תגובה להודעה: מישהו פה חשמלאי של 220V ?
תודה על ההערות.
ממסר פחת יבדק ואם יש צורך אחליף אותו, גם מאמ"ט ראשי.
עכשיו הזכרת לי שבדירה הקודמת (גם ישנה, וגם בשכירות ) היה סיפור של הארקה חסרה (הובא חשמלאי ) שהחטיפה לי זץ ,
אז עשיתי הארקה בעצה אחת איתו, פירקתי את השקע הבעייתי לגמרי מהקיר, בתוך השקע קדחתי חור
העברתי דרכו חוט הארקה עד לקיר החיצוני שרץ עליו כ 2 מטר עד לצנרת המיים של הבנין , וחיברתי בחזרה לשקע.
אני מניח שהמסלול הקצר עדיף על הארקה רגילה .
לגבי הארון , ריסוס או ציפויי בחומרים מעכבי בעירה יספיק ?
לגבי החיווט הישן או דק...הצרכן הכבד ביותר זה המזגן , מכונת כביסה ואולי הרתכת אם כי לא משתמש בה הרבה.
אני יכול לבדוק החלפת החיווט בשניים 3 שקעים אלו בלבד .
השאר תאורה , לא נראה לי צרכן כבד, ומקרר שאין לי מושג עד כמה חשוב החיווט בשקע שלו.
שלום,
שים לב ששוב אתה מנסה לעשות קיצורי דרך וכל מיני פתרונות יצירתיים ולא לפתור את הבעייה אחת ולתמיד. ע"פ החוק בעל רשיון שמגיע לטפל במתקן שנראה כמו שאתה מציג בתמונות צריך לנתק אותו מהחשמל ועד שאין לך אישור מבודק חשמל בעל רשיון מתאים לא אמורים לאפשר לך להפעיל אותו, ע"פ חוק בעל הדירה אמור לדאוג לתקינותו של המתקן.
כמה דברים שכן ניתן ורצוי לבדוק: תקינות ממסר פחת (דרך אגב הממסר פחת הינו של 30 מיליאמפר לפי התמונה) לחץ על הכפתור שעל ממסר הפחת ובדוק האם הוא קופץ, אם לא הוא בטוח לא תקין אם הוא קופץ יש סיכוי שהוא תקין.
לגבי כמה שהממסר פחת ישן הוא לא כל כך ישן, אומנם של חברה לא מוכרת אבל לא כל כך ישן (הישנים שכבר מחוץ לתקן תפסו מקום של 4 מודולים ואילו זה בתמונה תופס מקום של שני מודולים).
עדיין צריך לבדוק תקינות עם מכשיר ייעודי.
כמו שכבר רשמו קודמיי ואני לא רוצה סתם לחזור על מה שנאמר יש לך בבית הרבה מאוד דברים לא תקינים בחשמל, דרוש מבעל הדירה לטפל בזה ואתה יכול לציין בפניו שאי שמירה על מתקן ע"פ חוק החשמל הינו עבירה ובמידה ויגיע בודק חשמל הוא ינתק את החשמל עד לסידור כל התקלות. מן הסתם אתה לא תעשה את זה כל עוד אתה גר שם אבל במצב כזה אולי שווה לך לשקול לעבור דירה אבל תעשה לעצמך טובה (או ליתר דיוק למיש שישכיר שם אחריך) תקרא לבודק חשמל שינתק את הדירה מחשמל וכך כל הליקויים יתוקנו לפני הדייר הבא.
לגבי הרתכת זה משהו שונה יש שם שנאי שאמור להיות סוג של מקור זרם ולא מתח ולכן הרתכת מגיעה לזרמים גבוהים עם מתח נמוך, אבל עדין קצר דרכך לאדמה צריך לגרום לממסר פחת לקפוץ כי זה בדיוק מה שהוא עושה.
שגיא
למנורת הספוטים יש הארקה תקינה?
לפחות לפי התמונה ממה שאני מצליח לראות גוף המנורה מתכתי ומגיעות אליה רק פזה ואפס = סכנת חיים!
שים לב הסכנה היא לא רק בזמן העבודה על ההחשמל אלה בשימוש היום יומי אחרי....
ובזמן הבדיקה לאחר ההתקנה.
מערכת עם הארקה לא תקינה או חיבור של פאזה לאפס (שזה מה שעשיתה ובגלל זה הנורה לא פעלה = סכנת חיים!)
חיבור
הארקה כמו שתיארתה לשקעה- לא תיקני ומסוכן!
מחר מישהו יחליף לק מהצנרת ממתכת לפלסתיק כלשהוא ושוב לא תהיה לך הארקה לשקע!
מערכת הארקה ששלבית ממש לא מבוססת רק על צנרת המיים - לשם הדיוק - היום כבר ממש לא אלה חלק מהיסודות!
לגבי בעל הדירה ונושא החוק, הצחקת אותי עכשיו, אין לך מושג עם מי יש לי עסק והיו בעבר גם
דברים חמורים הרבה יותר, לא מתכוון להוסיף יותר בנושא אני מניח שהבנת.
לגבי מנורת הספוטים,טעות בידך , הגוף שלה עשוי דווקא מפלסטיק, ואכן אין הארקה ככה קניתי את המנורה (מחסני תאורה) ולא יודע לאן לחבר גם לו היתה מגיעה אליו הארקה .
לא יודע מה לא תקני במה שעשיתי אז אבל מסוכן זה לא.
קודם כל, אף אחד לא הולך להחליף שום צנרת לפלסטיק מאחר ואני גר בוילה פרטית ולא שותף עם אף אחד לצנרת.
אמנם אני יכול להגדיל ראש ולתקוע מוט נחושת לאדמה ולחבר אליו את כל ההארקות כמו שעושים
בארה"ב, אבל בינתיים צנרת המיים יכולה להיות חלופה טובה מספיק.
למה זה פחות מסוכן ? מאחר ובזמן התחשמלות הארקה אמורה לספוג ולהעביר הכל לאדמה , ככל שהמסלול יהיה קצר יותר ונקי יותר מהתנגדות והפרעות כך התפקוד בזמן אמת ישתפר.
לגבי לולאת ההארקה ברמה העקרונית אתה צודק, רק שבבתים ישנים אין הארקת יסוד ועל כן אתה צריך לסגור מעגל עם ההארקה של השנאי של חברת חשמל, בכל מקרה ע"פ חוק יש צורך בפס הארקות בלוח החשמל כך כל ההארקות מחוברות יחד וזרם התקלה גבוה בהרבה.
החוק היום אומר כי אם אין לך הארקת יסוד ואתה רוצה לעשות משהו דומה, אלקטרודה בודדת זה לא הפתרון, אתה צריך לשים ארבע אלקטרודות בארבע פינות הבית ולחברן בכבל נחושת חשוף של 35 ממ"ר ומאחת האלקטרודות לצאת לפס השוואת פוטנציאלים שאותו יש לחבר לפס הארקות בלוח השמל ...
זה סיפור לא זול בכלל. החוק כן מתיר בבתים שעדיין קיימת הארקה לצינורות מים במידה ואתה מקבל אישור מבעל צנרת המים הראשית (לצורך העניין העירייה) כי אין בכוונתם להחליף את הצנרת לפלסטיק ועליהם ליידע אותך במידה ויעשו כך, בכל מקרה יש לבדוק את טיב ההארקה ולהתאימה למפסק הראשי בלוח (שבינתיים אין לך).
כמו שאתה כבר שם לב חוק החשמל זה לא דבר פשוט ויש הרבה דברים שהם בטיחותיים, עשה לעצמך טובה פנה למומחה שיבוא עם ציוד בדיקה ויתן לך חוות דעת מקצועית ולאחר מכן תבצע בעזרת איש מקצוע את התיקונים הדרושים בסופו של דבר מדובר בחייך וחיי האנשים שגרים איתך בבית, אני בטוח שאם יקרה למישהו מהם משהו אתה לא תוכל לסלוח לעצמך כל החיים.