תגובה להודעה: גראנד שירוקי-מה באמת המחיר
יפה דיברת,
רכב משופר לא אומר כלום, משנה כמובן גם מצב הרכב עצמו ורמת התחזוקה שלו, יכול להיות רכב משופר אבל מושביו קרועים, הפח מקומט, ספי הדלתות מעוכים - בעל הבית חי עם זה יופי אבל לא יקנו אותו גם במחיר פחית קולה, כי יעדיפו להשקיע כסף בשיפור רכב שמור מאשר בשיפוץ רכב משופר. ביחס לכלי הרכב שאני מכרתי, אותם בניתי לרמת - "רכב החלומות שלי" וטיפחתי מאד, היה ברור לי שקונים פוטנציאלים יכולים להתבאס ממצב הפח והצבע (טוב, זה היה הדבר היחיד בערך שלא היה מושלם ברכב...), אבל לא הגעתי אפילו למצב שיגיעו לראות בכלל או להתעניין. למה ? כי המחיר המבוקש היה הרבה מעל המחירון נניח.
רוצה לומר - מי שנבהל מהמחיר בגלל העניין הקרוי מחירון, עלול להפסיד עסקה לא רעה ...
אבל במחשבה שניה - רכב החלומות שלי אינו בהכרח רכב החלומות של מישהו אחר, לעיתים צריך לחכות זמן רב עד שנמצא מישהו שחולם את אותו חלום...לא תמיד הוא יצוץ ואז צריך למכור למרבה במחיר אם אכן צריך.
מכאן גם הגישה שלי לעניין - היות ואני רוצה להגיע לרכב שיש בו רמה מסויימת של שיפורים בדרך הזולה והמהירה - אני מוכן לשלם מחיר גבוה יותר ממי שאינו זקוק או מעוניין בכל אלה. בדיוק כפי שאני לא אהיה מוכן לשלם פרמיה עבור כיסוי גלגל קשיח, ניקלים מסביב לפנסים ומגן יתושים...
בסה"כ כולנו מדברים על אותו דבר אך מתקשים להבין אחד את השני.
ד"א - שמתם לב כמה CJ 7 מושקעים יש בלוח ?
לי היה די ברור שהג'יפ של אשר (60K)הוא הזול ביותר שאפשר להשיג - כי אם הייתי בעניין - זו התוצאה שהייתי רוצה להגיע אליה והמחיר הזה לא משקף אפילו חצי ממה שהושקע ברכב (השערה שלי). אבל ממבט חטוף בלוחות הבנתי למה יש מי שעלול להתבלבל - יש שם לא מעט כלים יפים ומושקעים ...
למה זה לא ככה אף פעם כשאני בצד הקונים?! אלוהים יודע...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ואני אומר לא חייבים למכור, אם לא רוצים אבל למה לעשות כאילו?
דווקא לזה יש תשובה ברורה.
כי הבטחת לאישה.
ישבתם, בערב אחד, עברתם על המספרים, והמסקנה היתה ברורה - הג'יפ (/ אופנוע / מכונית ספורט / רכב אספנות... כל אחד והסיפור שלו) חייב ללכת. עולה לנו יותר מדי, גם ככה לא נוסעים בו, וכן הלאה.
אז אתה מפרסם מודעה. מחיר גבוה, שלא לומר מופקע. "את יודעת כמה השקענו באוטו, חבל למכור בזול" ("השקענו".... פתאות היא חלק מההשקעה. כשהזמנת חלקים באחת בלילה באינטרנט לא שיתפת אותה בהחלטה, אבל פתאום זה "השקענו" ). וכמובן, אף אחד לא מתקשר.
עובד חודש, שוב יושבים עם המספרים, ושוב "מה עו הג'יפ? ", "אבל ראית, פירסמתי מודעה ואף אחד לא מתקשר... מה אני אעשה...? "
כל אחד מכיר סיפור כזה, לא?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
Bernard בו נהפוך את זה למספרים. יש פה "גראנד 94 5200 arb קדימה ואחורה,קיט רוביקון,גיר אחרי שיפוץ מצב מצויין" דורש 30000 .לדעתך זה לא מציאה?? כ-4000 מעל מחירון??
בשבילך עדיף גראנד בלי מנוע (2001)שאי אפשר לבדוק גיר ולנסוע ברכב (מנוע דפוק)בלבד שהוא מתחת למחירון??
יש לי הצעה לכל מי שרוצה לקנות משופר ...שלם מעל מחירון...ספר לחברה...שנפלתה על מוכר לחוץ ושילמתה 10 פחות...בשטח תהיה מלך עם חיוך...ולא תבזבז זמן וכסף על שיפורים...והחברה לא יחשבו שאתה פרייר...
אתם בכוונה מקצינים את התמונה אף אחד לא דורש 50000 על השפורים...גם לא 30000 מדובר על כ20%מעל מחירון
וכ-30% ממחיר עלות התוספות...
זו מציאה, אין ספק. גם שלך מציאה, ואתה יודע שניסיתי לשדך לך קונה ויותר מפעם אחת.
אם הייתי היום במצב של קניה, הייתי קונה בשתי ידיים ודווקא בגלל שאני מכיר את עולם השיפורים [ והיום טוב יותר מאשר לפני שנתיים ..]
עדיין השאלה, למה הוא לא מצליח למכור ?
קח את ברנרד [וזו רק דוגמא, לא להדלק ..] או את פותח השרשור למשל, קונה פוטנציאלי, קל לשכנוע, ולא לקח ? למה ? כי סיבותיו עימו. [ יש לו מנוע, הוא רוצה לשפר לבד וכו'... ] אבל תשאל אותו האם היה קונה ב 20 ? ייתכן והיה מתפתה ... כי גם המחיר משחק תפקיד [ בנוסף לשאר השיקולים]
לכן, מה שאני טוען , עיזבו מחירון או לא, תמצאו קונים שמעוניינים באמת לקנות ותגיעו לעמק שווה.
אחרת באמת סוף הרכבים להגיע לפירוק ועוד תאלצו לשלם על הגרר ...
בהצלחה למוכרים וגם לקונים.
יחסית למגילות הארוכות שנכתבו כאן, יש לי מעט לומר...
במחירים האלו, ובסכומים שמושקעים אחרי המכירה, לדעתי כמה אלפי שקלים לפה או לשם - לא צריכים לשחק. זה נכון גם בסכומים גדולים יותר.
כשמכרתי את הסופה, לפני לא מעט שנים, התפשרתי הרבה על מחיר המכירה, כי ידעתי שבמצב הפחחות שלה, כל השיפורים מתגמדים. והיא נמכרה בקצת פחות ממחיר המחירון. כשמכרתי את הדיפנדר, לעומת זאת, ביקשתי מחיר מחירון + חצי ממחיר השיפורים - כי ככה מקובל לתמחר. נכון שיש המון דברים שהיו ברכב, עלו לי זמן וכסף, ולא תימחרתי כלל. ונכון שהמצב שלו היה נדיר מכל הבחינות, וגם את זה לא תימחרתי. והיו קונים שהציעו הרבה פחות ממה שביקשתי, ואני לא הייתי לחוץ למכור, ולא מכרתי. בסף בא קונה שהבין מה הוא קונה, והיה עם נכונות לשלם יותר מהמחירון, ובאופן ניכר. דווקא איתו ירדתי בכמה אלפי שקלים, כדי לסגור עסקה. כי באמת, 2000 או 3000 שקל לפה או לשם - מה זה משנה באמת? מצד הקונה - אתה עושה עסקה של עשרות אלפי שקלים (גם מי שקונה גראנד ב 20 אלף, מתכונן להוציא עוד 20 בשיפורים תוך זמן קצר) ומתחשבן על הסכום שעולים רק כל השמנים לרכב במסגרת הטיפול הראשון? בשביל זה להפסיד עסקה טובה? ומצד המוכר - יאללה, תעבור הלאה. אולי לא יציעו לך עוד מחיר כזה, ובסוף תמכור בפחות ותצטער. תיפרד.
תמיד בעיני זה שמוכר הסחורה שווה יותר, כי יש ערך רגשי. תמיד בעיני הקונה הסחורה שווה פחות, כי הוא חושש מדברים נסתרים. נפגשים באמצע. אבל החשוב הוא באמת להיפגש, ולא לתת להערכת הערך לעמוד בדרך לעסקה טובה.
(אני, אגב, ידוע כאחד שעושה עסקאות גרועות, אז לא חייבים להקשיב לי)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יחסית למגילות הארוכות שנכתבו כאן, יש לי מעט לומר...
במחירים האלו, ובסכומים שמושקעים אחרי המכירה, לדעתי כמה אלפי שקלים לפה או לשם - לא צריכים לשחק. זה נכון גם בסכומים גדולים יותר.
כשמכרתי את הסופה, לפני לא מעט שנים, התפשרתי הרבה על מחיר המכירה, כי ידעתי שבמצב הפחחות שלה, כל השיפורים מתגמדים. והיא נמכרה בקצת פחות ממחיר המחירון. כשמכרתי את הדיפנדר, לעומת זאת, ביקשתי מחיר מחירון + חצי ממחיר השיפורים - כי ככה מקובל לתמחר. נכון שיש המון דברים שהיו ברכב, עלו לי זמן וכסף, ולא תימחרתי כלל. ונכון שהמצב שלו היה נדיר מכל הבחינות, וגם את זה לא תימחרתי. והיו קונים שהציעו הרבה פחות ממה שביקשתי, ואני לא הייתי לחוץ למכור, ולא מכרתי. בסף בא קונה שהבין מה הוא קונה, והיה עם נכונות לשלם יותר מהמחירון, ובאופן ניכר. דווקא איתו ירדתי בכמה אלפי שקלים, כדי לסגור עסקה. כי באמת, 2000 או 3000 שקל לפה או לשם - מה זה משנה באמת? מצד הקונה - אתה עושה עסקה של עשרות אלפי שקלים (גם מי שקונה גראנד ב 20 אלף, מתכונן להוציא עוד 20 בשיפורים תוך זמן קצר) ומתחשבן על הסכום שעולים רק כל השמנים לרכב במסגרת הטיפול הראשון? בשביל זה להפסיד עסקה טובה? ומצד המוכר - יאללה, תעבור הלאה. אולי לא יציעו לך עוד מחיר כזה, ובסוף תמכור בפחות ותצטער. תיפרד.
תמיד בעיני זה שמוכר הסחורה שווה יותר, כי יש ערך רגשי. תמיד בעיני הקונה הסחורה שווה פחות, כי הוא חושש מדברים נסתרים. נפגשים באמצע. אבל החשוב הוא באמת להיפגש, ולא לתת להערכת הערך לעמוד בדרך לעסקה טובה.
(אני, אגב, ידוע כאחד שעושה עסקאות גרועות, אז לא חייבים להקשיב לי)
אסף.
אהלן אסי זה עמית עם הקיה(לשעבר) עובד עם יוחנן.
אני זה שפתחתי את השרשור כי אני רוצה לעבור לגראנד (כרגע חושב על 96-98 בגלל המלצת החברים בפורום) יצא לנו לדבר על הרכב במפגש ג'יפולוג.....ודווקא המלצתה לי עליו.
הבעיה היא שכניראה רוב רובם של מוכרי הגראנד לא קוראים את השרשור המפואר שנוצר כאן ורוצים על הרכב שלהם סטנדרטי לחלוטין 10 מעל המחירון.
אין לי בעיה לשלם את זה לרכב משודרג ברמה אבל ביחייאת ראבק רק בגלל שאתה ואולי עוד אחד
במודל גבוהה ביד 2 אתה מרשה לעצמך לקחת סכום כזה??
כניראה שברכב הזה הזמן משחק תפקיד חשוב כי רק אחרי חודש שהבן אדם מפרסם ולא מוכר אולי אז הוא מתחיל להתגמש.
אני בכל אופן ממתין !!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit-a
...
הבעיה היא שכניראה רוב רובם של מוכרי הגראנד לא קוראים את השרשור המפואר שנוצר כאן ורוצים על הרכב שלהם סטנדרטי לחלוטין 10 מעל המחירון.
אין לי בעיה לשלם את זה לרכב משודרג ברמה אבל ביחייאת ראבק רק בגלל שאתה ואולי עוד אחד
במודל גבוהה ביד 2 אתה מרשה לעצמך לקחת סכום כזה??
כניראה שברכב הזה הזמן משחק תפקיד חשוב כי רק אחרי חודש שהבן אדם מפרסם ולא מוכר אולי אז הוא מתחיל להתגמש.
אני בכל אופן ממתין !!!
עליהם בדיוק אני מדבר (למרות שנסחפתי קצת לדבר גם על האחרים) ואני אומר לך שהמצב בריינג' הרבה יותר הזויי.
ואל תשלה את עצמך, הם רק דורשים, לא לוקחים את הסכומים המופרכים האלה.
לא יודע אם יש למה לחכות להם.
הם בכלל לא רוצים למכור, גם לא אחרי שהרכב מפורסם שוב ושוב, למעלה מחודשיים ושלושה...
כמו שאמרתי בשירשור האחר, בסוף נקנה דיסקברי.
דיסקברי I מפרסמים הרבה וגם, למרבה ההפתעה, מוכרים ובמחירים הגיוניים שמתאימים לכל ההגדרות והדיעות שנכתבו פה.
אולי, בניגוד לגראנד ולריינג', זה פשוט זן אחר של רכב - רכב שנמכר/נקנה.
ואולי זה זן אחר של מוכרים/קונים...
מעניין מה זה אומר עלינו הקונים והמוכרים של הגראנדים והריינג'ים :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
יש דיסקו בנזין למכירה בראש העין כבר הרבה זמן למי שמעוניין ....