנאנו יהיה גם פיאט 500 שתעלה כמו ב.מ.וו מיני לעשירים, זה שהיא קטנה לא אומר שהיא זולה... אבל הלחץ לכיוון מכוניות זולות וחסכוניות (בתחזוקה ולא בהכרח בדלק) יעשה את שלו. דווקא בישראל אני לא רואה את זה קורה כל כך מהר, העם היושב בציון דורש מטראז' פח מקסימלי לכל שקל, ולא יקנה מכוניות מיקרו.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron_gal
גם אני הולכתי שולל אחרי צביון האמינות של טויוטה.
אחרי שנים רבות עם לנדרובר, והוצאות מינוריות לפחות בשלוש שנים האחרונות.
מכרתי את שני הדיסקברים שלי לטובת טויוטה פראדו 99 אחת.
לאחר כחודש וחצי ואחרי מנוע, ציריה וטרנספר (שבד"כ טרנספר הולך עם ציריה לדברי מומחי הטויוטה)
נישאר לי להגיד דבר אחד - אני מתגעגע לאמינות של הדיסקברי ולמחירי התחזוקה שלו !!
הביזיון הגדול הוא שאני עם הטויוטה השלישית בחברה...
הראשון החליף מנוע שבוע אחרי אחרי חודשים של התחממויות וניסיון לעקוף את הבעיה (שנת 2000)
השני החליף לפני חצי שנה ראש חדש (שאג"ב זו הבעיה שהייתה גם לי וגם לחבר שלי ובמקום להחליף ראש בהרבה כסף סיני עם חלקים ישנים שלי, החלפנו מנוע בעוד כ 3000 ש"ח).
בקיצור, אם מ 3 רכבים יש 3 ראשי מנוע ... זה אומר דרשני לא?
רון.
אני מתפלא אתה מדבר על תקלות מינורית ביצה ,דיפרנציאל,בולמים שבורים ,אוכל שמן כמעט הלך מנוע,ועוד. לזה אתה מתכון תקלות מינוריות או שאתה סתם לכלכן.
-
זה שזה כתוב באתר XYZ, ולא מעניין אותי איזה, לא משנה את העובדות
Its pure hype.
השטויות האלה נועדו בעיקר לספקולציות במניות ולא יותר מזה.
להרבה חברות יש הרבה תוכניות, אבל להביא אותם למציאות....זה עולם שונה ובדרך כלל, לא כלכלי.
הדרישות של הEPA לגבי רכב חדש הן מאד קשות ויקרות, ויצרנים קטנים לא מסוגלים לעמוד בהן ולמכור מספיק רכבים ולעשות רווח, עובדה שהמון רכבים שנמכרים בישראל לעולם לא מגיעים ולא יגיעו לארה'ב. נקודה.
-
ג'ו, שתיים משלוש חברות הרכב האמריקאיות פשטו רגל, אחת מהן נקנתה על ידי פיאט יש לכם נשיא שחור בבית הלבן !!!נכון שזה נראה כמו חלום ותיכף תתעוררו... אבל זה לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
הדרישות של הEPA לגבי רכב חדש הן מאד קשות ויקרות, ויצרנים קטנים לא מסוגלים לעמוד בהן ולמכור מספיק רכבים ולעשות רווח, עובדה שהמון רכבים שנמכרים בישראל לעולם לא מגיעים ולא יגיעו לארה'ב. נקודה.
כתבת קטנים..??? יצרנים קטנים? טאטא הוא יוצרן קטן? אני מזכיר לך, זה החבר'ה שקנו מפורד את לנדרובר ויגואר, רק בשביל הכיף. עוד כמה שנים, לפי התחזיות, יהיו רק 5 חברות רכב בעולם. אחת מהן תהיה ללא ספק טאטא, ועוד שתיים יהיו סיניות. התחזית האישית שלי היא שהחברה הכי אמריקאית מהחמש תהיה טויוטה.
אסף.