אני שמח שמבחינתך ה"עניין" סגור??;)
אלא שמקדם חיכוך הוא מספר טהור ללא יחידה לכן כל מה שאמרת לא נכון!
מפני שדברת על יחידות מטר בריבוע.
Printable View
אני שמח שמבחינתך ה"עניין" סגור??;)
אלא שמקדם חיכוך הוא מספר טהור ללא יחידה לכן כל מה שאמרת לא נכון!
מפני שדברת על יחידות מטר בריבוע.
ונמשיך את הכיף....
מישהו יודע איך מחשבים את מקדם החיכוך? איך מגיעים למספר הזה בין 0 ל- 1? (זאת חידה קטנה).
איתי.
שני סוגי חיכוך- שתי שיטות שונות.
מקדם חיכוך סטטי. מציבים חפץ על משטח. מטים את המשטח בזווית עד הרגע שבוא העצם מתחיל להחליק. מודדים את הזווית. טנגנס הזווית שווה מקדם החיכוך.
מקדם חיכוך קינטי
הרבה יותר מסובך מזה. יש מתקן מסוים, נראה בערך כמו המתקן שמשתמשים בו במכון טסטים למשל לבדיקת הבלמים. שני הגלגלים המכניים המסתובבים הם מחומר א', והגלגל שמונח באמצע הוא החומר השני.
כדי לחשב את המקדם, יש למדוד את התדירות ואת זמן המחזור של הגלגל (חומר ב) ולהציב בנוסחא המצ"ב כדי למצוא את המקדם.
4*(3.14)^2*L
gT^2
L זה רוחב הגלגל
T זמן מחזור
g כוח הכבידה (8.95? לא זוכר את המספר)
או שיש שיטה יותר קלה? :)
אני יכול להחזיר רגע לנושא הקודם?
האם 3.5-3.7 סלד ל100 קמ"ש זה לא הרבה?
יש משהו שניתן לעשות?
אם הרכב יוצר ככה כנראה שיש סיבה טובה (או שזה מה יש ומה שהמנוע נותן)
זה לא פריבט אז אני לא מבין למה ההשוואה?
L זה רוחב הגלגל
T זמן מחזור
g כוח הכבידה (8.95? לא זוכר את המספר)
או שיש שיטה יותר קלה? :)[/QUOTE]
g=9.81 , בקירוב .
כמובן שהוא משתנה באופן מינורי בהתאם לגובה , ולמיקום על פני כדו"א .
אגב לגבי תופעת החולות , אנסה להסביר את זה ללא נוסחאות .
תארו לכם שיש לכם צמיג בגודל של דיסק חיתוך ואתם נוסעים על כביש/חול/שקר כל שהוא, מה יקרה ?
טוב דיי ברור שהרכב לא יתקדם בכלל ושיקע במקום .
הסיבה לכך לא כל כך קשורה לחיכוך , נכון גודל שטח הפנים לא משנה את מקדם החיכוך .
הסיבה לכך היא לחץ , ועכשיו ככל שנגדיל את הלחץ על נקודה ככה היא בעצם "קורסת" בשלב מוקדם יותר . זאת אומרת אם אני נוסע על חול עם צמיג דק או מנופח אני בעצם מגדיל את הלחץ על נקודות המגע , ומכאן בעצם החיכוך בין הצמיג לחול כבר לא ממש קובע , מפני שהצמיג כל הזמן מזיז את החול .
ברגע שאנחנו מורידים אוויר ,אנחנו בעצם מגדילים שטח מגע ... וכמובן מקטינים את הלחץ על השטח ואז באמת אנחנו מקבלים שוב חיכוך(סטטי אם זה מעניין משהו) עם החול אז התנועה היא הרבה יותר אפקטיבית.
אגב אותו הדבר לגבי סלעים , רק ששם כשאנחנו מגיעים לסלע מנופחים, בעצם הצמיג שלנו "קורס" ,ומאבד חומר , כמו החול .
או שאנחנו מעיפים את הסלע קיבינימט . ואז הוא בעצם "קורס" .
לסיכום : תנועת הרכב אינה קשורה רק לחיכוך , אלא גם ללחץ , ככול שהלחץ גדל כך נטיעת החומר לקרוס יותר גבוהה , בין אם זה הצמיג או המשטח עצמו .
במצב זה מקדם החיכוך כבר מאבד את משמעותו .
בג'ימני שלי, 2009 דנדשה, סגרתי גם 140 קמ"ש, עד 130 לא הרגשתי בכלל שאני נוסע, הרכב פשוט ריחף ואם היה לו כנפיים כבר היה ממריא.
בג'ימני 2001 הקודם, 120 והרכב היה רועד כולו, למרות שהיה במצב מצויין, טיפולים תקופתיים כשצריך וכ'ו.
אצלי בג'ימני 2001 מהירות של 100 קמ"ש הסל"ד עומד על 3K
110 קמ"ש על 3500 סל"ד
האם זה נורמלי??
גיל,
ידני או אוטומט?
נשמע הגיוני לאוטומט.
ואם זה לא נורמלי ? תחליף גיר לכזה של מזדה 3 ? לא מדובר פה על שגיאת מחשב מנוע או על גיר דפוק, תשים לב לממוצע השאלות פה - כולם נוסעים 3K סל"ד ומעלה ולכולם ג'ימני די סטנדרטי ותקין.
חברים, זה לא GTI, זה G-MNI - הוא לא אמור לעוף בכביש כמו אימפרזה. סעו רגוע עם איזה שיר ארצישראלי ברקע עד השטח ושם תראו את היכולות שלו.
די לחפש את השקל מתחת לפנס, עוד 100 סל"ד, פחות 100 סל"ד, זה לא יהפוך לכם את החיים.
אבל אם אתה רוצים להמשיך, בכיף :)
יפה אמרת GodsFather :)
וחברים אם אני עברתי ממכונית ספורטיבית מושחזת עם 172 כ"ס,
שמגיע כמעט ל-240 קמ"ש, לרכב שבקושי יכול לנסוע 140 קמ"ש אז כולם יכולים.
אל תהיו ילדה קטנה.
עם הג'ימני כדאי להיות רגועים על הכביש כמה שיותר,
ובשטח כמו שנאמר כבר להנות יותר מכולם.
ואגב, מה ששמתי לב זה שהג'ימני לא אוהב עליות בכבישים בין-עירוניים.:D