מולי שלום
קודם כל תודה על המידע.
מה לגבי התקינה בארץ? זיהום אויר, יורו4 וכל שאר ההגבלים?
מה עושים עם משרד הרישויי? הבנתי שהפרוצדורה לא פשוטה.
אני אצור איתך קשר בנייד ביום ראשון.
תודה
יניב
Printable View
מולי שלום
קודם כל תודה על המידע.
מה לגבי התקינה בארץ? זיהום אויר, יורו4 וכל שאר ההגבלים?
מה עושים עם משרד הרישויי? הבנתי שהפרוצדורה לא פשוטה.
אני אצור איתך קשר בנייד ביום ראשון.
תודה
יניב
שמעון
לא חסרים מקרים. ההבדל כאן שהבעייה בפטרולים היא כרונית וידועה להיצרן. גם ברכבים שעברו "recall".
יניב
EGR-Exhaust Gas Recirculation ובעברית סחרור גזי הפליטה.המערכת בעצם יוצרת חיבור בין סעפות הפליטה והיניקה כאשר מה שמפריד ביניהן זה ברז פניאומטי (מופעל וואקום)הנשלט ע"י שני שסתומים אלקטרופניאומטים לביצוע פתיחה מלאה או חלקית של הברז ושליטה על כמות גזי הפליטה המוכנסים לאוויר היניקה.הרעיון שמאחורי הפעולה הזאת הוא לפגוע במכוון!באיכות הבעירה,וזאת ע"מ להוריד את טמפ' העבודה של המנוע כאשר המטרה העיקרית היא למנוע (או יותר נכון לצמצם)את היווצרות גזי ה-NOx הרעילים הנוצרים רק בטמפרטורות הגבוהות.
בזמן נסיעה במהירות קבועה בדרך בינעירונית הכוחות הקינטיים הדרושים לנסיעה מצטמצמים(תשאלו את ניוטון...)וניתן להוריד את עבודת המנוע ולצמצם ע"י כך את טמפ' העבודה מבלי לגרוע בנסיעה.עד כאן התיאוריה.
מעשית כפי שהזכרתי,קיים ברז בחיבור בין הסעפות השולט על המעבר והמופעל ע"י וואקום.השסתומים האלקטרופניאומטיים השולטים על הברז מקבלים מתח הפעלה ממחשב ניהול המנוע(ECM)בתנאי שהתנאים הדרושים להפעלת המערכת מתמלאים(סל"ד,טמפ',מצב דוושת הגז ובהתאם לאלגוריתם שתוכנן למטרה זו).
א.אין קשר לשמן המנוע ולמערכת ה-EGR .
ב.שמן המנוע קשור לטורבו רק לצורך שימון וקירור.
ג.שליטת המחשב על גדישת הטורבו נועדה למנוע גדישת יתר ולא ההיפך.
תנסו להסביר לי אחרת באמצעות ידע ונימוקים טכניים משכנעים ולא ע"י אגו נעלב.
הסבר על ה EGR הוא נכון זה תפקידו וכך הוא עובד במנוע רגיל .
ניסן הלכה עוד שלב קדימה ובמקום להפעיל עם שסתומים אלקטור מכנים \ הידרו פנאומטים .
פעילמה את שסתום ה EGR עם מנוע צעדים .
אני מבין את שאתה מחפש חומר בינתיים נראה שאתה לומד טוב . אז אני משאיר לשעור הבא .
למה הטורבו בפטרול נכנס למשחק והופך למחסל המנוע .
איציק
לפני שאנחנו עוברים לשיעור הבא...
אתה טענת כך:"למנועים האלה יש בעיה שקשורה קשר ישיר למערכת EGR שקשורה קשר ישיר לשמן המנוע
ושניהם קשורים לטורבו .
ולסוג השמן \ איכות השמן יש השפעה על תפקוד המערכת ."
אז קודם כל תסביר בבקשה:
א. איך קישרת בין השמן מנוע למערכת ה-EGR ?
ב.איך יכול מחשב המנוע להגדיל את לחץ הטורבו מאחר וידוע כי הספק הטורבו תלוי אך ורק בכמות/מהירות גזי הפליטה המסובבים אותו פונקציה שתלויה בסל"ד המנוע?
אני עדיין טוען שהטענות הנ"ל מוטעות.
זה שקיים פוטנציאל להרס המנוע ע"י הגדשת יתר, מובן.לשם כך יש את הכנף שמסיטה את גזי הפליטה מטורבינת ההנעה בטורבו בעת הפקודה מהמחשב במצבים כאלו.
יכול להיות שמנגנון ההסטה של הכנף הנ"ל יתקע ויצור את הסכנה לגידוש יתר שדיברת עליו,האם לזה אתה מתכוון?
וגם אם כן מה קשור ה-EGR ?
טל.
לא מדובר בטורבו "רגיל" אלא במגדש בעל גידוש משתנה. פה קבור הכלב.
אסף.
שיהיה לך כל טוב
איציק
האם יש קשר לאינג'קטורים?
יכול להיות שמה שגרם לסדיקת בוכנה זה אינג'קטור לא תקין או תיפקוד לא נכון של מערכת האינג'קטורים?
תודה
יניב
אתה מתכוון כמו לסיפור של הטרופרים?
לא יודע מה עם הטרופרים אבל הבנתי שהאינג'קטורים הפטרול (או לא רק בפטרול) עם הזמן עלולים "לנזול" או משהו כזה וזה מה שיכול לגרום לבעיות במנוע כמו סדיקת בוכנה.
תודה
יניב
מדהים , לא יאומן!!
עולה כאן שרשור המציג בעיות בניסן מנוע עם עלויות כבדות מאוד בפטרול , כבר לאחר 5-7 שנים. היבואן ו/או מוסכי השרות מתנערים מאחריות, יש כאן באתר מאכר גדול, מומחה גדול שהוא כנראה בעל מוסך ניסן וגם מהממנים את האתר שחוזר על מנטרת EGR בפטרול. כועס ורוטן על הלקוחות המאוכזבים שדורשים שרות נאות.
אני לא מאמין!!? האם אדם שקנה פטרול לפני 6 שנים והשקיע 450,000 ש"ח. טיפל כל השנים במוסכי השרות וכעת כאשר הולך מנוע צריך להשבית את רכבו חודש ימים עד שימצא מנוע מתאים בחו"ל או בכל מקום אחר? או שישלם 50 - 70K כאן למוסך שרות עושק.
יתרה מזאת, כאשר אחד כזה (או כמה חברה כאלה) שואל בשרשור שאלות עניניות מה עדיף? מה זול יותר? מה מומלץ? האם מנוע טרנו מתאים? פתאום "המומחה הגדול" הבקי ביותר בכל בעיות הפטרול ופתרונן לא עונה ולא מתיחס.
אז שימו לב!!! יש כאן גננים שחושבים שמלפפונים קמים עליהם, לא זאת הבעיה. הגננים האלה
מטפלים בגינה כי הם אוכלים את המלפפונים האלה...:(.
מוש בוקר טוב ,
לתשומת לבך (כיוון שאתה משתתף חדש יחסית בדיונים), הפורום מפוקח ע"י חברי מערכת האתר,
בשרשור זה חלקם אף לקח חלק כך שאל לך לחשוש שאולי לא שמו לב ואם יהיה לך בעתיד אז יש לך אפשרות לפנות למערכת ביחס לכל שרשור.
חברי המערכת פעילים שנים רבות בפורומים ומכירים אישית את רוב חברי קהילת השטח בארץ ואת המשתתפים הוותיקים, להבדיל ממך אנחנו בקיאים בעובדות ולא מעלים השערות.
כך גם במקרה זה.אני מניח שאתה מכוון לאיציק ?! הוא כבר קנה לעצמו מזמן מקום של כבוד בפנתיאון ואינו נדרש להסביר מיהו ומהו לכל זב חוטם. אם חשוב לך לברר פרטים, מן הראוי שתטרח להשתמש בפונקציית החיפוש, כפי שטרחתי אני במקרה שלך במקום פשוט למחוק את תגובתך המתלהמת. הרמיזות/ האשמות שאתה מפריח אינן במקום אתה ואחרים מתבקשים להימנע מצורת דיון כזו בעתיד.
לעניין השרשור עצמו -
גם אני מתלבט בעניין קניית פטרול בימים אלו ממש, ממודל מתקדם ככל האפשר. ככל שחפרתי בנושא והתייעצתי עם אנשים מהימנים עלי, לא שוכנעתי לחלוטין בכך שיש פתרון פשוט ואפקטיבי,
גם אם הבעיה נובעת מחסימה בפיח של מערכת EGR כתוצאה מסולר מאיכות נמוכה בין השאר ושהחסימה מביאה את מחשב ניהול המנוע לפצות ע"י גידוש יתר שגורם להרס המנוע, לא ברור לי אם הפתרון של ביטול ה EGR הוא הדרך הנכונה ולא יוצר בעיות אחרות, לא שוכנעתי כי הבעיה נפתרה בשנות הדגם המתקדמות יותר על אף שינויים במנוע, על כן גם אני לא ארכוש כנראה רכב כזה ואקח סיכון לנזק פתאומי של עשרות אלפי ש"ח. באשר ליבואן - לא ברור לי מדוע ממשיכים לשווק במשך שנים דגם בעייתי, כנ"ל לגבי איסוזו טרופר, אפשר כמובן לחשוד שיש כאן כוונה לספק בעתיד רווחים למוסכי השירות והחלפים, אבל ספק אם הנזק התדמיתי ואפילו הכספי בתקופת האחריות שווה את זה.
אני דווקא הגעתי למסקנה הפוכה, הבעיה היא בצרכנים.
הצרכן המצוי (היום) מעוניין בג'יפ עם יכולת תנועה של רכב ספורט ועלות הוצאות דלק של פרייבט משפחתי.
להשגת הדרישות הנ"ל, היצרן מבצע מס' שינויים במקביל,
הפחתת משקל מהמנוע ע"י שימוש באלומניום
העלאת הספק ע"י טכנולוגיית "חלל" (גדישה, הזרקה)
מה מקבלים, מנוע "חזק" כל עוד הוא עובד "ומפלצת מוצצת" (זכויות שמורות לאיציק) שכל סטייה טמפ' מעוותת את
המנוע ללא דרך חזרה.
בקיצור, אי אפשר "לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה ..."
או שבוחרים מנוע דיזל כבד ובהספק נמוך אך עם אמינות ותחולת חיים ארוכה (אמרתי לנדקוזר סידרה 70, טויוטה היילקס ללא הגדשה ....) נהנים מהנוף ומשקט נפשי או
שנוסעים על "מפלצת מוצצת" וחולפים את הנוף בדרך למוסך ....
בעצם, כבר לא בטוח שניתן לבחור עם תקינת המנועים למניעת זיהום אוויר , אפשר לבחור בין רכב חדש לישן.
אגב, מי קבע שהיצרן בתכנון שלו מתכוונן למנוע שיגיע למליון קמ' ?
אולי פעם זאת הייתה השאיפה לקבלת מוניטין אמינות, היום אני חושב שקולם של רואי החשבון חזק יותר מקול המהנדסים.
זאת דעתי , יום טוב
רענן
מנוע הפטרול המדובר הוא לא בדיוק מפלצת - 159 כ"ס. איפה המפלצת? "מוצצת" כן - צריכת דלק 1 ל - 6 (נובע גם בגלל משקל הרכב הכבד). ה"עוגה" במקרה הזה היא מנוע בינוני עם אורך חיים קצר, כמובן בהשוואה למנועי דיזל אחרים מקבילים בשוק בשנתונים המדוברים ובנפח מקביל(יפנים ואירופיים).
מוש, האשמותיך לא במקום וגם לא נכונות. אישית, הייתי מאוד שמח אם מישהו מאנשי קרסו היה מגיב כאן. איציק מנסה לעזור, אבל תגובות כמו שלך גורמות למומחים אמיתיים וחסרי פניות להימנע מכניסה לפורומים ועזרה לזולת. חבל.
אני חייב לומר כי גם אני חושב שהשירות של קרסו הוא מתחת לכל סטנדרט צפוי, וכשמי ממכרי מתלבט בקניית רכב, אני לא שוכח לציין את העובדה הזו.
על פי המומחים בתחום, הבעיה אכן מתחילה מהבעיות שאיציק ציין. הפתרון? אין תמימות דעים. אני מבין שבינתיים יניב (פותח הדיון) החליף מנוע. שתף אותנו אם אפשר - כמה עלה, מה היתה השתתפות היבואן וכן הלאה.
ואני שוב שואל - אם מישהו יודע - מה ההבדלים בין מנוע טראנו למנוע פטרול? בין מנוע נבארה למנוע פטרול?
אסף.
אסף לשאלתך. למרות שהתכוונתי לחכות עם זה עוד כשבוע ולראות אם הכל בסדר.
הרכב עבר בהצלחה את ההשתלה. המנוע עובד "פרפקט" ע"פ הגדרת המוסך.
המנוע חדש דנדש מהדגמים החדשים כמו שצינתי.
החלפתי גם לרדיאטור חדש על הדרך. בנוסף אני מחליף את האינג'קטורים. יש הטוענים שהבעיה נובעת משם. אף אחד לא יכול להגיד באופן ודאי. אינג'קטורים מקרסו עולים 2000 ש"ח ליח'. מאוסטרליה הבאתי ב 2880 לכל ה 4 כולל המשלוח (אין גבול לסחטנות).
לגביי ההבדל במנועים, בגדול לטרנו ולפטרול יש את אותו הבסיס של המנוע רק שיש הבדלים במיקום הפילטרים, אולי גם הטורבו. אמרו לי שכבר עשו את ההתאמות אבל הבנתי שלא מומלץ בעיקר בגלל ששימון המנוע לא יעבוד באותה צורה.
אני באופן אישי גמרתי את הרומן שלי עם קרסו (שהיה כ 15 שנה עם לא מעט רכבים). את הרנו של אישתי אני מוכר בקרוב והרכבים בחברה כבר לא יהיו קנגו או מגאן.
מה שקורה כאן זה מחדל. יגידו מה שיגידו, רכב עם 240K, האחריות עברה מזמן, לקוח בכיין...
רק בחודש וחצי האחרונים הכרתי שלשה בעליי פטרול שהלך להם מנוע אחרי. וכמה פטרולים כבר מסתובבים כאן בארץ?
גם פטרולים שהוחלפו להם המנועים חזרו עם אותה בעייה אז שלא יספרו סיפורים בקרסו.
עוד כשבועיים כשנרביץ קצת קילומטרג' נשתף אתכם בחווית ההצלחה אם אכן תהיה.
יניב
תודה על העדכון, ותהנה בטיולי סוכותץ..
אסף.