שאלה נוספת..אם אני רוצה רכב פתוח.
מה עדיף - לקנות פתוח במצב - או סגור במצב מכני +?
מה יותר עדי/קל/זול - לתקן מכנית או לפתוח רכב סגור?
Printable View
שאלה נוספת..אם אני רוצה רכב פתוח.
מה עדיף - לקנות פתוח במצב - או סגור במצב מכני +?
מה יותר עדי/קל/זול - לתקן מכנית או לפתוח רכב סגור?
פתוח יותר סקסי ו"חווייתי" אבל יש לזה מחיר לא קטן באיכות החיים בכביש. תחשוב טוב אם אתה מוכן לזה.
כשמדובר בג'יפים אמיתיים, עדיף לך רכב במצב מכני טוב. לפתוח אחר כך תמיד אפשר.
שאתה אומר לפתוח תמיד אפשר....
למה אתה מתכוון, בחיפוש שעשיתי ראיתי שזה כרוך במעבר בעמדה מס' 1 - שזה עניין לא פשוט בפני עצמו.
אפשרי - הכל אפשרי...מעשי, או חוקי...זה משהו אחר לא?
מכיר את הויתורים בכביש...מוכן לקבל אותם.
לא מסכים בקשר להזדקנות הסמוראי, בתור בעלים לאחד בציר 88 אני יכול להגיד שהסמוראי שלי ורבים שיצא לי לראות, מזדקנים בצורה יוצאת מן הכלל
סאם אצלי כמעט שנה, לא צורך הרבה דלק, מנוע במצב מצויין לא מאבד שמן או מים ושעון חום שלאחר 3 דקות נסיעה מתייצב בין השליש לחצי ולא זז משם עד שלא מכבים את הרכב לא חשוב כמה הוא מתאמץ.
הטיפול הטכני היחיד שהייתי צריך לעשות הוא צלבים שמראש ידעתי שהם בדרך. ואני חושב שאחרי כמעט שנה של נסיעה בכל סוגי תוואי שטח: דיונות, שבילים, בוץ, טיפוסי סלעים וכמובן נסיעת כביש 3 צלבים זאת לא הוצאה בשמיים.
בנושאי העבירות אין מה להשוות, כבר קרה שאני (כן הסמוראי הקטן) עזרתי לפג'ארו, מגנום ופרוזה(שזה באמת לא ג'יפ) לעלות לקטע קשה במשלט וזה בלי שיפורי שטח (פרק להגבהה קלה)
חשוב לציין שאני עוד מהסמוראים הישנים
לדעתי סמוראי מהשנים החדשות 96-98 שייתן ביצועי מנוע ומתלים טובים יותר ויש לו מכלולים לשיפור מהודו ועד כוש במחירים זולים ופשוטים להתקנה עצמית ייתן הרבה יותר מהרבה ג'יפים אחרים.
היה לי חבר עם סופה והיא לא עושה 1:8 , אולי אם אתה לא עובר את ה-80 ו3000 סל"ד בשטח
ברגע שיורדים איתה מכביש היא אוכלת פי 3 מהסמוראי בגלל המנוע והמשקל וזה בלי להוסיף את בעיית הגניבות שלה וחלקים יקרים. בנוסף למרות שהיא חדשה יותר היא לא אמינה יותר מהסמוראי ואף פחות אמינה ממנו (זה מנסיוני, אולי לי יש סמוראי במצב ממש טוב והסופות שפגשתי היו במצב ממש רע)
לא באתי להתנגח פה באף אחד רק לתת לך נקודת מבט קצת שונה. מקווה שעזרתי
בתור בעלים של סמוראי 87 ארוך :
אני נוסע בו יומיום לעבודה (40 ק"מ כל כיוון).
צריכה: 1:10.5.
טיולים וכו' : בכיף.
אני נהנה כל יום והבן שלי מאוהב ברכב ....
אם אין לך שטח בדרך לעבודה ביום יום ...
תקנה רכב פרטי קטן וחסכוני וגיף גיבור ליד ...
לי יש דיאטסו סיריון ודיפנדר
יותר זול להחזיק את שניהם מהדיפנדר לבד
אולי זה אומר משהו על הרכב שטח שבחרת ? ...
כשהיה לי ההילקס, נסעתי בו אלפי ק"מ בשבוע .. עבדתי איתו קשה גם בשטח ביום יום ... הוא לא היה צעיר אבל אמינות מופלגת. וטיולים לא רעים בכלל.
עכשיו יש לי רכב שטח לא צעיר שאני נוסע בו כפרייבט ביום יום ...
לא ברור לי למה בן אדם אחד צריך שתי מכוניות.
אלא אם הרכב לסופ"ש לא חוקי לכביש ברמה כזאת או אחרת.... או שיש לו ל"ר כניראה .. כשהיה לי כזה, גם לכביש הוא לא היה מוצלח כל כך ...
אם יש רכב שבאמת מרגישים בו כבתוך אקווריום (כולל המחלת ים) אז זה דיסקו.
מפתן החלון הנמוך שנותן לך הרגשה שאתה מצידו הפנימי של חלון ראווה-נכון שיש ראות החוצה אבל זה אתה שבצד הפנימי של האקווריום..
תצרף את זה לרכב שגם בבכירותו הנו בעל סימפטומים של זקן נרגן והיפוכונדר, כזה שממציא (וגם מוצא..) מחלות ומיחושים כל יומיים ויש לך סוג של אקווריום שצריך לשטוף אותו כל הזמן..
נכון,
הוא נוח מאד כשהוא נוסע,
נכון שיש לו ראות טובה החוצה,
נכון שהוא מחייב חלוקת קשב של טייס כדי לשים לב להבהובי נורות אקראיים ואוזן מוזיקלית לרעשים חמקמקים (או יכולת הדחקה רצינית),
נכון שיש אקזמפלרים יחידי סגולה שאפשר לספור על יד אחת של מוהנדס לא כשרוני שפיתחו ניצוץ של אמינות, אבל ת'כלס הם לא זמינים לאף אחד.
בעיתון שטח אפריקאי מהחודש שנתקלתי בו ברשת מפורסם על ידי בעל דיסקברי 2 TD5 מאמר משעשע בנושא "איך לגרום לדיסקברי2 שלך להיות יותר אמין כדי לצאת אל הבוש בלי שטויוטה תגרור אותך בחזרה לכביש.."
יש שם נושאים שמוכרים גם בארץ כגון סוגיות "המיכל הלבן מול השחור", מדי טמפ' שונים ומשונים, ענייני חשמל וציריות וכו'.
אפעס,
שם הם לא נותנים גיחה "עד לפראן+הנחלים הגדולים" לחמישי-שישי-שבת והגרר תמיד יהיה ברדיוס של שעה ממך, אלא נסיעות של 1000ק"מ שטח, ככה שהמושגים שלהם לגבי אמינות מעט שונים ומעט מהותיים יותר.
אולי בתור בדיחה הייתי מציע רכב כזה בתור משומש למישהו שבא לי לצחוק על חשבונו.
דורון, האם אתה מתבסס על הרבה "שמועות"?
תפריד בין דיסקברי עד 98 לדיסקברי מעל 99'.
אני יכול לומר לך רק מנסיון שלי של 10 וחצי שנים על לנדרובר - מתוכן שנה וחצי של דיפנדר, ו - 9 שנות דיסקברי, מתוכן שנתיים וחצי על TD5 ו שש וחצי שנים על דיסקברי דור ראשון.
מעולם, לא נגררתי החוצה. מעולם לא היה טיול בו לא נכנסתי בכוחות עצמי לשטח, והגעתי הביתה בכוחות עצמי. מעולם לא נגררתי על ידי שום טויוטה/טרופר או פאג'רו.
הדיסקוטק היחידי של האורות קיים רק ב TD5 - קרה לי פעמיים - פעם ראשונה כשמתקין של דיבורית בלו-טות' התקין את הדיבורית ליד הגיר, שהופרע מהשידור, ובפעם השניה כשהלך חיישן ABS אחרי...150,000 ק"מ.
ה TD5 נאלץ להזמין גרר פעמיים - פעם אחת עקב קריעת רצועה ראשית (שנגרמה בגלל שהמותחן סיים את חייו), פעם שניה עקב פיצוץ בצינורות גיר. זה ארע אחרי 160,000 ק"מ.
אני מכיר את כל השמועות על דיסקברים שמתחממים, מפוצצים דיפרנציאלים וכד'.
דווקא לבחור צעיר, עם ידיים ימניות ומוח חושב - דיסקברי 3 דלתות יכול להיות פתרון נפלא. דווקא דעה כמו שלך, שמקובלת בשוק מסייעת לו לרכוש כזו נבלה במחיר אטרקטיבי.
יואב
מתבסס על הרבה נסיעות שטח וכביש לאורך שנים עם דיסקו שנת 97 ודיפנדרים למיניהם-כולל חדשים.
TD5 בדיסקו אני לא מכיר.
הבדיחה היא לא שלי-היא מקורית של האפריקנר שכתב את המאמר שהזכרתי, ציינתי את זה בתגובה. אתה לוקח את זה כבד מידי.
את זה אני דוקא מכיר מכמה וכמה רכבים מתוצרת לנדרובר, משנתונים מוקדמים ועד ל2006.
אתה בתור שמועות-כתבתי שיש יחידי סגולה בקרב הרכבים האלו- פרטים שאינם מעידים על הכלל, אם בכמה יבשות יש את אותן סיפורים זה עדיין אומר דרשני ובוא לא ניכנס להתפלפלויות נקודתיות או השוואות למשהו אחר, ככלל הרכבים האלו בפני עצמם הרוויחו ביושר את המוניטין שלהם, לטוב ולרע.
אין לי בעיה להגיד שחיפשתי דיפנדר, בבסיסו זה יופי של רעיון לרכב שטח רק הביצוע חרא,(איכשהו יוצא שרוב הרכבים יוצאים משער המפעל שלהם בימי שני..), דוקא לבחור צעיר ואולי לא בעל ממון רב כדאי להזכיר את מאפייני הכלל ולא את יתרונות הבודדים יחידי הסגולה שספק אם הוא ימצא.
בדיוק כמו שאם תקנה בית ואחרי 4 שנים תמצא שכל מה שהיית צריך להשקיע בו זה צבע על פסח ופתיחת סתימות בכיור פעם בשנה תדע שהתחזוקה שלך נמוכה יחסית
במקרה שלי הרכב אצלי שנה בערך לפניו תחזקתי באגי מה שאולי לא נחשב בעינייך
אבל כשאני מחזיק רכב שטח, סמוראי בן 22 שנה ועלות הטיפולים בו קטנה משאר הרכבים שהחזקתי, כולם פרייבטים אני חושב שאפשר לומר שהוא רכב אמין ומצויין
היו לי עד היום 2 פ'יגו 205, רנו קליאו, סוזוקי סוויפט, לאמא שלי היו דייהטסו שרייד אלפאוז וכעת שרייד 2000 בכולם אני טיפלתי. כנ"ל לגבי הרכבים של אחותי, פיאט אונו וסובארו אימפרזה 97
כולם פרט לדייהטסו שרייד 2000 היו חדשים יותר מהסמוראי דרשו יותר תחזוקה ממנו.
מספיק נסיון??
שוב שלום, אני יודע שאני מעלה את השרשור מהאוב...
אבל הוא עדיין רלוונטי, למי שלא רוצה לקרוא מההתחלה אז הדרישות:
1. פתוח
2. אפשרויות שיפור/משופר (בעיקר נעילות)
3. צריך לעבור את כל מסלולי הטיולים מהקלים לקשים - משלט 21, מעלה בוקר, ורדית, עשוש וגם דברים קלים יותר.
4. לא חייב אוטומאט! רצוי ידני!
5. רכב בעיקר לטיולים, אבל עדיין חשוב צריכת דלק חסכונית יחסית.
התקציב הוא באיזור ה30-40 אחרי יישור קו והכל.
אופציות רלוונטיות:
1. סמוראי ארוך פתוח, משופר למשעי, לא צריך להוסיף כלום, בנוי כמו שצריך(צמיגים 235, טרנספר, נעילות, קפיצים וכו'). הבעיות: מנוע מנפח שנצטרך להחליף, והחלפה של כל מערכת הבלימה, חוצמזה כמה דברים קטנים(מייסבים וכו').
עוד בעיה - נעשתה לרכב פחחות וצבע ברמה די נמוכה, שסביר שנצטרך לעשות שוב עוד כמה שנים, בנתיים נראה בסדר.
כל זה ב30 אלף. מנוע עולה 5.5, ברקסים וכל השאר לדעתי יעלו לי עוד 3000 - 3500 שקל.
2. סיג'יי - יש כמה אופציות, של חבר'ה פה מהאתר מוכרים וטובים - על אחד צריך להשקיע בצבע ופחחות הרבה כסף ובשני צריך להשקיע יותר במחיר קנייה.
אלו בנתיים האופציות שלי.
לא ראיתי סופות טובות במחיר הזה. מבחינת ביטוחים וטסטים הם עולים אותו דבר, לשניהם יש את הבלאגן של השני טסטים בשנה.
שני הרכבים מוצאים חן בעיניי, ושניהם יספקו אותי בשטח.
שניהם לא נוחים באותה מידה, לא בטיחותיים באותה מידה.
אבל עדיין לא יודע במה לבחור.
האם הסיג'יי גניב כמו הסופה? (מתעניין לדעת כי יכול להיות שהוא ישהה בבאר שבע בין טיולים)
עצות ועזרתכם יתקבלו בברכה.
את הרכב הזה ראית?
פאגרו קצר ברזנט 2500 דיזל + נעילה אחורית מקורית.
עברתי על השרשור ונראה לי שזה מאד מתאים למה שאתה צריך
מאד חסכוני בדלק ( ממוצע 1-10)
יש CJ במצב נדיר, וכשאני אומר נדיר אני באמת מתכוון לנדיר- אין CJ עם שלדה ובודי במצב כמו שלו, לא משופר מעבר לקפיצים מעורגלים והצתה משופרת, מנוע מקורי חזק מאוד, נוסע כמו פרייבט בכביש, כל החשמל מקורי ועובד טיפ טופ, באמת מיוחד. זה רכב שלא תצטרך להשקיע בו שקל אחד בישור קו, רק לשפר.
אם מעניין אותך שלח פרטית.