תגובה להודעה: CJ או סמוראי
טוב אם עירא לא רוצה להציע לבחור את שלו אני אשמח להציע את שלי
במהלך השירשור הסתבר ש "יונימוג" מכיר היטב את הסמוראי שלי שהיה של הבן שלו לפני
לגבי רמת התחזוקה שלו אצל הבן שלו הוא יכול להגיד הכל.
כמו שכתבתי בשרשור המכירה הסמוראי הוא שנת 88 פתוח קצר ויפיוף.
בנוסף הוא מושקע בלא מעט כסף אך כמעט חף משיפורי שטח.
אתה מוזמן להתקשר ולהיפגש
לדעתי אין צורך ביישור קו אבל זו כבר החלטה שלך
אני בטוח שאין למצוא סמוראי בגילו במצב שלו שמוכרים אותו ובמחיר סביר
יש 2 שהוא כבר על הכוונת שלהם אולי אתה תהיה השלישי
אסף 050-9801729
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
באיזור המרכז/דרום יש את מוסך אודי מזרחי מומלץ בחום 08-9410839.
בכל מקרה, הסיבה שלא הצאתי אותו כאופציה בכלל היא שמההודעה הראשונה של מדברי (איך קוראים לך?!?) הרכב שלי זה לא מה שהוא מחפש.
עירא
זה בדיוק הרכב שהוא מחפש, הוא יבין את זה אחרי שיקנה גרוטאה ב20K וישקיע עוד 40 רק כדיי שהרכב יסע ויחזור מטיול.
כדאי שיהיה ברור לכל מחפש CJ או סמוראי בני 20 ומעלה, אם הכלה לא עברה שיפוץ כולל עד לרמת הבורג הרכב גרוטאה גם אם נראה טוב. לכל רכב יש מחזור חיים, אחרי 500 אלף ק"מ לפחות הרכב נידון לפירוק או שיפוץ כולל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
זה בדיוק הרכב שהוא מחפש, הוא יבין את זה אחרי שיקנה גרוטאה ב20K וישקיע עוד 40 רק כדיי שהרכב יסע ויחזור מטיול.
כדאי שיהיה ברור לכל מחפש CJ או סמוראי בני 20 ומעלה, אם הכלה לא עברה שיפוץ כולל עד לרמת הבורג הרכב גרוטאה גם אם נראה טוב. לכל רכב יש מחזור חיים, אחרי 500 אלף ק"מ לפחות הרכב נידון לפירוק או שיפוץ כולל.
אתה צודק, יכול להיות שהוא באמת ישקיע סכום כזה, אבל תסכים איתי שגם אם השקענו סכום כזה על הג'יפ שלנו, אתה לא יכול לצפות לקבל את כל ההשקעה חזרה, בכל זאת צריכים להיות ראליים.
עירא לדוגמא, יכול לדעתי לקבל על הג'יפ שלו 35 אלף אולי 40 אלף אם יבוא הבנאדם הנכון שCJ זה חלום חייו. אתה לדוגמא, יכול לקבל 45 - 50 אלף שקל גג, בגלל הנדירות של הרכב, שאני בטוח שזה כלום לעומת ההשקעה, וראיתי את הג'יפ שלך ואת העבודה שעשית עליו, וגם קיבלתי סיבוב והתרשמתי מאוד לטובה, אחד הג'יפים שנוסע באמת מדהים. גם אני מושקע בסכומים דומים, וגם אם יגיע היום שאולי אני אחשוב לאחליף, אני אעדיף לשים אותו בצד, לחסוך ולהביא את התחליף הבא בלי למכור אותו.
דבר נוסף, הרבה גם תלוי בבנאדם, אנחנו פסיכים, אוהבים שכל בורג בג'יפ הוחלף, וכל רעש הכי קטן, בודקים מה זה עד שמוצאים.
אבל ישנם כאלה, שגם עם גרוטאה, שנוסעת , ינצלו את הג'יפ את תום ויהנו אפילו יותר מאיתנו, כי אנחנו מתייחסים לג'יפ כאילו זה הילד הקטן שלנו ושומרים עליו מכל רע. והם לעומת זאת המוטו שלהם "על הבאב אללה" ,מתחראים עליו כאילו הוא לא שלהם, ונהנים יותר ;)
תודה רבה לכולם.
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, המוטו זה לא הגיפ אן ההשתוללות אלא להיות במדבר (עם גיפ), אם ה ROI לא יהיה לשביעות רצוני אמשיך ללכת ברגל עד שיהיה יותר תקציב לזה.
הסיבה היחידה שאני חושב שהגיפ של עירא (ראיתי במודעת למכירה) לא בשבילי הוא בגלל שאין לי את התקציב שעירא רוצה, אם יש גמישות במחיר אשמח להיות קנדידט.
(ואז גם לקבל הסבר על כל מה שיש בגיפ בעברית כי כל מה שעירא כתב זה סינית בשבילי :))
יכול להיות שמצטרף אליי שותף לטיולים והתקציב יעלה קצת, אז אשמח לשמוע הצעות מעניינות.
אסף - אתקשר אליך מאוחר יותר
תודה
ניר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מדברי
המוטו זה לא הגיפ אן ההשתוללות אלא להיות במדבר (עם גיפ)
זהירות, זה ממכר ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זהירות, זה ממכר ...
נדב.
חחח כן כך שמעתי. זה המוטו שלי עכשיו, מה יהיה בעתיד - אני לא יודע....אם תכיר מישהו שיודע תגיד לי. :)
שלום לכולם שוב
אני כרגע בודק CJ-ים (ההחלטה התקבלה CJ זה הגיפ בשבילי, סמוראי יהיה קטן מדי, למרות שכבודו במקומו מונח) ויש לי מספר שאלות :
1) כלוב התהפכות מלא - עלות התקנה?
2) אם צריך יישור קו מה מומלץ :
- אוברול מנוע או מנוע חדש משופץ - מה עלות אוברול? מה עלות מנוע חדש משופץ?
- עלות גיר חדש?
- איזה עוד מחלות ועלויות אני צריך לקחת בחשבון?
כלל האצבע של 10000 ליישור קו - מה כולל ה 10000?
תודה
ניר
כנס לפורום cj ותתחיל לקרוא , זה יתן לך את כל בתשובות , חיפוש יעשה את אותה עבודה .
תודה לכולם
עברתי על המודעות של ה CJS שלא נמכרו פה בפורום ויש אחת מעניינת. תהיתי עם מישהו כבר הלך לראות אותה?
תודה
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=42288
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מדברי
כן. אם תרצה בפרטי.
מישהו יכול להמליץ לי על מוסך לבדיקת CJ בירושליים?
ראיתי CJ ללא כסאות מאחורה מצופה כולו מבפנים בניקל ויש לי כמה שאלות :
1) האם אפשר להתקין כסאות מאחורה?
2) אם כן כמה זה עולה בערך?
3) צריך להוציא בשביל זה את הניקל?
תודה
ניר
בלי הכללות, אני בכלל לא הייתי מתקרב לשום רכב ש"מצופה בניקל", מבפנים או מבחוץ, ממש לא משנה לי. גם כי ניקל זה מזוויע, גם כי מי שמצפים ג'יפים בניקל הם אנשים מסוג מאוד מסוים, וגם כי ה"ציפוי בניקל" בטח מכסה כל מיני דברים שלא רוצים שתראה או תדע...
כן, טכנית קל מאוד להתקין כסאות אחוריים. לא יקר, וגם קל מאוד גם לעשות זאת לבד.
אבל מה שחשוב בתהליך התקנת מושב אחורי זה מה שכתוב ברשיון הרכב בסעיף "מס' מושבים פרט לנהג". אם זה "1+7" = צריכים להיות מאחור ספסלים לאורך. "1+3" או "1+4" = מושב אחורי לרוחב. כמובן עם חגורות.
מוטב לך להתאים את הג'יפ למה שכתוב ברשיונותיו, ולא לרוץ איתו לעמדה 1 במשרד הרישוי כדי לבצע שינויים ברשיון. למה? בצע חיפוש תחת הערך "עמדה מס' 1" ותבין לבד - עמדה 1 היא האיום האולטימטיבי על ג'יפאים... זה מקום רע, אתה מאוד לא רוצה להגיע לשם.
דווקא משום שאתה טירון בתחום ואין לך מושג, אולי מוטב לך להקציב קצת יותר כסף להרפתקאה ולחפש ג'יפ מסודר - שהכל בו תקין ותקני ורשום כחוק, כולל מושבים תקינים עם חגורות תקינות כמספר המושבים, שרשומים כחוק בניירת שלו. בשורה התחתונה זה יעלה לך פחות - הן בכסף והן בזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בלי הכללות, אני בכלל לא הייתי מתקרב לשום רכב ש"מצופה בניקל", מבפנים או מבחוץ, ממש לא משנה לי. גם כי ניקל זה מזוויע, גם כי מי שמצפים ג'יפים בניקל הם אנשים מסוג מאוד מסוים, וגם כי ה"ציפוי בניקל" בטח מכסה כל מיני דברים שלא רוצים שתראה או תדע...
כן, טכנית קל מאוד להתקין כסאות אחוריים. לא יקר, וגם קל מאוד גם לעשות זאת לבד.
אבל מה שחשוב בתהליך התקנת מושב אחורי זה מה שכתוב ברשיון הרכב בסעיף "מס' מושבים פרט לנהג". אם זה "1+7" = צריכים להיות מאחור ספסלים לאורך. "1+3" או "1+4" = מושב אחורי לרוחב. כמובן עם חגורות.
מוטב לך להתאים את הג'יפ למה שכתוב ברשיונותיו, ולא לרוץ איתו לעמדה 1 במשרד הרישוי כדי לבצע שינויים ברשיון. למה? בצע חיפוש תחת הערך "עמדה מס' 1" ותבין לבד - עמדה 1 היא האיום האולטימטיבי על ג'יפאים... זה מקום רע, אתה מאוד לא רוצה להגיע לשם.
דווקא משום שאתה טירון בתחום ואין לך מושג, אולי מוטב לך להקציב קצת יותר כסף להרפתקאה ולחפש ג'יפ מסודר - שהכל בו תקין ותקני ורשום כחוק, כולל מושבים תקינים עם חגורות תקינות כמספר המושבים, שרשומים כחוק בניירת שלו. בשורה התחתונה זה יעלה לך פחות - הן בכסף והן בזמן.
תודה דרור - העיניין מובן
מספר שאלות :
1) האם גיפ ללא חגורות בטיחות זה דבר תיקני? אם לא, כמה עולה להתקין חגורת בטיחות ואיפה עושים את זה?
2) מספר שילדה ומנוע - האם לבדוק אם תואם לרישיון? אם כן, איפה אני מוצא את המספרים האלה? תמונות יעזרו
תודה על העזרה.
אגב, החיפושים מתקדמים בסדר גמור - ראיתי כבר מספר רכבים, חלקם רקובים לגמרי וחלקם שעברו ניתוחים קוסמטיים עד כדי גיחוך (ניקלים, שפמים וזקנים ועוד...)- לא האמנתי שבאמת אנשים רוצים לשמוע חוליו איגלסיאס מהתחת (גששים)
עד הפעם הבאה - ניר
לגבי כיסא אחרי, היות ואני כבר אחרי הסיפור (סופה):
- התקנה מאוד פשוטה, מה שכן צריך מעט עבודת מסגרות להתאים תושבת לכסא.
- כסא של ברלינגו כולל 3 חגורות בילד-אין. אם תשיג - אני ממליץ בחום (אצלי מותקן כיסא של טרנו).
- לגבי חוגורות - גם אם לא רשום ברישיון מומלץ מטעמים מובנים. חגורות חדשות בחנויות חלקי חילוף אינן יקרות ושוות זהב. התקנה - תמצא מקום מתאים ותתקין עוגנים חזקים לחיבור החגורות.
- אם הג'יפ שאתה קונה הוא ארוך, אזי תבנה (גם זה פשוט) 2 ספסלי רוחב קטנים (קצרים) וזה משלים את המקום לשאר הנוסעים.
- מבחינת חובת חגירה - אם הגי'פ ברשיון רשום כ"רכב שטח" או "מדברי" - אזי אין חובת חגירה.
בהצלחה ותתחדש,
סיפור קצר:
רובנו בשטח לא נוסעים עם חגורות.
לפני כחודש, לאחר השטפונות, נסעה משפחה עם 3 ילדים בהיילקס על שביל בנחל הערבה. בשלב מסויים השביל "נעלם" (הזרם לקח אותו) והרכב התהפך לפנים על הגג.
כולם היו חגורים.
עפ"י מה שנאמר לי ע"י אחד מאנשיי צוות החילוץ - איש לא נפגע.
הם הפכו את הרכב חזרה, ולמרות המראה האוירודינאמי החדש והרגשת הקבריולט המשיכו בנסיעה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
לגבי כיסא אחרי, היות ואני כבר אחרי הסיפור (סופה):
- התקנה מאוד פשוטה, מה שכן צריך מעט עבודת מסגרות להתאים תושבת לכסא.
יש גם מושבים זוגיים מקוריים של CJ/סופה + שתי חגורות מקוריות, שלא מצריכים שום מסגרות. מה שנקרא בולט-און.
- כסא של ברלינגו כולל 3 חגורות בילד-אין. אם תשיג - אני ממליץ בחום (אצלי מותקן כיסא של טרנו).
אכן מומלץ, אבל אל תשכח שבבודי של CJ/סופה, אם מתקינים מושבים על בתי הגלגלים, הם הופכים לגבוהים מאוד. חשוב לודא שבחורף, כאשר הברזנט/גג מותקן על הרכב, מבוגרים יוכלו לשבת שם בלי לכופף את הראש...
- לגבי חוגורות - גם אם לא רשום ברישיון מומלץ מטעמים מובנים. חגורות חדשות בחנויות חלקי חילוף אינן יקרות ושוות זהב. התקנה - תמצא מקום מתאים ותתקין עוגנים חזקים לחיבור החגורות.
- אם הג'יפ שאתה קונה הוא ארוך, אזי תבנה (גם זה פשוט) 2 ספסלי רוחב קטנים (קצרים) וזה משלים את המקום לשאר הנוסעים.
- מבחינת חובת חגירה - אם הגי'פ ברשיון רשום כ"רכב שטח" או "מדברי" - אזי אין חובת חגירה.
טעות! הפירצה הזו בתקנות נסגרה. חובה לחגור בכל סוג של רכב - פתוח, סגור, פרטי/מדברי/שדה/הרים/גבעות/יערות.
בהצלחה ותתחדש,
סיפור קצר:
רובנו בשטח לא נוסעים עם חגורות.
לפני כחודש, לאחר השטפונות, נסעה משפחה עם 3 ילדים בהיילקס על שביל בנחל הערבה. בשלב מסויים השביל "נעלם" (הזרם לקח אותו) והרכב התהפך לפנים על הגג.
כולם היו חגורים.
עפ"י מה שנאמר לי ע"י אחד מאנשיי צוות החילוץ - איש לא נפגע.
הם הפכו את הרכב חזרה, ולמרות המראה האוירודינאמי החדש והרגשת הקבריולט המשיכו בנסיעה...
בקיצור - חובה לחגור, כל הזמן. גם בשטח, ולא בשביל השוטרים או הניירות או הביטוח אלא בשבילך. וזה למרות שרבים לא חוגרים בשטח, וזה עצוב ומכעיס. אפשר "להתפשר" ולחגור בשטח רק את חגורת הבטן, ואת חגורת הכתפיים (האלכסונית) להעביר מאחורי הגב. העיקר להיות חגור ולא לעוף מהרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מדברי
מספר שאלות :
1) האם גיפ ללא חגורות בטיחות זה דבר תיקני? אם לא, כמה עולה להתקין חגורת בטיחות ואיפה עושים את זה?
לא! לא תקני. שום רכב אינו תקני ללא חגורות, אלא אם מדובר ברכב ישן משנת 1969 ומטה. אפשר להתקין חגורות לבד - קונים חגורות מפירוקיה או חדשות. ממש לא יקר. אם אתה לא מתקין לבד כל מי שעוסק בהתקנת מושבים לרכבים מסחריים וכו' יתקין לך חגורות.
2) מספר שילדה ומנוע - האם לבדוק אם תואם לרישיון? אם כן, איפה אני מוצא את המספרים האלה? תמונות יעזרו
בוודאי שמספר מנוע ושילדה חייבים להופיע ברשיון!!! בוודאי שאתה צריך לבדוק את זה!!!.... מספר המנוע מופיע על בלוק המנוע מצידו הימני. מס' שילדה ב-CJ לא זוכר בדיוק, אבל גם שם בסביבה (צד ימין), על השילדה. יכול להיות שהמספרי םהנ"ל מלוכלכים מאוד ומלאים בבוץ/שמן ואז לא ייראו טוב - לא להתעצל, לנקות היטב ולוודא שכל אות ומספר תואמים למה שכתוב ברשיון.
עד הפעם הבאה - ניר
דרור,
אם הפרצה נסגרה, מה הדין לגבי רכב עם ספסלי רוחב?
אתה מתכוון לספסלים לאורך, וממש אין לי מושג, כי ספסלי האורך הרי מגיעים ללא חגורות בכלל.
ראיתי כמה שהגדילו ראש והתקינו חגורות בטן לספסלי האורך שלהם. האם זה תקני/בטיחותי? לעולם לא נדע. לדעתי עדיף על כלום.
אבל במושבים הקדמיים/מושב אחורי רוחבי חובה לחגור גם ברכב פתוח וגם ב"רכב שדה". זה בדוק.
באמבולנסים של מד"א - יש מאחורה ספסל אורכי. יש עליו 3 חגורות בטן. וחובה לחגור אותן
אחרת אין ביטוח במקרה תאונה.
מה גם שאמב' לפעמים נוסע מהר ואם לא חגורים המלווה עלול למצוא את עצמו בפוזה רומנטית עם החולה ....