לצערי יש לי נסיון עשיר ומר בנושא של מנועים בפטרול.
לי אישית זה קרה ולאנשים נוספים שזה קרה להם.
החברה ניסתה להתנער אך לבסוף הכירו בנזק.צריך להוכיח שהרכב טופל במוסכי הרשת.
תאסוף קבלות,ניירת וכל מסמך רלוונטי ולא יזיק עורך דין טוב.
בהצלחה! ;)
Printable View
לצערי יש לי נסיון עשיר ומר בנושא של מנועים בפטרול.
לי אישית זה קרה ולאנשים נוספים שזה קרה להם.
החברה ניסתה להתנער אך לבסוף הכירו בנזק.צריך להוכיח שהרכב טופל במוסכי הרשת.
תאסוף קבלות,ניירת וכל מסמך רלוונטי ולא יזיק עורך דין טוב.
בהצלחה! ;)
ממש לא מסכים איתך!
כל רכישה של רכב משומש שכבר לא באחריות היא סוג של סיכון מחושב, כאשר אחד השיקולים העיקריים בהחזקה של רכב בסגמנט יוקרה הוא זמינות ועלות החלקים שלא אצל היבואן
לדוג', בלנדרובר יש את ג'קי מאוטומיני שאתה יכול להיות בטוח שהמחירים אצלו הרבה יותר סבירים מחברת המזרח, או בג'יפ יש את ינוביץ' ובזכותם אפשר להחזיק לנדרובר או ג'יפ בצורה שפוייה וכמובן אפשרויות רכישה באינטרנט בלתי מוגבלות. לכן רכבים כאלו לא מתאימים רק לעשירים!
למיטב ידיעתי לניסן אין יבואן של חלפים מקוריים פרט לקרסו ולכן הוא מרשה לעצמו לשחוט במחירים.
צינתה שהרכב ניבדק לפני שקנית אותו , הייכן ניבדק ובאיזה מכון , בדרך כלל מכון בדיקה שמכבד את עצמו ונותן אחוזיים גבוהים לרכב גם נותן אחריות שמכסה נזק כמו שתארת כאן .[quote=HRRONEN;288060]20 שנה אתה עובד כמו חמור
לחסוך 150,000 ש"ח
ולוקח הלוואה של 80,000
ס"כ 230,000 ש"ח
קונה חלום וקונה אוטו 2007 במצב נדיר לאחר בדיקה הגיפ טופל
ברמה הגבוהה ביותר במוסך מורשה אחרי חודש הולך מנוע ללא התרעה מוקדמת
אני לא בטוח שהיית יושב בשקט אחרי שהיית מבין שייש בעיות סדרתיות במנועים של הפטרול
אני מאמין שהתגובה שלך הייתה אחרת :confused:[/quote]
למיטב ידיעתי לניסן אין יבואן של חלפים מקוריים פרט לקרסו ולכן הוא מרשה לעצמו לשחוט במחירים.[/QUOTE]
דווקא יש את משה חלקים ברחוב בן צבי (קצת אחרי מכון הדרום).
אני קניתי ממנו הרבה פעמים חלקים מקוריים לטראנו.
היה יותר זול ונחמד לקנות ממנו.
80K למנוע זה באמת הרבה ,
אין אפשרות למצוא בחלקי חילוף מנועים משומשים? (הכל כמובן במידה וקרסו לא יכירו בתקלה)
לא ייתכן שאפשר להחליף מנוע רק אצל קרסו !!? טראנו משנת 2003 בדגם 3000 זה אותו המנוע
וכאלו יש בארץ לא הרבה אבל יש ... השאלה באמת מה עושים עם הרישוי ?
בכל אופן לפותח השרשור תנסה להוציא מקרסו את הכיסוי לנזק או לפחות חצי ממנו , אפילו שנגמרה האחריות .. אני מאמין שאם התקלה היא כמו ב2002 אתה תצליח .
חזק ואמץ.
עידן
שווה לערב את היצרן.
מעניין אם התנהלות היבואן מקובלת עליהם
סליחה על השאלה, אבל למה לא לעשות אוברול?
קיט אוברול + חריטות + עבודה.
האם זה לא אמור לצאת זול וטוב יותר ?
ערן CJ
לפותח השרשור...
חומר למחשבה(אם אין "מקיף"!!!) חבר שלי עם טוראג' דפק את תחתית המנוע על סלע בשט טכני (כן טפשי מדי עניין שטח טכני-טוראג') ונסע הביתה עם אפס ליטר שמן ... כן ברור שבק באמצע הדרך... החנה את הג'יף בצד המדרכה אחרי שגרר אותו הביתה אחרי יומיים של התלבטויות לגבי המצב הקיים והעלות הניכרת... פתאום בווווווום!!! מחוץ לבית והנה מתנה מאילוהים פיאט אונו התנגשה בגיף שלו מצד הנהג עם עיקום קורה אמצעית בזמן שחנה בצד הדרך!!!!
יצא בסוף שהאונו עם ביטוח צד שלישי כולל ביטול השתתפות עצמית(יש סוכנים ששמים מגבלה לסכום) , עזוב אותך כמה היה יכול לעלות לו מנוע חדש דע לך גם במידה והוא ישלם לבעל האונו מעל למחיר האוטו כ 10000 הוא יהיה בין ברי המזל ,כי בסוף הוא קבל את מחיר הג'יף כאילו מכר אותו ביד שניה ,אגב הג'יף נשאר אצלו תמורת קיזוז 10% מערכו במיחרון(80K= ארבעים אונו!!)
תפנים!
וסים
אם הבלוק לא ניזוק אז אני לא מבין מה הבעייה
הכי קל להחליף מנוע - מה איכפת להם , אתה זה שמשלם
אבל מוסך הגון היה אומר לך את זה
סיפור אמיתי
לפני כשבועיים פרדו קצר טבע הייתה נעילה הידרוסטטית חלקית שכן המנוע המשיך לעבוד אחר כך אבל כבר נרגם לו נזק
הרכב הובא למוסך טויוטה מורשה ושם יש אמרו לבחור "הלך מנוע"
ממש במיקרה הבחור לקוח של גיא מפרוג'יפ והנ"ל שמבין דבר או שניים הפנה את הלקוח לחבר משותף
ג'ריס ממוסך קרוזר (מתמחה ביפניות בכלל )
ג'רי בדק את המנוע ועוד לפני שפתח אותו הודיע ללקוח שבגדול הנזק לא היסטרי אבל כדאי לחכות עד שפותחים את המנוע
לאחר פירוק המנוע לגורמים הוחלף טלטל אחד בלבד ומייסבי קרנק וזהו
כמובן שכל החלקים שנרכשו היו מקוריים ועדיין הלקוח יצא בהרבה פחות ממנוע מפירוק (שאי אפשר להשיג)
לא צריך לקבל כמובן מאליו חוו"ד של מוסכים מורשים - מקושרי יבואן
הם מראש במילכוד בין טובתם כמורשים לבין טובת הלקוח בהתדיינות מול החברה
דרור
מול המיקרה הזה טרופר דיזל נראה כמו מציאה אמיתית כי המנוע שם הרבה יותר זול :mrgreen:וכך גם מחיר הקנייה:-D
מי רוצה מנוע דיזל מתוחכם :D
החיים מלמדים שאין ריק ואין חסכון
מה שחוסכים בדלק מוציאים בתיקונים :mrgreen:
הי,
האם האוטו היה למכירה? כי חשבנו לקנות אותו....
לא נורא. אני גם בעליו הגאה והמרוצה מאוד של פטרול.
תראה, לגבי המקרה שלך, אני חושב שלא קשור לאחריות, אי אפשר להתעלם מהעובדה שישנה בעיה ידועה עם המנועים האלה, גם בעולם האמיתי (מחוץ לישראל) ראה פורומים באוסטרליה (patrol4x4.com).
לכן אני מאמין כי גם היצרן/יבואן אינם יכולים להתעלם לחלוטין מהבעיה כשהיא מופיעה כאן אצלינו.
אני מכיר אישית כמה מקרים, כולם בסופו של דבר נסגרו עם מימיון חלקי כזה או אחר של היבואן (לא יודע בדיוק כמה אבל הייתה השתתפות).
אני חושב שאתה צריך לפנות ליבואן, ולברר את נכונותו להשתתפות בתיקון - אני מאמין שתקבל התייחסות חיובית בסופו של דבר (אתה במצב טוב, הכלי לא ישן מידי וטופל ע"י מוסכים מורשים, כך אתה טוען).
לא מאמין בהתנצחויות, בכל ארגון יש אנשים חושבים והגיוניים, צריך רק להגיע אליהם.
בהצלחה,
אגב, כלו כל הקיצים ולא הצלחת? אפשר לייבא מנועים במחירים שפויים מאירופה.
ג'וי
אגב,
אם שכחתי לציין, אני חולה על הפטרול שלי - אין כמוהו! גם אחרי 300,000 ק"מ!
אני מגיע מרקע אחר, הרבה יותר יוקרתי ומסוגנן (אפרופו רכב לעשירים - מונח מוזר), שאחזקתו עלתה לי במשך השנים הרבה יותר ממנוע של פטרול.
בדומה למקרים שציינתי שאני מכיר על פטרולים, אני מכיר מקרים לא מעטים על אגדות מוטוריות אחרות - יפניות אגב, המוכיחות כי כל, אבל כל רכב מתקלקל ולא מעט - פשוט יש כאלה שלא עולים "לאוויר" כל כך ובשל כך פחות מסופרים וידועים.
בקיצור, עם כל הצער וההבנה על המקרה שלך, תתגבר על השלב הנוכחי ותהנה מהמשאית עוד שנים רבות.
ג'וי
כמה טוב לגלות עוד צדיק בסדום....
אולי זה יצליח לשכנע את כל המטומטמים והפתאים והסוגדים לאגדות האחים טויוטה את ניסאן את מיצובישי את סובארו....
- שאין דבר כזה "אגדות מוטוריות". אולי רק במוחם הקודח של מספרי סיפורים מוטוריים וכתבי רכב, שבעצמם לא מאמינים בשיט לשטויות שהם עצמם כותבים.
- שאמינות של מכוניות אינה עניין של דת, מין, מוצא עדתי או לאומי.
- שגם מכוניות גרמניות ויפניות מתקלקלות, והרבה... ההבדל היחיד הוא שהרבה יותר יקר לתקן אותן.
שלום לכולם
עד היום כל השיחות היו מול המוסך והם נתנו לי את התשובות מקרסו
היום בבוקר התקשרתי לשרות לקוחות בקרסו סיפרתי להם מי אני ואת הסיפור
וביקשתי לדבר עם משהוא שיכול לעזור לי
התשובה קצת הייתה תמוהה...
תדבר רק עם המוסך בכרמיאל איציק מנהל המוסך ורק הם מוסמכים לתת לך את התשובות .
הייתי בשוק, איך אני לא מצליח להגיע לדבר עם משהוא שיכול לתת לי תשובות קצת יותר רציניות
לאחר לחץ ... היא לקחה את הטלפון שלי מעניין מה תהיה ההתייחסות שלהם
המשך יבוא....
:confused:
1. כמעט נכון :) היילקס ישן לא מתקלקל !
2. לפותח השרשור, לא מבין 2 דברים, קראתי את הסיפור .. כל מה שכתוב לך פה ...
א. אם אתה חושב שמגיע לך משהו ואם אתה חושב שלא מתיחסים למה שמגיע לך, למה לא פנית ליצרן ? בשביל 80K שח אתה יכול לצלצל ליצרן או אפילו לנסוע לשם....
ב. למה לא בקשת או בדקת אפשרות של שיפוץ? למה ללכת להחליף מנוע שלם? מה טוב בזה ?
תגיד לי, (ואני אומר את זה בידידות), אתה אמיתי?
קנית רכב ב 230.0 אלף שקלים ואתה מחכה שנציג שרות, יתקשר אליך? מה אתה חושב שהוא יאמר לך?
אתה צריך לשנות פאזה.
מנכ"ל קרסו הוא מר איציק וויץ.
הטלפון של הנהלת הקבוצה (?) הוא 03-6381111.
תרים טלפון, תבקש את לשכת המנכ"ל. אם יתחילו איתך במשחקים, "למה אתה רוצה אותם?", "אני אעביר אותך לשירות לקוחות" וכד', תסביר שהפעם הבאה שאתה משוחח עימם הוא דרך עורך דין, הם יקראו על זה ב"ידיעות אחרונות", או שמיקי רוזנטל יחכה להם בכנס הבא עם מצלמה. זכותך כלקוח לשוחח עם הנהלת החברה. אל תיתן להם לשבור אותך. אתה מתקשר ומהרגע הראשון אתה אסרטיבי ברמות מטורפות. את כל העצבים שלך אתה מוציא באסרטיביות. שים לב, אסרטיביות אינה צעקות וקללות. אתה רוצה להגיע ללשכת המנכ"ל.
כשאתה מגיע לשכת המנכ"ל אתה משנה גישה. תזכור שמי שיושב בלשכת המנכ"ל, גם אם הוא/היא רק פקיד/ה הם בדרך כלל אנשים ברמה גבוהה, מתורבתים, נעימים, שרוצים לעזור.
שים לב, אתה בכלל לא רוצה או צריך להגיע למנכ"ל. אם הוא יענה לך זה בונוס נהדר, אבל הוא לא. צריך להיות טלפון מלשכת המנכ"ל לדרגים למטה, לפתור את "בעיית רונן" מהר ולשביעות רצונו.
אתה מסביר לפקידה מה קרה לך, אומר שאתה שבור כלכלית מהם, אישתך לא ישנה בלילות מרוב דאגה, ואתה מבקש מאוד שיתייחסו אליך כראוי, ולא ינפנפו אותך כמו שעושים עד עכשיו.
(ההתנהלות הנ"ל סייעה לפתור בעיות קשות מול יבואן רכב אחר. אחרי שהתנהלה השיחה העניינים רצו יותר מהר מאוסיין בולט במכביה...)
דווח על תוצאות.
יואב
לפותח השירשור
צר לי אך לא נראה לי שתקבל יחס יותר טוב משה שקיבלת עד כה. אני הייתי איתם ברומן הזה מעל חודש ובצורה מאוד יפה הם שלחו אותי לעזזל.
יש כאן כל מני דיבורים על "אין כבר אחריות", "מה אתה רוצה מהיבואן" , "רכב משומש - לעניים". אלו שטויות וזה בכלל לא הנושא כאן.
כמו שכבר ציינו יש כאן בעייה כרונית של המנועים האלו והם במקום לעמוד לצד הלקוחות שלהם (לקוחות של ספינת הדגל של ניסאן) הם מתחילים לסבן אותך ולעשות הכל כדי לסחוט ממך עוד כמה עשרות אלפי שקלים.
אני אישית החלטתי לנתק איתם מגע ולפתור את הבעייה לבד. העלות הרבה יותר זולה ומסתבר שגם העבודה יותר מקצועית מהרבה מוסכים מורשים (ביחוד מהמוסך המרכזי).
בנוסף מכרתי את הרנו של אישתי (כמעט בחצי מחיר מהמחירון) ועכשיו אני מוכר את הרנו של החברה.
אין לי שום עיניין בשום קשר עם קרסו. אולי הם יבינו שבמקום לנצל סיטואתיות כאלו הם צריכים לסייע ללקוחות ולעמוד מאחורי התקלות והכשלים של הרכבים שלהם. אנחנו אולי הפסדנו כמה עשרות אלפי שקלים אבל הם בטווח הרחוק מפסידים הרבה יותר.
גם אני בעד התארגנות לתביעה מול קרסו. אם תתארגן קבוצה כזאת אני בפנים.
יניב
יניב בהחלט צודק קרסו חברה גרועה מתנערת מאחריות בכל אפשרות או מצב וזה לא קשור רק לפטרול אלה לכל הרכבים שלה רנו וניסן מספיק שלא עשית טיפול אחד בחברה אתה כבר בבעיה לכן אסור לותר יש לרכבים האלה בעית מנוע ואם הרכב עבר 160000 זה לא הרבה וזאת בעיה שהחברה צריכה לקחת אחריות עליה.
http://www.winwin.co.il/Cars/Ads/CarsAds,3136015.aspx
זה לא זה? אתה מוכר בלי מנוע?