נזכרתי התקופה שהייתי כמו שייח סעודי...
הייתי מפקד מוצב רשף ומוצב ג'אבל חמד בלבנון.
היה לנו שם מרצדס... נדמה לי שזה היה 280 הארוכות.
הכי מדאיג היום, לדעת שחשבנו שהיינו מוסווים כי הורדנו את חולצת המדים...
Printable View
נזכרתי התקופה שהייתי כמו שייח סעודי...
הייתי מפקד מוצב רשף ומוצב ג'אבל חמד בלבנון.
היה לנו שם מרצדס... נדמה לי שזה היה 280 הארוכות.
הכי מדאיג היום, לדעת שחשבנו שהיינו מוסווים כי הורדנו את חולצת המדים...
Diamond T מוביל טנק שרמן בשרות צה"ל, סוף שנות ה40, מתוך: http://www.mheaust.com.au/IDF/Research/TT/IDFTankt.htm
http://www.mheaust.com.au/IDF/Resear...ND%20T.JPG
(ואני רומז כאן בעדינות שהרשימות שלכם מרשימות (לי את ה...) - תתאמצו ושימו תמונות. רצוי מקוריות שלכם אבל לא חובה).
משהו כזה?
פאר היצירה! זחל מג"ח אימפריה!
לבנון 92
http://www.jeepolog.com/forums/pictu...pictureid=3299
זה אמור להיות דיון על כלי רכב, לא? מה אתם מביאים לי את הזחליליים האלה? זה אוף-אוףאוף טופיק עם זחלים.
אסף.
השרשור גולש לכיוו אחר ....
אתה רוצה תמונות בבקשה מקורי מקורי . ( למרות שאני לא איש שריון )
בהמשך לספר על חטיבה 188 מלחמת יום כיפור .במובלעת הסורית .
מי שמכיר ימצא אותי בתמונה . ;)
בהמשך למה שגיא ודרור כתבו בשירשור השני שפתח פנצ'ר
לאחר חיפוש קצר ברשת , פותח השירשור שאל את אותן השאלות , בכמה פורומים שונים , כמו CARSFORUM וכו , רק את השאלות האלה - כלי רכב בצבא - לא מזדהה , ולא משתתף פעיל באף פורום ...
אולי אני סתם פרנואיד , אבל ניראה לי איסוף מודיעין מסוג כלשהו - צבאי או אזרחי ... *;)
אמיר.
בזה אני באמת לא רואה נזק ..
יצא לי לנהוג על כמה דברים
אבל המיוחדים הם
זחל"ד - בנזין
איזה תובה של משהו עתיק עם גיר ידני וסטיקים שמורכב עליה תותח
175 עם הכידון
5
משאית קלה עם 2 ניגררים - רוורס זה חוויה .. (10000 נסיונות עד שזה מצליח )
די9
פייפר ( כמה שיעורים )
סירת מנוע 250 כ'ס
אוניה 170 אלף טון
ובטח יש כמה שאני לא זוכר :)
בתור התחלה, אדון פנצ'ר - מכיוון שאנחנו לא מכירים אותך, אולי נתחיל מזה שתירשם מחדש ותזדהה בשמך ובפרטיך האמיתיים.
כי מבוגרים או לא, כבר יש לנו נסיון רע ומר עם כל מיני מתחזים, וכבר חטפנו בגלל כל מיני נציגי רשויות שמשוטטים דרך-קבע באתרי הרכב כדי לחפש מידע על ה"סטיות" המוטוריות שלנו שלא מתיישבות עם הקו הרשמי של המדינה הזו (הכל אסור) ומחפשים רק איך לאסור/להזיק/להציק/לקלקל/להרוס.
שלא יאשימו אותנו במעשי סדום בקסיקסים או בעילת סופה כשהתנוחות משתנות בין מעל לפני התיקון ומתחת תוך כדי ולבסוף אונס קבוצתי כשאתה קורא לחברים שלך לפתור תקלה.
נו, טוב, אתם ביקשתם את זה (אני כאן בגלל מעוניין ללמוד קצת על מסלולי עבירות ובטיחות של מסלולים כאלה):
אני שרתתי תקופה מסויימת כנהג מוביל טנקים, בדיוק בתקופת המעבר מה- DM800, שאכן, כפי שציין אחד מקודמי, היה מהיר למדי, עם מנוע V 350כ"ס (בערך), גיר ידני לא-סינכוני חמישה הילוכים (+ הילוך כוח ורוורס בידית נפרדת)...
הדבר הזה משך מרכבות מזוודות בעליות תלולות שלא נדע, החזיק אותן אח"כ בירידות בעזרת בלמנוע "דיינטארד", שהיה גירסה מוחלשת של הג'קוברקס ונסיעה של שעות בהילוך ראשון...
אבל זה בסופו של דבר היה נהיגה די רגילה במשאית כבדה.
המוביל שיכול לעניין אתכם קצת יותר זה המאן OAF, ראש גורר שיוצר באוסטריה (אני חושב על ידי שטייר פוך?) על בסיס מכלולים של מאן - מנוע V10 440כ"ס, ממיר מומנט + מצמד, מאיט הידראולי לפני הגיר, והנעה 6X6.
השילוב של ממיר מומנט ומצמד רגיל איפשר לשלב הילוך בעמידה באופן הרגיל, ואז אפשר להרפות מדוושת המצמד והרכב לא זז - כמו כל רכב אוטומטי, עד אשר לוחצים על דוושת התאוצה ומעבירים מספיק כוח לגלגלים.
(עד כמה שאני זוכר, ממיר המומנט ננעל ברגע שמהירויות הכניסה והיציאה משתוות).
השילוב הזה, איפשר לי למשל "לזנק" מהמקום בעליה קשה מאוד, עם מרכבה... בהילוך 3...! (טעות שלי כמובן, אבל איזה חיים קלים לעומת הצורך להזיז מהמקום משאית כבדה בעליה בזינוק בעליה רגיל).
בעליות קשות עם משקל רב, היה הכרחי לנעול את הדיפרנציאל האורכי, אחרת בהחלפת הילוך איכשהו כל הכוח היה עובר רק לסרן הקדמי, ואז הקוצפלט היה נעצר והחלק הקדמי של הסוס היה מתחיל לחבוט בכביש כמו פטיש של 20 טון!
ציפיתי שה- 6X6 הזה יאפשר לי תנועה טובה במקומות קשי עבירות, אבל עם טנק על העגלה שום דבר לא עוזר, שתי שורות הגלגלים הקטנים של העגלה היו אוספות התנגדות ששוה לנסיעה מול קיר בטון...
מקווה שענייתי כאן מישהו, דב
הי דב, ברוך הבא.
הפטנט הזה, של ממיר לפני המצמד, נקרא WSK, והוא דבר פנטסטי של ZF.
אני מכיר אותו באופן לא רע מהמאנים 6X6 ו 8X8 של הפטריוט..
OAF, אגב, זה המפעל הצבאי של MAN
אסף.
(עריכה: מצאתי תמונה שלי, בכלי המדובר... )
מרכבה סימן 1
ריאו מכל הסוגים ( 2.5 טון \ 5 טון , בנזין . דיזל . רב דלקי ).
ריאו חץ
גפ"ס מכל הסוגים ( סיור \ עורב \ מנהלתי )
סיקס דור ראשון
נ.נ . נ.כ מכל הסוגים
אביר
רבי- למי שמכיר ....
ראם - כנ"ל
מלגזת שדה
אז ככה:
סופה רגילה ומשוריינת
גפ"ס
דיפנדר כפול נעילות
האמר
נ"נ