למה דלק? הכוונה זה בעיקר נסיעה נעימה ובלאי. ד"א רק קומפרסור נורמאלי עולה 2k.
Printable View
למה דלק? הכוונה זה בעיקר נסיעה נעימה ובלאי. ד"א רק קומפרסור נורמאלי עולה 2k.
יוסי
בZJ עלה לי ה242 1600 אם אני לא טועה, ביחד עם טל שעשה את כל העבודת הניתוח, לא עלה יותר מ2000 ש"ח.
נמרוד
נ,ב
כמובן שהמחיר על ה242 גבוה יותר, בימים אלו
תתפלא אבל ניתן להשיג 242 סביב 2000 שח עם קצת סבלנות.
שלא תבינו לא נכון, ל שדרג ל 242 זה סבבה. רק צריך לשים אותו בפרופורציה הנכונה, ובמיקום הנכון בסדרי העדיפויות. במקרה של ZJ דור ראשון, זה בגדר של חיוני, בשאר הדגמים, זה נחמד אבל לא חיוני.
אבל, זו רק דעתי ..
קובי
בלהט ההתנצחויות יש במידע שששפך כאן ארז משהוא שאולי יכול לעזור לך.
היתלוננת פעם על טיול "רטוב" שעשית ובסופו היתה לך תקלה של: מנוע\גיר\טרנספר ארז מציין שיש איזה כבל חשמל של LOW.
אולי כדאי לך לבדוק איתו במה מדובר.
צביקה
היי צביקה,
התקלה סודרה מזמן.. זה היה חיישן סורר שיושב מתחת לידית הילוכים. 680 שח היה מחירו
חיישן מהירות אם אני לא טועה.
מי שעלה על זה היה אודי מזרחי אחרי מספר ימי בדיקה.
שאלת תם:
הדיזל צורך 1:9, הבנזין 1:8, מה היתרון של הדיזל?
אם אתה מתקזז על הבלו, בסדר. אם לא, לא מבין את השיקול.
אביגדור
אביגדור - הרבה זמן...
איך הגעת ל 1:8 בבנזין? המספר המקובל הוא 1:5 וגם זה בנסיעה רגועה משהו.
אחד לחמש זה מאוד אופטימי. במיפגש אינדיאנים בדקתי כמה מכוניות בנזין והממוצע היה 28 ל למאה קמ.
רבין אתה טועה.
בנזין אוכלים בין 1:5-1:7 תלוי את מי שואלים וסגנון הנהיגה
לגבי דיזל לא סובל טרקטורים לגבי צריכת דלק לא מצליח להגיע לאזור ה 6 פחות הרבה פחות ואני לא מבין מי שרוצה לינהוג ולהנות מ 8 צילנדר בהמה שישלם
על 10,000 ק"מ בשנה ההבדל הוא 2,000 ש"ח שנתי. (לפי 1:8 דיזל , 1:6.5 בנזין). ההבדלים לא דרמטיים , לא מכיר מספיק טוב את הדיזל - אבל לפי שמועות הפער נעלם בטיפולים... כך שההבדל לא היסטרי...
שבדי (אהלן!) תיקון קל
סולר לפחות ב40 אג יותר זול (אני ממלא ב 6.90) ולכן למי שעושה 30000 קמ בשנה הפער הוא כ 10000 ש"ח בשנה. פער שיכול אף לגדול אם הגדלת/שינית קוטר גלגל/שטח מלא ושיפרת את הרכב (קרי הוספת משקל וגובה) וזאת מפני שהמומנט של הדיזל ייתן ייתרון צריכת דלק בסט אפ תובעני כזה.
מסכים חלקית שדיזל עשוי לעלות מעט יותר בתחזוקה. כל מקרה לגופו. אם אתה מאלה שיודעים/נהנים לעשות לבד המשוואה שוב מתהפכת לטובת הדיזל...
אבל בתור אחד שהחזיק רוב חייו מנועיי בנזין בשרניים - יש פה פרמיית הנאה שדיזל לא יודע לתת... כל אחד מחליט כמה זה חשוב לו.
אבשלום
יבשת שלמה לא מסכימה איתך, וזו יבשת מפותחת - אירופה. כל מי שמטייל שם שם לב שרכבי הבנזין הם זן הולך ונעלם וכל אמא נוסעת לה ברכב סטיישן / משפחתי / דמוי SUV לוגם סולר. גם הישראלי שמגיע לאירופה ושוכר רכב משפחתי כגון פאסאט יקבל דיזל ידני.
גם ארה"ב מתחילה להבין את העניין, שומו שמיים, בארה"ב התחילו למכור רכבי 4X4 גדולים לוגמי סולר, זה ממש לא מובן מאליו, בגיליון Car & Driver האחרון הם עשו מבחן ל 5 רכבים כאלה, הגרנד 2014 סולר יצא מקום רביעי (לצערי), מקום ראשון לקח הטוארג לפני הקאיין והמרצדס. אני מהמר כאן ובכתב שתוך 5-10 שנים נראה שם מגיפת רכבי סולר, ככה זה שמחיר הבנזין יותר משילש עצמו תוך תקופה קצרה יחסית.
אבל שלא תבין אותי לא נכון, ביום יום אני נוסע בג'יפון סולר, הג'יפ הפרטי הוא בנזין V8.
כמו שנאמר לעיל, מי שנוסע מעל 25K בשנה רוב הזמן בבין עירוני, אין תחליף לסולר מבחינת החסכון והנוחות, בינינו בהאצה מ 80 ל 120 אתה מחפש מומנט, רעש טרקטור ממש לא קיים. בטיפוס על הדיונה תן לי את ה V8, אבל בתנאי שהאשה לא תסע יותר מ 10K ק"מ בשנה, אחרת ממש חבל על הכסף.
עזוב אותך מהאגדה לגבי דיזל / מרעיש מלכלך / רועד. תסתכל על ביצועי המנוע בב.מ.וו 640, אוטו של מעל חצי מיליון שקל, הספק קרוב ל 400 כ"ס, ומומנט מעל 60!, זה לא הדיזל של המונית מלפני 15 שנה. גם מנועי הדיזל של קבוצת VW ממש טובים, רק להשוואה קו אדום ב 5,000 סל"ד, כבר ממש לא רחוק מהבנזין המקביל.
אני באמת חושב שהגיע הזמן להתנתק מהדימוי של דיזל = טרקטור, היום דיזל = אופנתי / חסכוני / חזק.
לגבי נושא השרשור - לקנות WJ גרנד דיזל שווה רק למי שזה רכב עיקרי במשפחה ועושה הרבה ק"מ, ג'יפ לסופי שבוע שנוסע פחות מ 10K בשנה, חבל על המאמץ.
אילן אני איתך. דיזלים מודרנים וכו'
אבל.... דיזל בן 8 שנים ומעלה (דור קודם נקרא לו) רועש ורועד אפילו בסרק. לא יעזור. צריך לחיות עם זה.
לא דומה למשל לדיזל בסנטה פה חדש של חבר- שהוא שקט עד מטעה!
לא חשוב אם זה פג'רו לנדקרוזר לנדרובר או טרנו. כולם (מי יותר מי פחות) עושים טררררר :-)