תגובה להודעה: גרלנדה מושלמת לשטח
שאלה האמיתית, כמה אנרגיה זה צורך עכשיו... לאחר שאגמור הכל, אני אמדוד את המתח, לדעתי הצריכה לא אמורה להיות משמעותית בכל מקרה (או שכן? בגלל השימוש הלא ניצולי בנגדים?)
צריכת הזרם של כל צמד נגד -לד היא כ 8 מ"א (על הנגד נופל 8 וולט לפי חוק אום יזרום דרכו 8 מ"א). כך שכל המעגל יצרוך 18*8 מ"א
ישנו עסק נוסף שמוכר תאורת לדים במספר תצורות.
הוא גם מספק גרלנדה לתנאי חוץ כולל שקע מצת לחיבור ברכב.
רצ"ב לינק האתר שלהם:
www.ledart.co.il
בהצלחה לכל המעוניין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
שאלה האמיתית, כמה אנרגיה זה צורך עכשיו... לאחר שאגמור הכל, אני אמדוד את המתח, לדעתי הצריכה לא אמורה להיות משמעותית בכל מקרה (או שכן? בגלל השימוש הלא ניצולי בנגדים?)
צריכת הזרם של כל צמד נגד -לד היא כ 8 מ"א (על הנגד נופל 8 וולט לפי חוק אום יזרום דרכו 8 מ"א). כך שכל המעגל יצרוך 18*8 מ"א
מס' שאלות: למה יפול עליו 8 וולט, רק בגלל הנגד? חשבתי שזה גם תלוי בלדים עצמם (הלדים היותר גדולים יצרכו אותה כמות זרם?)
אם הייתי משתמש בנגד אחד לשני לדים, תהיה לזה איזושהי השפעה על עוצמת האור או רק צריכת החשמל?
ושאלה אחרונה, לפי החישוב הנ"ל, 4 בטריות 1.5V יספיקו ל-5.2? או שטעיתי...?
כד"א בדקתי למול 4 בטריות 1.5V, עושה דיי הרבה אור אם כי קצת מאכזב למול החיבור לאוטו.
שנה טובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
azora
מס' שאלות: למה יפול עליו 8 וולט, רק בגלל הנגד? חשבתי שזה גם תלוי בלדים עצמם (הלדים היותר גדולים יצרכו אותה כמות זרם?)
אם הייתי משתמש בנגד אחד לשני לדים, תהיה לזה איזושהי השפעה על עוצמת האור או רק צריכת החשמל?
כד"א בדקתי למול 4 בטריות 1.5V, עושה דיי הרבה אור אם כי קצת מאכזב למול החיבור לאוטו.
שנה טובה.
עוצמת ההארה של הלד תלויה בזרם שזורם דרכו - כמובן שכל לד יכול לתת רק מה שהוא יודע, אם תעבור את הזרם המקסימלי הוא ישרף ובכל מקרה יש לו זרם נומינלי שהוא האופטימלי עבורו (עוצמת הארה קרובה למקסימלי, בלי לסכן את הלד וקבלת אוםטימום מבחינת נצולת חשמלית).
בכדי לדעת מה הזרם הנומינלי ללדים שאתה משתמש אתה צריך את דף הנתונים שלהם או לפחות את המספר הקטלוגי של הלד.
מפל המתח על הלד כאשר הוא מאיר כמעט קבוע ובד"כ באזור ה 4 וולט (ללדים לבנים בסגנון שאתה משתמש בהם), ולכן מפל במתח על הנגד כאשר המעגל מחובר למצבר הרכב הוא בערך 8=12-4 וולט, הזרם דרך הנגד והלד הוא 8 וולט לחלק להתנגדות של הנגד (הנגדים שלך הם של 1000 אוהם או 1K אוהם).
אחרי שתבין את הנ"ל כפי הנראה יהיה לך תשובות לשאר השאלות שלך, אם לא תשאל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
azora
שנה טובה.
4 כפול 1.5 זה 6 ... וזה חצי מ-12 ולכן אתה מאוכזב ... אם אתה רוצה לחבר את הלדים ל-6V אתה צריך נגד קטן יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
4 כפול 1.5 זה 6 ... וזה חצי מ-12 ולכן אתה מאוכזב ... אם אתה רוצה לחבר את הלדים ל-6V אתה צריך נגד קטן יותר.
אני יודע חשבון :D. אבל זה לא נראה אפילו 50% ממצב חיבור ישירות לאוטו.
ערן: בהתחלה חשבתי לעשות משהו סתם בשביל הכיף, אבל אני רואה שזה טיפה יותר מסובך. מצד שני, הנושא דיי מעניין.
לדעתי אחרי שאני אגמור את הפנס הנוכחי, וברגע שאני אתפנה. אתחיל לקרוא בנושא ואנסה לעשות אחד יותר טוב בעתיד.
בכל אופן, אם תוכל להראות לי פה את חישוב ניצול האנרגיה אני אשמח. (הכוונה לתוך כמה זמן יגמרו לי 4 בטריות של 1.5V ומצבר של 55A).
שנה טובה ותודה על העזרה.
ב 6 וולט מפל המתח על הנגד או כ 2 וולט ולכן הזרם קטן פי 4 ולכן עוצמת ההארה כנ"ל
לשמור על אותה עוצמת הארה ב 6 וולט כמו ב 12 וולט אתה צריך לעבוד ב 6 וולט עם נגדים של 250 אוהם
מצבר של 55 AH יחזיק לך המון - תאורתית כ 380 שעות....
לגבי מצברים של 1.5 וולט בהנחה שמדובר בנטענים של כ 2200mAH' בהנחה שאתה מחבר נגד של 250 אוהם וכל לד צורך 8 מ"א אז יש לך 2200 לחלק ל 18*8 שזה 15 שעות מכיוון שמן הסתם התאים הללו יתנו פחות מ 2200 מ"א שעה אז מדובר על כ12 שעות.
שלום אפי
כל הנתונים נמצאים תחת האשכול הנוכחי.
אם אתה מעוניין-צור קשר
חג שמח
אורון
שלום
הגיעו גרלנדות משופרות-
- חיבור לשקע מצית כלל פיוס בטיחות
- חיבור אלטרנטיבי לבטרייה 9 וואלט
- עמידה במים
- קטנה וקומפקטית
יופי של מוצר לכל סוג של טייל- ברכב או ברגל.
מי שמעוניין
עלות-
150 ש"ח ליחידה
ניתן לפנות במייל
[email protected]
כל טוב:cool:
לכל מי שמעוניין
יש לי מס גרלנדות לדים מצויינות לשטח.
5 מודולים של 1.5 וואט אורך 80 סמ בינהם.
אורך כללי מעל 6 מטר.
מתחבר בשקע מצית עם פיוז בטיחות.