תגובה להודעה: רכב המירוץ החדש של עידו כהן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
שלא נדבר על הזמן שלוקח לרכב של עידו להסתובב...
ושוב אני אומר - חברים - אתם משלים את עצמכם.
הסרטים שמועלים פה מדהימים לצפייה, אבל כמו הסרט הקודם שהעלו של הרכב של איציק מיני קופץ מעל לדיונה, אין כל קשר בין זה לבין מסלולי המירוץ שיש בישראל וזו הסיבה האמיתית שאף אחת מהמפלצות הנ"ל לא סיכנו את הפודיום עד היום (למעט מקרה בודד שאי אפשר להסיק ממנו אל הכלל - ארז בבאחה חצרים).
מחלות ילדות - כן או לא, זה רק הזמן יוכיח.
המסלולים (רובם ככולם) הדוקים, מחורצים ומרובי פניות וסיבובים.
לרכב 2X4 גדול, כבד וחזק אין כל יתרון בתוואי כזה.
אפילו גל מודה שקשה לרכב הזה להסתובב.
ולכן נמשיך לראות את השליטה של האופנועים ורכבי ה-4X4 הדוקי ההיגוי ומעוטי כוחות הסוס. הם פחות מרשימים, אבל הם מנצחים !
אתה יודע, אורי, בכדי להוכיח לך שאתה טועה, צריך לסגור את האומים בגלגלים טוב טוב לפני שיוצאים למירוץ .......:rolleyes:.
אחרת אין סיכוי שתיאלץ לאכול את הכובע, אם כי בסופו של דבר אתה תאכל אותו, טעים או לא :cool:
אני עד היום לא התאוששתי מהשטות הזאת שהרסה לנו את המירוץ :(. אני לא יכול להתערב איתך על מה היה קורה אילו, אבל אני יכול לומר לך שאלמלא השטות הזאת, לא היה שם שום רכב 4X4 שהיה יכול לסכן אותנו או להתקרב אלינו.
אלא מה, על טעויות קשות משלמים מחיר כבד, וטוב שזה לא המירוץ האחרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
אתה יודע, אורי, בכדי להוכיח לך שאתה טועה, צריך לסגור את האומים בגלגלים טוב טוב לפני שיוצאים למירוץ .......:rolleyes:.
אחרת אין סיכוי שתיאלץ לאכול את הכובע, אם כי בסופו של דבר אתה תאכל אותו, טעים או לא :cool:
אני עד היום לא התאוששתי מהשטות הזאת שהרסה לנו את המירוץ :(. אני לא יכול להתערב איתך על מה היה קורה אילו, אבל אני יכול לומר לך שאלמלא השטות הזאת, לא היה שם שום רכב 4X4 שהיה יכול לסכן אותנו או להתקרב אלינו.
אלא מה, על טעויות קשות משלמים מחיר כבד, וטוב שזה לא המירוץ האחרון.
זה מתחיל להראות כמו וויכוח " מי יותר גדול" או מי יותר טוב", ברוך!, הטענה שלך היא יהירה מאוד והייתי ממליץ לך להכנס לרכב שלך למרוץ אחד או שניים כדי לקבל פרספקטיבה יותר נכונה על הדברים.
לרכב שלך ברוב הראלים בארץ אין כל יתרון על רכבי "ה4על4 ההדוקים"
אני אענה לך בדרך מקורית משהו - אתה יכול לומר על עידו כהן מה שאתה רוצה, אבל הוא בטח ובטח לא טיפש ולא חסר נסיון.
אני יכול להניח שאם מה שאתה וגרוס אומרים היה נכון, הוא לא היה מוכר את הרכב ה 4X4 שלו(שכבר ניצח חוצה ישראל אחד קודם לכן) ובונה רכב 4X2 בסגנון מירוצי מדבר מובהק.
אבל מי אני שאתוכח עם מומחה גדול בעל ידע אדיר ונסיון מופלג כמוך, שלא לדבר על צניעותך הרבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
אני אענה לך בדרך מקורית משהו - אתה יכול לומר על עידו כהן מה שאתה רוצה, אבל הוא בטח ובטח לא טיפש ולא חסר נסיון.
אני יכול להניח שאם מה שאתה וגרוס אומרים היה נכון, הוא לא היה מוכר את הרכב ה 4X4 שלו(שכבר ניצח חוצה ישראל אחד קודם לכן) ובונה רכב 4X2 בסגנון מירוצי מדבר מובהק.
אבל מי אני שאתוכח עם מומחה גדול בעל ידע אדיר ונסיון מופלג כמוך, שלא לדבר על צניעותך הרבה.
ברוך, אין לי כל רצון להכנס איתך לוויכוחי מי יודע יותר או למי יש יותר ניסיון, אני חושב שאתה אדם מבורך ובעל כשרון מאוד גדול ובנוסף לכל אלה אתה גם לא זקוק למחמאות
אך לפי דעתי מאוסף תגובותיך על נושאים שונים , רכבי המרוץ ו מרוצים בארץ , יש לך דעות אשר נובעות מהשקפה לא מדויקת
ואני באמת חושב שכדי להבין מה זה מרוץ צריך לקחת חלק בכמה, בייחוד כדי להבין את הרכב שאותו אתה בנית.
אמא שלי לדוגמה, היא מכינה אוכל אבל אף פעם לא טועמת אותו, האוכל יוצא טעים אבל תמיד יש את התחושה שאם היא הייתה טועמת את האוכל אולי הוא היה יותר טעים, או בעל סגנון אישי יותר.
אז לאמא שלי אני ממליץ לטעום מהאוכל ולך ברוך אני ממליץ להשתתף במרוץ אחד או שניים, כמובן שהכל בהומור ברוך אבל זאת דעתי ואין לי כל הכוונה להתנסות
לגבי עידו, גם פה דעתי כנראה שונה משלך, אין לקחת את ההתנהלות המסחרית של עידו וליחס איזה שהוא מודל לחיקוי לגבי בחירת הרכב המתאים למרוצים בארץ, עידו הוא איש נשמע, הוא פועל מהלב, וכך גם הבחירות שלו לגבי הרכבים בהם הוא בוחר לנהוג
עידו העדיף תמיד את רכבי הTT על פני רכבי הרייד גם כאשר התחרה על פגרו מקוצר מתלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
לגבי עידו, גם פה דעתי כנראה שונה משלך, אין לקחת את ההתנהלות המסחרית של עידו וליחס איזה שהוא מודל לחיקוי לגבי בחירת הרכב המתאים למרוצים בארץ
גם לי אין חשק לויכוחים ולכן נעזוב את זה.
מה שאמרתי לגבי עידו הוא פשוט - לי אמנם אין נסיון בנהיגת ראלי, אבל לו יש, אולי הכי הרבה בארץ.
זה שהוא מכר את הרכב 4X4 שלו בודאי לא מלמד על כלום חוץ מאשר על ענין מסחרי, אבל זה שהוא - עם כל הידע והנסיון שיש לו - בחר לא לבנות עוד אחד כזה אלא מה שהוא בנה, בהחלט מלמד הרבה.
תחשוב על זה בזמן שאתה נהנה מהאוכל של אמא.....:cool:
שאלה כל אחד שבונה רכב חייב להשתתף? לא נראה לי וברוך כולם יודעים יותר אוהב לבנות מאשר להתחרות .ובקשר לעידו אנחנו יוצאים פנ מפרופורציות ועד שעידו או משהו מטעמו לא יענה פה כדאי שנשתוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
אלמלא השטות הזאת, לא היה שם שום רכב 4X4 שהיה יכול לסכן אותנו או להתקרב אלינו.
ברוך,
בגלל עומס החום אין לי כח לחפש את השרשור הרלוונטי על ראלי חצרים, אבל אני זוכר את הציטוט שלך (ולא שלי) : "את ראלי חצרים ניצחנו למרות שאנחנו רכב 2X4 ולא בגלל שאנחנו רכב 2X4" סוף ציטוט מאת ברוך 'הצפרדע' טולדנו.
לפחות תהייה עקבי.
ולגבי אכילת הכובע - אם הייתי צריך לאכול את הכובע על כל פעם שאיחלו לי פה בפורום, הייתי צריך לפתוח קו ייצור של כובעים.
אה-מה-מה? עד עכשיו (לשמחתי / לצער המאחלים), לא טעיתי. לא בנושא חוק הספורט המוטורי, לא בנושא וועד העמותה ולא בנושא ה-2X4.
הטיעון שלפיו בגלל שעידו בונה רכב 2X4 אז כנראה זה 'הדבר הבא' בראלי-רייד, זה טיעון שאי אפשר להתווכח איתו בטענות רציונליות.
תמיד יבוא גורו חדש, יהפנט את כת המאמינים שלו שהוא-הוא המחזיק באמת האבסולוטית ואין בלתו, ועם חברי כת כזו אי אפשר ממש להתווכח, מאמינים כאלה בטח שלא יתנו לעובדות לקלקל להם את האמונה העיוורת.
מאחר ואני מעולם לא טוען שהאמת שלי היא האמת האבסולוטית, אז האמת שלי גורסת שהסיבה שעידו החליט לבנות רכב 2X4 היא בגלל :
1) אתגר טכני.
2) לא להישאר מאחור מול שאר בוני הרכבים שכרגע הולכים על הכיוון של 2X4 (שלך, של איציק מיני, בקרוב גם של סרטינה).
3) שעמום (אל תשכח שהוא גר בפרדס-חנה, אין הרבה מה לעשות שם בערב).
3) יש לו מספיק כסף בשביל לבנות כל מה שבא לו, אח"כ לרסק אותו ולהתחיל לבנות מחדש - 2X4, 4X4, 1X2 או כל שילוב אחר של הנעות.
[QUOTE=הצפרדע;254602]אתה יודע, אורי, בכדי להוכיח לך שאתה טועה, צריך לסגור את האומים בגלגלים טוב טוב לפני שיוצאים למירוץ .......:rolleyes:.
אני לתומי חשבתי שאתה לא סוגר אותם בשביל אלת המזל:D
אתם יודעים למה עידו בנה את הרכב הזה?
כי ככה הוא רצה !!
4x4 הוא כבר בנה כמה וכמה גם למהירות וגם לעבירות
2x4 הוא לא נהג מאז ימי הסונומה העליזה (ואיזה כיף היה לנסוע בה אפילו שהיא לא השיגה אף אחד:-P)ועניין אותו לחזור לסגנון הנהיגה השונה בתכלית
סגנון שלא מותיר מקום לטעויות נהג
והכי חשוב פשוט כי הוא רצה והוא גם להבדיל מרובנו (ברוך לא נחשב:cool:)יכול לבצע !!
מחר הוא יקבל את הג'ננה וייבנה משהו אחר לגמריי כי ככה בא לו ,
גם ברוך בנה 8x8 שהפך ל6x6 שהפך לtt רק כי בא לו והוא יכול
לנו נותר רק לפנטז לקנא ולפרגן לכל מי שיכול להגשים את החלומות שלנו;)
הדיון גולש לכיוונים לא טובים, למען עשה סדר בבלאגן, אני לוקח את האחריות ומדבר בשמו של עידו כהן, לאחר הרבה שעות יחד, עם הרכב החדש שלו ובלעדיו.
עידו החל לבנות את ה TT :
1: כי הוא האמין בתצורת ה- 2X4 כתצורת רכב אשר תביא לו יותר הנאה בנהיגה, דבר שהתברר כנכון מאד !!! עידו לא יורד מההגה,גומע שעות וקילומטרג' על הרככ החדש ואינכם יכולים לתאר ,כמה !!!
בכל פעם שיורד מההגה, אומר וצועק : " יוואו איזה כיף,בחיים לא נהנייתי כך מנהיגה "
2: הוא גם מאמין בגלגלים גדולים ומנוע גדול,את זה אפשר לעשות רק ב 2X4.הגלגלים הגדולים ומהלכי המתלה ינצחו את רוב התחרויות. מכיוון שאת הזמן מרוויחים בעיקר בישורת,אל תהמרו מהר מידי על אחרים בעלי תצורת 4X4, לאט לאט עידו סוגר את הפער עלי, גם בקטעים טכניים, באזור בית קמה וחוות פיליפ בקטעים טכניים, אך גם עם ישורות נדיבות.
3: כאחד "שעומד" ליד עידו ונוסע יחד איתו, כדאי שתמתינו בסבלנות, את רובכם הוא עוד יפתיע. אותי בכלל לא.
4:אשמח לתאם נסיעת מבחן למעוניינים להזמין אחד כזה. (בתשלום סימלי, שיוחזר במידה ותתבצע הזמנה)
5:בתקופת המבצע,בחודש יולי ואוגוסט, תינתן מתנה למזמינים, משקפי אבק וטיטול האגיס למבוגר.
גל שחם.
אז מה יש לך לומר על זה, גרוס?
אז מה, גל, מה תעשה עם ה 4X4 שרק עכשיו קנית (והחלפת לו מנוע ועוד כהנה וכהנה חלקים), כשתקנה את ה"דבר הבא"?? :cool: ??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
אז מה יש לך לומר על זה, גרוס?
ברוך, אין לי מה להוסיף על מה שכבר אמרתי - עם כת המאמינים של הגורו אי אפשר באמת להתווכח, בטח שלא מול טיעון רציונלי ורציני כמו 'לנהוג על רכב 2X4 זה מוי כיייייף!'
גל שחם הוא בחור חביב ואני מאוד אוהב אותו, מסתבר שהוא גם נהג לא רע בכלל, אבל אתה לא באמת רוצה שאני אתייחס ברצינות לבנאדם שיומיים וחצי אחרי שקנה רכב 4X4 ושדרג אותו בלא מעט כסף, הוא טוען שהפלטפורמה הנכונה לרכב ראלי-רייד היא דווקא 2X4.
במקרה שלו, ההבדל היחיד בינו לבין הבן שלי בן השנתיים זה גודל הצעצוע.
חברים, עד לכאן עם הירידות.. בחייאת.
נהלו דיון ענייני. תביאו הוכחות מהעולם (עם תמונות וסרטונים אם אפשר :) ). תביאו תוצאות בדיקות שעשיתם עם הרכבים שלכם ושל חברים. תעשו את הדיון מעניין, לא ילדותי.
סלחו לי על שאני מתערב אבל מה אכפת לכם בכלל למה עידו בנה 2X4 ולא 4X4 או 4X8 או 9X16?
הבנאדם רצה TT אז הוא בנה TT.
טוב/לא טוב, למי אכפת (חוץ מלעידו כמובן :-)), תנו להנות מהרכב ומהיצירה. זה כל כך מדהים אותי כל פעם מחדש כמה דרכים יש לבנות ובסופו של דבר זה יוצא טוב. מערכת המתלים של עידו שונה מזו של ברוך אבל שניהם מגהצים כאילו אוטוסטרדה :-)
סוזי/גל/נמרוד כמה לדעתכם חסך עידו במשקל בזה שהוא השתמש בצנורות ST52 (ואני מקווה שעם דופן נורמלי של 2.5 או פחות :-)) לעומת צנרת SCHD40 ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
אז מה, גל, מה תעשה עם ה 4X4 שרק עכשיו קנית (והחלפת לו מנוע ועוד כהנה וכהנה חלקים), כשתקנה את ה"דבר הבא"?? :cool: ??
1: עוד הרבה מיים יזרמו בירדן וימלאו את הכינרת, עד שאגיע לרמת הנהיגה של עידו כהן,איציק מיני או ארז אברמוב, תן להתאמן ולשפר את מיומנויות הנהיגה שלי ברכב נשלט, לא ברכבי הלונה פארק האלה.
2: לא חושב על הדבר הבא, הדבר הבא כבר אצלי !!!
גל שחם.
הכי חשוב - קנאת סופרים תרבה חוכמה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ugross
ברוך, אין לי מה להוסיף על מה שכבר אמרתי - עם כת המאמינים של הגורו אי אפשר באמת להתווכח, בטח שלא מול טיעון רציונלי ורציני כמו 'לנהוג על רכב 2X4 זה מוי כיייייף!'
גל שחם הוא בחור חביב ואני מאוד אוהב אותו, מסתבר שהוא גם נהג לא רע בכלל, אבל אתה לא באמת רוצה שאני אתייחס ברצינות לבנאדם שיומיים וחצי אחרי שקנה רכב 4X4 ושדרג אותו בלא מעט כסף, הוא טוען שהפלטפורמה הנכונה לרכב ראלי-רייד היא דווקא 2X4.
במקרה שלו, ההבדל היחיד בינו לבין הבן שלי בן השנתיים זה גודל הצעצוע.
אורי גרוס, אני מעולם לא טענתי את שאתה מצטט אותי !!!
(חוץ מיזה,אל תאמין לאף מילה שלי, אני מייצר מצב שתמיד אגיע לתחרויות בתור אנדרדוג...)
גל שחם.
אני גם מסכים עם דעותיו של מר גרוס , כמובן שאני מתייחס רק לנושא הטכני לא לאישי,
אפשר אולי להתיחס למה שמתרחש בזירת המרוצים העולמית, שם רובי גורדון מנסה כל פעם מחדש לנצח עם הסגנון האהוב עליו
http://www.youtube.com/watch?v=ZeZ-9Wpkjq4